בית פורומים עצור כאן חושבים

הכלב, האישה והחזיר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/4/2011 00:38 לינק ישיר 

היי מיסטר ניק !!!

השאלה היא שאלה טובה מאד אפילו לטעמי . בהחלט התחלת ברגל ימין תעשה חיל 

רק תעשה טובה אם תוכל רק לוודא שמר ירון ידען לא ישים לב לאשכול הזה ....

מעניין שהוא עוד לא הגיע לזה .הוא כהרגלו יוציא דברים מהקשרם ורק יתסיס נגד חזלינו 

לדעתי התגובה הראשונה די השביעה את תשובתי 

אבל במחשבה שניה אחרי שהזכרת את היטלר ..עם הכלב והיהודי 

קלטתי את האבסורד שבדבר .....לפחות היו חזלינו משתמשים במילה ."ולהבדיל"........... אישה 

אלא מאי שהם כנראה באמת חשבו שהאשה באמת יצור יותר נחות מהגבר ופחות דומיננטי 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2011 00:46 לינק ישיר 

thepresent כתב:
אדון כינוי

מה אתה רוצה? מה שכתבתי קשור באבואבוה.

אתה מניח הנחה שגויה, wishful thinking-ית ותורמת לאגו הלאומי שלך ככל שתהיה, לפיה חז"ל הם אנשים קדושים וטהורים עם רגישות חברתית מודרנית, ואז מקשה על איזה משפט מסכן.

הערתי בצורה אגבית ביותר בעניין עדינות לשונם של חז"ל. ידוע שבפרס ישראל לדיבור נאות איש מהם לא היה זוכה. לא סברתי לרגע שכך, והנני מסכים עם כל מילה ומילה שהעלית עלי רשת. שאלתי בעינה עומדת ללא קשר לכך.
מראים לך שהמשפט הזה היה כאין וכאפס לעומת גסויות אחרות שלהם, ומכאן שככל הנראה לא מדובר באנשים קדושים וטהורים עם רגישות חברתית מודרנית, ולכן הקושיה שלך בטלה מעיקרה (אתה יכול לשאול קושיה אחרת - איך זה שהתיירע לא עידנה את האיכרים האלו שמדברים כפחותים שבאומות על פי שיפוטם שלהם עצמם, כפי שציטטתי. זו קושיה אחרת)

בדיוק כמו שתשאל איך אדם הומניסטי כאדולף שיקלגרובר הרג זבוב, ואז יענו לך שאותו אדולף שיקלגרובר אחראי לרצח של מיליוני בני אדם, ומכאן ככל הנראה הומניסט גדול הוא לא היה, והקושיה נופלת בבור. אתה יכול לשאול איך נוצר אדם שאינו הומניסט, כמובן.
רצוי מאוד יהיה אם תואיל בטובך לחלץ מאותו בור הסבר פשוט לשלושת שורותיך האחרונה.
אני טיפש, זו אפשרות אחת, או שבחרת לכתוב בצורה סתומה - אפשרות שנייה. אני מחבב יותר את הראשונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2011 00:53 לינק ישיר 

חחח ניסיתי להתחכם אבל זה לא המקום הנכון

שיקלגרובר הוא שם המשפחה המקורי של היטלר
(זה מגיע מאיזה סיפור מפורסם סוחט דמעות על תינוק שמתייסר בחוליו וכאשר כולם מזדהים איתו מגיע סוף הסיפור, בו הרופא אומר: אל תדאגי גברת שיקלגרובר, אדולף הקטן עוד יחיה ויגדל ויצליח!)

ובלי הדוגמה לא הבנת את הפואנטה? היא תכל'ס פשוטה. שאלתך לא עומדת אלא שוכבת מרוטת נוצות. עוד מעט תשאל על קצב איך העיר הערה סקסיסטית לאחת המזכירות שלו, הרי ידוע שהוא נעלה מכל זה! ולמרות שיש אי אלו עניינים (עליהם מצביע ירון ידען ש"הערליכער" כל כך נרתע ממנו בדיוק מסיבות אלו) שמעידים שהוא לא טמן ידו בצלחת, "שאילתי בעינה עומדת". הרי ברור שאפשר להניח הנחות על אדם ולא להתייחס למה שהוא עצמו עושה במקומות אחרים. בשביל מה לומדים בישיבות על פלגינן דיבורא? 

הראשישיבע במוסד החינוכי לגילאי 14-17 שבו למדתי היה אומר: "נוח היה עיוור אז איך הוא בנה תיבה? אל תניח הנחות ואל תקשה קושיות".

תוקן על ידי thepresent ב- 05/04/2011 00:59:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2011 01:09 לינק ישיר 

thepresent כתב:
חחח ניסיתי להתחכם אבל זה לא המקום הנכון

שיקלגרובר הוא שם המשפחה המקורי של היטלר
(זה מגיע מאיזה סיפור מפורסם סוחט דמעות על תינוק שמתייסר בחוליו וכאשר כולם מזדהים איתו מגיע סוף הסיפור, בו הרופא אומר: אל תדאגי גברת שיקלגרובר, אדולף הקטן עוד יחיה ויגדל ויצליח!)

אענה לגופו של דיבור ודיבור.
הקטע על היטלר אדיר. ניתן לעשות בו שימוש אפקטיבי במיוחד. על כך - יישר כח. (המקור, אגב, נמצא כאן: http://www.google.co.uk/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CBYQFjAA&url=http%3A%2F%2Fcms.education.gov.il%2FNR%2Frdonlyres%2F2F062EB8-D272-4891-BF62-7AE6E7FDDD65%2F117077%2F15sipur.doc&rct=j&q=%D7%92%D7%91%D7%A8%D7%AA%20%D7%A9%D7%99%D7%A7%D7%9C%D7%92%D7%A8%D7%95%D7%91%D7%A8&ei=-j6aTZLHJ8K1hAe3_53oCA&usg=AFQjCNGJLkCfF-dkA5Vjnb2N5Xfy5bjFnw)
ובלי הדוגמה לא הבנת את הפואנטה? היא תכל'ס פשוטה. שאלתך לא עומדת אלא שוכבת מרוטת נוצות. עוד מעט תשאל על קצב איך העיר הערה סקסיסטית לאחת המזכירות שלו, הרי ידוע שהוא נעלה מכל זה! ולמרות שיש אי אלו עניינים (עליהם מצביע ירון ידען ש"הערליכער" כל כך נרתע ממנו בדיוק מסיבות אלו) שמעידים שהוא לא טמן ידו בצלחת, "שאילתי בעינה עומדת". הרי ברור שאפשר להניח הנחות על אדם ולא להתייחס למה שהוא עצמו עושה במקומות אחרים. בשביל מה לומדים בישיבות על פלגינן דיבורא? 

יופי של דיבורים, אבל כאן זה מסתכם. במקום להתיש את אצבעותיך ולכתוב שורות נמלצות ונעלות, שקריאתם מעלה עד מהרה כי הן נבובות וחסרות כיסוי, אמור בקצרה: "לא קראתי את דבריך, ועל כן איני מבינך".
אלו דבריי בפתיחת האשכול:

נתקפתי בדחף עז להבין את המטרה/סיבה/צורך של חזלינו
היקרים להעמיד את האישה בין הכלב לחזיר. ההשוואה קוממה אותי.

בזאת המסכת, שבתחילתה מובא באריכות העיקרון של הימנעות משימוש במילים שאינן נקיות, גם במחיר של הארכת-יתר במילים (החיה אשר איננה טהורה) – ישוו חז"ל את האישה, ש(אחרי הכל,) יש לה את מקומה הראוי לה, לכלב וחזיר? כלום לא יכלו הם ז"ל לעדן במעט את ביטוייהם?
את הפיסקה השנייה ביטלתי. במחי דבריך הנכונים והעניינים.

ומה באשר לראשונה? כל שרציתי הוא להבין את הברייתא המשפילה. ותו לא.

אל תאמר פלגינן דיבורא, הוי אומר: דבר פלגא. חסוך את המליצות שלא במקומן.
ולא, לא הידרדרתי למישור האישי. קוראים לזה הסברה עצמית.

הראשישיבע במוסד החינוכי לגילאי 14-17 שבו למדתי היה אומר: "נוח היה עיוור אז איך הוא בנה תיבה? אל תניח הנחות ואל תקשה קושיות".

תוקן על ידי thepresent ב- 05/04/2011 00:59:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2011 01:31 לינק ישיר 

(כדאי שתוריד את הקישור, או שתשים אותו כקישור בתוך מילה, בעזרת הכפתור המתאים בסרגל הכלים של שליחת ההודעות. זה מנפח את האשכול שלא לצורך)

כתבת שבעקבות האמירה על בנות ישראל החלקות למטה ירדת מהדרישה לניסוח עדין.
האם אמירה זו אינה, באותה מידה, מזלזלת בנשים (וכמו שאר האמירות שירוחםשמ הביא כאן)?

אז לחזלינו הייתה מטרה כלשהי לאסור ללכת בין נשים כמו בינות לדקלים ולחזירים. אולי מטרות חבויות כמו שכתב לך yakovw1, אולי - ומה שיותר סביר - משהו אמיתי, יהיה זה כמו שסיפרו לי (שלפי הזוהר הסיבה היא שמא הן נידות וכידוע ע"פ הקבלה וכמש"כ הרמב"ן כל מגע עם אישה נידה יכול להזיק, ויעידו אלפי המתים בקרב אלו שעדיין לא זכו לשמור תו"מ), או סתם אמונה תפלה (אם אתה מוכן לקבל שהם נפלו בכאלו).
עכשיו אתה שואל - אוקיי שיש סיבה שבגללה יהיה איסור ללכת בין כל אלו (באנלוגיה - בדיוק כמו שבתאונה תכל'ס נהרגו 2 חרדים ו2 כלבים). אבל מה עם רגישות חברתית סטייל 2011? צריך להפריד את הדבקים. החרדים בראש מהדורת החדשות והכלבים בסופה, בידיעה נפרדת. וכיוצא בזה - הנשים בהלכה א' והחזירים/דקלים בהלכה ב'.

עכשיו אני מחזיר אליך את הכדור- לאור הציטטות שהובאו כאן, האם יש טעם לחפש בחז"ל רגישות חברתית סטייל 2011? אני כבר לא מדבר על מה שירוחםשמ הביא על הראייה השלילית שהם הסתכלו על נשים, שמסבירה גם את הסיבה לאיסור המיצוע וגם את הצימוד לדברים בזויים. בלי שום קשר לזה - אנחנו רואים שכשהם רצו לומר משהו, הם פשוט אמרו. בלי להתייחס לגסות שבעניין ולשאלה אם מישהו/י עלול/ה להיפגע מכך. אז תהיה מה שתהיה הסיבה שבגללה אסור למצע נשים, אל תדרוש מהם להפריד בין האובייקטים שקיצור האומר מצמיד אותם יחדיו, בגלל סיבות של רגישות חברתית.

תוקן על ידי thepresent ב- 05/04/2011 01:33:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2011 12:41 לינק ישיר 

בעל ניק הנכבד
את הציטוטים הבאתי לבקשתו של ר' מימוני
לידיעתך אתה אמנם בעל הניק-בונה השלד-, אתה לא קובע את סוג הדיירים ואת צבע הריהוט שבבית.
אתה יכול להביא מדרשים כרצונך,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2011 14:28 לינק ישיר 

הודעה זו נמחקה כיוון שתוכנה אינו ממין האשכול הזה או כל אשכול אחר

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 05/04/2011 15:11:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2011 14:49 לינק ישיר 

ההודעה נמחקה כיוון שלא כיבדה את בעליה וגם לא את הפורום. בנוסף היא גם לא היתה שייכת לאשכול זה או לכל אשכול אחר

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 05/04/2011 15:10:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2011 17:53 לינק ישיר 

thepresent כתב:
(כדאי שתוריד את הקישור, או שתשים אותו כקישור בתוך מילה, בעזרת הכפתור המתאים בסרגל הכלים של שליחת ההודעות. זה מנפח את האשכול שלא לצורך)

כתבת שבעקבות האמירה על בנות ישראל החלקות למטה ירדת מהדרישה לניסוח עדין.
האם אמירה זו אינה, באותה מידה, מזלזלת בנשים (וכמו שאר האמירות שירוחםשמ הביא כאן)?

אז לחזלינו הייתה מטרה כלשהי לאסור ללכת בין נשים כמו בינות לדקלים ולחזירים. אולי מטרות חבויות כמו שכתב לך yakovw1, אולי - ומה שיותר סביר - משהו אמיתי, יהיה זה כמו שסיפרו לי (שלפי הזוהר הסיבה היא שמא הן נידות וכידוע ע"פ הקבלה וכמש"כ הרמב"ן כל מגע עם אישה נידה יכול להזיק, ויעידו אלפי המתים בקרב אלו שעדיין לא זכו לשמור תו"מ), או סתם אמונה תפלה (אם אתה מוכן לקבל שהם נפלו בכאלו).
עכשיו אתה שואל - אוקיי שיש סיבה שבגללה יהיה איסור ללכת בין כל אלו (באנלוגיה - בדיוק כמו שבתאונה תכל'ס נהרגו 2 חרדים ו2 כלבים). אבל מה עם רגישות חברתית סטייל 2011? צריך להפריד את הדבקים. החרדים בראש מהדורת החדשות והכלבים בסופה, בידיעה נפרדת. וכיוצא בזה - הנשים בהלכה א' והחזירים/דקלים בהלכה ב'.

עכשיו אני מחזיר אליך את הכדור- לאור הציטטות שהובאו כאן, האם יש טעם לחפש בחז"ל רגישות חברתית סטייל 2011? אני כבר לא מדבר על מה שירוחםשמ הביא על הראייה השלילית שהם הסתכלו על נשים, שמסבירה גם את הסיבה לאיסור המיצוע וגם את הצימוד לדברים בזויים. בלי שום קשר לזה - אנחנו רואים שכשהם רצו לומר משהו, הם פשוט אמרו. בלי להתייחס לגסות שבעניין ולשאלה אם מישהו/י עלול/ה להיפגע מכך. אז תהיה מה שתהיה הסיבה שבגללה אסור למצע נשים, אל תדרוש מהם להפריד בין האובייקטים שקיצור האומר מצמיד אותם יחדיו, בגלל סיבות של רגישות חברתית.

כשם שקיבלתי (מה? ממי?) על הדרישה, כך מקבל אני על הפרישה.

זוהי התגובה העניינית הראשונה באשכול, שפחות או יותר סיפקה את מבוקשי.

סיכומו של עניין: חז"ל היו אנטי-נשיים בצורה קיצונית למדי, לא ממש הקפידו על 'שפה נאותה', בלשון מיעוט, ולא ממש התחשבו בשיקולים חברתיים של המאה הנוכחית.

נו נו. לא עם הכל אני מסכים, אבל זה כבר מתקבל על הדעת ונותן מענה.

תוקן על ידי thepresent ב- 05/04/2011 01:33:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2011 18:49 לינק ישיר 

thepresent:
ראה עצמך מוזהר: פגיעה אישית ישירה בכבודו של אדם אינה נסלחת בפורום הזה

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 06/04/2011 06:59:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2011 20:29 לינק ישיר 

הנוכח וכולם

א. נא להקפיד על לשון נקיה. כיון שפעם למדת במוסד חינוכי לבחורי ישיבות, היתה לך הזדמנות לתרגל לשון נקיה (וגם אני משער, לפעמים לא). אנא הקפד על הלשון הנדרשת בפורום. במקום "אתה שקרן" כתוב "דומה שעמיתי המלומד לא דייק לחלוטין". מה ההבדל? נעימות השיח.

זה מחייב גם כאשר השני הוא באמת טמבל גדול או כותב כאילו הוא כזה.

ב. כתבת לגבי חז"ל שמצאת אצלם כמה חסרונות. איני יודע אם אתה רואה בהם סתם בני אדם, שלפעמים הם חכמים ולפעמים לא, לפעמים עדינים ולפעמים לא. לפי מה שאני יודע, חכמינו השתדלו להתנהג בדרך ארץ ובעדינות. יש יוצאי דופן, וצריך בירור מדוע. האשכול הזה נפתח במימרה אחת שלהם שיכולה להתפרש כאמונה טפלה או כפגיעה במעמד האשה או שניהם. מיכי, אחרים ואני השתדלנו להראות שזה לא מחוייב. אני חוזר על עצמי כי זה קצר. חכמים חיו בסביבה ובתרבות שבה מעמד האשה לא היה שויוני כפי שהוא אמור להיות היום. גם הידע שלהם בתחום שהיום נקרא מדעי היה מוגבל למה שהיה אפשר להשיג אז. בהתחשב בשני גורמים אלו, איני מוצא בהם את החסרונות שלך. גם אם חשבו חלקם (ואין לנו ראיה לגבי כולם) שאשה נידה יש משהו מזיק בנידותה, זה בסך הכל היה אז "ידע מדעי" ככל שזה מגוחך בעינינו. היה כאן בעבר אשכול שבו נידון היחס לנידות ולדם הנידה בעולם העתיק, והעתקתי בו חומר מאחת האנציקלופדיות שמראה כי יחס כזה היה נפוץ בתרבויות רבות (וכמדומה שמשקעים ממנו נותרו בתרבות המערבית גם כן).

כיון שמה שקיויתי שיהיה קצר יצא ארוך, אני מסכם:

א. חז"ל היו בני תקופתם וזמנם ולכן בידע מדעי אין לצפות שידעו יותר ממה שהיה אפשר להשיג.

דוגמאות: היחס לנידה ולדם נידה (הוא מזיק). היחס לאשה (לא שויוני לגמרי כפי שאנו מצפים לו היום).

ב. חז"ל כן היו בעלי מידות טובות ועבדו על עצמם, כפי שהתלמוד מעיד וכפי שהתורה מחייבת.
אם יש יוצאי דופן הם מחייבים עיון ולימוד.

לכן כדאי לאסוף דוגמאות ולבחון אותם.

כמדומה שיש בינינו הבדל מתודולוגי שאינו ניתן להכרעה פשוטה.

1. כאשר יש מימרה שיכולה להתפרש כאמונה טפלה, ואפשר לפרש שהיא מתבססת על חומר רקע שאין לנו, אתה מפרש אותה במובן החמור, ואני מעדיף לדחות את השיפוט כל עוד לא נודע אחרת (מדוע אסור למצע בין שתי נשים).

2. כאשר יש ביטויים פה ושם שמעוררים תמיהה (התייחסות למידות גוף יוצאות דופן לשלילה ולחלקי גוף לא צנועים) אתה רואה בהם כלל, האמוראים ואולי התנאים היו אנשים גסים ורעים, והדוגמאות יוכיחו. בעיני זה הפוך. אני סבור שהם היו אנשים אציליים במידותיהם, ויש לי הוכחות לכך (שאתה תראה כיוצאות דופן ואינן מלמדות על הכלל).

האם ניתן להכריע במחלוקת הזו שבינינו? על סמך מה? האם צריך לאסוף את כל הדוגמאות במקורות שלנו לצורות דיבור, ביטוי של מידות, ועוד? ולספור אותן?

אני מודה שאני מבצע אנכרוניזם מסויים. כלומר, אני שופט ממה שאני מכיר היום אחורה. גדולי תורה שהכרתי, שזכיתי להכירם וללמוד מהם, הצטיינו ברצון טוב, במידות טובות, וחשו מחוייבים לכך. (זה לא אומר שכל מי שמוצג בציבור כגדול בתורה באמת יצטיין במידות טובות. כתבתי: גדולי תורה). לפיכך אני סבור שמה שמשיגים היום בני דורנו היה זמין גם לדורות קודמים, במיוחד כאשר מוצאים שהם התייחסו לכך כדרישה, שכך ראוי לנהוג. זה לא אומר שלא יכלו להיכשל. אבל המחוייבות היתה כפי שכתבתי.

כיון שאין לי הוכחה, וסבורני (תקן אותי אם אני טועה) שגם לך אין, אז כל מה שאני יכול לעשות הוא לסכם:

בעיני (=בעינים שלי) גדולי תורה בעבר הרחוק ובהווה הם בעלי מידות טובות, מחוייבים לדרך ארץ, ודוגמא ומופת להתנהגות אצילית. בעיניך הם כאחד האדם ההמוני בשוק ואולי גרוע מזה.

אוסיף עוד משהו. לפעמים יוצא לי לדון (או אף להתווכח, לצערי) עם מי שמאמינים בשדים, רוחות ועוד ישויות כאלו. כיון שגם שם לא ניתן להגיע להכרעה ויש מחלוקות מתודולוגיות, כל מה שאפשר להסיק הוא שמי שמאמין בישים כאלו חי בעולם מעניין ומסוכן בהרבה מן העולם שאני מכיר. כך אוכל לומר גם לגבי החכמים שאתה מכיר בתלמוד. הם אנשים שאינם מצטיינים ולא ראוי ללמוד מהם. בעיני הם אינם כאלו, וטוב לי איתם. כמובן, הנעימות שאנו חשים בעולם האמונות שלנו אינה הוכחה לשום כלום (אלא רק שיקול פרגמטיסטי).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2011 20:44 לינק ישיר 

מיימוני - כמה הערות:

1. החוצפה שלך לדרוש ממני "לשון נקייה" היא מזעזעת. ברור שאם לי היה שרביט המחיקה, הייתי מתנסח בצורה פטרנליסטית אך "נקייה" (כלומר בלי אזכור השם המפורש של תרכובות הפחמן שהן תוצרי הריאקציה של מערכת העיכול. ממתי טמבל זו מילה גסה? מה השתבש מאז "ההוזים הרצחניים" וה"טפש מטפשים"?), ומוחק מה שלא מוצא חן בעיני בהודעות של אחרים. ברור שמי ש'בשלטון' יכול לפעול בלי 'להתלכלך' - מרי אזרחי כולל מטבע הדברים אמירות בוטות בעוד הממשל יכול להרשות לעצמו נאומים מרובי מילים גבוהות וחסרי תוכן לוגי, סטייל נאום בר אילן. אם לא היו פה מנהלי משנה שרמת הIQ שלהם אינה גבוהה במיוחד שמוחקים הודעות שמציגות שהילד הוא עירום וההודעות המתנשאות,

הגסות והבוטות
 שלהם ריקות מתוכן לוגי, לא היה לי צורך לכנות אותם טמבלים על כל ש"ברוב מלומדותם לא דייקו לחלוטין".

2. מידות איברי הגוף שהוזכרו בגמרא אינם לשלילה. למעשה מדובר בפסגת האגו הגברי (צע"ג מה עבר על התוספות במקום), וזו בדיוק הסיבה שהוזכרו. כמה מנותק אתה יכול להיות?

3. אתה מוזמן להמשיך להאמין באמונות תפלות (אמונה תפלה מוגדרת כאמונה שאינה מוכחת מתוך המציאות, שלא לדבר אם המציאות מפריכה אותה. זה לא כל כך משנה אם בני אדם רואים אותה מגוחכת - כשדים ורוחות, או לא - כיפיפות הנפש של חז"ל במונחי 2011).

תוקן על ידי thepresent ב- 05/04/2011 20:50:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2011 21:46 לינק ישיר 

thepresent כתב:

אמונה תפלה מוגדרת כאמונה שאינה מוכחת מתוך המציאות, שלא לדבר אם המציאות מפריכה אותה. 

שייקלה, הגדרות חדשות ? אם מוכח מהמציאות למה זו אמונה, הרי זו ידיעה בדוקה ומוסמכת.
אמונה היא הרגשת ודאות הלב, לא ניתוח השכל בלבד, ובתור כזו היא מתמודדת בהצלחה מול המציאות הנתפסת בחיצוניותה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2011 23:16 לינק ישיר 

אמונה זה "אימון" ותו לא, רגש יש לערבים ולנוצרים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2011 00:28 לינק ישיר 

ב"ה.

המונח "אמונה" מצא באשכול זה מספר משמעויות. מעניין יהיה להחיל כל אחת מהן על המילה אמונה בפסוק "כי באמונה הם עושים", ולבדוק איזו מהן הכי מיושבת.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הכלב, האישה והחזיר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.