|
|
| נשלח ב-24/12/2013 13:38 |
|
| |
| פסנתר_כנף כתב: |  | הטענות שלך מזכירות דעות קדומות של חילונים לגבי 'מוזיקה חסידית'. הם חושבים שהכל זה 'אוי אוי אוי' אחד גדול אבל מי שמכיר מקרוב יודע שמדובר בעולם שלם עם המון סגנונות שונים.
ברשותך אדלג על פתיחה מיותרת שכזו! אין צורך להשוות את הטענות שלי לשום דבר!
אלו שמכירים רק את הלהיטים הגדולים של ישיבה בויס (כל המתפלל, ואהבת, שבחי וכו') יכולים לחשוב שכל המוזיקה שלהם נשמעת אותו דבר. העניין הוא שאלי משתמש באופן מודע במהלך אקורדים מסויים שעליו הוא בונה את 'הלהיטים הבאים' של ישיבה בויס ושאר הפקותיו. זה מהלך נפוץ ואהוב מאוד בכל העולם, וגם הקהל של אלי התרגל אליו. (אגב, גם למיאמי יש שירים על המהלך הזה. הפזמון של 'ברך עלינו' לדוגמא)
שאר השירים באלבום לא נשמעים כמו 'שיר הנושא', ולכן, אם את באמת רוצה להבין מה אנשים אוהבים בישיבה בויס, אני ממליץ לך להאזין לאלבום הראשון / השני או השלישי שלהם במלואו, (ואם כבר - אז יותר מפעם אחת, כי קשה להתרשם מאלבום בשמיעה ראשונית, כידוע) וזה יגרום לך לתובנות חדשות.
יש לי השגות על דבריך.
אני עדיין חושבת שהמוזיקה שלהם (הלחן והעיבוד) נשמעת אותו דבר. בין אם זה באופן מודע או לא- זה לא משנה את העיניין ששומעים את אותו שיר אך בכל פעם המילים משתנות. הפתיחים אותם פתיחים בין עם השיר קצבי או איטי. כלי הנגינה אותם כלי נגינה. אין ספק שיש חותמת גסה על כל שיר ושיר שלהם (ללא שמיעת השיר.. לפי הפתיחה).
גם מבחינת הקולות של הלדים, הם משעממים, אין אחד שאני יכולה להגיד עליו wow זה קול מעניין.. כייף לי לשמוע אותו. הם צורחים, לא יודעים לעלות כמו שצריך בסולם. והכי מרגיז אותי זה שתמיד חייב להיות איזה קטנצ'יק עם קול של ילד בגיל 4 (שמסתבר שהוא באמת בן 4) ששר חלק נכבד מאוד מהשיר. כמו כן נראה שמשתמשים שם הרבה בתוכנה לתיקון זיופים- אטוטיון
העיבוד של השירים, לפחות האחרונים ששמעתי (וכן, אני שומעת לא מתוך בחירה שלי אבל יוצא לי מידי פעם בגלל הילד) אלקטרוני, לא אמין, רועש מאוד וצווחני.
גם בעיניין הקליפים יש לי דעה. איפה ההורים? איזה מוסר השכל נלמד מהקליפים שלהם? מזה הפרצופים השונים והמשונים שהם עושים למצלמה? אפילו לחברה בשיר "חי" הוא גרם לרקוד ולעשות תנועות שונות ומשונות.
אין ספק שאלי מבין במוזיקה. יש לו מספר מצומצם של לחנים מדהימים, אם רק היה משתמש בהם בצורה נבונה.
בכל אופן, כבר אמרו לפניי - על טעם וריח, אין מה להתווכח.
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2013 13:48 |
|
| |
| chayaחיה18 כתב: |  | הטענות שלך מזכירות דעות קדומות של חילונים לגבי 'מוזיקה חסידית'. הם חושבים שהכל זה 'אוי אוי אוי' אחד גדול אבל מי שמכיר מקרוב יודע שמדובר בעולם שלם עם המון סגנונות שונים.
ברשותך אדלג על פתיחה מיותרת שכזו! אין צורך להשוות את הטענות שלי לשום דבר!
אלו שמכירים רק את הלהיטים הגדולים של ישיבה בויס (כל המתפלל, ואהבת, שבחי וכו') יכולים לחשוב שכל המוזיקה שלהם נשמעת אותו דבר. העניין הוא שאלי משתמש באופן מודע במהלך אקורדים מסויים שעליו הוא בונה את 'הלהיטים הבאים' של ישיבה בויס ושאר הפקותיו. זה מהלך נפוץ ואהוב מאוד בכל העולם, וגם הקהל של אלי התרגל אליו. (אגב, גם למיאמי יש שירים על המהלך הזה. הפזמון של 'ברך עלינו' לדוגמא)
שאר השירים באלבום לא נשמעים כמו 'שיר הנושא', ולכן, אם את באמת רוצה להבין מה אנשים אוהבים בישיבה בויס, אני ממליץ לך להאזין לאלבום הראשון / השני או השלישי שלהם במלואו, (ואם כבר - אז יותר מפעם אחת, כי קשה להתרשם מאלבום בשמיעה ראשונית, כידוע) וזה יגרום לך לתובנות חדשות.
יש לי השגות על דבריך.
אני עדיין חושבת שהמוזיקה שלהם (הלחן והעיבוד) נשמעת אותו דבר. בין אם זה באופן מודע או לא- זה לא משנה את העיניין ששומעים את אותו שיר אך בכל פעם המילים משתנות. הפתיחים אותם פתיחים בין עם השיר קצבי או איטי. כלי הנגינה אותם כלי נגינה. אין ספק שיש חותמת גסה על כל שיר ושיר שלהם (ללא שמיעת השיר.. לפי הפתיחה).
גם מבחינת הקולות של הלדים, הם משעממים, אין אחד שאני יכולה להגיד עליו wow זה קול מעניין.. כייף לי לשמוע אותו. הם צורחים, לא יודעים לעלות כמו שצריך בסולם.צודקת לגמרי-כל אחד שקצת מבין במוזיקה יודע שלעלות זה קשה!ולכן ירחמיאל למשל נותן רק לילדים שנולדו עם קול גבוה (כמו שאול ואחרים)לשיר את הסולויים הגבובים אבל אצל ישיבה בויז אף אחד לא יודע לשיר (כל אחד שרק עושה-קוקוריקו נקרא אצלהם ילד פלא )ובטח שלא תקטעים שצריך לעלות בהם לכן לא משנה לאלי מי ישיר את הגבוה הרי ממילא כולם אותו דבר-(לא יודעים לעשות את זה)אז הוא נותן לכולם לשיר גבוה ולכן זה נשמע צרחות!!כי כשבן אדם שלא יודע לעלות בכלל ומחריכם אותו לעשות את זה זה נשמע בדיוק כמו בדיסק של ישיבה בויז-יש למעריצים מזל שלפחות תיקן אותם באוטוטיון כך זה נשמע קצת פחות לא סביר! והכי מרגיז אותי זה שתמיד חייב להיות איזה קטנצ'יק עם קול של ילד בגיל 4 (שמסתבר שהוא באמת בן 4) ששר חלק נכבד מאוד מהשיר. כמו כן נראה שמשתמשים שם הרבה בתוכנה לתיקון זיופים- אטוטיון
העיבוד של השירים, לפחות האחרונים ששמעתי (וכן, אני שומעת לא מתוך בחירה שלי אבל יוצא לי מידי פעם בגלל הילד) אלקטרוני, לא אמין, רועש מאוד וצווחני.
גם בעיניין הקליפים יש לי דעה. איפה ההורים? איזה מוסר השכל נלמד מהקליפים שלהם? מזה הפרצופים השונים והמשונים שהם עושים למצלמה? אפילו לחברה בשיר "חי" הוא גרם לרקוד ולעשות תנועות שונות ומשונות.
אין ספק שאלי מבין במוזיקה. יש לו מספר מצומצם של לחנים מדהימים, אם רק היה משתמש בהם בצורה נבונה.
בכל אופן, כבר אמרו לפניי - על טעם וריח, אין מה להתווכח.
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2013 16:17 |
|
| |
יש בהחלט משהו בדברים שלכן. כל עוד שזה לא חורג מגבול העניניות. זה שהם לא יודעים לעלות בצורה מקצועית - הסכמתי לחלוטין, בכל אופן, אני לא חושבת כל כך שיש בעי'ה עם ילד בן 4 זה דווקא יפה וחמוד.איצי ספינר מאד הלהיב אותי כשראיתי ילד קטן שיודע לשיר בצורה כזו מדהימה!!! אני אוהבת גם את יעקב מרדכי, כי גם בקול שלו יש טעם בד"כ אבל לא כשזה עובר את הסולם. בכל מקרה, אני חושבת שגם כשאומרים את דעתנו על מקהלות אחרות, אסור לשכוח מגבולות הטעם הטוב ולדבר חופשי, כי בד"כ כשמתחילים כבר לא שמים לב לאן ממשיכים ומה אומרים. וזה כבר לא תמיד מדויק.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2013 16:28 |
|
| |
חיה- למה את חייבת להשמיע לו את השירים האלו?, אף אחד לא מכריח אותך אם את לא נהנית.. לא חסר מה להשמיע לילדים.. ובתשכה תיקון קטן- זה יוסי ניומן שאחראי על הילדים ולא אלי גרסטנר, ככה נראה לי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2013 17:10 |
|
| |
תמרורית, אין לי בעיה בילד בגיל 4. יש לי בעיה עם קול תינוקי של ילד בן 4. לאיצי ספינר היה קול נעים ומקסים. ואין ספק שהוא הקסים את כולם ביכולות שלו בגיל קטן. אשמח אם תתקני אותי מה לא מדוייק במה שאמרץי ואיפה את רואה חריגה מגבול הטעם הטוב.
פרעל, המטפלת של הקטן משמיעה לו ישיבה בויז. הוא מאוד אוהב אותם. אני לא אגזול הנאה מהבן שלי בגלל שירים שלא נשמעים לי טוב באוזן. ואני משמיעה לו כמובן גם דברים אחרים..
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2013 17:23 |
|
| |
ואגב תמרורית-איצי ספינר לא שר במיאמי בגיל 4-אוקיי??????ואני אפילו זוכרת שירחמיאל אמר בראיון אחד לטוקר-שאם ילד הוא קטן הוא לא מקבל בד''כ סולויים-מכייון שאז הוא נשמע תינוק -ושהוא דורש מהילדים לשיר כמו זמרים!
תוקן על ידי בתשכה ב- 24/12/2013 17:24:52
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2013 17:30 |
|
| |
| chayaחיה18 כתב: |  |
פרעל, המטפלת של הקטן משמיעה לו ישיבה בויז. הוא מאוד אוהב אותם. אני לא אגזול הנאה מהבן שלי בגלל שירים שלא נשמעים לי טוב באוזן.הנה דוגמא מצוינת לקהל של ישיבה בויז-נטסון יכול להיות שה-2 מליון צפיות בסרטון ההוא מורכב ברובו מתינוקים בני שנה!(אלה באמת לא מבינים במוזיקה) ואני משמיעה לו כמובן גם דברים אחרים.. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2013 20:46 |
|
| |
אני חושב שהייתן יכולות לעדן קצת את נוסח ההודעות... חבל.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2013 21:24 |
|
| |
סורי...נטסון לא התכוונו לפגוע בך! 
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2013 21:52 |
|
| |
בתשכה- לא נפגעתי מאף אחד,אף אחד לא פגע בי ולא התכוון לפגוע בי... אני מדבר על צורת וסגנון הכתיבה...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2013 21:55 |
|
| |
אוקיי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2013 15:42 |
|
| |
| netson כתב: |  | | אני חושב שהייתן יכולות לעדן קצת את נוסח ההודעות... חבל. |
|
לא חושבת שהייתי גסה בתגובה שלי שהיא צריכה עידון. אמרתי בכנות את דעתי על המקהלה ולא פרצתי שום גבול!!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2013 18:16 |
|
| |
| chayaחיה18 כתב: |  |
לא חושבת שהייתי גסה בתגובה שלי שהיא צריכה עידון. אמרתי בכנות את דעתי על המקהלה ולא פרצתי שום גבול!!
|
|
גם כשאומרים בכנות אפשר לומר בעדינות...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2015 18:19 |
|
| |
רציתי להוסיף עוד נקודה שהתווספה לי לאחר זמן
מקהלות כמו NYBC ומקהלה שירה חדשה אכן מוצאים קליפים מושקעים ויפים אחת לכמה זמן ואילו פרחי מיאמי לא הוציאו אף פעם למעט אחד, אך כשמגיעים להופעות, בפרחי מיאמי יש אווירה של הופעה כלומר יש תזמורת בת כמה נגנים , ממש הופעה חיה ואילו אצל המקהלות שהזכרתי קודם אין בכלל תזמורת. צריך לשים לב שמן הסתם בהופעות שאין תזמורת גם מחיר הכרטיס הוא בהתאם. בקיצור כל מקהלה משקיעה איפה שהיא חושבת שצריך להשקיע יותר ואיפה שכדאי לה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2016 13:32 |
|
| |
|
פרחי מיאמי הם לא מכבדים את עצמם הם מגיעים עם פיגמות לחזרות - תסתכלי בקליפ עזרי מעם ד' (במחילה מימי שניפגע..) וישיבה בויס תמיד מגיעים מכובד עם חולצות מכופתרות ולא מוזנחים במיוחד ביום שמסריטים אותם (הייתי צריכה לכתוב את זה בשיחה בפורום- בפעם הבאה ,כבר כתבתי...)
|
|
|
|
|
|
|
|