בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

מה אתם חושבים שיש בפרחי מיאמי ואין במקהלות אחרות ולהפך...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/4/2016 13:34 לינק ישיר 

יכולה להגדיר מה זה אומר פיג'מות?
חולצות צבעוניות הרבה ילדים לובשים מתחת לגיל בר מצווה , אפילו בישראל.
בנוסף המנטליות האמריקאית שונה משל הישראלית.
אני לא חושבת שאפשר להגדיר זאת כ'מוזנחים'. ראית מישהו שם שבגדיו מלוכלכים?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/4/2016 14:46 לינק ישיר 

גם ישיבה בויס הם אמריקאים והם מגיעים מטופחים.
וההגדרה של פיג'מה בפירחי מיאמי פשוט תסתכלי בעצמך החולצה רחבה עליהם באיזה 2 מידות וכנ'ל גם המיכנסיים ניראה כהילו תלשו אותם מהמיטה והם לא הספיקו להתלבש.... והיה שם אחד שהגדיל לעשות והגיע עם נעלי בית!       (השם שלו פרח לי ניראה לי משהו עם ס')
מילא לסתם חזרות אבל מסריטים אותם לקליפ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2016 14:49 לינק ישיר 

אין לי משהו נגדם, בעיני הם נחמדים וגם כמה שירים שלהם אני אוהבת....
אין צורך להעלב זה סתם דיון....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2016 15:18 לינק ישיר 

יש ויש. יש אומנם כמה ילדים שבאו ברישול מסויים, אבל זה לא קשור למקהלה אלא לסגנון של הילדים עצמם, שהולכים בצורה כזאת תמיד. מנגד היו כמה וכמה שבאו באופן מכובד.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/4/2016 15:34 לינק ישיר 

לזה אני מתכוונת לכל אלה שניראים מרושל איך ירחמיאל נתן ככה שיסריטו אותם...
אני מאמינה שגם בישיבה בויס יש ילדים שנראים ככה אבל בקליפים לא רואים את זה כולם ניראים יפה ומסודר....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2016 17:04 לינק ישיר 

בקיצור ולתמצית העניין
את מנסה לנצח בתחרות מי טוב יותר המיאמיס'צילדרן או הישיבה-צילדרן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2016 17:10 לינק ישיר 

ממש לא זה עינין אחר לגמרי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2016 18:16 לינק ישיר 

כל אחד טוב בדברים אחרים.
אלי ביחצ"נות וקליפים חדשניים ואלקטרוניים, ומיאמי בסגנון שמרן יותר של הופעות ולחנים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/4/2016 21:28 לינק ישיר 

חחח, איזה דיון מצחיק...
בתור אחת בדעה מהצד, שאין לה חיבה יתירה לא למיאמי ולא לישיבה-בויס, מה שאני רואה או יותר נכון שומעת - מיאמי יותר שולטים בטונים שלהם... אם נגדיר זאת ככה...
אבל זה לא סותר שאני לא מסוגלת לשמוע את YBC כי אני שומעת אותם, ואת השירים של הבית ספר שלי, את מיאמי ואת ברוך לוין, את מ.ב.ד. ואברהם פריד ואת ההקלטה שאחיין שלי שר ומזייף בה נוראות...
כל עוד זה שיר - אני נהנית, אם מישהו החליט להלחין מחדש איזה מנגינה נדושה זה בעיה שלו, במקרה הכי גרוע אני עושה סטופ לנגן..
העניין של הפיג'מות באמת מצחיק, אבל זה סגנון של בחורים, מההכרות של המשפחה שלי עם אחד מהפרחים כשהוא בא אלינו לבקר הוא בא יום אחד עם חולצה מכופתרת יופי ויום אחר כך בדרך לים, טוב, יש מצב שהוא היה בדרך לים באמת...
זה הסגנון של הבחורים והפרחים, בעניין לקליפ זה משהו אחר... יש מצב תקעו שם מאחורי הקלעים כזה, מהחזרות, וגם אם הם ידעו שזה קליפ, הם באו להראות פה איך החזרות ממש באותנטי ולא איך הם באו שיסריטו אותם לחזרות,
אני מאמינה שגם בחזרות ובאימונים של ישיבה-בויס יש ילדונים שבאים עם בגדים שנראים כמו פיג'מות, אבל ברגע שעומדת שם מסרטה עם כולם נעמדים ומתחייטים יפה יפה,
ושניהם צודקים, 
הם נראים יותר מכובד, והם נראים יותר זורמים ומאחורי הקלעים...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/4/2016 09:41 לינק ישיר 

מסכימה
כשזה טבעי זה יותר יפה, וזה מה שאהבתי בקליפ הזה,את הספונטניות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/4/2016 13:05 לינק ישיר 

אני לא חושבת שזה יותר יפה,
אני חושבת שיפה מאד שיש לנו שתי מקהלות שונות כל כך, כך שיש לנו גם מהסוג הזה וגם מהסוג הזה, מה יותר טוב מזה?... כל הרוצה יבוא ויהנה ממה שעושה לו טוב על הלב...
ומה זה לא אכפת לי אם הם עם (אוהו אוהו...:) פיג'מות או חולצות גבריות סגורות עד למעלה, העיקר שעושים לי שמח?... אני אוהבת את השיר - אני אראה את הקליפ, אני לא אוהבת - אני לא אראה...
למרות, שהקליפ עושה המון, אבל זה כבר נושא לדיון נפרד, ויש הרבה מה לומר עליו...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/4/2016 13:52 לינק ישיר 

חשיבה נכונה.
נשמח לשמוח את דעתך ,כאן או באשכול נפרד, כרצונך:)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/4/2016 14:38 לינק ישיר 

פתחתי פה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/4/2016 19:54 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/6/2016 23:54 לינק ישיר 

כמו שכבר כתבתי התחלתי לשמוע את פרחי מיאמי בעקבות שיחה עם חברה. וחיפשתי קליפים של מיאמי כדי להחליט איזה דיסק אני רוצה לקנות. ופתאום 'פרחי בני הישיבות - כל המתפלל', תודו שזה נשמע צדיק כזה... פתחתי וטוב שישבתי כי ממש הזדעזעתי, מה זה הפרצופים האלה?! אני זוכרת שקיבלתי את הרושם שמדובר במקהלה של ת"ת, היו שם מורה, תלמידים ולוח, ואיזו מקהלה מכובדת תאפשר פרצופים כאלה למצלמה?! מה ששיכנע אותי סופית שמדובר במקהלת ת"ת היה שהעברתי לאמצע והיה שם ילד קטנטן ששר בקול צפצפני (אין בזה משהו רע, קול אופייני לילדים בגיל הזה), איזו מקהלה מצרפת לשורותיה ילד מה'מכינה'?!

אחרי שסיימתם לצחוק, אתם מוזמנים להמשיך לקרוא.
עד היום לא הצלחתי לראות את הקליפ הזה, למרות שאני יודעת שזו מקהלה מפורסמת, ואת האלבומים 'ואהבת' ו'שבחי' אפשר לומר שאני ממש אוהבת.

בד"כ לא יצא לי להשוות בין המקהלות, כל אחת והתחום שלה אבל:

זה התחיל שקניתי את 'יבא' וזה היה בערך ככה: שמעתי את 'איום ונורא', ואז השיר הסתיים והייתי חייבת לשמוע אותו שוב, ועוד כמה פעמים עד שהצלחתי לעבור לשיר הבא, שהיה לא פחות ולא יותר 'מעם ה''. טוב, לקח כמה ימים עד שהגעתי לשיר 'עזור נא' שרק אותו שמעתי ברציפות כמה ימים.

ואז, יצא 'שמו של מלך' וציפיתי שאם ירחמיאל הוציא אלבום מושקע אז גם פה יהיו לי כמה ימים של מוסיקה חדשה. איזה... השיר הראשון נקטע בפתאומיות שלא גרמה לי לרצות לשמוע אותו שוב. השיר השני נמרח וכו', זה לא  שלא היו שירים טובים, אבל... גם האלבום היה נשמע כמו להקה של 4-5 סולנים בליווי מקהלה.

עימות 2 התרחש שיצאו האלבומים לצפייה, קניתי את שניהם ביחד. ואחותי ואני התיישבנו לצפות. התחלנו ב'יבא' של מיאמי, פותחים בטוב, לא? היה כיף! קודם כל הראו לנו את כל הסולנים, תלבושות מעניינות (שתינו הסכמנו שהחולצה הכסופה יותר יפה, אבל חייבים את האדומה בשביל שישבור את הצבע, האפודה הסולידית והווסט המנצנץ השתלב יפה עם התאורה). הריקודים אחידים ויפים, הסולנים מצויינים (יאיר עם העוצמות, יושי עם הקצב, דוד עם הכישרון, בנימין רבינא והטונים המטורפים, האחים אייל עם הכימיה המדהימה בינהם ויהודה גורקין - מה לא?) 

ואז עברנו לישיבה בויס. וראינו את הקהל וזה היה מעצבן שילמתי על מקהלה, לא על קהל, ונראה לי שיש פה בעיה של צניעות. שוב, מעט סולנים והרבה מקהלה. רגע של הלם, הם עדיין עם האפודות האדומות. הריקודים - אני לא באמת יכולה להאמין שהם שרים ורוקדים ככה, לא מסתדר עם ההגיון. הרבה פעמים הריקוד עולה על השיר. היה שם סולן עם קול מדהים - אלכסנדר רוסל, שבקושי זכה לסולואים וזה ממש עיצבן.

בקיצור, אחרי שסיימנו, אחותי אומרת לי "בואי נראה שוב את פרחי מיאמי" צודקת, צריך לסיים עם טעם טוב.

שהגענו לשיר 'משיח' היא אמרה "ירחמיאל נותן את החלקים הגבוהים לילדים שיכולים לעשות את זה בלי שזה ישמע צעקה", צודקת 2.

אז מה יש בפרחי מיאמי?

- בפרחי מיאמי יש את ירחמיאל ביגן, שעושה מה שבא לו גם אם ההגיון אומר אחרת (בא לו להוציא אלבום צפיה שצולם ברחובות ירושלים - הוציא, בא לו להקים מקהלה בארץ - הקים... וכו'). לא נראה לי שיש מישהו שיכול לאמן ילדים כמו שהוא עושה את זה. מה שמשפיע על ההבדלים הבאים:

הילדים בפרחי מיאמי פשוט יודעים לשיר. נקודה! לעלות זה לעלות, קול שני זה קול שני.
הלחנים - שאני שומעת שיר אני רוצה לדעת בוודאות שהוא יהודי ובלי השראות זרות... זה אחד מסימני הדגל של מיאמי. 
בהופעות יש אינטראקציה בין הילדים, החיוכים והמבטים בהופעות זה אחד הדברים המעניינים בהופעות שלהם. אין את זה במקהלות אחרות (אולי זה פחות קשור לירחמיאל).
תלבושות - יהיו שיגידו שלמיאמי יש תלבושות צבעוניות מדי, אני חושבת שילד במקהלה לא אמור להראות כמו ילד שאמא שלחה לבית כנסת. אבל אם יש תלבושת שלא אוהבים - אל דאגה, תוך שנתיים המקהלה מחליפה תלבושות.

היו עוד כמה הבדלים שלא עולים לי עכשיו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > מה אתם חושבים שיש בפרחי מיאמי ואין במקהלות אחרות ולהפך...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.