בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

דיווח מקונצרט חזנות וחסידות בהיכל התרבות בפ"ת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/4/2011 00:33 לינק ישיר 
דיווח מקונצרט חזנות וחסידות בהיכל התרבות בפ"ת

בס"ד

ערב טוב,
לפני כשעתיים הסתיים קונצרט "חזנות וחסידות לחג החירות" בהיכל התרבות בפתח תקווה.
הקונצרט שהופק ע"י לוי כנס מהמרכז לחזנים בע"מ, ובסיוע עמותת יובל .
השתתפו החזנים: צודיק גרינוולד,בנימין הלפגוט, צבי וייס ובערל צוקר.
את החזנים ליוותה מקהלת יובל, סימפונט רעננה בניצוח ד"ר מרדכי סובול. הנחייה שלומי גולדברג.
להלן הרפרטואר שבוצע בקונצרט:
שאו שערים - סובול - המקהלה
החזן צודיק גרינוולד: ברח דודי - שטרן, מאמאלא - פאריש, ה' זכרנו - רוזנבלט
החזן בנימין הלפגוט: מקימי - רוזנבלט, שהשלום שלו - תלמוד, וכל החיים - קוסביצקי
החזן צבי וייס: רצה - גנטשוף, ממקומך מלכנו - וידר, ליל שימורים - קווראטין
החזן בערל צוקר: טל - רוזנבלט, תניא - יוסי גרין, רחם נא - רוזנבלט
עושה שלום - סובול - כל המשתתפים

יישר כח ללוי כנס, ד"ר מרדכי סובול, האגף לת"ת פתח תקווה, האגף לתרבות תורנית במשרד החינוך

לילה טוב
יהודה

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2011 01:31 לינק ישיר 

החזן צבי וייס שהרשים מאוד, - רצה, הידוע בביצוע של גנשוף להורדה

http://www.upf.co.il/file/212994.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2011 01:38 לינק ישיר 

לילה טוב לחברי הפורום מבית ומחוץ

הנה עתה חזרתי מקונצרט בו שרו חזנים צעירים חזנות וחסידות לכבוד חג החרות.
אני לא הגעתי לקונצרט על מנת לשמוע תוצאה מוגמרת של חזנים משורה ראשונה ולא ציפיתי לקבל קונצרט גאלה
לחזנים בדור העבר היה את המזל הגדול שאין לחזנים כיום. ומהו המזל הגדול הזה ? ההקלטות ! כיום חזן, מרגע שהוא מופיע בפעם הראשונה רצים הקלטות שלו בכל רחבי האינטרנט, וכולם זוכים לראות אותו בכל תהליך התבשלותו. ולאחר ערב זה אני חושב שזה די מעניין לצפות בתהליך הזה, וחלק מהרצון שלי להגיע לקונצרט הוא בשביל לראות את ״הלפני והאחרי״.

בקונצרט הופיעו פרחי החזנות :
בערל צוקר : מוזיקאי מוכשר בעל קול טנור יפיפה, לראשונה הכרתי בגדולתו ובפוטנציאל שיש לו מהקלטה ששמעתי של ׳טל׳ בלחנו של גלנץ, מקונצרט שהופיע בבית הכנסת בית א-ל עם בן ציון מילר, אני פחות אוהב אותו כשהוא מבצע שירים חסידים זו לא הוא!
חלק מהקונצרט ישב על ידי מבין (אמיתי) גדול בחזנות ( מהסוג שכמה שיש יותר חריקות בתקליט אז החזן טוב יותר) ולפי דעתו בערל צריך לשיר הרבה בסטייל גלנץ יותר מאשר שאר הסגנונות, מפני הגמישות לה זכה והצבע היפה שמצלצל אצלו בעיקר בגבוהים ופחות בנמוכים שכך היה גם לאמן החזנות לייב גלנץ. מה דעתכם ?

צבי וייס : אני מסכים עם כל מילה שאמר מר לוי כנס - חזן בטעם של פעם, עם קרעכצען ורגש חזני יהודי אמיתי.

צודיק גרינוולד : אינני מכיר הרבה שלא שמעו עליו הן מתחום המוזיקה החסידית ששם הוא שלאגר והן מתחום החזנות, בעל קול אדיר ויפה אני אישית מתחבר אליו יותר בקטע של מוזיקה חסידית.

בני הלפגוט : יש שמועות שרצות בעולם החזנות שיש קשר משפחתי בינו לבין החזן הגדול ׳איטשא מאייר הלפגוט׳ ועם ובלי השמועות הוא טוב בעצמו ויש לו כישורים נאים גם ללא עזרת שם משפחתו.

המקהלה : מקהלת יובל הוותיקה המעולה שמוכרת לנו היטב (בין חברי המקהלה ראיתי את המנצח של מקהלת לשמוע אל הרינה - מאיר בריסקמן).
והתזמורת סימפונית רעננה עם הכנר הראשי לזר שלוסברג (זה השם?)
וכפי שנוהג לומר המנחה שלומי גולדברג: ״ומעל כולם המנצח והמעבד המוזיקלי של הערב הד״ר מרדכי סובול.

פירוט היצירות שבוצעו הערב :

שאו שערים - ד״ר מרדכי סובול - התזמורת והמקהלה
טל - יוסלה רוזנבלט - בערל צוקר ומקהלת יובל
מקימי - יוסלה רוזנבלט/שמואל מלבסקי - בני הלפגוט ומקהלת יובל
ברח דודי - משה שטרן - צודיק גרינוולד
רצה - יעקב רפפורט - צבי וייס ומקהלת יובל
תניא - יוסי גרין - בערל צוקר (אהבתי את העיבוד)
ממקומך - יהושוע וידר - צבי וייס (ביצוע נהדר אפשר לומר ה ב י צ ו ע של הערב. (צבי: למען נוחיותך נדמה לי שיש סטנד לתווים מאחורי הקלעים)

הפסקה

שהשלום שלו - יענקלה תלמוד - בני הלפגוט ומקהלת יובל
מאמאלע - צודיק גרינוולד
רחם נא - יוסלה רוזנבלט - בערל צוקר - בכל פעם שאני שומע את הפתיחה של התזמורת עם הכינורות לרחם נא עוברת בי צמרמורת, ובמיוחד כשאת היצירה ביצע בטוב טעם בערל צוקר.
וכל החיים - אייזנשטט - בני הלפגוט ומקהלת יובל
ליל שימורים - זבולון קוורטין - צבי וייס (לעניות דעתי אין מקומה של יצירה זו על במת קונצרטים עם עיבוד סימפוני גרנדיוזי, לטעמי זה מאבד את החן והמשמעות של היצירה.)
השם זכרנו - יוסלה רוזנבלט - צודיק גרינוולד ומקהלת יובל
עושה שלום - ד״ר מרדכי סובול - כל החזנים ומקהלת יובל

נהנתי לראות בקונצרט את החזנים הצעירים מופיעים (חלקם) לראשונה בהרכב כזה ועמדו בזאת בכבוד, ובטוח אני באלה שבעוד מספר שנים עם הרבה השקעה ועבודה יהיו חזנים מן השורה הראשונה.

תודות : למר לוי כנס על ארגון והפקת ערב זה, לד״ר מרדכי סובול ולבנו המוכשר אופיר, לחזנים למקהלה לתזמורת, לפסנתרן המיתולוגי ר׳ מנחם בריסטובסקי, להגברה (על אף הצפצופים שאני חש באוזן השמאלית שלי…)

בקונצרט נכחו חברי פורום רבים ביניהם : יעפ jj888 youda נחום_ב יוסיש ליבזון בן שחר ועוד…

לילה טוב וחלומות נעימים

הנה היצירה ממקומך של וידר מהחזן הצעיר צבי וייס לשיפוטכם:
http://www.upf.co.il/file/362221.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2011 12:47 לינק ישיר 

למה כל הקונצרטים של סובול אותו דבר, אנחנו כולנו ללא יוצא מן הכלל כאן בפורום (מסתבר) מכירים את כל העיבודים בעל פה , זה כבר 25 שנה + חוזר על עצמו , למה לא לגוון ,לפחות שירים חדשים שלא שמענו אף פעם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2011 12:56 לינק ישיר 

אתה מכיר מישהו שקידם את החזנות יותר מסובול?
אז למה לבוא בטענות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2011 13:00 לינק ישיר 

אין מה לעשות אבל כשכואב צועקים .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2011 13:42 לינק ישיר 

קולני כתב:

בערל צוקר : מוזיקאי מוכשר בעל קול טנור יפיפה, לראשונה הכרתי בגדולתו ובפוטנציאל שיש לו מהקלטה ששמעתי של ׳טל׳ בלחנו של גלנץ, מקונצרט שהופיע בבית הכנסת בית א-ל עם בן ציון מילר, אני פחות אוהב אותו כשהוא מבצע שירים חסידים זו לא הוא!
צבי וייס : חזן בטעם של פעם, עם קרעכצען ורגש חזני יהודי אמיתי.
בני הלפגוט : הוא טוב בעצמו ויש לו כישורים נאים גם ללא עזרת שם משפחתו.
והתזמורת סימפונית רעננה עם הכנר הראשי לזר שלוסברג (זה השם?)
וכפי שנוהג לומר המנחה שלומי גולדברג: ״ומעל כולם המנצח והמעבד המוזיקלי של הערב הד״ר מרדכי סובול.
נהנתי לראות בקונצרט את החזנים הצעירים מופיעים (חלקם) לראשונה בהרכב כזה ועמדו בזאת בכבוד, ובטוח אני באלה שבעוד מספר שנים עם הרבה השקעה ועבודה יהיו חזנים מן השורה הראשונה.
תודות : למר לוי כנס על ארגון והפקת ערב זה, לד״ר מרדכי סובול ולבנו המוכשר אופיר, לחזנים למקהלה לתזמורת, לפסנתרן המיתולוגי ר׳ מנחם בריסטובסקי, להגברה (על אף הצפצופים שאני חש באוזן השמאלית שלי…)

בס"ד

מסכים עם כל מילה שכתב קולני.
את דעתי על מקהלת יובל כתבתי בעבר, אינני מבין למה תמיד בפ"ת היא לא נשמעת כמו שהיא נשמעת בהיכל-התרבות בת"א. יש משהו שמרדים אותם בפ"ת.
קולני: לזר שוסטר (ולא שלוסברג) הוא הכנר הראשי בתזמורת הפילהרמונית הישראלית ולא היה אמש בפ"ת. שמו של הכנר הראשי בסימפונט רעננה הוא ניתאי צורי.
המנחה היה משעמם ובדיחות-הקרש שלו לא הצחיקו.

חודש-טוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2011 14:43 לינק ישיר 

האם זה נכון שהתפוסה היתה דלילה ביותר גם אחרי חלוקת כרטיסים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2011 14:49 לינק ישיר 

בס"ד
הנאה רבה ציפתה לבאי הקונצרט אמש. לטעמי ולעוד מבינים רבים שנכחו באירוע
מסמר הערב היה החזן צבי וויס, עם צבע יפה בקול שליטה טובהף מעברים נכונים
בנימין הלפגוט עומד בזכות עצמו ובאמת הקטעים עם הטונים הגבוהים יותר מתיישבים
טוב על קולו, בערל צוקר מרשים יותר בחזנות מאשר בשירה, צדוק גרינוולד כמו
צדוק גרונוולד.
המקהלה נתנה תמיכה טובה בשונה מדעתו של הכותב הקודם
כרגיל התודות והברכות לכל העוסקים במלאכת הקודש. כנס מש' סובול, דרשן זלצר משה"ח
חבל שמר יצחק אוחיון ראש עירנו נעדר מכאן נשלח לו הצלחה בכל העניינם
נכחו רבים מחברי הפורום: ליזון, אברהם, החזן גולדרג, יהודה ואם פספסתי מישהו מתנצל
חודש מבורך ובשורות טובות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2011 14:51 לינק ישיר 

himmelfarb

בשביל מה הינך שואל את שאלתך
אתה מרחם על כספו של מר כנס?

או שברצונך לעורר פרובוקציות מיותרות ואם רצונך בכך, יש על יד פורום בחדרי חרדים שם מחכים ומצפים לאנשים שיעשו אקשן!

אני חושב שלא היה מזיק לו היית שואל את שאלתך באישי את אחד מהנוכחים.

תוקן על ידי Cb3000 ב- 05/04/2011 14:59:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2011 15:28 לינק ישיר 

א. מסכים עם קודמי.
ב. לא ספרתי אבל נראה לי שהיה לפחות שתי שליש אולם מלא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/4/2011 22:19 לינק ישיר 

למה אתם מתנפלים על הימלפרב?
אותי זה מעניין גם מכמה סיבות.
ראשית, הוצע לי כרטיס בחצי מחיר, במין "שו שו" כזה, כי ממש אין מקום... (למעשה לא הצלחתי להחלץ מאדי האקונומיקה...) מעניין אותי אם עבדו עלי או שפישלו.
שנית- היה כאן מי שביקש שיביאו קונצרטים כאלו גם למקומו- לקריות אם זכרוני אינו מטעני. נו, אם בפ"ת היה דליל, אולי באמת אין סיכוי למקומות אחרים?
ושלישית, מעניין אותי האם למרות כל מה שנאמר ונכתב, הציבור הוא "גולם" ונוהה רק אחרי שמות בומבסטיים, ולמעשה אין "פריחה מחודשת" של החזנות, או שאכן יש פריחה כזו?...
ורביעית, סתם לדעת האם פעמי המשיח בשיתוף הפעולה בין הד"ר למר כנס מפיק משהו או לא...
מה רע?
אז מה היה באמת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2011 01:27 לינק ישיר 

שאלתי היתה מאד לעניין- עניין עתיד החזנות הרצינית.

ב"ה אחרי שקיבלתי תשובה אני שמח שגם הציבור לא מתפעל מזה שסובול מחליט פתאום לשתף פעולה עם אמרגן וחזניו שעד לפני חודשיים הוא הוקיע מעל כל במה.

עדיין יש סיבה למה לא מקפיצים חזנים צעירים ולא בשלים לקדמת הבמה- בשביל שיעבדו קשה ויגיעו להישגים אמיתיים!

זה שעושים קונצרט עם כל העטיפה של חשיבות לא הופך את החזנים לחלק מהשורה הראשונה של חזני העולם. תאמרו שאני צר אופקים- אולי.

אבל שמעתי את ביצועו של וייס לממקומך של וידר שמישהו הכתיר את זה כ"הקטע" של הערב ולא יצאתי בהתפעלות. מדויק ונעים בתור פרח חזנות- לא כחזן מוגמר. חסר עדיין בשלות קולית והרבה ניואנסים של דינמיקה.

אומרים שה"עוילם גוילם" ושמחתי לראות שזה לא נכון. רק חלקו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2011 02:10 לינק ישיר 

הימלפרב :
אם הבנתי נכונה, אתה מצפה לשמוע מחזן צעיר בעל מעט נסיון והכוונה, ביצוע מושלם כמו של וידר בשיא תפארתו.
אם אתה מכיר חזן שנולד חזן גדול אנא במטותא תכיר לי אותו זה יהיה מאוד מעניין לצפות בנס כזה.
הביצוע של וייס לממקומך לדעתי לא מושלם ולא מתקרב לביצוע של וישר אך בשביל חזן צעיר זה ביצוע מכובד מאוד, ואני מסכים עם קולני שזה הביצוע של הערב כי רוב הביצועים בערב זה היו בינונים ומטה.
וחלק מהיופי בחזן זה לראות את התפתחותו אט אט עם עליות ומורדות עד שמגיע אל הליטוש ואל הנחלה.

הקונצרט היה די ריק וגם רוב אלו שכן זכו להגיע זכו לכרטיסים בנדיבות לב וזה טוב לתת לחזנים הצעירים הללו את הניסיון לעמוד על במה מכובדת בפורמט זה, כי ככה צוברים ניסיון ! הניסיון לא מגיע משמיעת תקליטים ולא משירה מול המראה, הניסיון מגיע מהתכלס !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2011 03:55 לינק ישיר 

לא. צוברים ניסיון מעמידה על כל מיני במות פחות מכובדים עד שמגיעים לבמה כזאת. זה מה שקורה כאשר כוחות השוק עובדים בחופשיות.

במקרה הזה מדובר בדחיפה של אדם אחד בעל ממון שמשקיע כסף רב וגורם לעיריות מכובדות להשקיע את כספם דוקא על החזנים שהוא מייצג- בין אם מגיע להם ובין אם לא!

זה שהיה קהל דליל מאד רק מוכיח שעיריית פ"ת שמה את כספה על קרן הצבי ומעטים נהנו מהשקעה גדולה לא נכונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2011 12:29 לינק ישיר 

אוי כמה שהימלפרב צודק!!!!!!!!!
אני מכיר אישית תלמידי חזנות, שיכולים "לשים בכיס הקטן" את ה"פרוייקטים" של מר כנס, אבל הכל תלוי במזל אפילו ס"ת שבהיכל, וק"ו חזנים ופרחים...
 יש שזוכים לאמרגן אגרסיבי, ויש שלא. מה לעשות? אלו החיים.
ואני לא ממעיט מחשיבותו של איש מהעומדים על הבמה הזו!
למרות שלדעתי, לעמוד מול היכל ריק יחסית עם הפקה בומבסטית, מעליב יותר מהופעה באולם קטן עם פסנתרן, אבל מלא.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > דיווח מקונצרט חזנות וחסידות בהיכל התרבות בפ"ת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext