בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

הפינה התורנית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/1/2012 20:01 לינק ישיר 

מאחר שמשיח  משיח מתעכב לשפוך לנו את האור, אני יכתוב כמה דברים כהקדמה למגילה שמששיחמשיח  יביא לנו פה

היום כ"ד טבת, יום ההילולא של מייסד חסידות חב"ד  וממשיך דרך החסידות הכללית של הבעל שם טוב, מחבר ספר התניא ושולחן ערוך הרב. שיטתו בחסידות נקראת "חבד" (חכמה בינה דעת).

סיפרו  – "התניא" הפך לאחד מספרי היסוד של החסידות. בספר זה מתאר בעל התניא את חיי האדם כמאבק אדירים המתחולל כל ימיו בין הטוב לבין הרע, והוא חושף בפני הקורא את מבנה נפש האדם ופנימיותה, ואת דרכי מלחמת היצר ותהפוכותיה.בשבח ה"תניא" אמר פעם רבי זושא מאניפולי: "תמה אני איך אפשר להכניס א-ל גדול ונורא כל כך בתוך ספר קטן כל-כך"?
מדברי תורתו: (תניא פרק ב') "ונפש השנית בישראל (מלבד הנפש הראשונה והנמוכה הלא היא הנפש הבהמית) היא חלק אלוק ממעל ממש, כמו שכתוב: "ויפח באפיו נשמת חיים" (וביטוי נוסף נמצא גם בברכות השחר) "ואתה נפחתה בי", וכמו שכתוב בזוהר: "מאן דנפח מתוכיה נפח" פירושו מתוכיותו ומפנימיותו, שתוכנית ופנימיות החיות שבאדם מוציא בנפיחתו בכח. כך, על דרך משל, ישראל שעלו במחשבה, כדכתיב "בני בכורי ישראל", "בנים אתם לה' אלוקיכם", פירוש כמו שהבן נימשך ממוח האב – כך כביכול נישמת כל איש ישראל נמשכה ממחשבתו וחכמתו יתברך".

חידוש בשם בעל התניא:
אנו אומרים במזמור "לכה דודי": "שמור וזכור בדיבור אחד"..
הפירוששל הדברים אומר:
שהמילים שמור וזכור נאמרו יחדיו..
מה הכוונה:
הכוונה למצוות שבת, שנאמר בה:
["שמור את יום השבת לקדשו"
"זכור את יום השבת לקודשו"
ובזמן מתן תורה היה נס גדול - שגם שמור וגם זכור
נאמרו בדיבור אחד

זה הפירוש לכל מי שלא ידע..

=====

הדרש שמביאים בשמו בעל התניא אומר:
שמור וזכור - דהיינו תשמור ותזכור,
בדיבור - כאשר אתה מדבר
אחד - את האחד - את יחידו של עולם .. את ה' יתברך !!

כשאנו מדברים תמיד עלינו לזכור ולשמור את ה' יתברך,
לבל נוציא דברי איסור מפינו או שאר דברים לא ראויים..

זכותו תגן עלינו

תוקן על ידי שלאגריסט ב- 19/01/2012 20:03:31

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/1/2012 11:52 לינק ישיר 

שלאגריסט יישר כח!
"מגלגלין זכות ע"י זכאי"
אני לא מוסיף שום מילה, כל מילה בסלע!
תעלה מחיל אל חיל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2012 20:30 לינק ישיר 

שכויח שלאגריסט!
וזה אפילו קשור למיאמי - "שמור וזכור בדיבור אחד, השמיענו ק-ל המיוחד"...  (הסולו של משיחמשיח )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2012 17:59 לינק ישיר 

השבוע יחול בעז"ה י' בשבט תאריך מאוד מיוחד: הסתלקות של רבי יוסף יצחק הרבי השישי לתנועת חב"ד, ושנה לאחר מכן הרבי מילובאוויטש קיבל עליו את עול הנשיאות. אצלינו בחב"ד יום זה נקרא "ובא השמש וזרח השמש"
הבאתי כאן סיפור על רבי יוסף יצחק שכידוע היה בעל מסירות נפש שלא תתואר, פעל ללא לאות וללא מורא להפצת התורה והמצוות ברוסיה הקומוניסטית, ואת המסירות נפש זו כבר ראו עליו עוד משחר ילדותו.
(הסיפור מהאתר בית חב"ד)
אני מאחל לכולם גוט יום טוב - חג שמח!

עד למסירות נפש

היה זה בצעירותו של רבי יוסף יצחק שניאורסאהן, שלימים הפך לרבי השישי של תנועת חב"ד-ליובאוויטש. אביו, רבי שלום דובער (רבה החמישי של תנועת חב"ד), שלח אותו לפטרבורג, עיר הבירה של רוסיה באותם הימים, כדי לבטל גזירה מסויימת שהוטלה על החינוך היהודי.

"עד מתי עליי להישאר בפטרבורג?" שאל רבי יוסף יצחק את אביו.

"עד למסירות נפש" השיב רבי שלום דובער.

זמן קצר לאחר שהגיע לפטרבורג, נוכח רבי יוסף יצחק לדעת שהחוק כבר הגיע לשולחנו של שר הפנים סטוליפין וחיכה לאישורו. צאר רוסיה באותם הימים לא היה פיקח במיוחד – יש אומרים שהוא לא היה פיקח כלל... – כך שההחלטה האם החוק יתקבל או לא הייתה תלויה רק בשר הפנים. סטוליפין זה היה ידוע כשונא ישראל מושבע שבאופן אישי דאג לארגון פוגרומים בהם נרצחו אלפי יהודים.

אחרי פגישות ומאמצים, שמע הרבי כי בעיר מתגורר אדם מבוגר ששימש כמורהו של סטוליפין בצעירותו. הרבי גילה היכן הוא מתגורר והתחבר אליו. למרות שגם המורה לא היה אוהב ישראל מושבע, הוא התרשם עמוקות מחכמתו של הרבי ומהיקף ידיעותיו והשניים בילו שעות ארוכות כשהם משוחחים על דברים העומדים ברומו של עולם.

באחת מפגישותיהם סיפר לו רבי יוסף יצחק על מעשיו בפטרבורג. הרבי התחנן בפניו שהוא ישוחח עם סטוליפין וינסה להמתיק את רוע הגזירה.

"אפילו אם אשוחח עמו, יהיה זה בזבוז זמן משווע" השיב הזקן מבלי לחשוב לרגע. "אני מכיר אותו עוד מילדותו; הוא אדם רשע ואכזר, כך שאין טעם לנסות להגיע אליו.

"עם זאת" הוא הוסיף, "בשל העובדה שלימדתי את סטוליפין בצעירותו, קיבלתי אישור מיוחד להיכנס למשרד הפנים מתי שארצה. אינני צריך להסביר לך את ההשלכות החמורות שיהיו לשנינו לו תיתפס. אך במשך שיחותינו הארוכות למדתי להעריך אותך, כך שאני מוכן לתת לך את האישור ועשה בו כחפצך."

הרבי הודה לו בחום.

למחרת בבוקר עשה הרבי את דרכו לבניין המשרדים של משרד הפנים. השומר בפתח הופתע לראות את היהודי, עטור הפיאות והזקן, בעל מבטא אידישאי מובהק, אוחז באישור כמוהו היו בודדים בלבד בכל רוסיה. אך הוא ידע כי ברוסיה לא שואלים שאלות ואיפשר את כניסתו של הרבי לבניין.

ברגעים הראשונים בהם נכנס הרבי אל הבניין הוא לא הצליח לאתר את מבוקשו. הוא טעה והתבלבל במסדרונות הארוכים, ולבסוף, מחוסר ברירה, נאלץ לשאול את אחד העובדים במקום היכן נמצא משרדו של שר הפנים תוך שהוא מסתכן בחשיפתו. העובד הראה לו את הדרך אל המשרד, ותוך שהרבי עשה את דרכו אל המשרד יצא משם שר הפנים בעצמו! שר הפנים חלף ליד הרבי אך לא הבחין בו.

הרבי נכנס אל המשרד, שם ראה ערימות של נייר וחותמות לידיהם. על חותמת אחת נכתב "מאושר", ועל החותמת השניה "נפסל". הרבי מיהר לחפש על שולחן העבודה ומצא שם את טיוטת החוק, מחכה לאישורו של שר הפנים.

הוא נטל את החותמת והחתים "נפסל." לאחר-מכן הוא תחב את הדף בערימת המסמכים שכללו את החוקים שנפסלו, ומיהר לצאת מהבניין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2012 18:38 לינק ישיר 

אידי כתב:
שכויח שלאגריסט!
וזה אפילו קשור למיאמי - "שמור וזכור בדיבור אחד, השמיענו ק-ל המיוחד"...  (הסולו של משיחמשיח )

מזה קשור לקישור?    

משיחמשיח-שכוייח!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2012 19:17 לינק ישיר 

הקשר לקישור:
זה בעצם סולו של שאול, אבל מאחר ששם בקישור משיחמשיח חבש את הכובע של שאול - אמרתי שזה סולו של משיחמשיח.
--
משיחמשיח, שכוייח. ואיך אתה מקשר את הסיפור/התאריך למיאמי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2012 01:20 לינק ישיר 

ישר כח ענק לכולללללם !
אנו מתקרבים לט"ו בשבט הידוע כחג האילנות בשיר המפורסם שכל ילד יודע לשיר:
"ט"ו בשבט הגיע -חג לאילנות..."
זמן זה (כמו כל דבר אחר) רומז גם לגבינו ,אנו:
נלך על דרך הפשט- כזרע קטן באדמה גדולה,כך גם אותנו בני-אדם הקטנים נטע הקב"ה בעולם גדול
מסחרר ורחב ידיים,תפקידנו בזה העולם הוא לדעת לצמוח לגדול וללבלב ,
לפרוח ולהפריח חיוכים לכל עבר(גם כשזה מאוד קשה...)!
לגדול-אין משמעותו גדילה פיזית ממשית,כי אם גדילה עצמית,פנימית,רוחנית יותר.......
זה אולי הזמן להביט מסביב ללמוד להודות לה' יתברך על היש וגם וגם על האין....
להעיף מבט קצר,אך עמוק קימעה,ולהעביר לעצמנו את המסר,את האמת,את הרצון האמיתי לגדול באהבת ה',
לגדול ביראת שמים,לגדול בלימוד תורה לישמה,לגדול בהארת פנים לזולת,לגדול בכיבוד ההורים,
לגדול כי יש לאן,לגדול כי יש מטרה, ולגדול כדי לפרוח!!!!!!!!!!

נ.ב:
אין יותר מתאים מט"ו בשבט מלקשר את הפרחים שלנו-לחג האילנות.....
ב"ה גם הם פורחים,גם הם גדלים ומלבלבים לאו דווקא לאורה של השמש (או אורות פנסי הבמה),
כי אם לאורה של תורה!
מי יתן ויברכם הקב"ה להמשיך לפרוח בדרכו שלו בשמחה ובנגינה.........

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2012 22:31 לינק ישיר 

וואו.    תודה רבה רבה .    הוחכמתי...

רוצים עוד!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/2/2012 22:53 לינק ישיר 

חברים,מחנכת דגולה קמה כאן בפורום,מבלי שהרגשנו.....
אשרינו.לא כל יום זוכים לכאלו דברים.
מיאמית,פה מפיק מרגליות.... ,יישר כח גדול!
אני נהנית,שתמיד את כותבת את הדברים הנכונים והמעוררים,בזמן הנכון.

(הנושא הבא(שלי)כאן,הוא:מידת הסבלנות.(ויש גם קשר למיאמי.. :)
השרת הזה,יכול להוציא את כל בעלי החיים,מדעתם...
אני צריכה רק לקוות,שיהיו לי שעתיים רצופות של ריכוז,כדי לזכות להעלות את זה לכאן....
רק שתבינו,זה הממוצע פחות או יותר :(

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2012 16:15 לינק ישיר 

שכוייח מיאמית!
ואיזו השגחה פרטית - בדיוק לאחרונה חשבתי שהגיע הזמן שתעדכני לנו את הפינה התורנית 
--

לבבית, את יכולה לכתוב לעצמך בג'ימייל או משהו, ואז להעתיק את התוצאה לכאן... (ככה אני התחלתי לעשות בתגובות פרשנות ארוכות.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2012 14:59 לינק ישיר 

וואוו! תודה חברים לא ציפיתי לכל כך הרבה מחמאות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2012 20:40 לינק ישיר 

אשכול זה נפתח במסר במושג זה "ידוע שמכל דבר שבעולם צריך ללמוד הוראה בעבודת ה'" ."כהמשך למושג הזה אני יצטט חלק מספרו של "פרופסור וולוול גרין" בו הוא מתכתב עם האבי 22 שנה זה מה שכתוב שם :

הרבי הורה לי פעם ללמוד מכל מקרה בחיי, הוראה בעבודת ה'.

אספר סיפור קטן.

פעם טסתי בטיסה פנימית בארה"ב, ולפני הנחיתה אירע שינוי חריג במזג האוויר ולא יתאפשר למטוס לנחות.

הקברניט התנצל על העיכוב, והודיע לנוסעים שהוא יבצע הקפות במשך חצי שעה, או יותך מכך, וכדי לפצות אותנו הוא יחבר את מערכת הכריזה הכללית למכשיר הקשר של המטוס וישתף אותנו במסרים שמחליפים בינהם הוא ועמיתיו הטייסים הנוספים שחגים באוויר עם מגדל הפיקוח.

הייתה זו חצי שעה מענינת מאד. שמענו טייס שמדווח על מחסור בדלק, טייס אחר עדכן בכייוני הטיסה שלו. איש איש בתורו, בקור רוח במין שלווה שהייתה מוגזמת מדי, לטעמי.

חשבתי לעצמי, הם אכן מדברים בצורה כה רגועה אבל במילים האלו תלויים חיינו !!!

זמן קצר אחר כך- השתתפתי בהתוועדות של הרבי. הרבי דיבר בטון רגוע,  נעדר פאתוס ודרמטיות שמאפיינים נאומים של מנהיגים שנועדו לשלהב את המאזינים.

באותם רגעים, בפאבריינגען, צף במוחי הזיכרון מאותה טיסה והאיר בי את הלקח: הנה, גם הרבי כמו הטייסים מנווט אותנו ו"מטיס" אותנו אל המחוזות הרצויים. גם ברבי, הקברניט שלנו חיינו הרוחניים תלויים. ודיבוריו אלו, בהתוועדות, שנאמרים ללא "קולות וברקים", הם דברי אלוקים חיים שמחיים את כולנו !  

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/2/2012 21:02 לינק ישיר 

הלכו לי העניים....
תודה :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/2/2012 21:23 לינק ישיר 

תודה שלאגריסט. ברגע זה החייתה את נפשי. אולי נעשה איזה פארבריינגען קטן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2012 21:30 לינק ישיר 

קדימה, למה לא? להתוועד זה תמיד טוב.

חבר'ה, נא לקשר לפרחי מיאמי את דברי התורה הנפלאים שאתם מביאים! 
תפעילו קצת דמיון... הנה לדוגמא:

כמו באשכול תנו כבוד לתורה - שבו עקיבא אברמוביץ, מהעדינים שבסולני מיאמי, הגיע לשלב העולמי בחידון התנ"ך - אנחנו רואים גם כאן, בסיפור האחרון ששלאגריסט הביא, ש"לא ברוח ה'" (הנה, עוד קשר למיאמי!)...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > הפינה התורנית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 11 12 13 ... 51 52 53 לדף הבא סך הכל 53 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.