בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

הפינה התורנית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/2/2012 21:41 לינק ישיר 

אידי, עוד מעט כ"ב שבט. תכיני משהו... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2012 22:08 לינק ישיר 

אתה רוצה להיות המתוועד? 

(כ"ב שבט זה היארצייט של הרבנית מליובאוויטש - הרבנית חיה מושקא שניאורסון ע"ה.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2012 22:13 לינק ישיר 

אידי כתב:
אתה רוצה להיות המתוועד? 

(כ"ב שבט זה היארצייט של הרבנית מליובאוויטש - הרבנית חיה מושקא שניאורסון ע"ה.)

הייתי די ברור, לא?
למקרה שפספסת קבלי את הקישור...
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2887421&whichpage=13&forum_id=21217

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2012 22:14 לינק ישיר 

ב"ה ב"ה מלאים בהתוועדיות

(שלאגריסט יישר כח גדול! אפשר לשנות את האותיות קצת קשה לקרוא)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2012 23:07 לינק ישיר 

התוועדות... ממש נשמע טוב מי המשפיע ? וד״א אידי לא כ״כ הבנתי איך בידיוק הקשר בין מה שכתבתי בפינה אמש לעקיבא ?

תוקן על ידי שלאגריסט ב- 09/02/2012 23:07:00

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/2/2012 23:16 לינק ישיר 

שלאגריסט כתב:

...

הרבי הורה לי פעם ללמוד מכל מקרה בחיי, הוראה בעבודת ה'.

...

חשבתי לעצמי, הם אכן מדברים בצורה כה רגועה אבל במילים האלו תלויים חיינו !!!

זמן קצר אחר כך- השתתפתי בהתוועדות של הרבי. הרבי דיבר בטון רגוע,  נעדר פאתוס ודרמטיות שמאפיינים נאומים של מנהיגים שנועדו לשלהב את המאזינים.

באותם רגעים, בפאבריינגען, צף במוחי הזיכרון מאותה טיסה והאיר בי את הלקח: הנה, גם הרבי כמו הטייסים מנווט אותנו ו"מטיס" אותנו אל המחוזות הרצויים. גם ברבי, הקברניט שלנו חיינו הרוחניים תלויים. ודיבוריו אלו, בהתוועדות, שנאמרים ללא "קולות וברקים", הם דברי אלוקים חיים שמחיים את כולנו !  

כי עקיבא לא מהרועשים שבחבורה, אם נגדיר את זה ככה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2012 23:40 לינק ישיר 

מי כעמך ישראל!
הפינה התורנית...

האשכולות הכי נצפים בשעה האחרונה
קונצרט רוזנבלט וקוסביצקי משה/דוד
לשמוע אל הרינה ואל התפילהקריאה בלבד
אשכול הסמול-טוק 2 - שיחות סלון
שידוכי חרדיםקריאה בלבד
הידברות: אירוע תמוה בזמן ההגרלה
בחדרי חרדיםקריאה בלבד
נעצרו בחורי ישיבה שהעליבו נוצרי
בחדרי חרדיםקריאה בלבד
הפינה התורנית
פרחי מיאמי Miami Boys Choir

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2012 00:18 לינק ישיר 

שלאגריסט כתב:

הקברניט התנצל על העיכוב, והודיע לנוסעים שהוא יבצע הקפות במשך חצי שעה, או יותך מכך, וכדי לפצות אותנו הוא יחבר את מערכת הכריזה הכללית למכשיר הקשר של המטוס וישתף אותנו במסרים שמחליפים בינהם הוא ועמיתיו הטייסים הנוספים שחגים באוויר עם מגדל הפיקוח.

אנחנו גם מבקשים קליפים מעניינים כפיצוי, בזמן שירחמיאל מבצע 'הקפות' ומסובב אותנו סחור סחור עד שדיסק חדש 'נוחת' לשוק.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2012 12:53 לינק ישיר 

ובכן, היום כ"ב שבט - יום ההילולא של הרבנית חיה מושקא שניאורסון ע"ה, הרבנית מליובאוויטש.

חוץ ממידות הענווה והצניעות המפורסמות של הרבנית, מספרים על אהבת ישראל מיוחדת שהיתה לה - למשל, כאשר מישהו היה חוזר מרוסיה (הקומוניסטית עדיין) לאחר שעזר שם ליהודים, היא היתה מבקשת לשמוע את כל הפרטים ופרטי הפרטים, להביט בכל התמונות, להתעניין בדיוק מה קורה שם עם פלוני ואלמוני. היא מעולם לא הסתפקה בהתעניינות חיצונית. גם כששמעה על יהודים לא דתיים שמסרו את נפשם להצלת יהודים - נהגה לומר ברגש ש"הם צדיקים ללא תפילין". (לא מזכיר לכם לוחמי צה"ל...?)

עוד סיפור חמוד על הרבנית שסיפר אחד המשמשים בקודש - 
 "בחורף תשל"ב החליקה הרבנית על השלג וכתוצאה מכך ספגה שברים בשתי ידיה. שבועות אחדים היו הידיים מגובסות ואני ביצעתי כמעט את כל העבודות בבית, כולל הגשת האוכל בסעודות. ביום-הולדתה של הרבנית הגשתי לשולחן כשפתאום ראיתי את הרבי מכניס את ידו לכיס הפנימי של מעילו, מוציא ממנו קופסה קטנה ומגיש אותה לרבנית. הרבנית פתחה את הקופסה וגילתה בתוכה צמיד זהב יפהפה.
"אחר כך הוציא הרבי קופסה נוספת ונתן גם לי, באמרו: 'כשנותנים, נותנים לכולם'. בקופסה היה שעון-יד איכותי. והרבי הוסיף, 'הבחנתי שהנך הולך בלי שעון...'".

אחח. יהי רצון שנצליח לסגל לעצמנו מידת אהבת ישראל שכזאת - זה הרי בלי ספק קיים בפוטנציאל של כל אחד מאיתנו כבר עכשיו, רק צריך להוציא אותה אל הפועל. אז אני מאחלת לכולנו שבאמת נצליח - כי הרי
Klal Yisroel's together today, even though we seem so far away... 

מקורות: COLאור חיה, בית חב"ד

תוקן על ידי אידי ב- 15/02/2012 12:55:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2012 22:20 לינק ישיר 

איך להרגיש חוויה בקיום מצווה?

מי שיבש את המערכות?

פרשת השבוע- "ששת ימים תעשה מעשיך וביום השביעי תשבת" (משפטים כ"ג י"ב)

אלא שעדיין ישוב ויטען אותו אדם :"אני לא מתחבר למצוות".

אני לא מרגיש עונג בשבת...

אני אשמור שבת כשאני ירגיש ...

כשזה יבוא לי מבפנים...

אי אפשר להתווכח עם הרגשה סובייקטיבית, אולם יש לשאול מיהו אותו "אני".הרי האדם מורכב מאוד, יש בו נפש אלוקית ונפש בהמית, ושתיהן מדברות מגרונו בגוף ראשון ואומרות "אני".

לכן כאשר האדם טוען: אני לא מתחבר, איזה "אני" שבו מדבר, האם היצר הטוב או היצר הרע?

האם זהו המלאך שבאדם או החיה שבו? צלם אלוקים שבו או מצולות הנפש?

האם זהו הסופר- אגו, ה"אני" העליון שלו, או ה"איד" והנטייה הייצרית? מיהו המתחבר ומיהו המדבר?

אין זה נדיר שיש לאדם רגשות מבולבלים וחוויות מסולפות.

לא פעם דווקא לאדם חולה אין תיאבון למזון מבריא (שמונה פרקים ב) וצריך להבין : הרי הוא איבד דם רב, הוא זקוק לכדוריות אדומות רבות, ואיך ייתכן שאין לו תיאבון? מדוע הוא אוכל פחות? לפעמים מצבו אף מדרדר כך, והוא הולך וגווע.

מסתבר שיכול להיות אדם גם בלי תיאבון למצוות, הוא אינו מתחבר למצוות, וזוהי טרגדיה לא פחותה מזו של האדם החולה נטול התיאבון לאוכל. מה משובש אצלו.

מי שיבש את המערכות?

התשובה לשאלה זו היא: העבירות כאשר אדם חוטא, מלבד החטא, הוא גורם לעצמו רפיון שבו עבירה גוררת עבירה.

לעומת זה- מצווה גוררת מצווה.

המצווה מחברת אותי עוד קצת לריבונו- של- עולם, ומתוך כך יש לי צמאון גובר המביא לקיום עוד מצוות, וכך הלאה במעגל של טוב אינסופי.

כמה חשובים דברים אלה של  רבינו הזקן 'בעל התניא':"אי אפשר לדבקה בו באמת כי אם בקיום רמ"ח פיקודין"- כמובן, מכל הלב, ודאי ש"רחמנא ליבא בעי", אך אם זה לא בא לידי ביטוי במצוות, מתברר למפרע שלא היה כאן לב, אלא רק דמיון של הלב.

הדימיון הוא כוח גדול שיכול לרומם את האדם מעלה מעלה, אך יכול להיות לו גם לרועץ, כי הוא מתאר את הדברים לא כמו שהם לאמיתם, אלא כפי שהאדם רוצה שייראו.

מי שמחפש חוויה, מובטח לו שישיג אותה בסוף. אך היא דבר משני לעומת הדבקות בה'.

זו התשובה למי שטוען:

אני לא מרגיש עונג בשבת...

אני אשמור שבת כשאני ירגיש ...

כשזה יבוא לי מבפנים...

מסתבר שיכול להיות אדם גם בלי תיאבון למצוות, הוא אינו מתחבר למצוות, וזוהי טרגדיה לא פחותה מזו של האדם החולה נטול התיאבון לאוכל...והפתרון:

להתחיל לשמור את המצווה גם כשלא מרגישים ובהמשך יגיע העונג והחוויה כמו שהמציאות מוכיחה:

'שעם האוכל בא התיאבון'

כמו בחומריות כך הדברים נכונים ברוחניות.

כולם מוזמנים לנסות.

נסו והצליחו...!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/2/2012 09:18 לינק ישיר 

אידי כל הכבוד. אמרתי כבר שאת יכולה להיות משפיעה?...
שלאגריסט- יישר כח. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2012 13:36 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2012 01:05 לינק ישיר 

שלאגריסט הרשה לי להתבטא בסלנג  הידוע: שיחקת אותה ובגדוללל!
ישר כח ענק! נהניתי לקרוא ולהפנים !!!!חזק מאוד!
תודה גדולה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2012 19:13 לינק ישיר 

מאאאאאאאאאאאאאאוד יפה!
כולנו צריכים לקחת זאת לתשומת לב כי אף אחד מבינינו לא נקי מזה
שכוייח!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/3/2012 01:52 לינק ישיר 

חברי׳ה שבעזי״ת יהיה לכולנו חג פורים שמח שמח!!! ידוע מאמרו של רבי נחמן זיע״א שאמר כי יש עניין שכל מה שקורה יתהפך בסופו של דבר לטובה ,וזה גם מה שבא לידי ביטוי בחודש זה,בחג זה,שנאמר בו:״ונהפוך הוא וישלטו היהודים המה בשונאיהם״ וחשוב לנו להתחזק בימים אלו קודם להודות לה׳ יתברך על הניסים והחסידים שעשה עימנו בימים ההם בזמן הזה (דרך אגב לא לשכוח ״על הניסים״ בשמו״ע מחר בע״ה) ולדעת להודות גם על הניסים ולו הקטנים ביותר שעושה ה׳ עימנו בכל יום )ויום רגע ורגע!!! (ותאמינו לי שיש על מה להודות, וכן יש לנו להאמין,להתפלל, ולקוות שגם אם עכשיו קצת חשוך, קודר וקשה,עוד מעט,עוד קצת,בסופו של דבר הטוב יתגלה, כמו שגם בסוף המנהרה האור לבסוף מתגלה והתמונה כולה מתבהרת לא רק אז להיזכר שצריך להודות,זה לא חוכמה להגיד תודה כשרואים את המתוק והטוב החוכמה היא לדעת להודות דווקא שקשה ,דווקא כשלא ממש נוח, ודווקא שהטעם חמצמץ כזה שאף נוטה למרירות.... כי לבסוף נצטרך להודות-תרתי משמע- גם בטעות שלנו שלא הבנו כבר אז שצריך להודות גם על הקושי כי התכלית שלו היא לטוב!!! וגם להודות לה׳ יתברך על הטוב שהוא נותן לנו בלי סוף גם מבלי שנרגיש ואפילו מבלי שתמיד נודה.... אז time for reflection -בואו נפתח את העינים והלב להודות גם מבלי !!! תמיד לראות ולהרגיש עכשיו בעיצומו של חג הפורים השמח הבא לידי ביטוי במצוות החג הבאות כהודאה להקב״ה על מה שהתהפך אז לטובה יש גם לנו להתחזק בהודאה להקב״ה על מה שנהפך אצלנו לטובה,וזה קורה כל כך הרבה רק צריך לפתוח את העינים ואת הלב ולראות שזה לא רק סיפורי מגילה כי אם חיים עכשוויים ורגעיים!! ״יודוך ה׳ על כל מעשיך וחסידיך יברכוכה ... טוב ה׳ לכל ורחמיו על כל מעשיו...״

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > הפינה התורנית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 12 13 14 ... 51 52 53 לדף הבא סך הכל 53 דפים.

bholext