בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

הפינה התורנית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/5/2012 23:16 לינק ישיר 

אידי,ביקשה שהכתוב גם השנה על י"ד אייר,אז העתקתי משל שנה שעברה שכמובן מאוד רלוונטי גם לעכשיו (לדאבונינו).
ובעז"ה שיעמוד לכולנו זכותו של הצדיק התנא רבי מאיר בעל הנס שהיום הוא יום היארצייט שלו.

ושיהיה לרפואת שרה רבקה בת רחל

(השורה הראשונה לא רלוונטית כי השקיעה היתה השנה בשבת, אז תשנו לכם בראש)

משיחמשיח כתב:

טוב אז ככה (...כחכוח בגרון) בעז"ה מחר החל מהשקיעה יחול י"ד באייר. כולכם בוודאי מכירים את הסיפור ההיסטורי שגרם (לשמחתנו) לא לאמר תחנון ביום זה.
נעשה חזרה קצרה: כשהיו עמ"י במדבר נגשו קומץ יהודים שלא היה ביכולתם להקריב את קרבן הפסח בגלל שהיו טמאים, אל משה ואהרון וטענו ותבעו  "רבינו, מה איתנו? מדוע ולמה נגרע?"  ואכן, לאחר שמשה העביר את התלונה לקב"ה הגיעה ההוראה שיש אפשרות להקריב את קרבן פסח חודש אח"כ.כלומר בעצם בזכות תביעתם והתעקשותם של עמ"י הם קיבלו את מצוות פסח שני. (עד אז היה תרי"ב מצוות וע"י תביעתם נוספה מצווה =תרי"ג)

בספר 'היום יום' כתוב: "ענינו של פסח שני: עס איז ניטא קיין פארפאלען=אין מצב אבוד, תמיד אפשר לתקן ולהשלים. אפילו מי שהיה טמא, מי שהיה בדרך רחוקה, ואפילו- "לכם", שהדבר היה ברצון, על אף הכל אפשר לתקן."

כמובן שאפשר לשייך את זה לכל דבר בחיים, הרוחניים בפרט אבל גם הגשמיים, יש אינספור דוגמאות כל אחד בעניינו הוא.אבל התכלית היא התגלות המשיח בעולם.
בעצם זה כמו שאתם מצפים ומדסקסים על זה בפורום, אם יצא דיסק חדש לפרחי מיאמי או לא, ההופעה בפסח היא הופעת די וי די או שרק בסוכות וכו' וכו'. והמשל דומה לנמשל, רק קצת, כי בדיסק של פרחי מיאמי ההחלטות נותרות בידי ירחמיאל ביגון ואילו בנמשל זה כבר העבודה שלנו, לא לחכות שהקב"ה כשירצה אז ישלח לנו את המשיח, שכן הקב"ה מעוניין וממתין לנו שאנחנו נעשה משהו בנידון ולא 'נזרוק' עליו את הכל. ורבי יוסף יצחק שניאורסון (האדמו"ר השישי לשושלת חב"ד) אמר שבעצם כבר סיימנו את עבודת הבירורים ואפילו צחצחנו הכפתורים כל שנותר לעשות ללמוד מאבות אבותינו ולתבוע ולדרוש "למה נגרע". וכאשר נבקש זאת מכל הלב יעזור ה' ויחיש את גאולתנו במהרה בימינו.
 בעז"ה שנזכה עוד היום אמן!!!

ואם כבר אז כבר שיהיה לרפואת דוד צבי בן איידל, ונחום בן שרה (אימנו)

תוקן על ידי משיחמשיח ב- 05/05/2012 23:18:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2012 01:25 לינק ישיר 

משיח משיח , הגרויסע שכוייח 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/5/2012 02:19 לינק ישיר 

שבוע טוב לכולם!
בעוד מספר ימים יחול בעז"ה ל"ג בעומר-
וביום זה גם יסתיימו ימי האבלות שלנו (לכל הספרדים.. האשכנזים מסיימים בשבועות..)
אחרי שהרבנו להתאבל  בצורות שונות : לא הסתפרנו,לא שמענו שירים (לא לשמוע את פרחי מיאמי?!??! התגעגעתי כל כך לכל שיר ושיר  מהאלבום האחרון (למרות שחרשתי עליו טוב לפני הספירה....)) ועוד..
אנחנו מגיעים ממקום אחר , מקום טוב יותר ליום הגדול הזה שנקרא ל"ג בעומר,  אנו מגיעים יותר קדושים ,
יותר אמיתיים ,יותר בוגרים,יותר גיבורים
הצלחנו להתגבר על עצמינו ולא לעשות מה שבא לנו , אלא מה שאנו מצווים!!!!!!
להרגיש באמת צער  על אובדן 24 אלף אחים שלנו  תלמידי חכמים גדולים שמתו בגלל שנאת חינם...
וכבר זה מקשר אותי לסולו האהוב של שאול  באלבום רווח: "שניים עשר אלף זוגין תלמידים היו לו לר' עקיבא....וכולם מתו בפרק אחד מפני שלא נהגו כבוד זה בזה..."
זה קשה אין ספק!  אבל זכינו להתעלות ולעלות,זכינו לשפר במקצת את המידות שלנו
 לשבר את מידת הרצון והתאווה ולהתאפק... -להתאפק מלעשות את הנח לי והמתאים לי ...
ולנסות יחד  להוסיף  ולאהוב כל יהודי (לא הולך לי עם הרגשונים ,תארו פה רגשונים של אלפי לבבות!!)
כי זה מה שה' אוהב גם כן!
אשרינו!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2012 18:14 לינק ישיר 

אשריכם ישראל. בטוח שה' והפמליא שלו מסתכלים פה (כן גם פה!) ואומרים- הבנים של ה' לא רק בוכים איזה קשה... אלא עושים מה שהם מצווים- ומתוך שלמות והבנה פנימית!
איזו שמחה! הנה כבר קידמנו את המשיח בעוד כמה פסיעות...
אמן!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2012 20:03 לינק ישיר 

רציתי להוסיף עוד תגובה אחת קטנה, בתקווה שלא תפריע לרגשותי'הם של אי מי...
באחד משיטוטי באחד הפורומים, ראיתי שכותבים- בערך- "מישהי אמרה לי שהיא לא הולכת לים בגלל ספירת העומר, איזה אנשים מבולבלים..."
ורציתי להגיב שבאמת ישנה בעי'ה ללכת לים בספירת העומר, כי אלו ימים מסוכנים לעמ"י, ה"י, ולכן יש להימנע מהליכה למקומות מסוכנים, שחס וחלילה...
שלא נדע עוד צער, ושנזכה בקרוב לגאולה הקרובה והשלמה מתוך רחמים וזכויות!!!!!
אמן בקרוב!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2012 20:17 לינק ישיר 

אף פעם לא שמעתי שימי ספירת העומר ימים מסוכנים לעמ''י - יש לך מקור לזה?
או שאולי את מתבלבלת עם שלושת השבועות ותשעת הימים שהם ימים שלא נוהגים לעשות דברים שיש בהם סכנה כמו ללכת לים....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2012 20:58 לינק ישיר 

miamiית כתב:
שבוע טוב לכולם!
בעוד מספר ימים יחול בעז"ה ל"ג בעומר-
וביום זה גם יסתיימו ימי האבלות שלנו (לכל הספרדים.. האשכנזים מסיימים בשבועות..)
אחרי שהרבנו להתאבל  בצורות שונות : לא הסתפרנו,לא שמענו שירים (לא לשמוע את פרחי מיאמי?!??! התגעגעתי כל כך לכל שיר ושיר  מהאלבום האחרון (למרות שחרשתי עליו טוב לפני הספירה....)) ועוד..
אנחנו מגיעים ממקום אחר , מקום טוב יותר ליום הגדול הזה שנקרא ל"ג בעומר,  אנו מגיעים יותר קדושים ,
יותר אמיתיים ,יותר בוגרים,יותר גיבורים
הצלחנו להתגבר על עצמינו ולא לעשות מה שבא לנו , אלא מה שאנו מצווים!!!!!!
להרגיש באמת צער  על אובדן 24 אלף אחים שלנו  תלמידי חכמים גדולים שמתו בגלל שנאת חינם...
וכבר זה מקשר אותי לסולו האהוב של שאול  באלבום רווח: "שניים עשר אלף זוגין תלמידים היו לו לר' עקיבא....וכולם מתו בפרק אחד מפני שלא נהגו כבוד זה בזה..."
זה קשה אין ספק!  אבל זכינו להתעלות ולעלות,זכינו לשפר במקצת את המידות שלנו
 לשבר את מידת הרצון והתאווה ולהתאפק... -להתאפק מלעשות את הנח לי והמתאים לי ...
ולנסות יחד  להוסיף  ולאהוב כל יהודי (לא הולך לי עם הרגשונים ,תארו פה רגשונים של אלפי לבבות!!)
כי זה מה שה' אוהב גם כן!
אשרינו!!!!

מיאמית ! אהבתי מאוד מאוד..
באמת יש הרגשה כזאת של גבורה של ..."הנה... אנחנו יכולים להתגבר... הנה עשינו את זה והתאפקנו שברנו את המידות.."
כל מילה זהב...! (כמו בתמונה שלי =)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/5/2012 23:06 לינק ישיר 

ישר כח מיאמית

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/6/2012 02:54 לינק ישיר 

הבית עם חלונות הזהב...
היה היה ילד קטן שגר בחווה מרוחקת. 
בכל בוקר היה מתעורר מוקדם, אפילו לפני זריחת השמש, כדי לעבוד בשדה. כשהיה מזהה שהשמש מתחילה לטפס בשמיים, הוא היה עוצר ממלאכתו, מטפס על הגדר ובמשך דקות ארוכות יושב וצופה אל האופק. שם, רחוק-רחוק היה בית עם חלונות מזהב.

הילד הפליג בדמיונות כמה נפלא לגור שם בבית עם החלונות מזהב. 'אם הם יכולים להרשות לעצמם חלונות מזהב' חשב לעצמו, 'אז בוודאי שיש להם דברים נפלאים בבית; רהיטים וחפצים מדהימים ביופיים!' הוא הבטיח לעצמו כי יום אחד הוא ילך עד לשם ויראה את המקום הנפלא.

יום אחד אביו ביקש ממנו ללכת העירה והילד ידע כי זו ההזדמנות שלו לצאת למסע. הוא ארז כריך ויצא לדרך; חצה את שדה החיטה, חלף על פני אורוות הסוסים וטיפס בנחישות על הגבעות שהפרידו בינו לבין הבית עם החלונות מזהב.

הדרך הייתה ארוכה והשעות שבילה בשוק לא הותירו לו די זמן ללכת אל הבית המוזהב, אך הילד היה נחוש ונתן לליבו לכוון אותו אל היעד. כשהגיע, הבין שכנראה העריך לא נכון את המרחק והלך לאיבוד בדרך, כיוון שמה שחשב שהוא הבית עם חלונות הזהב, לא היה נוצץ ומפואר אלא בית רעוע עם גדר שבורה וקירות מקולפים.

השמש החלה לשקוע והילד לא ידע מה לעשות. הוא ניגש אל דלת הבית ודפק. ילדה קטנה שנראתה בת גילו, פתחה את הדלת בהיסוס. הוא שאל אם היא יודעת אולי היכן נמצא הבית עם החלונות מזהב. "כמובן!" ענתה הילדה והזמינה אותו אל המרפסת.

בעודו עומד שם, הביט הילד אל המקום ממנו בא. שם, הרחק באופק הוא זיהה את החווה, וקרני השמש השוקעת צבעו את חלונות ביתו בזהב.

זהב

יש פעמים בהן דברים רחוקים ומסתוריים קוסמים לנו מאוד ואנו שוגים בחלומות על מציאות טובה ויפה יותר, הרחק מהחיים שסביבנו.

פתגם ישן אומר "לא כל הנוצץ זהב" - כלומר, לא כל מה שנראה יקר, מבריק ונפלא, הוא אכן כזה. אך היופי של הסיפור הוא לא רק בהבנה שיש דברים שנראים נוצצים רק למרחוק, אלא שכלל לא צריך להסתכל רחוק!

לכל אחד מאיתנו יש בית עם חלונות זהב, כל אחד מאיתנו הוא בית עם חלונות זהב! הכל תלוי  בנקודת המבט ושנדע שגם אותנו רואים כזהובים כשם שכך אנו חושבים את האחרים. 

הבית עם חלונות הזהב הוא הייחודיות של כל אחד ואחת מאיתנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2012 16:15 לינק ישיר 

יישר כוח מיאמית, המשל החי שלך תפס אותי מאוד!
איך אפשר לקשר את זה למיאמי? למישהו יש רעיון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2012 16:33 לינק ישיר 

הקישור למיאמי לדעתי די מיותר...

יש פינה תורנית,מסרים 'הרצאות' למינהם...
לא חייב לקשר למיאמי!!!!!!
(הם לא יפגעו......)

תקחו את זה ב!!
אמרתי את דעתי......

---------------------------------------------

אם כבר ו.....
אולי לכל ילד במיאמי יש את חסרונותיו ומעלותיו....

ואומרים....:"אני?! בחיים לא הייתי מתנהג ככה או משו כזה..."

מה שראית אצלו..
זה בד"כ גם אתה...
הוא בסה"כ שימש לך בתור מראה...

(די מיותר...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2012 17:16 לינק ישיר 

שירה - הרעיון של הפינה הוא כזה:

אידי כתב:
ידוע שמכל דבר בעולם אפשר וצריך ללמוד הוראה בעבודת ה' - והנושאים שאנחנו עוסקים בהם לא יוצאים מכלל זה.

אז - אם יצא לכם ללמוד / לקרוא משהו בהקשר לנושאים שלנו (פרחי מיאמי ושות'...) שאפשר לקחת ממנו הוראה בעבודת ה', או שסתם חשבתם על רעיון כלשהו שקשור - שתפו אותנו כאן!

ו-יישר כוח :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2012 17:05 לינק ישיר 

ב"ה

טוב חברים,

השבת יחול יום ג' בתמוז - יום ההילולא ה-18 של הרבי מליובאוויטש.

על הגדולה של הרבי לא צריך להרחיב. סיפורי מופת מכאן ועד להודעה חדשה, גאונות עצומה בכל חלקי התורה, השפעה על מנהיגי העולם, השפעה על עם ישראל, ועוד ועוד ועוד...
אבל זה לא חידוש.
גם מידת אהבת ישראל של הרבי והמסירות לכל יהודי באשר הוא - אינה חידוש.

אגב, בהקשר זה יש סיפור חמוד -

פעם הלך הרבי לבנק לסידור עניינים כלשהם ובדרך פגש חתן שהיה בשבוע שלפני חתונתו. הרבי פנה אליו בתמיהה: "איפה המלווה שלך?"

החתן נבוך והתבלבל, והרבי הציע אפוא את עצמו להיות המלווה, ובתוך כדי דיבור נעמד לידו, עד שהבחין בבחור חב"די אחר שעבר במקום ואמר לו "היות שאני קצת עסוק, אז בוא לווה את החתן"...

מה שכן הייתי רוצה לציין, זה דווקא העובדה הבאה, שלא נשמעת לנו "גדולה מדי" למידותינו:

סיפר הרב קליין, מזכירו של הרבי:

בכל פעם שנכנסנו לחדרו של הרבי, היה זה רק על ידי הזמנה של הרבי בטלפון הפנימי. ואפילו שהדבר חזר על עצמו כמה פעמים בכל יום, היה הרבי מקדים תמיד ואומר בכמעין התנצלות ובקשה, "אם לא קשה לכם, הואילו להיכנס..."

גם כאשר עשיתי משהו בעבור הרבי, הקפיד להודות: "א דאנק". כשביקש ממני לעשות משהו, הקדים ואמר: "אויב ס'איז דיר נישט שווער" [אם לא קשה לך].

וכל מילה נוספת - מיותרת.

יהי רצון שבזכות מעשים קטנים של כל אחד מאיתנו - Just one word (כמאמר השיר Lift Up Your Candle), נזכה כבר לגאולה האמיתית והשלימה תיכף ומיד ממש, אמן!

(מקורות: כיכר השבת תש"עתמונות של הרבי)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2012 17:28 לינק ישיר 

יישר כוח!
הרבי היה דמות מופת לכל עם ישראל...

שנזכה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/6/2012 16:46 לינק ישיר 

אידי יישר כח!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > הפינה התורנית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 14 15 16 ... 51 52 53 לדף הבא סך הכל 53 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.