|
|
| נשלח ב-27/6/2012 16:48 |
|
| |
:) תודה!!!! תודה רבה.. תרמת לידע שלי (ואולי של כולם...) על הרב הגדול!!!
תוקן על ידי shira007 ב- 27/06/2012 16:50:14
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2012 23:25 |
|
| |
שירה- מאד יפה ומחזק! ישר כוח! באמת זה נכון- כולם יכולים למצוא את הזהב בבית... לא צריך להרחיק נדוד... אידי- מיוחד ומרגש! הכי אהבתי שהוא אמר לבחור- אני קצת עסוק... מה זה קצת? מאד! בטח נשמתו של הבחור כמעט פרחה מהתרגשות... תמשיכו למלא את הפינה הזו בדברים יפים וטובים! ובהצלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2012 15:58 |
|
| |
בס"ד
התגעגעתי מאוד לכתוב בפינה הזו! אין לכם מושג!!... וכעת שניתנה בידי ההזדמנות אנצל אותה ואכתוב כמה מילים.. :בשבת הבאה עלינו לטובה, יחול בעז"ד י"ז בתמוז, ביום זה פרצו את חומת ירושלים והחל מיום זה עד י' אב בבוקר אנו מתאבלים על חורבן ירושלים, בערך כ- 3 שבועות אנו אבלים, עצובים ,לא שומעים שירים , לא אוכלים בשר ,לא מתחתנים וכ"ו.. וזוהי זכות בעבורינו כיווון ש: " כל המתאבל על ירושלים זוכה ורואה בשמחתה " וכן : שישו איתה משוש כל המתאבלים עליה" לכן זכרו כל ימי האבלות !: כי אתם עושים משהו גדול ולכן גם תזכו למשהו גדול, משהו שלא כל אחד זוכה: לראות בשמחת הגאולה!!!!!!!! אמן בקרוב!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2012 22:58 |
|
| |
ישר כח מיאמית! מאד מחזק ומעודד!!!!!
שנזכה, באמת, בקרוב!
ושמחתי לקרוא את תגובתה של רינה- זה מאד יפה ומחזק.
שתצליח... אמן!
תוקן על ידי תמרור25 ב- 02/07/2012 22:59:28
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2012 13:46 |
|
| |
צום י״ז בתמוז קל ומועיל לכולנו!!!!!!!!!
בעז״ית שנזכה במהרה לשמוח ביום זה ובשאר הימים,
שיהפכו מאבלות לשמחה.
אמן ואמן!
Members- אני חושבת שזו הפינה החשובה למדי בפורום זה
זה המקום קצת לעורר אותכם לטפח אותה ,
זו הזכות שלנו בלבד!!!!
תוקן על ידי miamiית ב- 08/07/2012 13:51:20
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2012 22:06 |
|
| |
(לפעמים,יש לי הרגשה שנושאים הראויים להתייחסות,נבלעים כאן מתחת לשטיח...)
---------
ימים של אבלות וצער על החורבן.כולכם יודעים.וגם אם הייתי רוצה,אסור לחדש.....
"על זה היה דווה לבנו,על הר ציון ששמם.."
האם אנחנו מרגישים את זה באמת?מנסים לפחות להבין את המשמעות של החורבן הנורא?
ומיתת צדיקים ששקולה כשריפת בית אלוקים מכפילה את היגון.
זה זמן של חשבון נפש.בימים כאלו טרופים,נלקחת גם הגנה עצומה של לימוד תורה מעל ראשנו.
עם פטירתו של גאון הדור הרב אלישיב זצוק"ל זי"ע.
בגלל שנאת חינם נחרב ביהמ"ק.
זה מחייב את כולנו.
צרפתים,מרוקאים,אשכנזים,ספרדים,חסידים,ליטאים... את כולם.
עוד עשרה ימים יחול ט' באב.
האם נזכה השנה לחגוג את היום הזה,בירושלים הבנויה?
אם נאמין,נקבל על עצמנו לאהוב כל אחד באמת,
נקפיד על קיום תומ"צ מתוך יראת ה' ואהבתו
נייחל לראות במלכות ה'-
זה יקרה!
* כמו שמופיע בילקוט איכה:
"בשעת חורבן הבית אמר יצחק אבינו לפני הקב"ה,רבוש"ע שמא אין חזרה לבנים,
השיב לו הקב"ה,אל תאמר כך.יש דור שהוא מצפה למלכותי,מיד הם נגאלים."
* ואמרו רבותנו ז"ל בגמ' הקדושה משנכנס אב ממעטין בשמחה,וראוי לאדם מאד שיתנהג בימים אלו בשתיקה
רק דיבור הכרחי,שלא יבוא ח"ו לידי שחוק ושמחת הלב ויפנה לבו רק אל האבלות של חורבן הבית.
(יסוד ושורש העבודה ט,יב)
* ואילו היו בני אדם יודעים כמה הקב"ה אוהב את ישראל,היו שואגים ככפירים לרדוף אחריו.
שהקב"ה יושב ומצפה להן לישראל,יותר ממה שמצפה אב לבנו ואשה לבעלה,
שישובו בתשובה כדי שיגאל אותם ויבנה להם ביהמ"ק,שלא יחרב לעולם"
(זוהר שמות ה' ותנא דבי
אליהו,פרק ל"א)
"כל המתאבל על ירושלים,זוכה ורואה בבנינה"
הלוואי ונזכה לביאת משיח צדקנו,עוד היום!
תוקן על ידי לבבית30 ב- 18/07/2012 22:07:49
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2012 11:50 |
|
| |
לבבית היקרה!
אני מודה לך מקרב לב על שחיזקת אותי במה שהייתי צריכה חיזוק. באמת לפעמים אנחנו שוכחים את העיקר. יש כל כך הרבה היסח דעת. רצון לברוח למציאות יפה יותר. אשריך שהזכרת לי את הסיבה האמיתית לכל הפעולות והמצוות והחסדים שאנחנו משתדלים לעשות. הכל הכל כדי להביא לימות המשיח ולחיי העולם הבא. יהי רצון שנזכה לכך כולנו מתוך שמחה, אחוה ורעות.
מייחלת בכל לב, ציבי.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/7/2012 22:15 |
|
| |
אמן! תודה רבה לבבית, באמת חידשת לי כמה דברים! ציבי- נכון! אמן ואמן על הברכות!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2012 12:47 |
|
| |
לבבית, ישר כח גדול !
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2012 10:41 |
|
| |
שָׁבַת מְשׂוֹשׂ לִבֵּנוּ נֶהְפַּךְ לְאֵבֶל מְחֹלֵנוּ. נָפְלָה עֲטֶרֶת רֹאשֵׁנוּ אוֹי נָא לָנוּ כִּי חָטָאנוּ. עַל זֶה הָיָה דָוֶה לִבֵּנוּ עַל אֵלֶּה חָשְׁכוּ עֵינֵינוּ. עַל הַר צִיּוֹן שֶׁשָּׁמֵם שׁוּעָלִים הִלְּכוּ בוֹ. אַתָּה ה' לְעוֹלָם תֵּשֵׁב כִּסְאֲךָ לְדֹר וָדוֹר. לָמָּה לָנֶצַח תִּשְׁכָּחֵנוּ תַּעַזְבֵנוּ לְאֹרֶךְ יָמִים. הֲשִׁיבֵנוּ ה' אֵלֶיךָ וְנָשׁוּבָה חַדֵּשׁ יָמֵינוּ כְּקֶדֶם.
השיר "שבת" לקוח ממגילת איכה... נבקש כולנו שהפסוק האחרון יתקיים במהרה: הֲשִׁיבֵנוּ ה' אֵלֶיךָ וְנָשׁוּבָה חַדֵּשׁ יָמֵינוּ כְּקֶדֶם.
תוקן על ידי עידודודו ב- 29/07/2012 20:31:05
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2012 19:12 |
|
| |
אמן!!!
אין צורך להוסיף מילים...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2012 19:38 |
|
| |
העליתי את הפינה הזו משאול תחתיות... מקוה שיהיה לי זמן לכתוב כמה מילים.. עד אז,ובלי קשר כדאי שכל אחד יתרום את חלקו במסרים ודברי התעוררות.והיתה זו טובתנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2012 21:44 |
|
| |
בחודש אלול, חודש חשבון הנפש, רבים מנסים "לשבור" את המידות. לאמיתו של דבר, אין צורך לשבור את המידות - יש צורך להשתמש בהן לקדושה! בעצלות, למשל, אפשר להשתמש לעבודת ה' - להתעצל לעבור עבירות..
כמו כן, אסור לפחד מנפילות: צריך פשוט להתקדם הלאה, גם אם נפלנו - כמו חייל בקרב, שלא נסוג אם הוא מועד, אלא ממשיך להילחם ברגע שהוא מצליח לעמוד שוב על הרגליים.
ואיך אפשר בלי ההקשר המיאמי, מתוך השיר "בדרך התורה":
YES - we stand for all that's right NO, we won't give up the fight
כתובה וחתימה טובה לשנה טובה ומתוקה! 
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2012 18:04 |
|
| |
ח"י אלול
ח"י באלול הוא יום מיוחד - יש לו סגולות לתת חיות בכל חודש אלול (שגם ככה יש בו חיות... עוד יותר חיות בתוך החיות!) ומה מיוחד בו?
ובכן - קודם כל, זהו יום ההולדת של שני מאורות חסידיים גדולים - הבעל שם טוב, מייסד תורת החסידות, ובעל התניא - מייסד חסידות חב"ד. נראה לי שגם מי שלא מוגדר כחסיד, לוקח לעצמו רעיונות שמי שהפיץ והדגיש אותם לראשונה היתה תורת החסידות - קחו לדוגמא את הדגש על השגחה פרטית (ובהקשר המיאמי - It's מן השמים, The Hand of Hashem...)!
ובנוסף, זהו יום שבו ניתנת לנו אפשרות להתחיל לתקן את חודשי השנה שחלפה - שכן כל אחד משנים עשר הימים שמ-י"ח באלול ועד לראש השנה מקבילים לחודשי השנה שעברה: י"ח באלול מקביל לחודש תשרי, י"ט באלול - לחודש חשוון וכן הלאה). כאשר אנו שבים בתשובה בכל אחד מן הימים האלה, אנו למעשה מתקנים את החודש המקביל שעבר עלינו.
לשנה טובה ומתוקה תכתבו ותחתמו! 
תוקן על ידי אידי ב- 05/09/2012 18:04:40
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2012 22:51 |
|
| |
יפה מאד- אידי, לבבית וכולם! ושנה טובה
|
|