בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

הפינה התורנית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/9/2012 02:06 לינק ישיר 

שלום לכולם ושבוע טוב!
שנה טובה ומתוקה!! והלוואי שכולנו כבר נחתמנו לחיים טובים ולשלום!!!

האם פעם עצרתם לחשוב על סדר מאורעות  החגים??!.!! 
אנו מתחילים בראש השנה יום כיפור ואח"כ  סוכות,  
יש הגיון בסדר שבין ראש השנה ליום הכיפורים כי  אכן תחילה נכתבים ואחר כך נחתמים,
אך מה בין כתיבה וחתימה לזמן של "ושמחת בחגך" ?!?

אלא מה ששמחת החג היא עצם המצווה, אך אנו שמחים גם על הרוממות שהייתה לנו בימים אלו,
על ההתעלות שזכינו לה, וכן על הקירבה הגדולה שלנו לבורא עולם מלב אוהב!!!
עם זאת עלינו וחובתנו היא לדעת לשמר את הרוממות הזו, לדעת לשמר את ההתחזקות האישית-
כל אחד לגופו, לדעת לשמר את הקבלה שלו ולהמשיך לקיימה בשמחה!!
להאחז בהתחזקות הלאה ולהמשיך להתקדם, ולא חס ושלום לסגת....
השמחה שלנו בחג הסוכות היא שמחה נוספת על שמחת החג, היא שמחה של המשך העבודה- העבודה הרוחנית,
הרי " האדם לעמל יולד" ואם אדם בעוה"ז לא עובד ועמל  {הן ברוחני, והן בגשמי}  למה לו חיים?!?
המשך עבודתנו לאחר הימים הנוראים הם שעושים אותנו כלי קיבול הראוי לקבל את השפע הטוב
שנחתם לנו ביום כיפור (ממש לא מזמן, עוד לא עבר שבוע....) וכי אין עמל זה שווה?!?
אל לנו להתייאש ולהרים ידיים! לא לפחד למעוד, כי דווקא אז לומדים לקום!!!

בואו נשאר ערים ( גם אלו שעוד לא התעוררו, אף פעם לא מאוחר....)
גם לאחר שהשופר הוחזר למקומו, ודפי הסליחות נסגרו, ואין עוד מי שיזמר לנו באוזן:
"בן אדם מה לך נרדם...."
אי אפשר לישון,לא רק בימים הנוראים, גם עכשיו, במשך כל השנה ,בעצם לעולם לא !
העבודה שלנו חייבת להיות מעשית, עיקבית, צעד אחר צעד, אט,אט , אך תמידית!!!
בתפילה לסיעתא דישמיא תמידית,ושמחה אמיתית על ההתעלות שחווינו עד עתה,ובעז"ית גם בעתיד -
miamiית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2012 23:42 לינק ישיר 

תרשו לי לרענן את הפינה בלקט נקודות לפרשה (ויצא) שיסכמתי מתוך ליקוטי שיחות.

איך נשא יעקב שתי אחיות?

"וַיַּעַשׂ יַעֲקֹב כֵּן וַיְמַלֵּא שְׁבֻעַ זֹאת וַיִּתֶּן לוֹ אֶת רָחֵל בִּתּוֹ לוֹ לְאִשָּׁה:" (כ"ט, כ"ח)

חז"ל לימדו אותנו שהאבות קיימו את התורה כולה לפני שהם קיבלו אותה ולכאורה קשה איך יעקב התחתן עם שתי אחיות ועבר על מציווי התורה של "וְאִשָּׁה אֶל אֲחֹתָהּ לֹא תִקָּח"?

רש"י לא שואל את השאלה הזאת בכלל בגלל שלפי פשוטו של מקרא האבות לא קיבלו את התורה.

והתשובה היא שבהמשך הפסוק כתובה המילה "לצרור" שבאה לבטא שנאה "וְאִשָּׁה אֶל אֲחֹתָהּ לֹא תִקָּח לִצְרֹר"

שע"י הנישואין לאיש אחד הן הופכות שונאות אחת לשניה.

אבל במקרה של רחל ולאה, רחל מסרה ללאה את הסימנים וזה מראה לנו שלא היתה שנאה בין רחל ללאה ולכן אפילו על פי פשוטו של מקרא לא היה שייך כאן האיסור. (ליקוטי שיחות)

ועוד פירוש שאפשר להגיד הוא שעל האבות חלו קודם כל שבע מצוות בני נח והן קודמות לשמירת מצוות התורה (שעדיין לא התקבלה) ושבע מצוות בני נח הן מהדין ואת התורה האבות קיבלו רק כהידור.

וגם את הדינים והסייגים שבני נח קיבלו עליהם מצד עצמם הפכו לדינים שהרי יעקב נענש על מצוות כיבוד אב ואם אפילו שהיא לא אחת משבע מצוות בני נח (רש"י סוף פרשת תולדות. וישב ל"ז, ל"ד)

וראינו שלפני מתן תורה קיבלו עליהם בני נח שלא לרמות שהרי יעקב אמר ללבן "ולמה רימיתני" ("וַיְהִי בַבֹּקֶר וְהִנֵּה הִוא לֵאָה וַיֹּאמֶר אֶל לָבָן מַה זֹּאת עָשִׂיתָ לִּי הֲלֹא בְרָחֵל עָבַדְתִּי עִמָּךְ וְלָמָּה רִמִּיתָנִי:") מהפסוק רואים שהייתה הסכמה שאסור לרמות.

ולפי זה צריך לומר שבגלל שיעקב הבטיח לרחל שישא אותה, אם הוא לא היה מתחתן איתה הוא היה עובד על הדין שקיבלו בני נח שלא לרמות ובגלל שלפני מתן תורה האיסור של רמיה היה יותר חמור מאיסורי תורה נדחה הלאו של "וְאִשָּׁה אֶל אֲחֹתָהּ לֹא תִקָּח" מפני איסור רמיה. (ליקוטי שיחות)

ליווי של מלאכים

"וְיַעֲקֹב הָלַךְ לְדַרְכּוֹ וַיִּפְגְּעוּ בוֹ מַלְאֲכֵי אֱלֹהִים:" (ל"ב, ב')

רש"י: "מלאכים של א"י באו לקראתו ללוותו לארץ"

רש"י מלמד אותנו בתחילת הפרשה שמלאכים של ארץ ישראל לא יוצאים לחוץ לארץ ועולה השאלה איך מלאכי א"י באו לקראתו? הרי הם לא יוצאים מא"י?!

והתשובה היא, שבתחילת הפרשה יעקב יצא לחרן (מארץ ישראל) ולכן מלאכי א"י לא יצאו ללוות אותו כי הם לא יוצאים מהארץ!

אבל כאן, הוא חזר לא"י ולכן היציאה של המלאכים ללוות אותו אל הארץ היא לא בגדר של יציאה לחו"ל כי כל מטרת היציאה היא לצורך כניסה לארץ ישראל! (ליקוטי שיחות)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/11/2012 18:32 לינק ישיר 

עידודו יישר כח!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2012 23:18 לינק ישיר 

עידודודו כתב:
תרשו לי לרענן את הפינה בלקט נקודות לפרשה (ויצא) שיסכמתי מתוך ליקוטי שיחות.

יישר כח על היוזמה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2012 22:46 לינק ישיר 
י"ט כסליו - ראש השנה לחסידות

טוב חברים, הגעתי למסקנה שיהיה רעיון טוב פשוט להעלות את הוידאו הנחמד הזה שנותן סוג של סקירה כללית על החסידות.
(כמובן שכל הוספה מכל אחד תתקבל בברכה)

אם איזשהו אתרוג רוצה העלאה לג'מבו - רק שיגיד :)

* width="420" height="315"><*

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2012 23:21 לינק ישיר 

יפה! תודה אידי!
איפה את דרך אגב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2012 23:25 לינק ישיר 

וכל הכבוד על הפירושים היפים שהבאתם. המשיכו כך. כל פירוש נותן זוית אחרת יפה וטובה...
המשיכו כך!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2012 23:40 לינק ישיר 

תמרור25 כתב:
יפה! תודה אידי!
איפה את דרך אגב?

מול המסך וליד המקלדת ;)
למה התכוונה המשוררת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/12/2012 00:00 לינק ישיר 

לאחורי הקלעים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2012 19:30 לינק ישיר 
האם קני המנורה היו בצורה אלכסונית או בצורה עגולה?

קראו את הכתבה הבאה ותבינו לבד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2012 14:34 לינק ישיר 
עשרה בטבת...

חשבתי שאין מתאים יותר מאשר לכתוב פשוט את המילים האלה (את המנגינה אתם מכירים...):

אני מאמין באמונה שלימה בביאת המשיח, ואף על פי שיתמהמה - עם כל זה אחכה לו בכל יום שיבוא.

בכל יום - וכל היום.

להתראות בבית המקדש!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2012 00:25 לינק ישיר 

אמן! ב"ה בקרוב!
תודה אידי!

(הבטחתי פירוש... הנה הוא :)
את הדברים הבאים קראתי באיזה עלון, נראה לי הדברות אבל אני לא בטוחה. אם תדעו- אשמח שתעדכנו מי המקור.
המאמר (הוא הי'ה ארוך... אני מקצרת ברשותכם)
מתחיל בכך שהבדואי נוסע לעיר התיפלה שלו לבד, "בלי ילדים על הראש", סוף סוף להשתחרר.
כנ"ל הנוצרים- אצלם הנזירים לא מתחתנים (או הכמרים? אני לא מעודכנת...) כי זה "מפריע להם להתעלות".
אצלנו הי'הודים- זו מצווה להתחתן, נותנים לאשה יחס של כבוד, היא עיקר הבית, הילדים- מחונכים לתורה ומצוות מגיל אפס בדרכי נועם לרוב, הילדים הם כמעט הכי חשובים בבית- אחרי ההורים... בתפילה- מחלקים להם ממתקים, לבית המקדש- שנזכה בע"ה לעלות לשם בקרוב- עולים עם כל המשפחה, במצוות משתתפים כולם- בהתאם ליכולת- הנשים פטורות ממצוות עשה שהזמן גרמא- כי עיקר מצוותן הוא להשקיע בבית, ולרמה- הילדים כמובן משתתפים בצום מספר שעות וכו', המסרים הערכים עוברים בצורה שטחית יותר הגדלה עם הגיל- סיפורי פ"ש בכל כיתה כשבכל כיתה יש תוספת שונה מהקודמת.
אולם בדור שלנו כשרוב לצערנו תינוקות שנשבו ורחוקים מתורה ומצוות שלא בידיעתם, יש ענין ביותר שכל אחד ואחת יקחו פרק זמן ביום לחשבון נפש- התבודדות (אפשר להקל- פעם בשבוע:) כי ע"י זה עושים בירור עצמי- לראות איך אני ביחס להלכה, מה עלי לעשות ע"מ להתרומם יותר ויותר (הבטחתי להתיחס לזה...זוכרים?) וע"י זה בע"ה כל עמ"י יתעוררו, כמו שאמר הח"ח- "י'הודי המקצר את חליפתו ב..(ראדין?) גורם לי'הודי בעיר מתבוללת-(ברלין?) להוריד את הכיפה (אני מעדיפה לא להשתמש במילים קשות יותר)" כל מעשה קטן שלנו משפיע על כלל ישראל וזכויותיו.
שנזכה שבקרוב בע"ה יתאדר שם ה' בעולם ונזכה שה' יביא "רווח ששון והנחה וישלח תשבי לעם סגולה" שנהי'ה מוכרים בגוים כעם סגולתו של ה' בקרוב!
אמן
אשמח מאד לקרוא תגובות

תוקן על ידי תמרור25 ב- 25/12/2012 00:26:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2012 18:04 לינק ישיר 

תמרור יפה מאד מאד! מאיפה לקחת\ שמעת את זה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2013 22:33 לינק ישיר 

מוכרחה לשתף אתכם בסיפור של השגחה פרטית ,ששמעתי מחברה קרובה.
בעיני הוא פשוט מדהים.ואם משהו יתחזק בעקבותיו,היה זה שכרי.

וכך היא מספרת:

"השעה 8:30 בבוקר.התינוק פתח בסדרת צרחות.ובצדק.הוא היה רעב.
לרוע המזל,המנה האחרונה של המטרנה נגמרה זה מכבר.
אבא שלו יצא מהבית,יחזור אחה"צ.וכמו משום מקום צצו עוד אלף ואחת סיבות,
שלא אפשרו לי ללכת לקנות לו אוכל.כן,אוכל.
זה נשמע מצמרר.ילד בוכה מרעב ואין דרך לעזור לו.
צפיתי שהשעות הבאות יהיו סיוט אחד ענק.בעצם,אין ממש מילים שיגדירו את הסיטואציה הזו -
לנסות להרגיע תינוק רעב,באמבטיה,במוזיקה ובכל אופציה אחרת,שנועדה מראש לכשלון.
לצאת מהדעת,זה המעשה הכי שפוי והגיוני שאפשר לעשות במצב כזה....
צעקתי לה' בלי קול :"אין לך מה לנסות אותי.אני ממילא לא יעמוד בזה.אני מאמינה שאתה כל יכול,
אבל לא מסוגלת להתחזק עכשיו.תעשה איתי מה שאתה רוצה.אין לי כח אפילו לבקש ממך עזרה.... "
עברה עוד רבע ועוד חצי ועוד שעה...
עד שאבא שלו יחזור עם המטרנה המיוחלת נותרו עוד שעתיים.ש-ע-ת-י-י-ם!
בבנין יש רק שכנה אחת עם תינוק ,אבל גם הוא ,כבר ניזון ממטרנה בשלב מתקדם יותר.
חלף בי הרהור.
אמרתי לעצמי 'את מאמינה שה' יכול לשלוח לך קופסה מאחורי הדלת ,ממש כמו בסיפורים...?'
משהו קצת נפתח,דברתי עם ה' במילים הכי פשוטות.'אני לא ראויה לנס.אבל משהו חייב לקרות.
לא בשבילי.בשביל התינוק הזה שלא חטא.'
דפיקות בדלת.בדיוק כשהמלאך נרדם לי על הידיים.לא יכולתי לפתוח.
ברקע היתה מוזיקה מחרישת אוזניים.הדופק האלמוני הסיק שלא שומעים אותו והלך.
אחרי כמה דקות קמתי להנמיך ווליום.הדפיקות התחדשו.
זו היתה השכנה.החלפתי אתה כמה מילים נחמדות בחוסר חשק.הבכי ברקע התחדש.היא הרגישה לא בנוח ונסוגה..
הסקתי שאם היא דפקה,מן הסתם רצתה משהו,לא?.היא רק אמרה "רציתי לשאול,אם יש לך מה לעשות
עם דוגמיות מטרנה שקיבלתי,לילד שלי זה כבר לא מתאים..."
מרב הלם מעוצמת הנס שהתרחש לי מול העיניים,רק אמרתי "למה לא?"עלוב כזה.וזהו.במקום לצעוק ולרקוד.
עד אלי.בדיוק ברגע הגורלי והנכון.בלי שום זכות או צדק.רק רחמים עצומים והשגחה אינסופית.
הייתי כל כך משותקת,שאפילו דמעות של התרגשות לא הצליחו לפרוץ.
רצתי להכין את המנה והרגשתי איך כולי בוערת מהודיה.
"חסדי ה' כי לא תמנו כי לא כלו רחמיו" "

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2013 17:19 לינק ישיר 

פשיייי באמת נס.....
כשמאמינים בד' ומפתחים בו תלות האמונה בו כ"כ חזקה שהיא עוזרת כי ד' יודע.....
תודה לבבית

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > הפינה התורנית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 16 17 18 ... 51 52 53 לדף הבא סך הכל 53 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.