בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

הפינה התורנית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/10/2013 12:06 לינק ישיר 

חחח אני בשוק.. הגלאקסי שלי נדפק..
טוב, אז ככה:

היא היתה אישה יפהפיה!

גם יפה וגם טובת לב.

ממש מקסימה!

האמת? לא הכרתי אותה טוב, אבל אמרו שאבא שלה היה נבלה אמיתית, רמאי ונוכל.

הם גרו בחו"ל שנים.

אחרי שהתחתנה לאהוב לבה, היתה עקרה הרבה שנים.

אוי. כואב.

אישה יפהפיה, לב רחום, שבאה מבית שידע כל הרבה רוע.

כואב.

ואז הגיעה הישועה: היא נפקדה בבן זכר!

איזו שמחה!

(בינתיים, אגב, אחותה ילדה כבר איזה שישיה, אם אני לא טועה)

גם את אחותה לא הכרתי כל כך.

ואז היא היתה שוב בהריון.

איזו שמחה!

בשלב מסויים בעלה החליט לשוב לארץ.

איך שנכנסו לארץ, כשהגיעו לקרבת י-ם, היא כרעה ללדת.

לא היה זמן לבית חולים.

במהלך הלידה, בשטח, בתנאים לא תנאים, היא הרגישה שמשהו לא כשורה, והיא הבינה שהנורא מכל עומד להתרחש.

קרה אסון:

היא נפטרה.
בגיל 36.

קברו אותה באותה נקודה שהיא נפטרה.

מאז על הילדים באים לבכות על הקבר שלה, זו שידעה כל כך צער, אבל עם לב כל כך טוב.

כואב.

רחל אימנו.
3565 שנים לפטירתה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/10/2013 12:17 לינק ישיר 

יפה!!!
אהבתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2013 12:34 לינק ישיר 

כן.. זה מקסים!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/10/2013 12:43 לינק ישיר 

איזו ענווה:))

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2013 12:45 לינק ישיר 

חחח אמרתי לך כבר שאני מושלמת.. לא?
והקרדיט הוא לחבדניקים מצייצים!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/10/2013 12:55 לינק ישיר 

האמירות האלו רק מחדדות את זה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2013 12:58 לינק ישיר 

חחח אני לא רציתי להוציא אותך לא דוברת אמת לכן... :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/10/2013 13:06 לינק ישיר 

חמוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2013 17:07 לינק ישיר 

אתמול שמעתי את הרב שטיין והוא אמר כך:

בעצם אסור לגבר אחד להתחתן אם 2 אחיות, איך יכול להיות שיעקב אבינו (שכתוב על האבות ששמרו את כל התורה כולה) יעבור על לאו זה?

(זה רק מראה כמה גדול היה הויתור של רחל שהיא ידעה על לאו זה, והבינה שכשהיא מותרת ללאה, אין לה מצב להתחתן עם יעקב)

אלא מה, בחו"ל כשהגיע מצב של פיקוח נפש או מצב שלפי החישוב שלהם היה מותר לעבור על התורה אז הם ביטלוה.

ואז מגיע הגדולה הגדולה של רחל, יעקב מחליט לעלות לארץ ישראל, ורחל יודעת שבארץ ישראל אסור לו להיות עם 2 נשים אחיות, היא היתה יכולה להגיד שלאה תעשה משהו, אני כבר ויתרתי לה פעם אחת עכשיו התור שלה, אבל לא היא מנדבת את עצמה למות כדי שיעקב לא יעבור על עבירה ולכן אמר יעקב "ואני בבואי מפדן מתה עלי רחל" בשבילי היא מתה.

שנזכה כולנו להצליח להתגבר ולותר ואפילו רק קצת, לא מבקשים מאיתנו למות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2013 18:27 לינק ישיר 

וואוו! אשריך!!!
יפה מאד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2013 19:28 לינק ישיר 

שכוייח!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/10/2013 15:11 לינק ישיר 

ב"ה

ממתק לפרשת וירא תשע"ד

יום ששי אחר הצהריים, שני יהודים נקלעים לעיר קטנה על אם הדרך ומחפשים היכן יוכלו להעביר את השבת, לאחר חיפושים וכשהשבת כבר ממש בפתח ראו בית עם מזוזה, שמחו השנים שמחה גדולה ודפקו בדלת, פותח להם יהודי ומזמינם להיכנס, לשאלתם אם יוכלו לשהות אצלו בשבת עונה היהודי "כן תוכלו להיות כאן אבל מכיוון שאני באמצע הדרך ואין כאן עוד יהודים אני לוקח מכל אורח 1000 דולר עבור הוצאות השבת, השניים מתווכחים איתו אבל אין עם מי לדבר המארח אומר להם "אם אתם רוצים להישאר שלמו מיד עוד מעט שבת, אם לא תשלמו אבקש שתצאו עכשיו מביתי", בלית ברירה שילמו לו את הכסף אבל החליטו שהם ינצלו אותו עד הסוף, כשישבו לסעודה השתדלו לאכול כמה שיותר מכל מה שהיה על השולחן והריצו את בעל הבית להביא להם עוד מכל דבר, וכשהלכו לישון ביקשו עוד מזרונים ועוד כריות ובעל הבית רץ ומביא להם מכל מה שביקשו וכך במשך כל השבת הריצו והטריחו אותו וחשבו לעצמם לפחות יש תמורה לתשלום הגבוה שדרש מאיתנו.
עם צאת השבת באו האורחים להיפרד מהמארח, להפתעתם הוא נותן לכל אחד מעטפה עם 1000 דולר ואומר להם "שמחתי מאוד שהגיעו אלי אורחים וחששתי שתרגישו לא נוח לבקש ולהטריח אותי ולכן ביקשתי סכום גדול, כך ידעתי שתרגישו נוח אצלי, וכמובן חלילה לי מלקחת כסף על מצוות הכנסת אורחים..."

בפרשת השבוע אנחנו קוראים על אברהם אבינו שזוכה להתגלות אלוקית "וירא אליו ה' באלוני ממרא", תוך כדי ההתגלות אברהם מרים את עיניו ורואה שלושה אנשים באים לקראתו, הוא פונה לה' ואומר "אל נא תעבור מעל עבדך" המתן עד שאקבל את אורחיי ומכאן לומדים חז"ל שגדולה הכנסת אורחים יותר מקבלת פני שכינה שהרי אברהם עזב את ההתגלות האלוקית כדי לקבל את האורחים.
אך לכאורה נשאלת השאלה אברהם עצמו על סמך מה עשה כזה דבר ואיך באמת היו לו הכוחות והאומץ לעזוב התגלות אלוקית ברמה כזו וללכת לקבל את אורחיו אלא שאברהם בעצם מלמד אותנו מסר חשוב מאוד לחיים גדולה הכנסת אורחים כי היא קבלת פני השכינה האור האלוקי הגדול נמצא דווקא בקבלת אורחים כי בזה אני משלים את הרצון האלוקי ובזה אני מגלה את האלוקות בעולם, כל המטרה של הקב"ה בהתגלותו אל האדם היא על מנת לתת לו להבין איך מגלים את האלוקות בצורה קבועה בעולם וזה נעשה על ידי עשיית הטוב ועל ידי עזרה לזולת.
זה המסר שאברהם מלמד אותנו, כאשר אדם לומד, מתפלל ועושה כל שביכלתו להתקשר לקב"ה אבל כשמגיע אורח ורוצה לאכול הוא יגיד לו אני מצטער אני כרגע עסוק בהתגלות אלוקית, אומר לו אברהם ההתגלות האלוקית האמיתית היא דווקא בזה שתדע לעזוב כל דבר ולתת לאורח את הנדרש לו, תעשה את המצווה דווקא ברגע שלכאורה לא מתאים לך ולמרות שיש לך תירוץ טוב ואפילו תירוץ רוחני...

כשנלך בדרכו של אברהם אבינו נגלה שגם אם מגיעים לביתינו אנשים שנראים כערבים המשתחווים לאבק שברגליהם, אנשים נמוכים מאוד מבחינה רוחנית, אם רק נקבל אותם באהבה ובכבוד, ונדאג לכל צרכיהם נגלה שהם בעצם מלאכים,

שבת שלום

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/10/2013 16:19 לינק ישיר 

יישר כח. שיחה יפה מאוד עם תובנות חשובות. מאיזה חלק/ספר זה לקוח?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2013 16:44 לינק ישיר 

זה לקוח מעמוד הפייסבוק של בית חבד בנקוק תאילנד

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/10/2013 17:21 לינק ישיר 

chayaחיה18 כתב:

ממתק לפרשת וירא תשע"ד

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > הפינה התורנית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 21 22 23 ... 51 52 53 לדף הבא סך הכל 53 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.