|
|
| נשלח ב-29/10/2013 11:26 |
|
| |
זה דבר התורה המדובר שלא הצלחתי להעלות..
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2013 23:19 |
|
| |
ב"ה ממתק לשבת פרשת תולדות תשע"ד העיירה מז'יבוז' לבשה חג, זוג צעיר עומדים להתחתן והבעל שם טוב הולך להיות הרב המקדש, כל אנשי העיר לבשו בגדי חג וחיכו בכיכר העיר לאירוע הגדול ,השעה הגיעה, הבעש"ט עושה את דרכו אל הבמה, אך בדרך ניגש ליהודי שעמד בין הקהל ולוחש באוזנו דבר מה, אותו יהודי מיד מסתובב ומתחיל ללכת, שניים מתלמידי הבעש"ט הסתקרנו לדעת מי הוא אותו צדיק שהרבי ראה לנכון לדבר איתו לפני החופה והחלו ללכת אחריו, ראו אותו מגיע למלון ואורז את חפציו על מנת לצאת, עצרו אותו ואמרו לו "אתה לא תוכל לברוח מאיתנו ספר לנו מי אתה, אנו בטוחים שאתה צדיק נסתר אם הבעש"ט טרח לבוא לדבר איתך לפני החופה" היהודי מתיישב ואומר להם לא צדיק ולא בן צדיק אני, אספר לכם את הסיפור, יש לי שכן בשם יעקב, חברים טובים אנו מזה שנים רבות, לפני כשנה נפרד יעקב מידידיו ומשפחתו ונסע לעיר רחוקה, עבד שנה וחזר עם סכום גדול בידיו, כולם באו לקבל את פניו ולאחל לו הצלחה וכמובן גם אני באתי ועזרתי לו לארח את כולם, לפתע ראיתי על השולחן את הארנק של יעקב עם כל הכסף שחסך ואמרתי לעצמי "איזה חוסר אחריות זה להשאיר ככה כסף, אני חייב ללמד אותו לקח", שמתי את הכסף בכיס ואמרתי לעצמי "כשיעקב יתחיל לחפש אוציא את הכסף ואגיד לו יש לך מזל שאני מצאתי את זה" אך כשהחלו החיפושים נהייתה מהומה וכבר לא היה לי נעים, אמרתי לעצמי אחכה עד שכולם ילכו ואספר ליעקב, אבל אנשים נשארו כל הלילה לעודד אותו ולא מצאתי הזדמנות נאותה, וכך עבר הימים ולא מצאתי דרך להחזיר את הכסף, עד שהחלטתי שאסע למקום אחר, אשקיע את הכסף בעסק ועוד כשנה שנתיים אוכל להחזיר ליעקב הרבה יותר וכך ייסלח לי, יצאתי להתחיל את עסקיי ובדרך שמעתי על החופה המיוחדת וכמו כולם עמדתי לראות, אלא שאז הבעש"ט ניגש אלי ואמר לי "המטרה הייתה טובה והגיעה מהכיוון החיובי שבך אלא שאז הרע ניצח והשתלט על הטוב, אף פעם לא מאוחר תחזור הביתה ותחזיר את הכסף ובעז"ה החבר יאמין לך". בפרשתנו נקרא על רבקה שהייתה עקרה ואין לה ילדים ויצחק מתפלל יחד איתה לילד, ה' שומע לתפילתם "ותהר רבקה אשתו" ממשיכה התורה ומספרת "ויתרוצצו הבנים בקרבה ותאמר אם כן למה זה אנוכי" ההבנה הפשוטה בפסוק היא שרבקה מרגישה תופעות לוואי של ההיריון ואומרת אם כן למה אני צריכה את כל זה, שזה כמובן מאוד מוזר, כל אשה יודעת שלהיריון יש תופעות לוואי ולא מתחרטת ובטח לא אחת כמו רבקה שחיכתה כל כך הרבה זמן לילד? והפרשה ממשיכה "ותלך לדרוש את ה'" רבקה מבקשת להבין מה קורה "ויאמר ה' לה שני גויים בבטנך" הקב"ה אומר לה גברת יש לך תאומים ואז היא נרגעת... מה באמת קורה כאן? יש מדרש שמסביר מאוד יפה את הסיפור ואומר שכשרבקה עברה ליד מקומות של תורה ומעשים טובים הייתה מרגישה את התינוק דוחף לצאת, אמרה לעצמה "איזה יופי אני מגדלת צדיק הוא ממש מרגיש את האנרגיה הטובה" אבל כשכמה ימים אחר כך עברה במקומות של עבודה זרה ומעשים שאינם טובים שוב הרגישה דחף של התינוק לצאת ואמרה לעצמה "אם הוא לא יודע בעצמו מה הוא רוצה ונסחף לכל אנרגיה חזקה טובה או רעה, אולי עדיף בכלל לא להביא אותו לעולם? אבל כשהיא שומעת שמדובר בשניים היא נרגעת שלפחות כל אחד ממוקד בצד שלו... תורת החסידות מסבירה לנו שהסיפור של רבקה הוא בעצם הסיפור שלנו, כל אחד מאיתנו לפעמים נהנה לעשות טוב לזולת, לפעמים מתעורר בנו רצון לתפילה חזקה מעומק הלב או ללימוד תורה שיחבר אותנו ואז כשאנחנו מנסים להתבונן בעצמינו ההרגשה היא שאני באמת בסדר, אני שואף לטוב ונהנה מהטוב אבל אז מגיעים ימים שבהם פתאום אני מוצא את עצמי חושב רע על חבר חלילה או שאני ממש לא מתחבר למשהו רוחני ואני אומר לעצמי מה קורה כאן האם אני טוב או רע, באה התורה ואומרת לי "שני גויים בבטנך" יש לך נפש אלוקית ששואפת לטוב ודוחפת אותך לטוב ויש לך נפש בהמית שרצונה רק במה שנוח לך גם אם זה לא טוב באמת, המלחמה הזו היא מלחמה שכל אחד מאיתנו עובר כל אחד ברמה שלו, והתורה מגלה לי ש"לאום מלאום יאמץ" כשניתן יותר כח לנפש האלוקית היא תגבר על הנפש הבהמית ונוכל להוסיף בטוב בעצמנו ובחלקנו בעולם כולו. יהי רצון שאכן נעמוד במשימה וניתן את הברכות ליעקב שבתוכנו וכך נהיה מחוברים תמיד לטוב בגשמיות וברוחניות. שבת שלום
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2013 15:06 |
|
| |
ישר כוח!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2013 13:26 |
|
| |
ב"ה ממתק לשבת פרשת ויצא תשע"ד בשנות ה40 היה בארה"ב רב צעיר שהגיע אל רבי יוסף יצחק מליובאוויטש בשאלה, "איני יודע איך למלא את תפקידי כרב בצורה נכונה, אם אעיר לאנשים הם יברחו מבית הכנסת ולא יבואו יותר ואם לא אעיר להם אני מתרשל בתפקידי". אמר לו הרבי, בזמנו היה באירופה בבתי המרחץ סאונה מיוחדת (שוויץ באד) סאונה זו היתה בנויה מדרגות ובכל מדרגה שעלו החום היה גבוה יותר, במדרגה הגבוהה ביותר היה שמש בית המרחץ עומד ומכה לאנשים על הגב עם מטאטה מיוחד ואנשים היו מתענגים וצועקים לו עוד, עוד. אומר הרבי לרב הצעיר תאר לעצמך אם שמש בת המרחץ היה פוגש אחד האנשים הללו ברחוב, לוקח את המקל ומתחיל להכות אותם הם הרי היו כועסים מאוד ואולי אפילו מחזירים לו, אם כן למה בבית המרחץ הם נהנים ומקבלים באהבה? התשובה היא שבבית המרחץ הוא מכה אותם רק אחרי שחימם אותם ורומם אותם למעלה ואז הם מוכנים לקבל, כך גם אתה אם אתה רוצה להעיר למישהו תרומם אותו ותחמם אותו ואז מובטח לך שדבריך היוצאים מן הלב ייכנסו ללבו ויתקבלו בברכה. בפרשתנו אנו קוראים על יעקב שמגיע לחרן ופוגש קבוצת רועי צאן עומדים ליד הבאר ונהנים מהפסקה בעבודה, ההפסקה קצת ארוכה מדי לטעמו של יעקב והוא פונה אליהם ואומר "הן עוד היום גדול לא עת האסף המקנה השקו הצאן ולכו רעו" אתם מועלים בתפקידכם עוד לא נגמר היום ומדוע אתם מבזבזים את הזמן, ננסה לתאר לעצמנו את הסיטואציה של זר שמגיע לעיר וישר נוזף בתושבים על בזבוז הזמן הרי מיד היו התושבים צועקים עליו ואפילו מעיפים אותו מהעיר וכאן אנחנו רואים שהם מתרצים את עצמם ועונים לו יפה אלא שיש כאן מילת קסם שאיתה יעקב פותח ובזה הוא גורם להם להרגיש שההערה שלו מגיעה ממקום של דאגה ולא ממקום של סתם ביקורת, יעקב פותח את דבריו במילה "אחיי" ובזאת הוא פותח את ליבם וגורם להם להקשיב לו, ואז הוא מתעניין בהם ושואל "מאין אתם" ורק אחר כך מעיר להם וכמובן כך דבריו מתקבלים. לכל אחד מאיתנו יש הזדמנויות להעיר לזולת אם נרצה לעשות זאת בחכמה נתחיל בדברי שבח על הדברים בהם הוא טוב, נעצים אותו ואז נעיר בעדינות על הדברים שניתן לשפר ושוב נחזור לדברי השבת וכך ייתקבלו הדברים בשמחה. יהי רצון שנלמד לרומם ולחמם אחד את השני וכך גם נקבל בברכה כל הערה והארה שנקבל מהזולת וכנאמר "איש את רעהו יעזורו ולאחיו יאמר חזק" . שבת שלום
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2013 15:54 |
|
| |
תוודה על הממתק שאת מביאה לנו בכל שבוע
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2013 21:33 |
|
| |
איזה יפה!! אהבתי את המשל עם המטאטא... חמודי!! האמת שביום שישי לא הצלחתי לקרוא ולכן לא הגבתי... אבל עכשיו יש ישוב הדעת...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2013 14:18 |
|
| |
פרעל- בשמחה!! תמרור- 
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2013 22:14 |
|
| |
היום- ט' כסליו- הוא יום ההולדת ויום ההסתלקות של האדמו"ר האמצעי. פעם סיפר אדמו"ר האמצעי שאביו- האדמו"ר הזקן- אמר לו: שצריך לדעת שליד יהודי נמצאות הנשמות של כל הילדים שלו, וכן, הנשמות של כל הצאצאים שלו, עד סוף כל הדורות. וממילא בשעה שעוזרים לליהודי, אין זה עזרה פרטית רק לו, אלא זו עזרה לכל היהודים שיצאו ממנו לעולם ועד.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2013 10:17 |
|
| |
חיה- תודה גדולה ויישר כח על כל הדברי תורה שאת מביאה לנו. ___________________________________________
י כסלו הוא זמן הלידה של חסיד. י"ט כסלו היא הברית. בין י וי"ט כסלו היא הלידה... התוועדות חסידית היא לידתו של חסיד. (מתוך לקו"ד ח"ג) ________________________________________ תזכורת לחב"דניקים שבינינו- היום לא אומרים תחנון.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2013 11:01 |
|
| |
בשמחה!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2013 18:59 |
|
| |
חיה - את מחייה פה את האשכול... איזה יופי לנו, יישר כוח!  שימו לב: אם אתם מצליחים למצוא קשר כלשהו בין דבר התורה שאתם מביאים לבין פרחי מיאמי או השירים שלהם - כמו שמודגם בהודעות הראשונות באשכול - הרי זה עוד יותר משובח.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2013 22:32 |
|
| |
חיה- מה עם הממתק לשבת?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2013 22:35 |
|
| |
ב"ה ממתק לשבת פרשת וישלח וחג הגאולה י"ט כסלו תשע״ד ביום שני הקרוב יחול י"ט בכסלו היום הזה נקרא אצל חסידים חג הגאולה וראש השנה לחסידות, מסופר שבתקופת מאסרו של בעל התניא ברוסיה נכנס אליו אחד השרים ששמע רבות על עמידתו האיתנה וגדולתו המיוחדת של הרבי, אותו שר היה מאוד מתעניין בתנ"ך ושאל את הרבי למה ה' שואל את אדם הראשון אחרי חטא עץ הדעת "אייכה" וכי לא ידע היכן הוא? ענה לו הרבי את תירוצו של רש"י שרצה לפתוח עמו בדברים לפני שישאל אותו מדוע אכל מעץ הדעת, אמר השר ״תשובה זו של רש"י אני מכיר ברצוני לשמוע מה החסידות מסבירה על זה״ שאלו הרבי "האם אתה מאמין שהתורה היא נצחית?" ענה כן, אמר לו הרבי "השאלה אייכה היא שאלה ששואל הקב"ה כל אדם בכל יום ובכל רגע, אייכה - היכן אתה בעולם האם השלמת את כל מה שהיית אמור להשלים היום האם הוספת עוד מצווה ועוד מעשה טוב היום האם יש עוד משהו שיכולת לעשות ולא עשית"? וזה בעצם מה שיעקב מלמד אותנו בפרשה כשפונה אל עשיו ואומר לו "עם לבן גרתי" אומרים חז"ל גרתי בגימטרייה תרי"ג כלומר יעקב אומר לעשיו ״עם לבן גרתי ותרי"ג מצוות שמרתי״, מה בעצם המסר שאותו רוצה יעקב להעביר לעשיו באומרו תרי"ג מצוות שמרתי הרי עשיו לא שומר ולא מתעניין במצוות התורה ולמה שיעניין אותו אם יעקב שמר את המצוות? אלא שיעקב רצה לרמוז לעשיו ולומר לו נכון שמבחינה פיזית אתה חזק ממני יש לך ארבע מאות איש וכו' אבל תדע לך ששום דבר לא יכול לשבור אותי כי גם במשך עשרים השנים ששהיתי אצל לבן דודנו שמרתי על כל מה שהאמנתי והייתי איתן באמונתי בגלל היותי אדם אמיתי שעומד על דעתו ואמונתו ולכן שום דבר לא ישבור אותי. עלינו ללמוד מדרכי הצדיקים לחיים שלנו, כאשר אנחנו במצב של עם לבן גרתי נמצאים בטיול וקצת יותר קשה לשמור, או בכל מצב שיש כל מיני ניסיונות, עלינו לדעת שנשאלת השאלה אייכה האם את תרי"ג מצוות שמרתי גם במצב זה, וכן להיפך לפעמים דווקא בטיול יותר קל אזי כשנחזור לארץ תשאל השאלה האם אותה אחדות ואהבת ישראל שהייתה לך כלפי כל יהודי בטיול יש לך גם בחזרתך לארץ האם גם בארץ תקיים לפחות את אותם מצוות שאתה מכיר וקל לך להזדהות איתם? ובזכות זה שכל אחד מאיתנו יוכל לענות את התשובה המלאה לשאלתו של הקב"ה אייכה נוכל גם אנחנו לשאול את הקב"ה אייכה ונזכה לקבל את התשובה שלו בצורה של גאולה אמיתית ושלימה. נטסון.. 
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2013 22:48 |
|
| |
תודה לך
|
|
|