את כנראה לא יודעת... הרב יורם שליט"א הוא מלמד לאחרים ומשלב תורת הרבי מליובאויטש והרב נחמן מברסלב והוא נעצר בסמיכות ליום מאסרו של הרב!!!
תוקן על ידי תמרור25 ב- 21/11/2013 22:18:27
סליחה תמרור לא התכוונתי לפגוע ח"ו, התכוונתי לזה שחס ושלום על אדמור הזקן (שעוד פעם וכו'), ואיך זה שקישרת בין שני הדברים. לא יודעת איך להסביר את זה... אז לא נורא את כבר כתבת בעצמך תשובה. בכל אופן הוא נעצר בסמיכות ליום שיחרורו מהמאסר. ואם ח"ו נשמעה מזה איזה פגיעה אז אני מתנצלת.
ומאחלת לכולם שנה טובה בלימוד החסידות ובדרכי החסידות תכתבו ותחתמו! ותאמינו אין כמו ללמוד חסידות, תניא- זה נותן המון!! ואגב אדמור הזקן אמר שמי שישמח בשמחתו הוא יוציא אותו מן המיצר למרחב בגשם וברוח. אז אפשר עוד לנצל את כל היום וכמובן גם בכ' כסלו שזה המשך של חג הגאולה (שב"ה זכיתי להווילד ביום מיוחד זה)
בעזרת ה' שנזכה לצאת מהמיצר לגאולה האמיתית והשלימה
תוקן על ידי פרעל ב- 22/11/2013 01:20:43
נשלח ב-22/11/2013 01:31
זה בסדר גמור פערל! לא נפגעתי:) הבנתי א הכוונה שלך, באמת ח"ו. אהה...:) אמן!!! ואת בהחלט צודקת... זה מש מחכים ומעשיר, אני מכירה פרק ל"ב ואיך שראיתי את זה התפעמתי. זה משהו לא רגיל!!! זה המשך? באמת? יפה!
נשלח ב-22/11/2013 01:41
בכ' כסלו הוציאו את אדמור הזקן בפועל מהמאסר, והיו צריכים להביא אותו אל חסיד ידוע שגר בפטרבורג בשם ר' מרדכי מילפעלי בטעות הכניסו אותו אל ביתו של השכן שהיה מתנגד לחסידות. המתנגד הנ"ל החל לצעוק ולגדף את אדמור הזקן ואת החסידות וכו' בכל מיני דברים ועיניינים ותוך כדי כך זרק איזה ספר חסידות על הרצפה וגרם לאדמור הזקן לטרוח ולהתכופף להרימו לאחר כמה שעות ארוכות החסידים למעלה שלא הבינו מדוע אדמור הזקן אינו מגיע שמעו צעקות מלמטה הם הלכו לשם ונבהלו לגלות את מה שקורה שם השכן כאמור נבהל והחסידים רצו להחזיר לו מנה אחת אפיים (כח האגרוף) אך אדמור הזקן הורה להם שלא והוא שתה את התה שהכין לו 'המארח' והלך לחגוג עם חסידיו שם התבטא: שהישיבה בביתו של השכן היתה הרבה יותר קשה מלשבת בכלא וכמובן שגם הגאולה שלו מהשכן היתה יותר גדולה
אני מקוה שלא חפרתי לך מידי. פשוט חזרתי מהתוועדות ואני באורות
תוקן על ידי פרעל ב- 22/11/2013 01:41:46
נשלח ב-22/11/2013 09:30
פערל יישר כח. ו.. מזל טוב
נשלח ב-28/11/2013 22:28
ב"ה ממתק לשבת פרשת מקץ וחג החנוכה תשע"ד
השולטן הטורקי בא פעם בימי החנוכה לבקר בביתו של הרופא היהודי שלו מר נסים רחמים, היהודי הזמין אותו לשבת ליד הנרות הדולקים וכיבד אותו בסופגניות ולביבות, השולטן שמע מהרופא בקשב רב את סיפורם של נרות החנוכה, כשסיים שאל השולטן מהו הנר הגבוה שעומד שם מעל כל הנרות, אמר לו נסים "זהו השמש, איתו מדליקים את כל הנרות" אמר לו השולטן "אם רק זה היה התפקיד שלו לא הייתם משאירים אותו דולק ועוד שמים אותו מעל כל הנרות, אני יודע שיש כאן סוד שאתה מסתיר ממני בגלל שאינני יהודי, יש לך שלושה ימים להגיע לארמוני ולגלות לי את הסוד..." השולטן קם בכעס ויצא מהבית. נסים הרופא נבוך מהעניין, גם כך היו הרבה מאנשי הארמון שלא אהבו את קרבתו אל השולטן ורק זה חסר לו שעכשיו הכעס יצא על כל היהודים.. ירד הרופא לרחוב להסתובב קצת ולהפיג את המתח, עם צאתו מהבית ניגש אליו יהודי זקן ובירכו במאור פנים, הזקן פנה לרופא ואמר לו "אתה לא נראה טוב ספר לי מה מעיק עליך, דאגה בלב איש - ישיחנה" החליט נסים לשתף את הזקן, סיפר לו את הקורות עם השולטן ואמר לו "אינני יודע מה אוכל להגיד לשולטן שיניח את דעתו" חייך הזקן ואמר לרופא "לך אל השולטן ואמור לו "סוד גדול צופן השמש, השמש אומר לכולנו הביטו וראו, אני בשונה מכל הנרות לא נמצא כאן בשביל עצמי, אני כאן רק כדי להדליק את כולם לחמם ולהאיר אותם ולתת להם את הכוח להאיר גם הם, זו הסיבה ששמים אותי מעל כולם" וכך גם אנחנו בני האדם צריכים לדעת שככל שנעזור לאחרים כך נתעלה יותר. התפעל הרופא ואמר לזקן "עכשיו אני מוכן עם תשובה שבטוח תניח את דעתו של השולטן" בפרשתנו פרשת מקץ אנחנו קוראים על יוסף שסוף סוף שר המשקים נזכר בו ומספר לפרעה על נער הפלא שפתר להם את החלומות בהיותם בבית הסוהר ופרעה מזמין את יוסף, ניתנת כאן ליוסף הזדמנות פז לפגישה אישית עם המלך וזה הזמן להרשים את המלך במוכשרותו של יוסף וביכולותיו המיוחדות על מנת שהמלך ישתכנע להשתמש בכוחותיו אבל במקום זה אנחנו רואים שכשפרעה מדבר עם יוסף על כך ששמע שהוא יודע לפתור חלומות, יוסף מיד עונה "האלוקים יענה את שלום פרעה" וממשיך לאורך כל השיחה עם פרעה לדבר על אלוקים במקום לדבר על עצמו. הסיבה היא שיוסף רוצה להיות "שמש" הוא יודע שאם הוא באמת רוצה להתעלות ולצאת ממצבו הקשה, עליו להדגיש את כוחו של ה' ואת האפשרות שלו לקיים את רצון ה' ולעזור לכל באי העולם ואכן פרעה מבין את המסר ואומר לו "אין עוד איש אשר רוח אלקים בו כמוך" על מנת להצליח לעבור את שנות הרעב ולא להשאיר אף אחד רעב צריכים איש אשר רוח אלוקים בו, אדם שמבין שכל מטרתו היא לא הגדלת עצמו אלא סיוע לזולת. זו בעצם היתה המלחמה של החשמונאים נגד היוונים, מי שהיה עוקב אחרי היוונים בכניסתם לבית המקדש היה נדהם לראות שהם לא שברו כל דבר שנקרה בדרכם, אלא הסתובבו ופתחו מכסים של כדי שמן ואפילו לא שפכו את השמן, המלחמה שלהם היתה בעיקר על הכנסת האלוקים לכל דבר, לא היה איכפת ליוונים שיש לעם היהודי תרבות, הם מאוד אהבו תרבות אבל הם לא יכלו לסבול את זה שהתרבות הזו היא על טבעית, זה שתדלק מנורה בבית המקדש זה דבר יפה אבל זה שהשמן חייב להיות טהור זה לא מובן בהגיון האנושי ועם זה הם לא יכלו להסכים, לכן כשעם ישראל חזרו לבית המקדש חיפשו דווקא את פך השמן הטהור שיסמל את הניצחון ואת האפשרות להדליק בצורה על טבעית וכשעם ישראל נהגו בצורה על טבעית, לא חשבו על עצמם אלא על תפקידם בעולם' גם אם העשיה היא למעלה מהגיונם זכו הם עצמם להתעלות שגם משמים נהגו איתם בצורה על טבעית והשמן הספיק לשמונה ימים. נזכור להקשיב לסיפורם של הנרות ובמיוחד לסודו של השמש שמזכיר לנו שכל תפקידנו בעולם הוא לתת, להאיר ולחמם את זולתנו ובזכות זה נתעלה גם אנחנו. חנוכה שמח ושבת שלום
נשלח ב-28/11/2013 23:11
אוקיי אז הנה הווארט שלי לכבוד המסיבה-האחראי לרעיון הוא נטסון כמובן!! אז יש שאלה-למה בחנוכה אנו מדליקים נרות בשמן בגלל הנס ובפורים למשל(או בכל חג אחר)אנו לא עושים משהו עם עץ-מצוה וכו' אז התשובה היא שבחנוכה אנטיוכוס רצה להשמיד את החלק הרוחני שביהודי ואילו ב(פורים)המן רצה להשמיד את גופנו החלק הגשמי וזו הסיבה שבגלל שהצלחנו להינצל ולשמור על המצוה אז אנו מקבלים על זה מצוה לדורות בימות החנוכה להדליק-לזכר הנס!
נשלח ב-28/11/2013 23:18
בתשכה, איזה ווארט קצר ולעניין! נשמח כל שבוע ממך לפנינים כאלו מעולים! חיה- ישר כח על כל הממתקים השבועיים.
נשלח ב-28/11/2013 23:23
טנקס!
נשלח ב-28/11/2013 23:27
חשי- מקסים מקסים מקסים!!!!!
נשלח ב-28/11/2013 23:29
תודה לכל המחמיאים!
נשלח ב-29/11/2013 00:01
וואוו!! פרעל תודה!! (כן. לצערי עוד לא ביקרתי בדף הזה עד עכשיו!): זה מצוין... נשמ לשמוע ממך עוד כמה דברים מדהימים כאלו...:) חי'ה - איזה סיפור יפה!! מתוק במיוחד! בתשכה - אהבתי שבמקום כזה קטטן את מכניסה רעיון כל כך גדול... אשריך ואשרי כל העוסקים במלאכה בכל פעם
נשלח ב-29/11/2013 12:51
תמרור-שימחת אותי מאד!!
נשלח ב-30/11/2013 19:24
מגיע לך עבדת קשה בשבילנו.
חנוכה שמח ומאיר!!!
עצם החג, הניסים..
כדאי שתדעו:
זו סגולה נפלאה לשבת ליד הנרות אחרי ההדלקה ולקרוא בסוף פרק צ' את"ויהי נועם" ולהמשיך בפרק צ"א 7 פעמים לקרוא את זה ואח"כ פעם אחת בלחש,
אח"כ לקרוא פרק ל', ל"ג, פרק ס"ז עדיף בצורת המנורה, אח"כ פרק י"ט, ק' וקל"ג.
ואז לומר את אנא בכוח... ולסים בברוך שם בבוד...
אח"כ פשוט לשבת ולהתפלל ולבכות - מומלץ! להתחנן לישועות - כל אחד מה שצריך: זיווג הגון, רפואה, פרנסה שלמה וזש"ק.
בשורות טובות בקרוב!!
אומרת הרבנית ימימה מזרחי בשם האדמו"ר מסלונים: מי שראו בחי'הם ח"ו מראות לא טובים ההבטה בנרות החנוכי'ה יש לה יכולת למחוק לך מההארדיסק את המראות האלה. אז ממש לכוון למחיקת ראיות אסורות ולבקש על כך.
הנה מגיעה הסגולה האדירה: ב"זאת חנוכה" יש לבכות בכי כזה, אומר החיד"א עד שכל השלהבות יטשטשו ויראו כמו מדורה, בכי כזה - והתפילה בע"ה תיענה!.
סגולה לתשובה: אם יש לכם קרובי משפחה שעזבוא ת התורה/ בן שלא מניח תפילין או יצאו לתרבות רעה ח"ו ליל חנוכה שחל בראש חודש טבת הינולילה שמסוגל להשיב את השבים בתשובה.
בשורות טובות לכל עמ"י!!
תוקן על ידי תמרור25 ב- 30/11/2013 19:26:51
תוקן על ידי תמרור25 ב- 30/11/2013 19:49:46
נשלח ב-30/11/2013 20:25
תמרור25 כתב:
אח"כ לקרוא פרק ל', ל"ג, פרק ס"ז עדיף בצורת המנורה, אח"כ פרק י"ט, ק' וקל"ג.
יישר כח תמרור. את יכולה רק להסביר למה כוונתך כשאת כתבת לומר את הפרק ס"ז בצורת המנורה?
תוקן על ידי netson ב- 30/11/2013 20:25:06
נשלח ב-30/11/2013 23:07
יש כמו קמיעות כאלה שכתוב בהם פרק תהילים בצורה של מנורה... כמו זאת של בית המקדש, אבל עגול...