בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

הפינה התורנית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/12/2013 13:49 לינק ישיר 

חח כן

ב"ה
ממתק לפרשת שמות תשע"ד
היה פעם יהודי שנפטר מהעולם בשיבה טובה והגיע לעולם העליון, עם הגיעו הראו לו את כל חייו כרצועת חוף ארוכה, לאורך כל הדרך הוא רואה 2 זוגות של פסיעות, לשאלתו מסבירים לו שאלו הפסיעות שלו ושל הקב"ה ההולך לצידו, הוא מתחיל לעבור על המסלול ושם לב שכל פעם שנהיה לו קצת קשה נשאר רק זוג אחד של פסיעות ומיד כשנהיה לו טוב חוזר זוג הפסיעות השני ללכת ביחד איתו, הוא פונה לקב"ה ושואל "ריבונו של עולם, למה כשטוב לי אתה איתי וכשרע לי אתה נעלם ומשאיר אותי לבד?" והקב"ה מחייך אליו ואומר לו "יקירי, כשקשה לך אני מחזיק אותך על הידיים והפסיעות שאתה רואה הם שלי..."
בפרשתנו פרשת שמות אנחנו קוראים על משה שרואה "סנה בוער באש והסנה איננו עוכל" עץ קוצני יבש שבוער באש ובכל זאת האש לא מכלה את העץ, משה רבנו ניגש ושומע את קולו של אלוקים פונה אליו ומבקש ממנו לגאול את עם ישראל ממצריים ולאחר מסע שכנוע שהוא האדם המתאים למשימה, שואל משה את אלוקים "אם עם ישראל ישאלו אותי מה שמו מה אומר להם?" מדוע משה רואה לנכון לשאול על שמו של הקב"ה? שם מבטא צורת התייחסות, משה שואל אם הם ישאלו אותי איפה הוא היה עד עכשיו כל כך הרבה שנים אנחנו במצריים למה הוא השאיר אותנו לבד?,
על כך עונה לו הקב"ה אהיה אשר אהיה, הייתי איתם כל הזמן ואמשיך להיות איתם גם בהמשך, גלות מצריים הייתה משימה שעם ישראל היו צריכים לעבור כדי להתהוות לעם וכדי לברר את ניצוצות הקדושה שהיו במצריים, זו לא היתה תאונה אלא חלק מהתוכנית האלוקית שכבר נאמרה לאברהם "כי גר יהיה זרעך בארץ לא להם" אבל גם במצבם הקשה הזה אומר הקב"ה למשה אני איתם כל הזמן גם אם לפעמים היה נראה להם שהם לבד עליהם לדעת שהקב"ה איתם וזה סוד קיומו של עם ישראל גם אם הכל מסביב בוער הרי שעם ישראל הם כמו הסנה "איננו עוכל" הם תמיד ישרדו.
לכל אחד מאיתנו יש מצבים בהם נראה לנו שהקב"ה השאיר אותנו לבד, עלינו לזכור שאין רע יורד מלמעלה והכל לטובה, הקב"ה יודע מה הטובה האמיתית עבור כל אדם כפרט ועבור עם ישראל כעם, עלינו לקחת כל כאב ולהפוך אותו לאתגר וכל נפילה כהכנה להתרוממות ועלייה.
ולמרות כל זאת זכותנו וחובתנו להתפלל ולבקש מהקב"ה שייתן לנו "טוב הנראה והנגלה" טוב כזה שגם בעיניים שלנו נבין שזה הטוב ביותר.
יהי רצון שכשם שבמצריים הקב"ה שלח את משה לגאול את עם ישראל כן ישלח לנו הקב"ה את הגואל שלנו שיוציא אותנו מהגלות ויקבץ את כל עם ישראל לארץ ישראל בגאולה שלימה בקרוב.
שבת שלום

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/12/2013 13:55 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2013 23:15 לינק ישיר 

חיה - שמעתי שלכן טוב לאמר לאדם בתחילת השנה "שנה טובה ומתוקה" ולא כמו שהשתרש המנהג לאמר שנה טובה מפני ששנה טובה זה יהיה בכל מקרה אבל אנו מאחלים שתהיה מתוקה שגם אנו נרגיש שהיא טובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2013 23:33 לינק ישיר 

מקסים!!
מאחלת לכולנו שנה טובה ומתוקה!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/12/2013 23:36 לינק ישיר 

אמן ואמן אכן "ראש השנה" (במרכאות כפולות) יופיע בעוד כשבועיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2013 23:37 לינק ישיר 

עוד חודש, לא? (אם את מתכוונת לט"ו בשבט...)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/12/2013 23:39 לינק ישיר 

לא התכוונתי במרכאות כפולות אמיתיות (ברעיון זה סתם בדיחה שבעלה של חברה שלי אמר) זאת אומרת 1.1.14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2013 23:43 לינק ישיר 

אההה תחילת השנה האזרחית הנמנית לפי השמש...
לדעתי אפשר בכול יום להגיד שנה טובה ומתוקה.... לא?  (בואי לאשכול שיחה.. מחכה לך שם)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/12/2013 11:06 לינק ישיר 

חיה - יישר כוח!
איך הממתק שלך הפעם קשור למיאמי? (לי יש רעיון לקשר, אבל אני אתן לכם גם לחשוב ;))

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2013 21:23 לינק ישיר 
הלילה, זהו יום ההילולא של רבי שניאור זלמן מליאדי

המכונה בין היתר "בעל התניא" שולחן ערוך הרב" ואדמו"ר הזקן.
השבוע, בשיעור היומי בתניא למדנו שיש 2 סוגי אהבות לה'. 
1)אהבה שנובעת מצימאון. כמו אדם שנמצא במדבר ומשתוקק למים, כי הוא צמא, כך אדם שנמצא במדרגה ירודה ומשום כך נשמתו צמאה לאלוקות.

אהבה השניה היא במדריגה גבוהה יותר והיא: 2) אהבה שנובעת מקירוב לאלוקות. כמו בן שלא ראה את אביו המון זמן וכשהוא מגיע הביתה מתגלית אהבתו לאביו. לאחר כמה ימים שהוא נמצא בבית, האם נעלמה אהבתו לאביו? לא ולא. עצם זה שהוא נמצא בביתו של אביו ומדבר איתו ונהנה עימו זו בעצם התגלות אהבתו לאביו, כך גם באדם ששומר תומ"צ ומשתוקק לאלוקות דווקא בגלל שהוא מקיים את מה שמוטל עליו, הוא משתוקק להתקרב לה' עוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2013 10:13 לינק ישיר 

נטסון יישר כח!

ממתק לפרשת וארא תשע"ד

רבי שמואל האדמו"ר החמישי בשושלת אדמו"רי חב"ד ראה פעם את שני ילדיו זלמן אהרון ושלום דובער בשיחה, זלמן אהרון שהיה גדול יותר אך נמוך יותר אמר לאחיו "אני מבוגר יותר ומן הראוי שאהיה גבוה יותר, כנס אתה לבור וכך אהיה אני גבוה יותר, קרא האב לבניו ואמר לבן הגדול "אף פעם אל תגביה את עצמך על חשבון הנמכת הזולת, אם תרצה להיות גבוה תעלה אתה על כסא..."
בפרשתנו אנו קוראים על משה ואהרון שעומדים לפני פרעה ומתחילים להוכיח לו שעליו לשחרר את עם ישראל, עם תחילת השיחה אהרון לוקח את המטה אשר בידיו, זורק אותו והמטה נהפך לנחש, פרעה לא מתרגש, הוא קורא לחרטומיו והם גם זורקים את מטותיהם שנהפכים גם הם לנחשים ואז קורה הלא יאומן, "ויבלע מטה אהרון את מטותם" אומר רש"י שהיה כאן נס כפול לא כתוב שהנחש בלע את שאר הנחשים אלא המטה בלע אותם מלמד שחזר להיות מטה ואז בלע את שאר המקלות ומוסיפים על כך מפרשי התורה שעוד יותר היה הנס בכך שהמקל נשאר כשהיה ולא השמין לאחר שבלע את כל המקלות,
אם כן היו כאן שלושה נסים, א. שמטה אהרון בלע את מטות החרטומים, ב. כשבלע כבר לא היה נחש אלא מקל ג. גם אחרי שבלע לא השמין ונשאר כשהיה.
סיפור יציאת מצריים הוא בעצם גם הסיפור האישי של כל אחד מאיתנו, לכולנו יש מצרים פנימי שמסמל את המיצרים והגבלות שמפריעים לנו בהתקדמות הרוחנית ועלינו לסייע אחד לשני בתהליך יציאת מצריים האישית אך כשאנו באים לעזור לזולת לצאת מהמגבלות שלו עלינו ללמוד מסיפור המטה של אהרון שלושה כללים איך לעשות את זה בצורה נכונה.
כלל ראשון כשאתה בא להוכיח תדאג שזה יהיה עם מקל של אהרון שהיה סמל לאהבה, "אוהב שלום ורודף שלום" אם באמת המטרה שלך היא שייתקבלו הדברים תבדוק שהתוכחה מגיעה מאהבה ורצון אמיתי בטובת הזולת.
כלל שני גם כשאתה כבר מוכיח באהבה אל תהיה נחש, הנחש מפזר ארס וגם דברי התוכחה יכולים להיות לפעמים מתובלים בארס ובאמירה של כעס ועלבון לזולת, תשמור על איפוק ותוכיח מתוך רוגע ואז דבריך היוצאים מהלב ייתקבלו בלבו של השומע.
כלל שלישי לאחר שהוכחת את הזולת אל תשמין מזה, תבדוק את עצמך שאתה לא מגיע לידי גאווה מתוך כך שביקרת את חברך, "אף פעם אל תגביה את עצמך על חשבון הנמכת הזולת".
יהי רצון שנצליח לקיים את דברי הפסוק "איש את רעהו יעזורו ולאחיו יאמר חזק" ומתוך אהבת ישראל אמיתית נצליח להכין את העולם לקראת הגאולה שתבוא בקרוב ממש.

שבת שלום

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/12/2013 21:08 לינק ישיר 

חי'ה אשריך!!
תודה רבה.\משהו חשוב שראיתי בהידברות: למה לא לחגוג את חג הנוצרים ועוד עובדות מענינות על מהות הספירה!!

למה בעצם לא לחגוג את "השנה האזרחית"? מי היה באמת סילבסטר, לפי ויקיפדיה באנגלית (ולא לפי ויקיפדיה בעברית)? והכי חשוב, מהן העובדות היבשות, ללא פרשנויות? 

הרב דניאל בלס 

כיצד ניתן לטהר "חג" שנקרא על שמו של "קדוש נוצרי"? אם תחפשו את הערך "סילבסטר" בוויקיפדיה, תגלו בו את המשפט הבא: "לא ידוע על שום יחס מיוחד של סילבסטר כלפי היהודים, לטובה או לרעה, ואין ראיות לרדיפת יהודים בידי הכנסייה בתקופתו".
ברם, אם תפתחו כל אנציקלופדיה אחרת תחת הערך "סילבסטר", תגלו מהר מאוד שסילבסטר היה המנהיג הנוצרי הראשון אשר קיבל לידיו את הסמכות הרומאית להשליט את הנצרות בכח הזרוע. זוהי האמת המרה, כי מימי סילבסטר הנוצרי התחילה תקופת חושך לעם היהודי בגלות, תקופה אשר הגיעה לשיאה ברדיפות אכזריות ועלילות דם שנמשכו לאורך יותר מאלף שנה. כל זאת התחיל מאז קיבל סילבסטר הראשון את השליטה בחיי אדם, ואת התפקיד הנוצרי של מחיית "הכופרים בנצרות".
עובדות אלו נכתבו בוויקיפדיה האנגלית, אך לא מופיעים בוויקיפדיה העברית... בוויקיפדיה שלנו רק נאמר שאין תיעוד מפורש לרצח יהודים בשמו, העיקר שיוכלו לחגוג בלב שקט...
המצדדים בסילבסטר ינסו לטעון בתמורה, שרודנות הסילבסטרים רדפה את כל מתנגדי הנצרות, ולא רק את היהודים... כאילו יאמרו שהשואה היתה פחות גרועה בגלל שהנאצים הרגו גם צוענים ורוסים. כך נטען בוויקיפדיה העברית: "סילבסטר, שפעל במאה הרביעית, עסק אמנם בדיכוי כופרים באחדותו של השילוש הקדוש, אולם אין ראיות לכך שפעל באופן מיוחד כנגד היהודים..."
סילבסטר ודאי "אהב" יהודים מאוד מאוד, וכל הנרצחים מימיו ואחריו? הבה לא ניתן לעובדות להציק לנו.
השם סילבסטר
ומה לגבי השם "סילבסטר", שמשום מה התקבע כשמו של חג לאומי בישראל?
ובכן, תאריך ה-31 בדצמבר נקבע על ידי הכנסייה הקתולית כיום זיכרון "קדוש" לכבודו של סילבסטר הנוצרי, המנהיג הראשון לתקופת הצוררים הנוצרים באלפיים השנים האחרונות.
בוויקיפדיה לא ציינו שהשם "סילבסטר" הועבר במסורת לכל מנהיגי הנצרות הבאים אחריו (כמו שושלת הפרעונים, שבה כל מלך נקרא בשם "פרעה"). ויקיפדיה גם לא הזכירה ש"הסילבסטרים" עמדו תמיד בראש הכנסייה הקתולית במלחמה תמידית כנגד כל היהודים באירופה. מרבית הסילבסטרים היו רודנים וצוררים שהצרו והתעללו בעם היהודי, רדפו וביזו אותו בשל אמונתם הנוצרית שהעם היהודי צריך להיות מושפל ונרדף.
לא פחות מעניין לציין כי החג הלאומי נקרא בשם הנוצרי סילבסטר רק בישראל, ובשתי המדינות "היהודיות" ביותר בעולם: גרמניה ופולין. עובדות אלו אינן מתאימות לרוח האתאיסטית הנושבת בוויקיפדיה, ולכן הן לא מוצגות בה. כדי להשיג מידע אמיתי על סילבסטר ושושלת הסילבסטרים, תאלצו לחפש אנציקלופדיה אובייקטיבית יותר, עדיף באנגלית.
"השנה האזרחית"
מה אתה מעדיף לחגוג כיהודי, את חג ראש השנה היהודי, או חג ראש השנה הנוצרי על שם סילבסטר?
כולם מדברים על השם "סילבסטר", אך שוכחים את העיקר: יום השנה האזרחי נועד לציין את השנה הנוצרית לבואו של ישו.
ביום זה בחרה הכנסייה הנוצרית לחגוג את העובדה שחלפו 2014 שנה מאז נולד ישו... היש רעיון יותר נוצרי מזה?
אלו העובדות היבשות (ללא פרשנות)
- ב-25 בדצמבר נחגג חג המולד (הקריסמס) להולדתו של ישו.
- ב-31 בדצמבר קבעה הכנסייה הקתולית את יום הזיכרון והחג לכבוד סילבסטר, "הקדוש הנוצרי" כהגדרתם.
- השנה ה"אזרחית" מציינת את מניין השנים שחלף מאז השנה בה נולד ישו. במילים אחרות, השנה החדשה "2014" נועדה לציין כי חלפו 2014 שנים מאז נולד ישו הנוצרי.
- ברוב השפות האירופאיות מוסיפים לשנה את האותיות AD, ראשי תיבות לטיניים של הביטוי Anno Domini, שפירושו "בשנת אדוננו" (-ישו הנוצרי). לכן אנו היהודים נוהגים לכתוב תאריכים לועזים בתוספת "למניינם", "לספירה הנוצרית", "לפני הספירה" וכו´, כדי לציין שזו אינה הספירה שלנו.
כאן, לשם שינוי, ויקיפדיה הישראלית לא מסתירה את העובדות, וכתבה בערך "ספירת הנוצרים":
פרסומת  

"שיטת הספירה הנהוגה כיום, "שנת אדוננו" (Anno Domini), הומצאה ברומא ב־525 בידי נזיר בשם דיוניסיוס אקסיגוס (Dionysius Exiguus), שעבד על חישוב תאריך הפסחא. הוא תיארך את לידתו של ישו לשנת 1 לפנה"ס. אך כיום הכול סבורים שתאריך זה שגוי... השנה הראשונה שלאחר לידת ישו היא שנת 1 לספירה".
אני חושב שלחגוג את מניין השנים של נביא השקר הנוצרי הוא המעשה הלא יהודי ביותר שיש. לא רק שתאריך החגיגה נקבע בידי הכנסייה הקתולית לזכר סילבסטר הנוצרי, אלא גם מניין השנים הנחגג נועד
לזכר ישו הנוצרי. זהו חג "אזרחי" בדיוק כמו שחג המולד החוגג את יום הולדתו של ישו נחשב לחג "אזרחי". הרעיון היה ונותר נוצרי מיסודו. זהו תאריך וחג שהכנסייה הנוצרית המציאה לזכר ישו הנוצרי ו"קדוש נוצרי" בשם סילבסטר.
אנו, כיהודים, לא צריכים לחגוג חגים נוצריים. במדבר (פרק כג, ט): "הן עם לבדד ישכון ובגויים לא יתחשב".
יתירה מזו: איך אפשר לשכוח את ראש השנה שלנו?
כבר יש לנו שנה עברית משלנו, העוברת במסורת בעמנו מזה 3,300 שנה (יותר מ-1,300 שנה לפני שנולד הנוצרי הראשון). המסורת שלנו אותנטית, את השנה העברית חוגגים אך ורק יהודים בני עמנו, ולא אף עם אחר בעולם. כל היהודים חוגגים את ראש השנה. זהו החג היהודי, העברי, המציין את מניין השנים מאז בריאת העולם.
מי שחוגג את השנה האזרחית, סותר במעשיו את השנה העברית שעלינו לזכור כיהודים, את החג העברי שלנו, הוא ראש השנה. אנו העם היחיד שחוגג את השנה העברית, ואם נזלזל בחג שלנו לטובת מניין השנים הנוצרי, נאבד את המסורת העברית שליוותה את עמנו יותר משלושת אלפים שנה.

קישור ישיר לכתבה: http://www.hidabroot.org/ARDetail.asp?BlogID=115931

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2013 16:12 לינק ישיר 

עצור, אתגר לפניך!

נא לקשר למיאמי כל דבר שאתם מעלים כאן...
קדימה חברים, להפעיל את הראש ולהיות יצירתיים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2013 16:29 לינק ישיר 

אני האמת עניתי על משהו שראיתי כאן, אחרת מעצמי לא היתי חושבת אפילו שצריך להסביר למה הדבר הזה פשוט לא בשבילנו...
איך לקשר את זה למיאמי?? בעצם זה שאנחנו יהודים:)
אולי לשיר "הם רצים ואנחנו רצים"?:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2013 16:41 לינק ישיר 

קישור מעולה!! יישר כוח... את רואה, עשית את זה! :)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > הפינה התורנית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 28 29 30 ... 51 52 53 לדף הבא סך הכל 53 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.