| נשלח ב-7/1/2014 12:25 |
|
| |
חחח 
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2014 15:12 |
|
| |
חחחחחחח היא התכוונה לקשר את הנושא למשהו ששיך למיאמי:) הצחקת אותי!!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2014 15:15 |
|
| |
תמרור כבר סיכמנו שאני לא מטומטמת. אני יודעת בדיוק למה היא התכוונה. (אני נותנת פירושים משל עצמי.)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2014 16:04 |
|
| |
שירו... את זוכרת מה קרה למהללאל ביום אחד של עצמאות... כן? לא נורא אל תתיאשי:) ככה זה בהתחלה:)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2014 20:08 |
|
| |
מה בהתחלה, ותעני לי בשיחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2014 13:26 |
|
| |
ב"ה ממתק לשבת פרשת בשלח - יו"ד שבט תשע"ד קבוצת סטודנטים נכנסו פעם לשיחה אישית עם הרבי מליבאוויטש. לקראת סוף הפגישה לאחר שהרבי השיב על שאלותיהם, שאל אחד הסטודנטים "שמעתי שאומרים שהרבי מסוגל לעשות ניסים, האם זה נכון?" ענה לו הרבי "היכולת לעשות ניסים אינה מוגבלת רק לאדם כזה או אחר, כל אחד מאיתנו יכול לחולל נסים, בכל אחד מאיתנו יש נפש אלוקית ולכן ביכולתנו להתגבר על מגבלותינו הטבעיות- גדולות ומאיימות ככל שיהיו. כדי להמחיש זאת", אמר הרבי בחיוך, "אעשה עכשיו נס. כל אחד מכם יחליט עכשיו להשתפר בתחום אחד שהוא מרגיש שעליו לשפר, תחום שעד היום הוא הרגיש שההתקדמות בו היא מעבר ליכולותיו, ותראו שתצליחו כל אחד במשימה שלו. כך תראו שלנשמה יש את הכוח להתגבר מעל המציאות הטבעית..." במדרש מסופר שכשעם ישראל הגיעו אל הים בצאתם ממצרים החלה דילמה קשה: המצרים רודפים אחריהם, והים לפניהם, מה עושים? נחלקו עם ישראל לארבעה קבוצות- קבוצה אחת אומרת "ניפול אל הים, עדיף מאשר לחזור לעבדות הקשה". קבוצה שנייה אומרת "בואו נתקפל ונחזור למצרים", קבוצה שלישית אומרת "בואו נלחם!" וקבוצה רביעית אומרת "נתפלל". משה רבנו אומר להם בפסוק אחד: אף אחד מכם לא צודק. לקבוצה הראשונה "התייצבו וראו את ישועת ה'", לקבוצה השנייה "אשר ראיתם את מצריים עד היום לא תוסיפו לראותם עוד עד עולם", לשלישית "ה' יילחם לכם" ולרביעית "ואתם תחרישון". משה מתכוון באמירתו לעם ישראל- כשיש לכם צו אלוקי להגיע להר סיני אין שום סיבה ליפול ברוחכם ובטח שאין מקום לחזור למצריים, אבל זה גם לא הזמן להלחם, ואפילו לא המקום להתפלל, אלא "דבר אל בני ישראל וייסעו". קיבלתם פקודה למסע- שום דבר לא צריך לעצור אתכם. תמשיכו במסע ותראו שהים יבקע. לכל אחד מאיתנו יש את יציאת מצריים האישית שלנו, וגם במסע האישי הזה אנחנו עומדים בדילמה בין הים למצריים, עם כל מיני קשיים והפרעות שמונעים מאיתנו את ההתקדמות הרוחנית. איך מתמודדים? ישנם כאלו שאומרים "ניפול אל הים" מכיוון שהעולם הזה הוא עולם קשה שמפריע בעבודת השם, אכנס לתוך הים של המצוות ואתנתק מהעולם. אחרים אומרים- נעבוד את השם בצורה של מצריים בהרגשה של עבדות ושל חוסר ברירה. יש שלוקחים את העבודה בצורה של מלחמה ומנסים כל הזמן לגרש את החושך במקלות במקום להדליק אור, ויש שיושבים בחוסר מעש ואומרים- נתפלל וה' יעשה את העבודה. לכל אלו מזכיר משה רבנו: "יש לך תפקיד אלוקי שנועד עבורך, פשוט תצעד בדרך ותראה שהים יבקע. כל הקשיים שיש לך בדרך ייעלמו אם רק תהיה דבק במטרה ותזכור שאתה צועד להר סיני האישי שלך". בשבת זו יימלאו 64 שנים לפטירתו של הרבי הקודם ותחילת המנהיגות של הרבי מליבאוויטש. הרבי נתן לנו דוגמא אישית עד כמה אין שום קושי שיכול לעצור אותנו בדרכנו הרוחנית, ונתן לנו באמת את הכוח לחולל כל אחד את הנס האישי שלו. בואו נתחיל להשתמש בכוחות העל טבעיים שלנו, ונחליט כל אחד להשתפר בתחום אחד שנראה למעלה מיכולותינו. כך נקרע את הים בדרכנו לגאולה אישית, שתזרז ותמהר את הגאולה של כל עם ישראל בקרוב ממש. שבת שלום
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2014 14:01 |
|
| |
יישר כח! והקשר למיאמי: "על הניסים"
תוקן על ידי netson ב- 09/01/2014 14:01:34
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2014 10:51 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2014 09:25 |
|
| |
חז"ל אמרו (קידושין ל.)"בראתי יצר הרע בראתי לו תורה תבלין" כלומר בבריאת העולם כשנברא היצר הרע מיד ברא לו הקב"ה את התבלין, התורה. שואל הרבי מליובאוויטש: לכאו' היצר הרע זה דבר שצריך להילחם בו ולהכניע ולאבד אותו, מדוע א"כ חז"ל השתמשו בלשון "תבלין"? תבלין הרי בא להשביח את המאכל, ואנחנו באים להכניע את היצר הרע? מתרץ הרבי מליובאוויטש: כל דבר בתורה מדוייק ואם חז"ל השתמשו בלשון של "תבלין" אז באמת התורה היא התבלין של הקב"ה. מה הכוונה? לאדם יש שני יצרים יצר טוב ויצר הרע. ליצר הטוב, יש לו נטיות טבעיות טובות. ליצר הרע, יש לו נטיות טבעיות רעות. התפקיד של התורה הוא לקחת את היצר הרע ולהשתמש בכוחות שלו(שאיתם הוא מנסה להכשיל את האדם) ולנתב אותם לקדושה. כלומר לא להכניע ולאבד את היצר הרע אלא להפוך את היצר הרע ליצר טוב. וזה אפשרי על ידי לימוד התורה המשפיע על האדם. השלימות של הפיכת היצר הרע לטוב תיהיה לעת"ל אבל כבר כיום יש מעין מה שיהיה לעת"ל, ע"י שלומדים תורה.
(מתוך תורת מנחם כרך ח, עמ' 229) __________________________________
ההקשר למיאמי: "בראתי יצר הרע בראתי לו תורה תבלין"
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2014 19:22 |
|
| |
יישר כח נטסון!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2014 19:23 |
|
| |
ב"ה ממתק לשבת פרשת יתרו תשע"ד לפני כמה שנים היתה אצלנו מטיילת שסיפרה שכל חייה סבלה מפחד גבהים, כל חבריה ובני משפחתה ידעו שהיא לא יכולה לעבור גשרים או לעמוד במקומות גבוהים והיא סבלה מכך רבות. "עכשיו" היא מספרת "אני מטיילת לבד במזרח והייתי גם בנפאל, שם החלטתי לעשות "טראק", בדרך הגעתי לגשר גדול שמתנשא לגובה רב, נעצרתי במקומי והפחד החל לעלות, לאחר דקה של פחד אמרתי לעצמי אף אחד לא מכיר אותי כאן, אף אחד לא יודע שיש לי פחד גבהים, אולי אני מסוגלת לעבור את זה בלי לפחד, התחלתי ללכת בחשש ולאט לאט קיבלתי ביטחון עצמי ועברתי את הגשר ללא חשש, כך המשכתי את כל המסלול ופשוט השתחררתי מהפחדים שכל כך הרבה שנים היו בראש שלי וגם החברה והסביבה הרגילו אותי שאני לא מסתדרת בלעדיהם". פרשת השבוע נקראת על שמו של יתרו חותנו של משה, יתרו שעבר על כל סוגי העבודה זרה באותה תקופה שומע על הנסים שקרו לעם ישראל ומחליט להצטרף, על איזה נסים שמע יתרו? אומר רש"י "קריעת ים סוף ומלחמת עמלק" מה מיוחד בנסים אלו שנתנו ליתרו את הכוח למהלך הגדול שלו? ומה בעצם אנחנו לומדים מכך? לכל אחד מאיתנו יש קשיים שמפריעים לנו בהתקדמות הרוחנית והקשיים מתחלקים לשניים, מצד אחד קושי פנימי שלנו עם חיי היום יום שפשוט מעמיסים עלינו כל כך הרבה שאין לנו את הזמן הראוי להתעסק בדברים החשובים ועל זה הקב"ה אומר לנו "אם השאיפה שלך היא להגיע להר סיני – להתקדם רוחנית אני אקרע עבורך את הים ואעזור לך להגיע אל היעד". מצד שני יש קשיים חיצוניים של סביבה שלפעמים לא רואה בעין יפה את התקדמותי הרוחנית ומנסה לקרר אותי בדרכי ואת זה באה מלחמת עמלק ללמד אותנו שיהודי לא צריך להתפעל מהסביבה המנסה לזלזל בו עליו לדעת שכשם שבעת מלחמת עמלק, עם גדול וחזק, עם למוד-קרבות - נתן הקב"ה לעם ישראל את הכח לנצח, כך בכל דור ודור נותן הקב"ה לכל יהודי את הכח לנצח את כל המלחמות שסביבו, אצל אחד זו מלחמה בפחד הגבהים הגשמי ואצל האחר זו מלחמה בפחד הגבהים הרוחני. יהי רצון שלא נפחד לשאוף גבוה ובע"ה נחצה את כל הגשרים אל היעד האמיתי - הגאולה האמיתית והשלימה. שבת שלום
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2014 22:04 |
|
| |
אמן ואמן! יישר כח, חיה.
|
|
|