בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

הפינה התורנית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/7/2014 11:07 לינק ישיר 

משורר,
מסתבר שדבריך בהחלט יצאו עמוק מן הלב.
המאמר המעשיר והעוצמתי שלך, דבר דבור על אופניו, נכנס עמוק אל תוך הלב ושופך אור חדש על חושך הגלות - ושנזכה בעז"ה כבר לאור חדש, אורו של משיח - "אור חדש על ציון תאיר, ונזכה כולנו במהרה לאורה"!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2014 18:33 לינק ישיר 

משורר זה ממש שיעור!!!!  יאללה שטייגען.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 16:43 לינק ישיר 

אני יושבת בפה פעור.
מקווה רק שלא יתפס לי השריר...
נאנחת מתוך מצוקה.משהו יכול להחזיר לי את כושר הדיבור והכתיבה...?
משורר,
מדהים.
אשרי ,שהייתי שליחה לכך שזיכית את כולם  במאמר מושקע ומלא תוכן!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2014 03:16 לינק ישיר 

וואו!!! מ ד ה י ם! איזו השקעה...
יישר כח גדול!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2014 23:13 לינק ישיר 

תודה.

האסוציאציה הראשונית שעוברת בראשו של כל מעיין בסיפור זה של ר"ע וחבריו שראו שועל יוצא מבית קדשי הקדשים, היא כמובן אותם הפסוקים המסיימים את ספר איכה.

פסוקים אלו שבפרק האחרון החותם את מסכת ייסורי החורבן, פונים נרגשות אל הקב"ה: "זכור ה' מה היה לנו", תוך שהם שבים ומגוללים תיאור מתומצת של פרשת החורבן עד הגיעו לשיאו, עת אשר "הר ציון (ש)שמם שועלים הלכו בו", ונושאים בסיומם תפילה מעומק הלב: "השיבנו ה' אליך חדש ימינו כקדם".

בכל פעם שאני נפגש בפסוקים הללו, איני יכול שלא לחוש אותם בלחנו הכ"כ מיוחד של ירחמיאל. לחן כה מרגש זה עוטף את המילים במעטה של הבנה, ומסייע לחוות ולו במעט את אותם רגשות עזים העומדים בבסיס הפסוקים. כל אותם הפילוסופיות שבמאמרי לעיל, טבולים אף הם במילות הפסוקים הללו:

שבת משוש לבנו נהפך לאבל מחולנו. נפלה עטרת ראשנו אוי נא לנו כי חטאנו. על זה היה דוה לבנו על אלה חשכו עינינו. על הר ציון ששמם שועלים הלכו בו. אתה ה' לעולם תשב כסאך לדור ודור. למה לנצח תשכחנו תעזבנו לארך ימים. השיבנו ה' אליך ונשובה חדש ימינו כקדם - - -

ובלב מרומם ושמח יותר אנו שבים ומוסיפים תפילה:

Please return us back to our land / the land of generations / Each and every day gone by / The yearning of our nation. Yerushalayim...

תוקן על ידי משוררששיער ב- 21/07/2014 23:26:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2014 09:20 לינק ישיר 

בוקר טוב חברים,
בדקתי...
בית המקדש עדיין לא ירד מהשמים בנוי באש.
אז מה עוד יש לנו לעשות?
להקשיב... טוב טוב...
שומעים את השופר???
אם לא שמעתם... תקשיבו שוב תיכף.
בטוח נשמע את זה אז!

משיח, משיח! א-ח-כה לו...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2014 12:51 לינק ישיר 

(מתוך "ספר המנהגים"): "הזהיר כ"ק אדמו"ר מהוריי"צ נ"ע בשם אביו כ"ק אדמו"ר מהורש"ב:

את 48 השעות(-בחו"ל. בישראל 24 שעות) של שמיני עצרת ושמחת תורה צריכים לייקר במאוד.
בכל רגע אפשר לשאוב אוצרות בדליים ובחביות, בגשמיות וברוחניות, וכל זה ע"י הריקודים"

א גוט יו"ט!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2014 21:15 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/12/2014 19:00 לינק ישיר 
מתור ספר התודעה(בעיבוד ועריכה קלה שלי)

מדוע חוגגים חנוכה 8 ימים ולא שבעה? והרי נס פח השמן היה שבעה ימים(כיון שבין כה וכה היה שמן מספיק ליום אחד)?

תשובות(8 טעמים מתוך 10)
:

1) היום הראשון של חנוכה נקבע על נס הניצחון במלחמה(נחו מאויביהם בכ"ה) ובאמת שאר הימים(שבעה)הן זכר לנס פח השמן.

2) עצם מציאת נס פח השמן גם הוא היה נס(נוסף לכך שזה דלק 8 ימים).

3)היו מחלקים את השמן הנותר בפח השמן ל-8 ימים כדי שיספיק לדלוק כל לילה שעה קצרה אך לבסוף היה נשאר לדלוק כל הלילה(וכך חזר כל עצמו 8 ימים).

4)כיון שכבר ביום הראשון היה ניכר נס 8 הימים. כיצד? לאחר שנתנו את השמן במנורה נשאר הפך מלא שמן (כאילו לא הדליקו ממנו).

5) רוקנו את כל הפח כבר ביום הראשון לכל הנרות, שדלקו כל הלילה, ובבוקר "גילו" החשמונאים שנרות המנורה מלאים שמן!!!

6)החג נקבע ל-8 ימים זכר לגזירת ברית המילה ע"י היוונים, וכשניצחו החשמונאים שמחו על חידוש ברית המילה שנעשית ביום השמיני!

7)בלילה הראשון  עשו פתילות דקות ושמו מעט שמן כדי שיספיק השמן ל-8 הימים, ונעשה נס והספיקו לכל הלילה (וכך היה בכל הלילות הבאים).

8) דפנות פך השמן אכלו (בלעו) מעט שמן ולאחר שנתנו את השמן במנורה הוא לא הספיק אפי' ליום אחד... כלומר עצם זה שזה דלק כל היום הראשון(בנוסף לשאר הימים)זה כבר נס!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2014 13:05 לינק ישיר 

שאלת השאלות. לפני 7 שנים רשמתי יותר ממאה תשובות באיזה מחברת אני צריך למצוא אותה בניירת שלי. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2015 17:16 לינק ישיר 

תודה לכולם נורא התחזקתי מהכתוב
המשיכו כך והיה ה' בעזרתכם

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/2/2015 17:36 לינק ישיר 

השבוע קוראים בתורה את פרשת 'תצווה'.
זו הפרשה היחידה בתורה שמדברים עם משה אך שמו כלל לא נזכר.
נשאל השאלה מה שונה פרשה זו משאר פרשיות התורה? מדוע פרשה זו מתחילה במילים "ואתה תצווה" ולא "צו את בני ישראל"?
שאלה נוספת מדוע בציווי על המנורה מצווים את משה ולא את אהרון הכהן הממונה על הדלקת המנורה?

אחת התשובות:

הנביא מדמה את המנורה לעם ישראל. והדלקת המנורה מסמלת את הצתת אור הנשמה בעם ישראל.

פעולת ההדלקה עצמה נעשית ע"י אהרון הכהן, אבל הבסיס של ההדלקת אור הנשמה הוא ע"י משה רבינו, וזאת משום שמשה רבינו נק' "רעיא מהימנא(ע"פ הזוהר"). ואחד הפירושים בזה, שמשה רבינו מחזק את האמונה שישנה אצל עם ישראל, שתהיה בפנימיות.

כיון שאמונה יכולה להיות רק באופן חיצוני והראיה שאנו מוצאים אנשים רגע לפני שמבצעים עבירה, שמתפללים לה' שיצליחו לבצע את זממם , ולכאו' אם אם עובר עבירה למה ואיך "פתאום" אתה נזכר בה'? מה פתאום אתה מצפה שהוא יעזור לך?

אלא בגלל שהאמונה יכולה להיות  אצלך חיצונית(ולכן אצלך בחיים אין סתירה בין האמונה למעשים ביום יום) ולכן אתה בכל זאת מתפלל לה'(משא"כ אם האמונה היתה באופן 'פנימי' לא היה עולה כלל בדעתך לבצע איזו שהיא עבירה.)

וזו בעצם התפקיד של משה רבינו- הרועה הנאמן(ולא של אהרון הכהן) להחדיר ביהודי את האמונה שתהיה באופן פנימי, וזה בא לידי ביטוי במילים"ואתה תצווה", דווקא ע"י משה רבינו!!!

(מעובד ע"פ מאמר של
הרבי מילוובאוויטש) 

תוקן על ידי netson ב- 24/02/2015 18:18:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2015 11:08 לינק ישיר 

"בליל הסדר, בשעת פתיחת הדלת ב"שפוך חמתך" היא עת רצון רבתי, ויש לבקש בה (במחשבה) בעיקר על עניינים רוחניים." 

(מתוך אוצר מנהגי חב"ד)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2015 14:13 לינק ישיר 

נטסון, אתה ומיאמוש לא אמורים להיות מופקדים עכשיו על השאלה "ומה ההקשר המיאמי?"?

(מה עם המנהלת הזאת? היא לא מצליחה להפסיק... )

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי אידי ב- 03/04/2015 14:14:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2015 14:17 לינק ישיר 

:-)"חסל סדר פסח כהלכתו". תדמייני סמל של צליל).. זה קצת בעייתי בשביל שלושתנו כיון שאנחנו לא נוהגים לומר.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > הפינה התורנית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 34 35 36 ... 51 52 53 לדף הבא סך הכל 53 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.