בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

הפינה התורנית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/4/2015 14:20 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2015 15:55 לינק ישיר 

בספר 'טעמי המנהגים' מוזכרת סגולה מיוחדת לפרנסה המתקיימת בשבת הקרובה- שבת אחרי פסח. המנהג הוא לאפות חלה בערב שבת בצורת מפתח- כאשר יש חלק שנוהגים לאפות את החלה בצורה רגילה כשהמפתח מוטמן בתוכה כשהוא עטוף. המנהג מובא בספרי חסידים, בראש וראשונה בספרו של האדמו"ר מאפטא רבי אברהם יהושע העשיל 'אוהב ישראל', על התורה, בפרשת שמיני ליקוטים. הוא כותב שם שמנהג ישראל מימים קדמונים לנקוב את החלות בשבת שלאחר הפסח במפתח (או במפתחות)

הטעם: 

בספר יהושע (ה, יא) נאמר 'ויאכלו מעבור הארץ ממחרת הפסח מצות וקלוי בעצם היום הזה. וישבות המן ממחרת באכלם מעבר הארץ'. במלים אחרות אחרי שאכלו את המצות שנאפו מקמח תוצרת הארץ, ולא לחם שמימי המן, פסק המן לרדת, והתחילה הבעייה: הפרנסה מניין? בלשון חז'ל מדובר על 'מפתח של פרנסה' שנמצא בידי הקב'ה ולא מסרו לידי שליח (תענית ב ע'ב) ולכן נשתרבב המנהג אחרי הפסח לבקש את המפתח של פרנסה, כפי שבני ישראל ביקשו אז, אחרי הפסח, והחלות העשויות במפתח רומז לתפילה ובקשה זו.

טעם שני: 

מדובר בספרי הקבלה על חמשים שערי בינה, שאדם מישראל הסופר ספירת העומר עובר בהם, או צריך לעבור בהם, עד הגיעו לשבועות שהוא השער החמישים, לכל שער יש מפתח, ונקיבת החלות במפתח בתחילת ימי הספירה, רומזים לשערי הבינה הללו.

מקור

אני מציע להכין גם חלה שניה עם הכיתוב ''פרחי מיאמי''.
יש מבצעת?( בוצע יש...
)

לא מצאתי הקשר מיאמי לד"ת. מישהו יכול לעזור?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2015 13:07 לינק ישיר 

אם כבר אני מעלה את הממתק לממלכה כל שבוע, זה לא מאמץ גדול להעתיק אותו לפה.
ככה אני ימלא מעט את מקומה של חיה18 הנעלמת..

ב"ה

ממתק לשבת פרשת תזריע מצורע ה'תשע"ה
מעשה במלך גדול שמינה שר יהודי למשנה למלך. השר היה אהוב מאוד על המלך והרחיב את בית המלוכה ואת עושרה. יום אחד, יצא המלך ביחד עם השר לראות את נתיניו, כשהגיעו לשערי השוק עמד אדם והתחיל לסלסל בקולו שירים בגנות השר היהודי. כעס המלך מאוד, ציוה על השר היהודי "אתה בפקודת המלך, תדאג לחתוך את הלשון של האיש הזה". עברו חודשים ושוב המלך יצא עם השר לראות את נתיניו, כשהגיעו לשוק שוב שמעו את אותו אדם מסלסל בקולו, כעס המלך על השר ואמר לו: מדוע לא חתכת את לשונו?! אמר השר למלך: שמע מלכי מה הוא שר הפעם, שירת הלל ותשבחות, במקום לחתוך את לשונו, החלפתי את לשונו, לימדתי אותו להשתמש בלשונו בצורה טובה.

בפרשת השבוע אנחנו קוראים על דיני הצרעת. כשאדם היה מגלה בביתו, בבגדיו או בגופו נגע צרעת היו צריכים לזהות האם זו באמת צרעת ולפי זה להחליט האם טהור או טמא; כאשר האדם נמצא טמא, הוא היה יוצא מחוץ למחנה למשך שבעה ימים.
הסמכות להחליט האם הנגע טהור או טמא נתונה בידיו של הכהן בלבד. גם אם יש רופא מומחה יותר מהכהן עדיין צריכים לקרוא לכהן שיתן את הפסיקה ורק אז מוחלט אם הוא טמא או טהור.
מדוע דווקא הכהן הוא זה שמחליט?

חז"ל אומרים לנו שהצרעת מגיעה על האדם כתגובה ללשון הרע. כשאדם היה מדבר לשון הרע היה מקבל צרעת בביתו, אם לא היה מפסיק היתה הצרעת מתקרב אליו ומגיעה בבגדיו ואם גם זה לא הספיק היתה הצרעת פושטת על גופו.

מטרת הצרעת היא לא להעניש אלא לחנך ולתת לאדם להבין את חומרת האיסור של לשון הרע. האדם מקבל שבוע של TIME OUT זמן למחשבה על החיים ועל הדרך להשתפר. כאן באה התורה ללמד אותי שיעור בחינוך, כשרוצים לחנך מישהו ולהוכיח אותו על משהו לא טוב זה חייב להיות מתוך אהבה! כשרוצים להחליט שמישהו צריך להיות מורחק מהמחנה למשך שבוע זה חייב להיעשות בצורה שהאדם יבין שמחפשים את טובתו.
דווקא הכהן שתפקידו לברך את עם ישראל, נקרא 'איש החסד' וכל תפקידו לדאוג לרווחתם של עם ישראל, דווקא הוא זה שיוכל לתת לאדם הרגשה טובה יחד עם ההחלטה הקשה ולכן הוא היחיד שיכול להחליט.

המסר אלינו ברור מאוד גם אם לעיתים כהורים, כמורים או כחברים נדרש ממנו להעביר ביקורת, עלינו לזכור שרק מי שעסוק במסירות בדאגה לזולת יכול למתוח ביקורת וגם אז חובתנו לעשות את זה בצורה שהאדם ירגיש את האהבה שלנו ואת הרצון שלנו בטובתו.

משיח עכשיו,
שבת שלום

ואתם עכשיו תמצאו את הקשר למיאמי

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/4/2015 13:22 לינק ישיר 

יישכויח נטסון ואסתרק:-)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/4/2015 13:23 לינק ישיר 

אסתרק- יישר כח על היוזמה! קראתי וזה מרתק ובעז"ה נתחזק בכך! באשר להקשר המיאמי "12 אלף זוגי תלמידים... מפני שלא נהגו כבוד זה בזה. ואהבת לרעך כמוך, זה כלל גדול בתורה"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2015 13:24 לינק ישיר 

תודה מיאמוש :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2015 14:43 לינק ישיר 

ממתק לשבת פרשת אחרי מות, קדושים תשע"ה

סיפור עם המון מוסר השכל שמספרת בחורה שהיתה עדה למקרה, "זה קרה לפני כמה שנים כשעבדתי כמתנדבת בבית החולים סטנפורד, למדתי מילד קטן בן חמש בסך הכול, מה זה אומץ, מהי מסירות ומה הפירוש "אהבת אחים", בבית החולים היתה מאושפזת ילדה קטנה בשם ליזה שסבלה ממחלה נדירה וקשה. הסיכוי היחיד שלה להחלמה היה לעבור תהליך של החלפת דם עם אחיה בן החמש, שחלה באותה מחלה ובאופן פלאי החלים ממנה. בדמו היו נוגדנים כנגד המחלה.
הרופא הסביר את המצב הקשה של האחות לילד הקטן ושאל אותו אם הוא מוכן לתת את דמו לאחותו.
ראיתי שהוא מהסס לרגע לפני שאמר לרופא "כן, אני אעשה זאת בשמחה כדי להציל את ליזה".
כאשר שכבו השניים במיטותיהם הצמודות בתהליך העברת הדם, הוא חייך, ממש כמו כולנו, למראה הצבע החוזר ללחייה של ליזה.
ואז הוא פנה אל הרופא ושאל בקול רועד "דוקטור, האם אתחיל למות מיד?".
התברר שהילד פשוט לא הבין את דבר הרופא. הוא חשב שעליו לתת לאחותו את כל דמו ולמות כדי להצילה. כשאמר כן להצעת הרופא – לדבר הזה הוא אמר כן"...
בפרשת קדושים אותה יקראו בארץ השבוע, מופיע הפסוק "ואהבת לרעך כמוך", מצוות אהבת ישראל שהיא היסוד לכל התורה כולה,
מייסדי החסידות לימדו אותנו שלושה רבדים בקיום המצווה הזו ובדרך לייקר כל יהודי,
הבעל שם טוב הדגיש את מעלתם של פשוטי העם ושיבח אותם אפילו יותר מהלמדנים, הוא אמר שהלמדנים משולים לתפילין של ראש ופשוטי העם לתפילין של יד ובפועל אנו מניחים את של יד לפני הראש, בזאת נתן לנו הבעש"ט מסר עד כמה יקר כל יהודי אפילו אם הוא אדם פשוט.
המגיד ממעזריטש שהיה תלמידו וממשיך דרכו של הבעש"ט אמר נכון שלמדנו לאהוב גם את האיש הפשוט אבל מה קורה אם הוא לא צדיק האם גם אז עלי לאהוב אותו? פנה המגיד פעם לאחד מתלמידיו ואמר "בשמים אומרים שאהבת ישראל היא לאהוב רשע גמור כמו צדיק גמור" בזאת לימד המגיד שגם אם יש יהודי שהוא רשע גמור נוכל באמצעות קילוף הקליפות למצוא את הנקודה הפנימית הטובה שלו, נעורר אהבה אליו ודווקא כך נסייע לו לשפר את התנהגותו.
בעל התניא הרבי הראשון של חב"ד הוסיף עוד יותר וכתב שאהבת ישראל צריכה להיות כמו אהבת אחים שהיא אהבה שאינה תלויה בשום דבר, לא משנה מי הוא ומה הוא, וזה לא שאני אוהב את הרשע "כמו" את הצדיק, אלא שכל יהודי, לא משנה באיזה מקום הוא הרי הוא אחי ולכן אני אוהב אותו.
לאהבה זו מגיעים באמצעות זה שנפנים שכולנו בני אב אחד אנחנו וכולנו מציאות אחת, לכן עלינו לאהוב אחד את השני ללא שום התניה ולסייע אחד לשני בכל מה שאפשר.
בימים אלו בהם אנו מציינים את גבורתם של מיטב בנינו שמסרו את נפשם למען כל עם ישראל אנו רואים בצורה הכי אמתית עד כמה יהודי מוכן למסור את חייו על מנת להציל עוד יהודי וזה צריך ללמד אותנו שאין צורך להגיע למלחמות כדי לגלות את אהבתינו אלא עלינו לזכור ולהפנים ביום יום שכל יהודי הוא אח ואעשה כל מה שביכולתי כדי שיהיה לו טוב בגשמיות וברוחניות.
וכפי שראינו שהקב"ה עשה נסים ונפלאות לעם ישראל בכל מלחמותינו בארץ ישראל שנזכה כבר לראות את הנס הגדול של הגאולה האמתית והשלימה שתבוא תיכף ומיד ממש.

שבת שלום!
וכעת תחפשו את הקשר למיאמי...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/4/2015 15:08 לינק ישיר 

הקשר-השיר 12 אלף...ואהבת לרעך כמוך... מהדיסק רווח:-)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/4/2015 21:02 לינק ישיר 

יישר כח!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2015 11:47 לינק ישיר 

ב"ה

ממתק לשבת פרשת אמור ה'תשע"ה

בשבוע האחרון העולם כולו עוקב בדאגה אחרי מה שקורה בנפאל בעקבות רעידת האדמה הנוראית שהיתה שם ופגעה בכל כך הרבה אנשים.

יחד עם הדאגה הגדולה העיניים נשואות לזוג אחד מיוחד הרב חזקי וחני ליפשיץ שליחיו של הרבי מליובאוויטש לנפאל שביתם פתוח בכל ימות השנה לאלפי המטיילים בנפאל; אך השבוע הבית הפך להיות אי השפיות בתוך אוקיאנוס הבלגן עבור מאות רבות של יהודים מהארץ ומהעולם שמצאו שם בית חם, מקום בטוח לישון, ארוחות חמות ובעיקר חיבוק חם וכתף להישען עליה בעת הצרה.

העזרה של זוג השליחים לא מסתיימת בישראלים הרבים שבקרוב מאוד בע"ה כבר לא יהיו בנפאל, הם עוזרים גם הרבה מאוד למקומיים בכל מה שאפשר..

צמד המילים שנשמע הרבה מאוד במהלך השבוע לגבי פעילותם של השלוחים הוא "קידוש השם" ואכן כשאנשים רואים את ההירתמות המידית לעזרה לכל אדם, זהו באמת קידוש השם שנותן לכולם לראות את היופי שביהדות ובדרך שהתורה מלמדת אותנו כיהודים.

לפני כמה שנים התקיים בבנגקוק כנס של כל הקונסולים של אסיה בנושא "התמודדות במצבי אסון" והזמינו אותי לדבר בפניהם.
פתחתי ואמרתי "אתם יודעים מה זה מצב אסון? מטייל שנגנב לו התיק ואין לו דרכון והוא מגיע לבקש דרכון חדש, עבור המטייל הזה זהו מצב אסון".
הסברתי שלעיתים כאשר יש צונאמי, רעידת אדמה, התרסקות מטוס וכו' כולנו מיד נמצאים שם לעזור אבל ביום יום כשמגיע אלינו האדם הפשוט וצריך עזרה אנחנו עלולים לשכוח אותו, עלינו לזכור תמיד שכל אדם הוא עולם מלא.
חזקי וחני באמת עושים את זה בכל ימי השנה וכולנו מחזקים את ידיהם בשעה קשה זו.

בפרשת השבוע אנו בדיוק קוראים על מצוות קידוש השם "ולא תחללו את שם קודשי ונקדשתי בתוך בני ישראל". ברמת הפשט כאשר מדברים על קידוש השם הכוונה היא שיהודי יהיה מוכן למות ולא לוותר על חיבורו לקב"ה ובזה יקדש את שמו הגדול, כפי שראינו לאורך כל ההיסטוריה שיהודים מסרו את נפשם על קידוש השם והיו מוכנים למות ובלבד שלא להתנתק מיהדותם. ברמה פנימית יותר, בחסידות, מוסבר שמסירות נפש פירושה מסירת הרצון, אין צורך למות על קידוש השם, אלא המטרה היא לחיות ולקדש את שם השם.

אנחנו צריכים לזכור שאין גם צורך שאחרים ימותו חלילה כדי לעשות קידוש השם, לכל אחד מאתנו יש הזדמנות לקדש שם שמים בהתנהגות היומיומית שלנו כשאנחנו מוותרים על משהו שאנחנו מאוד רוצים על מנת לקיים מצווה, זהו קידוש השם; כשאנחנו מטיילים ומראים דוגמא טובה של יהודי שמתנהג בצורה מכובדת זהו קידוש השם; וכמובן כשאנחנו נרתמים לעזרה לאדם שצריך, בערבות הדדית שמדהימה את כל הסובבים אותנו זהו קידוש השם.

יהי רצון שלא נצטרך חלילה מצבי אסון כדי לגלות את הערבות ההדדית ונזכה לקדש שם שמים בכל מעשינו ביום יום במצבי שמחה ורוממות הנפש.

שבת שלום

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/5/2015 11:51 לינק ישיר 

אמן! בעז"ה!
יישר  כח!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2015 11:52 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/5/2015 13:49 לינק ישיר 

בשבת הקרובה יחול  היארצייט של  הוו"ח אי"א וכו' ישראל אריה לייב אחיו של הרבי מילובאוויטש.
לפני כמה שנים באחר השיעורים שמסר ה'חוזר' הרב יואל כהן שליט"א הוא סיפר 2 סיפורים עליו. בזמנו זכרתי את שתיהם ורשמתי אותם איפה שהוא. היום אני זוכר אחד וגם איני יודע איפה הרשימה...(המקומות שהסתפקתי בהם הוספתי סוגריים)

אז כך הסיפור.
ר' ישראל אריה לייב, היה נוהג להיכנס פעם בכמה זמן ליחידות אצל הרבי הריי"צ. באותם יחידויות הוא היה מעלה שאלות בחסידות ומתייעץ והרבי היה משיב.
פעם אחת כשהוא נכנס לרבי הרייצ ושאל אותו איזה עניין שהוא התקשה בהבנתו הרבי הריי"צ לא השיב לו(או שאמר שהוא לא יכול לענות לו) והמשיך לשוחח איתו על שאר הדברים(או שסיים את היחידות).
בסיום היחידות על ר' ישראל אריה לייב ובכה המון במשך זמן רב.
לאחר זמן שוב נכנס ר' ישראל אריה לייב ליחידות והפעם לא היה בתכנון שלו לדבר או להזכיר את העניין שעליו הרבי הריי"צ לא התייחס.
עם הכניסה ל'יחידות' הרבי הריי"צ מיד עבר לדבר איתו על העניין ההוא. הרבי הקדים ואמר לו(וזה תוכן כמובן)" שישנם דבר שאי אפשר להשיג ולהבין אותם אלא על ידי "לב נשבר". בראותי אותך ביחידות הקודם לא יכולתי להשיב לך והייתי צריך לפעול עליך שתגיע למצב של "לב נשבר" ורק כך אתה תוכל להשיג את העניין ולהבינו". ומיד עבר הרבי הריי"צ להסביר לו את העניין.

היה עוד סיפור אך לצערי הרב איני זכרו כעת...

תוקן על ידי netson ב- 01/05/2015 13:49:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2015 16:50 לינק ישיר 

יישכוייח נטסון!!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/5/2015 17:03 לינק ישיר 

וואו, נדיר!
סיפור על ר' ישראל אריה לייב...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > הפינה התורנית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 35 36 37 ... 51 52 53 לדף הבא סך הכל 53 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.