|
|
| נשלח ב-1/5/2015 17:03 |
|
| |
תודה!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2015 14:00 |
|
| |
ב"ה ממתק לשבת פרשת בהר תשע"ה יוסי ורוני היו חברים שגדלו יחד מגיל צעיר מאוד, ההצלחה האירה להם פנים ושניהם הפכו להיות עשירי עולם, יום אחד הופתע יוסי לקבל מכתב מרוני ידידו הטוב אותו לא ראה כבר כמה שנים, "יוסי ידידי היקר, אתה בוודאי זוכר את מסע התענוגות האחרון שלנו, נהנינו באמת מכל רגע, אבל מאז שחזרתי משם לא מצאתי מנוח, לא היה לי עוד טעם בחיים, יש לי הכול, עשיתי את כל מה שרציתי, מיציתי את תענוגות החיים, אבל בלב שלי נפער חור גדול, ששום דבר לא הצליח למלא אותו. החלטתי לברוח מהכול. בניתי לי בקתה קטנה על אחד מהרי טיבט הגבוהים, אני לובש גלימת פשתן, מגדל בעצמי את המזון שלי, וחי חיים הכי פשוטים שיש, תאמין לי ידידי, הפכתי לנזיר וטוב לי. גם אתה מוזמן". יוסי קיפל את המכתב בחיוך, שלף את המחשב הנייד שלו והתחיל לכתוב: "גם אני הפכתי לנזיר, ידידי הטוב, אבל לא, לא בניתי לי בית על הר נידח, אני לובש בגדים יפים ולא מגדל את האוכל שלי בעצמי אבל כן, הפכתי לנזיר. מכרתי את הפרארי שלי וקניתי לי מרצדס פשוטה ומקסימה מכרתי את האחוזה שלי וקניתי לי בית מגורים יפה במקום מקסים בפאתי העיר. פיטרתי את השפים שלי ואני מעסיק טבחית אחת שמכינה אוכל פשוט וטעים להפליא. לא, לא פשטתי את הרגל, לא נקלעתי לחובות, וגם לא חילקתי את הירושה שלי בחיים. כמו שכתבתי כבר, הפכתי לנזיר. גם אני הרגשתי נורא אחרי החוויה המשותפת שלנו בשנה שעברה, גם אני הרגשתי שמיציתי את הנאות החיים. אבל החלטתי להיות נזיר ולחיות את החיים נכון. החלטתי להתנזר מהטירוף, להתנזר מהקיצוניות, להתנזר מהרצון לכבוש את העולם. כבשתי את עצמי. את היצרים שלי, אני נהנה מהחיים, אבל בגבול ובמידה. אני אוהב דברים יפים, אבל בצורה מאוזנת. אני יודע ליהנות מהחיים, אבל בצורה הנכונה, אני קובע זמן ללמוד כל יום על מהות החיים אוכל רק מה שמותר לי ומרגיש שאני מתמלא וממלא את ייעודי, אתה שואל מה עשיתי עם הכסף שלי? אספר לך. בניתי בית רפואה, הקמתי בית ספר לילדים עם צרכים מיוחדים, פתחתי רשת בתי תמחוי, אני תומך באנשים נוספים שילמדו על מהות החיים, ועוד נשאר לי מספיק לי ולנכדים, ואפילו לנינים. אתה מוזמן להצטרף אליי, למנזר החדש שלי, יש לי עדיין חדר פנוי... פרשת בהר מתחילה במילים "וידבר ה' אל משה בהר סיני... ושבתה הארץ שבת לה" רש"י שואל את השאלה המפורסמת "מה עניין שמיטה אצל הר סיני" למה דווקא על מצוות השמיטה כתוב שנאמרה בהר סיני? ועונה שממצוות השמיטה אנו לומדים על כל התורה, כמו שבשמיטה יש הרבה פרטים וכולם נאמרו בסיני כך כל המצוות נאמרו עם כל פרטיהם למשה רבנו בהר סיני. למה נבחרה דווקא מצוות השמיטה להיות הדוגמא שממנה נלמד? כי מצווה זו משקפת את הגישה הכללית של התורה לחייו של יהודי. מצוות השמיטה אומרת שיהודי צריך מצד אחד לחיות חיים גשמיים, "שש שנים תזרע שדך" עליך לעבוד את האדמה ולדעת שאם אתה רוצה יבול עליך לזרוע, לחרוש וכו' ולפעול בדרכי הטבע, אם תתנזר מהעולם ותעסוק רק בתפילה לא יצמחו לך פירות. מצד שני אומרת לו התורה שאחת לשבע שנים עליו להתנתק מחיי החולין ולעשות שנת שבתון רוחנית שאותה יקדיש לתפילה ללימוד תורה ולמעשים טובים וברכת ה' תתן לו שפע גשמי. לכאורה הדברים נראים סותרים איך אפשר להגיד לאדם מצד אחד להיות כולו עסוק בגשמיות ובו זמנית להגיד לו לעזוב הכל ולסמוך על הנס? אך זו בדיוק הדרך שהתורה מצווה עלינו, לחיות בתוך העולם ובכל זאת להשאר מעליו, מצד אחד לעשות הכל בדרכי הטבע ומצד שני לדעת שברכת השם היא זו שתסייע לו למעלה מדרך הטבע. שש שנים האדם מרגיל את עצמו לא להתנזר מהעולם ולחיות בתוך חיי המעשה הגשמיים אלא שהוא חי אותם בצורה נכונה, את הכוח לחיים אלו הוא מקבל מהשנה השביעית שבה הוא עושה פסק זמן ומזכיר לעצמו שברכת ה' היא הנותנת לו את ההצלחה. יהי רצון שנלמד לשלב בין החיים הגשמיים לרוחניים וכך נראה את ברכת ה' הן בגשמיות והן ברוחניות. שבת שלום נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2015 14:08 |
|
| |
ואוו. חייבים לקרוא את כמה פעמים את זה! יישר כח אסתרק. מה ההקשר המיאמי?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2015 20:38 |
|
| |
|
| נשלח ב-15/5/2015 09:24 |
|
| |
ב"ה
פרשת בחוקותי תשע"ה
מסופר על נשמה שהגיעה לשמיים עם פטירתה מהעולם, לאחר בדיקה הסתבר שהטוב והרע שלה שווים, נתנו לה בחירה ללכת לגן עדן או לגיהינום, הנשמה החליטה ללכת לראות מה זה הגיהינום ואחר כך לעבור לגן עדן, היא נכנסת לגיהינום ורואה שולחנות ערוכים במאכלים משובחים כיד המלך, הנשמה מנסה להבין איך כל התענוגות האלו קשורים לגיהינום? בהינתן האות המלאכים עוברים ומחלקים לכל אחד מזלג ארוך וכולם מנסים לאכול אך המזלג ארוך מדי והם לא מצליחים לאכול אתו, מבינה הנשמה שזה באמת גיהינום לראות את כל האוכל המשובח בלי אפשרות לאכול,
היא עוברת לגן עדן ורואה שהתפריט אותו תפריט, הכל נראה אותו דבר, היא מבינה שכאן כנראה ייתנו להם מזלגות רגילים ויוכלו ליהנות מהארוחה אבל להפתעתה שוב המלאכים מחלקים מזלגות ארוכים, אלא שכאן כל אחד לוקח את המזלג הארוך ומאכיל את חברו... הבינה הנשמה שגן עדן וגיהינום הם בעצם חלק מחיינו ואנחנו מחליטים איפה לחיות.
בפרשת בחוקותי התורה מדברת על השכר הגדול שעם ישראל יקבלו אם ילכו בחוקות ה' ועל מה שיקרה אם חלילה לא ילכו בדרך ה', אם נעיין בפסוקים נראה שהתורה בכלל לא מדברת אתנו על שכר ועונש בעולם הבא אלא על שכר גשמי, גשמים בעתם, עצים שייתנו פירות וכו' ולכאורה נשאלת השאלה מדוע לא מספרת לנו התורה על השכר המצפה לנו בעוה"ב? ולמה השכר שמובטח לנו בתורה הוא דווקא כאן בעולם הגשמי?
בחסידות מוסבר שהתורה ניתנה דווקא כאן בעולם הגשמי וכל דיני התורה והמצוות מיושמים דווקא בדברים גשמיים כי התורה היא מקור החיים של יהודי כאן בעולם ולכן כשם שהעשייה שלו היא בגשמיות כך גם השכר של העשייה הוא בגשמיות, דווקא כאן אפשר באמצעות קיום מצוות ולימוד התורה לידבק בקב"ה עצמו, ובאמצעות התורה והמצוות יכול האדם לעשות לעצמו גן עדן גם בעולם הגשמי ולהפוך גם את העולם הגשמי למקום יותר טוב, כשעם ישראל פועלים בצורה הנכונה על פי התורה מבטיח להם הקב"ה שזה יביא בפועל השפעה בעולם הגשמי שירדו גשמים, שיצמחו פירות טובים וכו'.
עלינו לזכור שהעולם הזה יכול להיות גן עדן ויכול גם להיות הפוך, הכל תלוי בצורת היחס שלנו לעולם, ככל שנלמד מהתורה איך להתייחס לעולם נגלה יותר את הגן עדן שבחיינו.
שבת שלום
והקשר למיאמי?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2015 09:58 |
|
| |
|
| נשלח ב-15/5/2015 10:10 |
|
| |
יישר כח!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2015 16:14 |
|
| |
|
| נשלח ב-21/5/2015 12:36 |
|
| |
אלפים כבר הורידו והדפיסו את חוברות הלימוד המיוחדות ללימוד בליל שבועות! היכנסו כעת: http://2halachot.org/ בס"ד יום שישי ד' סיון תשע"ה יש להתבונן מדוע איסור לשון הרע מופקר כל כך בעיני בני אדם. ונראה שיש לכך כמה סיבות, אצל האנשים הפשוטים הסיבה היא כיון שאינם יודעים כלל שאיסור לשון הרע הוא גם בדבר אמיתי. ולבני תורה שיודעים שיש בכך איסור, היצר הרע מטעה אותם באופנים אחרים, או שהוא מחליט בדעתו שאותו אדם הוא חנפן, ואומר לו היצר שמצוה לפרסם את החנפים והרשעים. או שאומר לו שהוא בעל מחלוקת, ומותר לדבר עליו. או שמטעה אותו בהיתרים אחרים שיש להם מקור בהלכה, אך להלן יבוארו כל הפרטים הנצרכים להיתרים אלו [ובדרך כלל אינם נכונים]. ולפעמים מסיתו היצר שאין דבר זה בכלל לשון הרע, כגון מה שרגילים אנשים לומר שלפרסם על אדם שאינו חכם אין זה לשון הרע, ולהלן יבואר שאין זה נכון. כללו של דבר: היצר הרע מפתה את האדם באחת משתי דרכים, או שאין דבר זה בכלל לשון הרע, או שעל איש כזה אין איסור לשון הרע. ואם רואה היצר שאינו יכול לפתות את האדם בכך, הרי הוא עושה בהיפך, שמחמיר עליו כל כך את ענין לשון הרע, עד שמראה לו שכל דיבור הוא בכלל לשון הרע, ואי אפשר לחיות באופן כזה חיים רגילים, אלא אם כן יפרוש לגמרי מעניני העולם. מלבד זאת חסרה לאנשים רבים הידיעה שהאיסור לקבל לשון הרע הוא אפילו כשרק מאמין בלבו, אלא צריך רק לחשוש לדבר, שמא הוא אמת, ועוד הרבה ענינים כאלו. וכן אין בני אדם יודעים כיצד לתקן את הדבר, אם עברו על איסורים אלו. והגיע הדבר עד כדי כך שבעיני הרבה בני אדם אין זה נחשב לעוון כלל, ואף אם ידבר דברי לשון הרע ורכילות ממש, ויוכיח אותו חבירו על כך, יחשוב בליבו שהלה רוצה לעשותו צדיק וחסיד ולא יקבל את דבריו כלל, כיון שהוא רואה שנעשה הדבר כהפקר.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2015 12:51 |
|
| |
|
| נשלח ב-21/5/2015 13:28 |
|
| |
מהלעלעל-יישר כח גדול!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2015 18:23 |
|
| |
ב"ה ממתק לפרשת במדבר וחג השבועות תשע"ה היו פעם שני חברים מאוד טובים שגרו בשכנות, יום אחד פרצה מלחמה ולאחריה סומן הגבול מחדש בין שני הבתים שלהם כך שאחד נשאר מצד זה והשני מצד שני, הגבול היה סגור ולא יכלו לעבור האחד לשני, כשגברו הגעגועים החליט אחד החברים לחצות את הגבול בהיחבא וללכת לבקר את חברו, הוא הגיע לבית החבר ושניהם התרגשו ושמחו מאוד, אך זמן קצר לאחר מכן, באו שוטרים, עצרו אותו והביאו אותו בפני המלך שגזר את דינו למוות, הוא התחנן על חייו אך כלום לא עזר, *** בצר לו פנה אל המלך בבקשה אחרונה שייתן לו לחזור לביתו רק כדי להיפרד מאשתו וילדיו, המלך חייך ואמר לו "אתה באמת חושב שאני טיפש, אם אתן לך לעבור את הגבול הרי לא תחזור", קם החבר ואמר "אדוני המלך תן לו לחזור לביתו לחודש ובינתיים שים אותי במעצר, אם הוא לא יחזור תהרוג אותי", הסכים המלך והחבר נסע לדרכו, עבר חודש, הגיע יום הדין, הגרדום הוכן בכיכר העיר, בנוכחות המלך הביאו את החבר מהכלא ואמרו לו אנחנו מצטערים אבל החבר שלך לא הגיע ועכשיו אתה מוצא להורג במקומו, העמידו אותו על הגרדום ופתאום רעש ובהלה, החבר מגיע בריצה וצועק "עזבו אותו הנה אני כאן תהרגו אותי" ומיד חברו משיב "לא, מה פתאום אני כבר השלמתי עם המוות תהרגו אותי" וכל הקהל צופה בוויכוח מוזר של שני אנשים שממש רבים את מי מהם יהרגו, *** המלך ראה זאת, קרא לשניהם אליו ואמר להם "עכשיו כשאני רואה את החברות האמתית ביניכם אני אשאיר את שניכם בחיים אבל יש לי בקשה אחת צרפו גם אותי לחברות האמתית שלכם. *** בפרשתנו מצווה הקב"ה על משה לספור את בני ישראל "שאו את ראש כל עדת בני ישראל" על פניו זו נראית ספירת אוכלוסין רגילה כפי שנעשית בכל מדינה מדי פעם, אך לא, הספירה כאן היתה שונה לגמרי לא לקחו כמה מובטלים שיסתובבו ויאספו את הנתונים, אלא הצוות היה צוות מכובד מאוד משה ואהרון ואתם שנים עשר נשיאי העדה, למה היו צריכים פמליה כל כך מכובדת שתעבור בכל הבתים של עם ישראל ובמיוחד לא מובן למה כל נשיא היה צריך להיות נוכח בספירה של שבטים אחרים, נניח שמשה שהיה נשיא כל העם סופר את כל העם אבל למה שנשיא שבט ראובן יהיה נוכח בספירת שבט שמעון שאינם שייכים אליו? *** מוסבר בחסידות שבספירה זו היתה מטרה גדולה ללמד אותנו כמה שכל יהודי הוא חשוב ואין יהודי ש"לא סופרים אותו", לכן נעשתה הספירה על ידי חשובי העם, בנוסף הספירה גם נעשתה בצורה שתלמד אותנו שכל שבט צריך את השבט השני בשביל להשלים אותו, לכן מצד אחד מונה התורה את שמות כל שבט ושבט כדי להודיע שלכל אחד יש מעלה מיוחדת משלו ומצד שני כל נשיא שבט נוכח בספירתם של כל השבטים ללמדנו שכל שבט לא מושלם בלי השבטים האחרים, כך כל אחד יכיר במעלותיו שלו אבל ידע לחלוק את מעלותיו עם זולתו. *** השנה אנחנו קוראים את פרשת במדבר בצמוד לחג השבועות והמסר של הפרשה מגיע כהכנה למתן תורה, כשעם ישראל מגיעים להר סיני כתוב "ויחן שם ישראל כנגד ההר" שואלים חז"ל למה כתוב ויחן בלשון יחיד ולא ויחנו הרי מדובר על כל עם ישראל? ומסבירים שהכוונה ב"ויחן" היא "כאיש אחד בלב אחד" שכל אחד ואחד מבני ישראל מביא אתו את כל מעלותיו ומתייצב כאיש אחד בלב אחד ביחד עם כולם ורק אז העם כולו מוכן לקבלת התורה כי כשאנחנו מאוחדים הקב"ה רוצה להצטרף לחברות ולהשרות את שכינתו בתוכנו, *** אם כן כשאנו נכנסים לשבת שמובילה אותנו למתן תורה נזכור לראות מעלת חברינו אבל לא נשכח גם את מעלותינו שלנו על מנת לחלוק אותם עם הזולת, נתייצב יחד כאיש אחד בלב אחד באהבה ואחווה אמתית לקבלת התורה בשמחה ובפנימיות ומתוך גאולה אמתית ושלימה. שבת שלום וחג שמח נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2015 18:29 |
|
| |
יישכוייח!!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2015 23:42 |
|
| |
ווואו יפה מאוד!!! יישר כח אסתרק! וההקשר המיאמי- "הקהל את העם .... למען ישמעו ולמען ילמדו..."
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2015 07:28 |
|
| |
|
|