בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

הפינה התורנית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/6/2011 15:32 לינק ישיר 

כולי התפעלות ועונג!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2011 20:32 לינק ישיר 

אני ממש מצטערת  שהרבה זמן אינני יכולתי להשתתף בפורום  גם מקוצר הזמן וגם בגלל הרבה בעיות ברשת ,
אתם בטח מבינים .........אני מקוה כעת כמה שיותר  מהר להכנס לעינינים!
הדבר ה-1 החשוב הוא  הפינה הזו לכן  קודם נכנסתי אליה  ראיתי בפורום את ההתלהבות על הדיסק החדש של "מיאמי ל-ד' אלי" (נכון חמוד?) והחלטתי לכתוב משו קטן על זה...:
אז ככה באלבום הזה יש את השיר הידוע עוד מההופעה שנה שעברה בישראל:"הטוב כי לא כלו "
 הפסוקים המוכרים לנו מתפילת שמו"ע  הנאמרת כל יום...! 
אך נשאלת השאלה האם פעם עצרנו בתפילה או באמצע הסולו של יאיר 
והבנו את המשמעות האמיתית העמוקה של המילים??!?
אינני באתי להסביר את  הפסוק כי אם לחזק אותנו בו אז הנה הוא לפניכם:
"הטוב כי לא כלו רחמיך והמרחם כי לא תמו חסדיך כי מעולם קיוינו לך"
נסו להתבונן בעומקן של המילים ותשאבו מהם עוצמה!
אותי  זה באמת חיזק! אני מקוה שכך גם  אותכם!!!!!!!!!!!!!!
נ.ב:
מי שרוצה את ההסבר של המילים שיפנה אלי ויבקש אשמח גם להסביר אותם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2011 10:36 לינק ישיר 

יפה מיאמית, נשמח גם להסבר של המילים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2011 23:21 לינק ישיר 
הפינה ירדה מהכותרות וזו ההזדמנות להחזירה למעלה. הדברי תורה הללו הם מתוך שיחת השבוע

מצוות פרה אדומה נחשבת 'כללות התורה', והיא משקפת עניינים מרכזיים בכל התורה והמצוות. לכן נאמר בתחילת הפרשה "זאת חוקת התורה" (ולא "זאת חוקת הפרה"), כי מצווה זו היא תמציתה של התורה כולה. אחד העניינים האלה בא לידי ביטוי בשתי הפעולות העיקריות שיש לעשות בפרה: לשרוף את הפרה, ולערבב את אפרהּ במים ("ונתן עליו מים חיים אל כלי").

האש והמים מבטאים שתי תנועות הפוכות. האש עולה למעלה, מתוך כיליון ומשיכה עזה לשורשהּ העליון. לעומתה, המים יורדים מלמעלה למטה, וכל עוד הם יכולים לרדת לדרגה נמוכה יותר, אין הם שוקטים, עד שהם מגיעים לנקודה התחתונה ביותר.

עלייה וירידה

שתי התנועות האלה עומדות בבסיס עבודתו הרוחנית של יהודי. צריכה להיות בו תשוקה עזה להתעלות ולדבוק בשורשו האלוקי, עד כדי רצון להינתק מכל ענייני העולם ולהתחבר עם מקורו העליון. ועם זה עליו להוריד את האור האלוקי עד למטה-מטה, כדי שגם הרבדים התחתונים של חיי העולם הגשמי יתקדשו בקדושה האלוקית.

הנשמה והגוף מייצגים את שתי התנועות האלה. הנשמה היא בבחינת "נר ה' נשמת אדם", והיא שואפת כל הזמן למעלה, ו"חֶפְצה וחֶשְקה בטבעה לידבק בשורשה ומקורה, בקב"ה". ואילו הגוף שורשו מן העפר, וטבע העפר לרדת למטה.

חיבור מרכזי

האדם נדרש לחבר את שתי התנועות האלה, ועל החיבור הזה מבוסס כל עניין התורה והמצוות. האדם נדרש שיהיו בו שתי התנועות האלה, המכונות 'רצוא' ו'שוב', שיחד הן יוצרות שלמות אחת.

צריכה לבעור בו אש של תשוקה אל הקב"ה. עליו להיות מלא בַשאיפה להקריב לקב"ה את עצמו ואת כל ענייני העולם שהוא בא איתם במגע. בה-בעת עליו לפעול להורדת הקדושה מלמעלה למטה, עד שגם העניינים התחתונים של העולם הגשמי יוארו באור האלוקי.

תפילה ותורה

השילוב הזה מוצא לפועל על-ידי שני קווי עבודה מרכזיים בחיי היהודי – התפילה ולימוד התורה. התפילה עניינה שאיפה למעלה, ולכן התפילות באות במקום הקרבנות, שעניינם העלאת הבהמיות באש העולה למעלה. ואילו התורה נמשלה למים, ועל-ידי לימוד התורה (וקיום המצוות) מורידים את הקדושה האלוקית למטה.

החידוש של מצוות פרה אדומה הוא שהפרה כולה צריכה להיות לאפר. הדבר מסמל אש גדולה כל-כך וצימאון עצום כל-כך, ה'שורפים' את כל מציאותה של ה'פרה' שבנפש האדם, את 'הנפש הבהמית' שבנו. ועם זה, גם כשעומדים בהתעלות רוחנית אדירה כל-כך, צריך שיהיו גם 'מים', דבר המסמל את הירידה למטה, כדי להחדיר את הקדושה העליונה ביותר עד הדרגה התחתונה ביותר בנפש האדם ובעולם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2011 23:54 לינק ישיר 

יישר כח! 
והשבוע בפרקי אבות פרק ד' משהו שם קשור לפרחי מיאמי נחשו מה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2011 00:12 לינק ישיר 

"הוא היה אומר יפה שעה אחת בתשובה ובמעש"ט...מכל חיי העוה"ב...."
השיר שאני כ"כ אוהבת מהדיסק רווח!
ואפרופו,דברי חיזוק,
הלילה (ומחר) ערב ר"ח תמוז-ר"ת זמני תשובה ממשמשים ובאים! מפחיד ומעורר!
זה הזמן להתחיל לפשפש במעשים ולהתחזק!שה' יתן לכולנו את הכח!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2011 00:27 לינק ישיר 

יישר כח לכולכם ומי יתן ובאמת נתחזק...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2011 17:51 לינק ישיר 

והחי יתן אל ליבו
לעילוי נשמת השליחה הצעירה חיה מושקא ע"ה בת ישראל יחי' שנפטרה היום יום שישי כ"ט סיון ת.נ.צ.ב.ה
(היום בבוקר ביקשו מאיתנו להתפלל לרפואתה לא ידענו כמובן במי המדובר. כשהגעתי בצהריים הביתה הייתי בהלם גמור כשגיליתי שמדובר באותו השם.לזכותה אני רוצה לכתוב שיחה של הרבי מילובאוויטש על אחת המשניות מפרקי אבות שאומרים השבוע וכידוע שמשנה מלשון נשמה. שתהיה היא מליצת יושר עלינו ותדרוש ותחננן על עמ"י שה' ירחם עלינו ויביא לנו את המשיח עוד היום אמן!)

(השבוע חד פעמי לא שייך לפרחי מיאמי)

"על כרחך אתה חי ועל כרחך אתה מת" (פרקי אבות פרק ד' פסוק כ"ב)

לכאורה שני חלקי האמירה סותרים, שהרי "על כרחך אתה חי" משמע מזה שהאדם מצידו אינו מעוניין לחיות, נשמתו מעדיפה להיות במצב כמו שהיתה לפני שנתלבשה בגוף בהיותה דבוקה באלוקות. ואילו "ועל כרחך אתה מת" משמע מזה שרצונו של אדם הוא כן לחיות כלומר שנשמתו מעוניינת להיות בגוף.

ר' שניאור זלמן בעל התניא מבאר זאת: שיהודי תמיד צריך להיות במצב של 'רצוא' ו'שוב': מצד אחד עליו להרגיש שנשמתו נתונה במאסר בתוך הגוף הגשמי וממילא היא חפצה להשתחרר ממנו והידבק באלוקות עד כלות הנפש (עניין ה'רצוא') ומצד שני מפני שהכוונה העליונה היא שיהודי יעשה להקב"ה 'דירה בתחתונים' הוא מבין את הצורך והחשיבות להשאר כאן בעולם התחתון ,נשמה מלובשת בגוף גשמי (עניין ה'שוב')

שני הרצונות הללו על אף שסותרים זה את זה הרי הם בעצם משלימים האחד את השני:
דווקא כאשר נפש האדם חשה בשפילות הגוף ובכל זאת נשארת בתוכו יש בכוחה לבצע את כוונת ה' בשלימות, לעשות לו יתברך "דירה בתחתונים". ככל שתחושת המצוקה להשאר בתוך הגוף גדולה יותר ו'הרצוא' הוא עז יותר כך גם ההחלטה לקיים תורה ומצוות והבאת והכנת העולם לשלימות החלטית  ותקיפה יותר, שזה יהיה בע"ה בגאולה האמיתית והשלימה שאז יתקיים "והקיצו ורננו שוכני עפר"
שבת שלום ומבורך! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2011 02:07 לינק ישיר 

או.קי. למי שרצה את ההסבר של הפסוק :
"הטוב -אתה הוא -הקב"ה  הטוב האמיתי המושלם
כי לא כלו רחמיך- רחמיך מרובים ותמידיים
המרחם- אתה הוא הרחמן האמיתי
כי לא תמו חסדיך-את חסדיך הגדולים אתה תמיד משפיע עלינו
כי מעולם-כי מאז ומעולם קיוינו לך"!!! 
תמיד ידענו ש: אין לנו על מי להישען  ולסמוך אלא על אבינו שבשמים!
אגב נטסון זה מעורר השראה שאתה מנסה כמה שיותר להעלות את הפינה! אשריך!
ואשרי כל  הכותבים כאן שמחזקים אותי (ובטח  גם את אחרים)בכל חידוש שכותבים !
עלו והצליחו!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2011 23:58 לינק ישיר 

בהמשך ל דברי MIAMIית הכל , זה עבודה קשה. עניין של שמחה הוא פן חשוב ביהדות בבחינת : "תחת אשר לא עבדת את השם בשמחה" וכו' לפעמים בישיבה בהפסקות, עולה הנושא הזה. יש את שיטת רבי עקיבא (לאחר מעשה- כל מן דעביד רחמנא, לטבעביד), ויש מדרגה גבוהה מזו, של רבי נחום איש גמזו (בעת המעשה- גם זו לטובה), ובכלל אומר רבי נחמן מברסלב, שניגון בקדושה יכול להביא לדרגת נבואה. או כמו ששאלו את הגאון מוילנה, איזו מצווה הכי קשה?, והצדיק ענה : ושמחת בחגיך. להיות בשמחה אמיתית נון סטופ שבוע שלם , זו עבודה. אני מאחל לכולנו המון שמחה ושירי קודש המענגים את הנפש...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2011 00:23 לינק ישיר 

ואיך זה קשור לפרחי מיאמי? ״אי, אי ושמחת, אי, אי בחגך... אוי זמן שמחתנו, זמן...״

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2011 17:48 לינק ישיר 

לאן נעלמה התגובה שלי ???  כנראה הפעם לקוטב הצפוני...  מכל התגובות שאני כותב בפורום הזה, ממש מעט אני רואה שמופיעים. אולי זה אומר שאני לא צריך להיות בפורום כלשהו בכלל?! ממש מוזר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2011 17:54 לינק ישיר 

לאן נעלמה התגובה שלי ??? כנראה הפעם לקוטב הצפוני... מכל התגובות שאני כותב בפורום הזה, ממש מעט אני רואה שמופיעים. אולי זה אומר שאני לא צריך להיות בפורום כלשהו בכלל?! ממש מוזר...
    זו פעם שניה שמראה לי ששלח את ההודעה, והיא לא מופיעה. עתה זו פעם שלישית (ונראה לי אחרונה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2011 17:56 לינק ישיר 
לאן נעלמות תגובותי?!

לאן נעלמה התגובה שלי ??? כנראה הפעם לקוטב הצפוני... מכל התגובות שאני כותב בפורום הזה, ממש מעט אני רואה שמופיעים. אולי זה אומר שאני לא צריך להיות בפורום כלשהו בכלל?! ממש מוזר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2011 18:45 לינק ישיר 

חחח... אתה רואה? בסוף כולם הגיעו... קצת סבלנות!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > הפינה התורנית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 51 52 53 לדף הבא סך הכל 53 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.