בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

הפינה התורנית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/7/2011 11:01 לינק ישיר 

חן חן מיאמית. תודה גם לך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2011 18:03 לינק ישיר 

אני לא יכולה שלא להגיב למקרה של picpic...דבר ראשון כשקראתי את זה כך מס' פעמים- צחקתי ומיד עלה לי הרעיון!
ואנסה גם לקשר אותו איך שהוא למיאמי....
קודם כל בעניין התפילות שאנו מתפללים....גם אם התפללנו וייחלנו ביותר לדבר מסוים אך לא (ראינו ש (כי עיננו אך של בשר ודם הם ולא תמיד רואות את כל המתרחש...))נענינו....בל נשכח שאם לא הפעם-התפילה נשמרה לפעם אחר!!!!! אין תפילה השבה ריקם!!! ואם אדם מאד מאד מאד רוצה משהו לבסוף בעז"ה הוא יזכה בזה! (בדרך שאדם רוצה לילך...)...
בעניין מיאמי.....כל השירים שלהם שהם שרים בעברית הם פסוקי/ ציטוטי חז"ל שונים (ככל הידוע לי...תקנו אותי אם אני טועה...) ואילו השירים שלהם באנגלית לרוב מדברים על התורה...ההתקרבות לה'....השגחת ה'...השבת...וכו' השירים הללו נותנים חיזוק תמידי ולראות שבאמת לאורך כל הדרך מהשירים הישנים של לפני עשור/שניים ועוד אחורה...השירים עדיין אקטואליים לגבי הבנ"א למקום של כל יהודי ויהודי.....לתרגם אותם ולשיר אותם עם הבנת המשמעות זה חיזוק בכל פעם מחדש! ובמיוחד שאנחנו לא מרבים (בד"כ) לשמוע חיזוקים מבחוץ אז כאן אנחנו מקבלים את זה בדרך שאנחנו אוהבים אז מעכשיו להפנים את המסר ביתר שימת לב וזה יהיה מוקש לכל אחינו הטועים....שיזכו מהרה להתקרב לאבינו שבשמים!!! (וכמה חבל שרציתי לשלוח לבת דודה שלי מצרפת את השיר שבת י-ם כדי שתתחזק קצת אך זה לא קורא אצלה את הקובץ...אז מי שיודע על איזשהו פתרון...הצעות יתקבלו בברכה....) אז לסיום אם אנחנו מאד מאד מאד רוצים להתחזק ומנסים לקבל על עצמינו איזושהי קבלה או מהרהרים אי אלו הירהורי תשובה.....ניתן להתחזק גם מהשירים הללו וזאת ביתר קלות כי הם אהובים עלינו.....אז בהצלחה לכל המתחזקים ונשמח להשתתף בהתחזקויותכם כנ"ל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2011 18:05 לינק ישיר 

תיקון המילה מוקש==מוקדש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2011 12:50 לינק ישיר 

תודה על החיזוק מיאמית!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2011 22:10 לינק ישיר 

תודה מיאמית!!!!!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2011 23:33 לינק ישיר 

בכיף!!!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2011 14:13 לינק ישיר 

אני אישית מאוד נהנת מ"הפינה התורנית" קראתי את חמשת העמודים והתחזקתי (אני בטוחה שככה גם כולם)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2011 18:35 לינק ישיר 

אתם לא מבינים כמה  קשה היה לי   להגיע  סופסופ לפינה הזאת
כמה שהיצר הרע  אורב לנו בכל מקום טוב  כדי להרע ...
ברוך-ד' שהצלחתי !!!!!!!!
אז ככה  ראיתי את ההודעה של  מיאמית  וזה פשוט היה מקורי  וממש נהנתי
ממש כמו שאידי אמרה בתחילת הפינה שמכל דבר אפשר ללמוד!
בנוגע אליך-picpic  =אשריך שככה הצלחת לחזק אותנו  ,שלא רק  MIAMIT למדה ממך משהו...........
גם אני -ש:"אין שום יאוש בעולם כלל"! תודה picpic!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2011 19:44 לינק ישיר 

אז אני   עדין מושפעת מהאלבום של מיאמי ...(מצטערת זה לא כ"ככ בשליטתי...חהה..)
ולכן   אני כותבת על עוד  שיר מהאלבום:"ומבלעדיך אין לנו מלך  גואל ומושיע"
ואנו רואים את זה בכל מישורי החיים ...בכל דבר  הכי קטן..!!!!!
לדוגמא:  כשאדם מפשפש בכיסו אחר כסף בעוד שהנהג מחכה ודוקא אז  עולים אנשים והזמן נעשה מלחיץץץץ.........וברגע האחרון ..נמצא הסכום הנדרש ומתיישבים בנחת....
אז =עולה ומהדהד הפסוק ומבלעדיך אין לנו מלך גואל ומושיע!תודה לך ה'!
וכמו עוד מעלה בי את העניין( או עוד דוגמא כמו שהתחלתי כבר....) בעודי תפילה להיכנס לפורום
ללא בעיות ברשת כפי שקורה לי לאחרונה,כדי להתחזק מהפינה התורנית החמימה שלנו שוב,לאחר הצלחה
כזאת מתחזק בי ההכרה כי ה' יתברך היחיד והמיוחד הוא המלך האמיתי ומבלעדו אין גואל ומושיע אחר!
בטוח שגם אתם מרגישים כמוני מידי פעם,מן הרגשת אמונה אמיתית כזו-אשרינו!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2011 19:47 לינק ישיר 

יישר כח!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2011 23:46 לינק ישיר 

לא סתם יישר כח אלא יישר כח גדול!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2011 23:32 לינק ישיר 

אההה ואמשיך מהשפעת האלבום החדש....
אפרופו ערב י"ז בתמוז והשיר שמתנגן לי ברקע.... נכון שכבר עברה לה מחצית מחודש תמוז אך עדיין:
 תמוז בר"ת= זמני תשובה ממשמשים ובאים....וזה כמובן הזמן להתחזק עם פתיחת שלושת השבועות...
ואם כבר הספקתם לשאול את עצמכם איזה שיר מתנגן לי ברקע?....איך אם לא תורה-תבלין????
"בראתי יצר הרע- בראתי לו תורה תבלין...." אז כמובן אם מישהו מרגיש ירידה כלשהי ברוחניות מיד ילך ויעסוק בתורה ויוסיף ויתחזק ולא יאמר למה לי ללמוד כל פעם אותו דבר במילא אני לא מתחזק מזה ולא מצליח לעשות עם זה כלום אלא שיקח את זה אפילו בתור תבלין שמשכח את הטעם הרע ומשביח את המאכל...כך התורה-ההתחזקות ואפילו אם זה יתן רגע אחד של הירהור תשובה= מצויין!!! ואם כל פעם נחזור על אותו לימוד אפילו אם לא נעשה אם זה כלום בסופו של דבר חייב להיות שנתחזק מזה ובסופו של דבר יצא מזה רק מעשים טובים!!!! ובכלל מי שלכתחילה עוסק בתורה- אין הוא נמסר בידיו ואשריו ואשרי חלקו (של כל בן תורה באשר הוא!!) אז בהצלחה רבותי!!! קחו את הימים הללו שהם חופש ואני חושבת שגם מלאים ביצר הרע.....ותתבלו אותם בדברי תורה אשר יחזקו אתכם היכן שאתם נמצאים!!!!! ב-ה-צ-ל-ח-ה לכולנו!!! חיזקו ואמצו ואל תתפתו לעצות היצר.....!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2011 22:13 לינק ישיר 

אוקי.אנו כעת  בימי בין המצרים.
אלו ימי אבלות על בית מקדשנו,ימים בהם צריך מאוד להתחזק ,
באהבת ישראל(כמה שיותר) יראת שמים ואהבת ה' יתברך באמת!
המלצה לתזכורת ימים אלו היא לקחת משהו מאוד קטן בהתחזקות......
אני ממליצה על כוונה מיוחדת בימים אלו על הפסוק בשמ"וע:"ותחזינה עינינו בשובך לציון ברחמים"!אמן!
זה משהו שמאוד מעורר אותנו בתקופה זו!
ואנו מצפים כבר לגאולת משיח צידקנו במהרה בימינו!ולבנית בית מקדשנו מהרה!אמן!
והנה עולה לי  המנגינה  הידועה של מיאמי :"משיח בכל יום שיבוא,משיח אחכה לו"
הי פתאום שמתי לב שגם לפסוק הקודם(המודגש)  קימת מנגינה מיאמית  באלבום "יבוא"...
 ישר כוח גדול לרב ביגון שלא נותן לנו לשכוח את  הפסוקים ואת העוצמה שבהם דרך שיריו!!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2011 13:27 לינק ישיר 
ימי בין המצרים

לא קל לחיות כל החיים בתחושה מתמדת של כאב וצער על החורבן והגלות. קשה שבעתיים להאמין באמונה שלמה שהגאולה, אשר עם-ישראל מצפה לה כאלפיים שנה, באה היום ממש. מבחינה מסויימת, אמונה זו תובעת תעצומות-נפש יותר מכל שאר העיקרים שיהודי נדרש להאמין בהם.

הקושי הגדול של האמונה הזאת מקורו בתסכול ובאכזבה שהיא מנחילה לנו מדי יום ביומו. אנו מתעוררים בבוקר ומאמינים שהיום ניוושע – "אחכה לו בכל יום שיבוא". בתפילה אנו אומרים, "כי לישועתך קיווינו כל היום". התקווה היא לאורך כל היום, תקווה, ציפייה ואמונה שהיום יבוא הגואל. עובר היום והגאולה לא באה, ואת מקומה תופסים אכזבה וצער.

מה עושים מחר? לא מתייאשים, חלילה, אלא מוסיפים להאמין. שוב מצפים כל היום לבוא הגאולה, מאמינים ומתפללים, אבל היום חולף ועודנו שרויים בגלות. כך עוברים הימים, כפי שהנביא ירמיה מקונן: "עבר קציר כלה קיץ, ואנחנו לא נושענו".

יש חוששים להתאכזב, ועל-כן מצמצמים את עוצמת הציפייה. כגודל הציפייה גודל האכזבה, וכאשר הציפייה מאופקת, גם האכזבה אינה גדולה. יש חוששים אפילו מאכזבה מועטה, ואינם מצפים כלל. "למה לצפות?", הם שואלים, "כשיבוא, נלך לקבל את פניו; עד אז יש לנו דברים אחרים לעסוק בהם". אך לא זו דרכה של היהדות. יהודי צריך לצפות, לצפות בכל לב. כשחלף יום ועדיין לא בא משיח-צדקנו - צריך להתאכזב ולהצטער, לכאוב ולבכות. ואף-על-פי-כן - לצפות מחדש ולקוות שמחר יבוא.

דבר זה מסביר מדוע דווקא ה'עיקר' העוסק באמונת הגאולה נוסח בסגנון של קושיה ותירוץ: "ואף-על-פי שיתמהמה - עם כל זה אחכה לו בכל יום שיבוא". כי לכאורה יש כאן סתירה מובנית: איך אפשר להאמין בדבר שגורם תסכול ואכזבה מדי יום ביומו? אולם זו האמונה בביאת המשיח – "עם כל זה אחכה לו" – למרות האכזבה, על-אף הכאב, עם כל התסכול.

האמונה והאכזבה מלוות את העם היהודי בכל הדורות. כך היה גם בגאולת מצרים. משה רבנו בא לעם-ישראל ובישר לו את בשורת הגאולה. העם התמלא תקווה - "ויאמן העם". ומיד אחר-כך באה האכזבה: פרעה מחמיר את גזרותיו, איננו נותן תבן, מכביד את העול. האכזבה כה עצומה, עד שבני-ישראל באים בתרעומת קשה אל משה ואהרן, ואפילו משה רבנו זועק אל ה': "למה הרעותה לעם הזה! למה זה שלחתני!". אך אחרי כל זה החלו ניסי הגאולה, שהביאו לידי יציאת מצרים.

גם אנו, בעמדנו בימי בין המיצרים, נשואות עינינו בתפילה לה' שתתקיים בנו נבואת זכריה ש"ייהפכו ימים אלה לששון ולשמחה ולמועדים טובים", בשנה זו ממש,ברגע זה ממש ע"י משיח צדקנו,אמן!

אך כדי לזרז את בוא גואל והגאולה האמיתית והשלימה,דווקא בימים אלו ממש מין הנכון ללמוד את הלכות בית הבחירה,בית המקדש, 

בימי בין המצרים מוסיפים בלימוד ענייני המקדש –בתורה שבכתב, בתורה שבעל-פה ובהלכה ובנתינת צדקה. על-ידי כך נזכה שיתקיימו דברי המדרש: "לך אמור להם ויתעסקו לקרות צורת הבית בתורה, ובשכר קרייתה, שיתעסקו לקרות בה, אני מעלה עליהם כאילו הם עוסקים בבניין הבית".

והלוואי ונזכה והרגע הזה ממש ,יהפך לימי שמחה וששון,ימי הגאולה!אמן!

תוקן על ידי mendy7700 ב- 25/07/2011 13:36:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2011 13:45 לינק ישיר 
הלכות

בימי בין המצרים עם ישראל מתייחד עם הזיכרון על חורבן בית המקדש והגלות של עם ישראל. לפיכך הנהיגו חז"ל דינים ומנהגים מיוחדים לימים אלה. הרבי מליובאוויטש קרא להוסיף בימים האלה בלימוד התורה ובנתינת צדקה, ובמיוחד בלימוד ענייני המקדש –בתורה שבכתב, בתורה שבעל-פה ובהלכה. על-ידי לימוד זה נזכה שיתקיימו דברי המדרש: "לך אמור להם ויתעסקו לקרות צורת הבית בתורה, ובשכר קרייתה, שיתעסקו לקרות בה, אני מעלה עליהם כאילו הם עוסקים בבניין הבית".

להלן הבאתי כמה הלכות ודינים בנוגע לימים אלו:

מיום זה עד אחר תשעה באב אין נושאים נשים, אבל שידוכים מותר לערוך אפילו בתשעה באב עצמו, וסעודת שידוכים בלא ריקודים מותרת עד ראש-חודש מנחם-אב (ולאחר מכן אסור לעשות סעודה אפילו בשבת, אלא כיבוד קל2), ואין מסתפרים. ליטול ציפורניים אין איסור3. אין מברכים 'שהחיינו' על פרי או בגד חדש, וגם לא בשבת4. (אלא אם-כן אינו מוצאו אחר-כך)5. בשירה בפה אין איסור. שמיעת קלטת וכיוצא-בה, שלא לשם שמחה ממש, התיר הגרש"ז גרליק ע"ה עד ראש-חודש מנחם-אב.

סיום והכנסת ספר-תורה - רצוי שלא לעשות 'בין-המצרים', אלא בזמן מתאים יותר6.

'בין-המצרים' אינו זמן ראוי לנסיעות וטיולים7. גם בקייטנות, משתדלים לדחותם או למעט בהם ככל האפשר. מי שצריך לנסוע בימים אלו, כדאי ונכון שהכנות משמעותיות לנסיעה יתחילו לפני-כן, כדי שיודגש שהנסיעה החלה לפני שבעה-עשר בתמוז8.

לא רצוי לקבוע טיפולים רפואיים לימים אלה9.

גזיזת השערות [לבן שלוש שנים] - יש לדחותה לאחר 'בין-המצרים'. אבל שאר העניינים שנהוג להדר ולהרגיל בהם את התינוק - נשיאת טלית-קטן, ברכות-השחר וברכת-המזון וקריאת-שמע שעל-המיטה - זאת אין דוחים, אלא נוהגים כרגיל, מיום מלאות לבן שלוש שנים10.

הנהגות מיוחדות בימים אלו11:

להוסיף בלימוד התורה ובנתינת צדקה [ובוודאי בשבתות שבין-המצרים, בהוספה על העניין ד"ויקהל משה" להקהיל קהילות בכל שבת ושבת12], על-פי מה שנאמר "ציון במשפט תפדה ושביה בצדקה"13.

תורה: לקבוע14 (ובמקום שכבר ישנם - להוסיף) שיעורי לימוד בהלכה ופסקי-דינים, ולכל לראש - הלכה למעשה מדיני ימים אלו15, וגם (בעניני גאולה16 ו)בתורת בית-הבחירה, בית-מקדשנו, על-פי מה שאמרו רז"ל שעל-ידי לימוד זה "אני מעלה עליהם כאילו הם עוסקין בבניין הבית"17. היינו: בתנ"ך18 - בספר יחזקאל מפרק מ' והלאה, במשנה ובגמרא - מסכתות מידות ותמיד19, וברמב"ם - הלכות בית-הבחירה. ולהוסיף וללמוד הביאורים בענייני בית-המקדש בתורת החסידות, ובפרט בתורתו של הצמח-צדק, שזכה דורנו ונתגלו בו כמה דרושים על הפסוק ביחזקאל (אור-התורה על נ"ך), ומעט גם על המשניות דמסכת מידות (חידושים על הש"ס, במקומו) וכיו"ב20.

צדקה: הוספה בצדקה - באם אפשר - להפריש לצדקת בית-מקדש מעט (בתי-כנסת ובתי-מדרש, ישיבות וכיוצא בזה)21.

(באדיבות אתר-"חב"ד -כל הלב לכל אחד")

תוקן על ידי mendy7700 ב- 25/07/2011 13:48:29

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > הפינה התורנית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 51 52 53 לדף הבא סך הכל 53 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.