|
|
| נשלח ב-9/4/2011 23:28 |
|
| |
| דייר כתב: |  | מקסמן אני באמת אוהב אותך ומעריך אותך אבל מאיפה אתה לוקח את הרעיונות האלה?
תודה שאתה אוהב אותי והלואי שכולם יאהבו את כולם
מה זה "היינו חייבים לפתח תבונה"?
אם לא היינו מפתחים תבונה ?! לא היינו שורדים ! אם התבונה של בנות הברית לא היה גורם להם להבין שצריך לעצור את היטלר, לא היינו שורדים, מה קשה להבין כאן ??
כל כוחו של האנושות לשרוד היא אך ורק בתבונה,
אז התבונה שלנו התפתחה במקרה?
מה פי' מקרה ? שאני מתחתן ומוליד ילדים וכך אני שורד, אז זה מקרה או אני מכוון לזה ??
יבואו הדטרמניזם ויאמרו כן וכן זה מקרה !! אני חולק עליהם, אני טוען שאין מקרה בתבונה בבחירה,
אני טוען שהטבע נותן לנו בחירה ואחריות לדורות,
טענתי היא, שיש בחירה במקום שיש כאוס, כלומר, החיה התבוני יכול לנצל את חוקי הכאוס בטבע בכדי לבחור ולגרום את הכואס לכיוון הרצוי לו,
במילא יכול מאוד להיות שבאיזה מצב של כאוס בחרנו להיות תבונים, או שחלק פתחו תבונה וחלק לא והם לא שרדו,
מה זה "קצר במשיכה המינית"?
אני נותן תיאוריה בעניין, חשבתי הרבה והיגעתי למסקנה הזאת, יבואו החכמים ויתנו סיבה אחרת או תיאוריה אחרת,
נכון שהייתי צריך לדאוג שיהיה לי דוקטורט או משהו כזה שיקבלו את דעתי בעניין,
אבל אין לי דוקטורט, מה לעשות ?!
יש לך הוכחות או שהכל השערות שלך?
כנ"ל
איפה אלוקים נכנס בכל התמונה הזאת?
תשאל את הרמב"ן, הוא אומר שהאלוקים ברא את החומר היולי ביום הראשון ומזה התפתח הכל יש מיש, וכך גם המדע חושב היום,
האם כל הבריאה היתה מקרית או מתוכננת?
תורת האובולוציה נותן לנו הזדמנות לראות שאלוקים ברא את העולם באופן שאנו נהיה כמו האלוקים,
כלומר אנו ממש אלוקים אנו בונים את העולם אנו מפתחים תבונה אנו מפתחים עולם יותר טוב אנו יכולים לקדם את האנושות לטוב או ח"ו לרע,
מה יכול להיות יותר טוב מזה,
אני מבין שיש כאלה שרוצים את האלוקים כבייביסיטר, ואז לא נצטרך לעמול ולקחת אחריות על מעשינו,
ולכן אני שונא אותם (לא ח"ו אישית רק השקפתית) את דת ההשקפה ואת דת האתאיזם,
שניהם מורידים את האחריות מעצמם, שניהם זורקים את האחריות לאחר, דת ההשקפה זורקים את האחריות על האלוקים,
ודת האתאיזם זורקים את האחריות על המקרה = דטרמיניזם,
גם האלוקים שונא את שניהם ולכן דאג כל כך שלא נעבוד אלילים וע"ז, כי ידע הוא שכל אלה הם בגלל שאנשים עצלניים ולא רוצים לקחת אחריות על מעשיהם,
אתה יוצר סלט שלם מכל מיני מושגים מערבב אותם טוב טוב ומצפה שנבין למה אתה מתכוון.
אני מקווה שעכשיו הסלט יותר ברור לך,
|
|
תוקן על ידי maxmen ב- 09/04/2011 23:30:37
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2011 23:47 |
|
| |
בס"ה יש לך תאוריות יפות ונחמדות. הבעיה היא שאתה מתעקש שזו הינה בעצם היהדות.
קרא לה "היהדות ע"פ מקסמן"
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2011 00:01 |
|
| |
מקס,
אתה משתמש כל הזמן באבולוציה. בפועל אתה בעד תבונה. אולי היה עדיף שהתבונה תבא בבת אחת ולא באופן אבולוציוני.
בכלל, הרבה לפני שנולד רעיון האבולוציה אנשים הבינו שהחכמה מתפתחת גג על גג.
אין לי שום בעיה עם אבולוציה. בהקשר שאתה משתמש בה זה נשמע סיסמא.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2011 19:42 |
|
| |
| eli_s כתב: |  | | בס"ה יש לך תאוריות יפות ונחמדות. הבעיה היא שאתה מתעקש שזו הינה בעצם היהדות.קרא לה "היהדות ע"פ מקסמן" |
|
אם יש יהדות אומן, ויהדות חב"ד יהדות חסידים יהדות ליטאים וכו' וכו'
אז מה הבעיה שיהיה עוד יהדות ?
רק ההבדל הגדול היא שטענתי היא שזה היהדות המקורית והנכונה, שהיא אהבת האלוקים, ותורה עם דרך ארץ,
ושהתבונה היא מעל הכל,
אני חושב שאני יונק אך ורק מהספרים שלנו בעיקרון, אז למה נראה לך שזה רחוק מהאמת ??
|
| נשלח ב-11/4/2011 19:47 |
|
| |
כל האשכול הזה הוא אד הומינם במירעו, מה שמתיר לי לכתוב את המילים הבאות:
מקסמן, כדאי שתבדוק למה לדעת רבים כאן היהדות שלך היא אפיקורסית מתחילה ועד סוף, ומדוע רבים אינם מצליחים למצוא דברי חכמה בהודעותיך הטרחניות.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2011 19:48 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | מקס, אתה משתמש כל הזמן באבולוציה. בפועל אתה בעד תבונה. אולי היה עדיף שהתבונה תבא בבת אחת ולא באופן אבולוציוני. בכלל, הרבה לפני שנולד רעיון האבולוציה אנשים הבינו שהחכמה מתפתחת גג על גג. אין לי שום בעיה עם אבולוציה. בהקשר שאתה משתמש בה זה נשמע סיסמא. |
|
נכון, כל תורה וכל אידיאולוגיה אפשר לאשים שזה רק סיסמא,
זה מסוג הקרירות שהמשגיחים זעקו נגדם,
לגבי התפתחות התבונה:
בוודאי שידעו, הרי זה טענתי שהתנ"ך ובזמן התנ"ך הבינו שזה כך, ולכן כל העונשים והשכר וכל הנבואות בתנ"ך,
הרי הם ידעו לנבא לפי זה את העתיד,
במילא לא הצטרכו לעולם הבא וגן עדן וגהינם בתנ"ך,
|
| נשלח ב-11/4/2011 19:52 |
|
| |
| הבנשק כתב: |  | כל האשכול הזה הוא אד הומינם במירעו,
איך ? אתה מכיר אותי ? יש לי בכלל תואר או משהו, הרי אני כותב כאן בלי שום אד
מה שמתיר לי לכתוב את המילים הבאות:מקסמן, כדאי שתבדוק למה לדעת רבים כאן היהדות שלך היא אפיקורסית מתחילה ועד סוף, ומדוע רבים אינם מצליחים למצוא דברי חכמה בהודעותיך הטרחניות.
מצטער מאוד אם רוב החברים יגידו לי שאני טרחן ?! אני מיד מפסיק לכתוב, אין לי עניין להיות טרחן, ולפגוע במישהו,
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2011 20:16 |
|
| |
תקרא את הכותרת שהענקת לאשכול זה. מעולם לא נפתח אשכול שנושאו הוא אחד הכותבים פה, ובו הוא מתבכיין שאמרו לו ככה או ככה. לו רצית לדון על דעותיך, יכולת לעשות זאת בכל אשכול בהתאם לנושאו. האשכול הזה הוא אד-מקמסמנום (ואין לי מושג אם יש לך תואר או לא. זה גם לא מעניין אותי כלל. אני מתייחס רק לפעולותיך כאן, שמורידות את רמת הפורום משבוע לשבוע).
|
|
|
|
| נשלח ב-11/4/2011 20:23 |
|
| |
| הבנשק כתב: |  | תקרא את הכותרת שהענקת לאשכול זה. מעולם לא נפתח אשכול שנושאו הוא אחד הכותבים פה, ובו הוא מתבכיין שאמרו לו ככה או ככה. לו רצית לדון על דעותיך, יכולת לעשות זאת בכל אשכול בהתאם לנושאו. האשכול הזה הוא אד-מקמסמנום (ואין לי מושג אם יש לך תואר או לא. זה גם לא מעניין אותי כלל. אני מתייחס רק לפעולותיך כאן, שמורידות את רמת הפורום משבוע לשבוע). |
|
מה קשור רמה לאפקורסות וכפירה ?
ושוב אם נכון מה שאתה טוען כלפי, אני מפסיק לכתוב כאן,
פשוט מאוד אין לי כסף מזה ולא כבוד (הרי אף אחד מהגולשים והחברים כאן לא מכיר אותי אישית) ושום כוונה אחרת,
באתי לעזור בהבנת היהדות,
בוודאי שלא באתי להזיק לפורום ולרמתו של הפורום,
אגב: את האשכול פתחתי מכעס והסכמתי שימחקו אתו באותו יום, ומצידי שימחקו אותו עכשיו,
|
| נשלח ב-11/4/2011 20:33 |
|
| |
| הבנשק כתב: |  | מעולם לא נפתח אשכול שנושאו הוא אחד הכותבים פה, |
|
שתדע שזה לא נכון יש עשרות אשכולות אישיות כאלה וכאלה ומכל הסוגים,
אבל שוב, אפשר למחוק את האשכול הזה, ואמרתי כבר בעמוד 1 באשכול להרב מיימוני ראה שם,
|
| נשלח ב-13/4/2011 04:10 |
|
| |
הבנשק היקר:
האשמת אותי באשמות כבדות ביותר, וברחת לי,
אמרתי לך שאם זה באמת כך אני מפסיק לכתוב לצמיתות,
האשמת אותי בכל אלה והנה שוב
1, לדעת רבים כאן היהדות שלך היא אפיקורסית מתחילה ועד סוף,
2, ומדוע רבים אינם מצליחים למצוא דברי חכמה בהודעותיך
3, הטרחניות.
4, אני מתייחס רק לפעולותיך כאן, שמורידות את רמת הפורום משבוע לשבוע,
אז כך
1, לדעת רבים:
מי הם הרבים ? למה לא דיברו עד עכשיו ?
2, היהדות שלך היא אפיקורסית מתחילה ועד סוף:
איפה ראו הרבים האלה אפיקורסות אחד בדברי ? אני לא חושב שאין לי גיבוי מהמקורות לדברי, ולמה לא אמרו לי עד עכשיו, למה נתנו לי להמשיך עם האפיקורסות שמזיק לי ולכולם ?
3, ומדוע רבים אינם מצליחים למצוא דברי חכמה בהודעותיך:
שוב מי הם הרבים האלה ?? ולמה לא אומרים לי ? ולמה נותנים לי להתבזות סתם ?? הרי אין לך רישעות יותר גדול מזה, אני מתבזה כאן מעל שנה וחצי ואף אחד לא אומר לי כלום ?? רק עכשיו אתה אומר לי ??
4, הטרחניות:
שוב למה אף אחד לא התלונן ולא אמר לי, הייתי מיד מפסיק, מי רוצה להיות טרחן ?
5, אני מתייחס רק לפעולותיך כאן, שמורידות את רמת הפורום משבוע לשבוע:
שוב למה לא אמרו לי שאני מוריד את רמתו של הפורום, הייתי מיד מפסיק אני שונא להפריע ולהזיק למישהו, במיוחד להזיק לפורום הזה שגולשים כאן הרבה מאוד אנשים,
תוקן על ידי maxmen ב- 13/04/2011 04:19:16
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2011 12:23 |
|
| |
תוקן על ידי תלמידטועה ב- 14/04/2011 12:24:34
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2011 18:49 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | בס"ה יש לך תאוריות יפות ונחמדות. הבעיה היא שאתה מתעקש שזו הינה בעצם היהדות.קרא לה "היהדות ע"פ מקסמן"
אם יש יהדות אומן, ויהדות חב"ד יהדות חסידים יהדות ליטאים וכו' וכו'
אז מה הבעיה שיהיה עוד יהדות ?
רק ההבדל הגדול היא שטענתי היא שזה היהדות המקורית והנכונה, שהיא אהבת האלוקים, ותורה עם דרך ארץ,
ושהתבונה היא מעל הכל,
אני חושב שאני יונק אך ורק מהספרים שלנו בעיקרון, אז למה נראה לך שזה רחוק מהאמת ??
ההבדל הוא שטענת שזוהי היהדות האורתודוקסית. אין לי בעיה אם כל מי שרוצה ליצור לעצמו דרך חדשה, מפונטזת כמה שתהיה. הבעיה היא כשמתחילים לטעון שזו בעצם הדרך עליה חשבו כל הראשונים האחרונים ואף למעלה מכך והם רק כתבו שטויות בשביל המון העם.
כל זמן שזוהי דעתך האישית - יש לכבדה. ברגע שאתה כופה אותה על אחרים בניגוד גמור לדבריהם בכתובים - זו כבר שטות.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2011 23:55 |
|
| |
| eli_s כתב: |  |
ההבדל הוא שטענת שזוהי היהדות האורתודוקסית. אין לי בעיה אם כל מי שרוצה ליצור לעצמו דרך חדשה, מפונטזת כמה שתהיה. הבעיה היא כשמתחילים לטעון שזו בעצם הדרך עליה חשבו כל הראשונים האחרונים ואף למעלה מכך והם רק כתבו שטויות בשביל המון העם.
כל זמן שזוהי דעתך האישית - יש לכבדה. ברגע שאתה כופה אותה על אחרים בניגוד גמור לדבריהם בכתובים - זו כבר שטות. |
|
מה פי' כופה את דעתי ? אני מתווכח איתך או עם אחר על העניין, אני טוען כך ואתה תטען כך,
אני חושב שאני צודק, אין לי שאלות על היהדות כי אני מבין אותו, אני לא שונא את היהדות כי אני מבין אותו,
אף אחד לא בעל הבית על האורתודקסיה, ואני כחרדי מחנך את משפחתי כך וכך עושים כל חברי וידידי, ובכל קהילה וקהילה יכולם לזהות את האברכים והתלמידי חכמים שהולכים בראש הזה, אני לא מחדש כאן כלום,
אני חושב שאם הכל החרדים וכל היהודים ילמדו ויבינו כך את היהדות ?! לא תהיה באמת אומה כמו האומה שלנו,
ובאמת אנו נהיה זכאים לפסוק "כי היא חכמתכם ובינתכם לעיני העמים"
לדעתי החוסר שפיות שיש היום בהרבה קהילות היא מדת ההשקפה ולא מי היהדות כלל, (עצם זה היא ראיה לטענתי, כלומר עצם זה שיכול היה להיכנס ליהדות החסידות והקבלה וכדומה, היא היא ראיה שהכל עשו לההמון,)
ראה את החז"ל הזה (ויש הרבה על זו הדרך) ותאמר לי האם זה לא בשביל ההמון, כל הקרבנות ואלפי דינים ושבט מיוחד לעניין (שבט לוי)
אל פתח אהל מועד יקריב אותו: ואל פתח אהל מועד לא הביאו ר' פנחס בשם ר' לוי משל לבן מלכים שגס לבו עליו והיה למוד לאכול נבלות וטרפות, אמר המלך זה יהיה תדיר על שלחני ומעצמו הוא נידור, כך לפי שהיו ישראל להוטים אחר
עבודה זרה במצרים והיו מביאים קרבניהם לשעירים, ואין שעירים אלא שדים וכו' והיו ישראל מקריבים קרבנותיהן באיסור במה ופורענות באות עליהן, אמר הקב"ה יהיו מקריבין לפני בכל עת קרבנותיהן באהל מועד והן נפרשים מעבודה זרה והם ניצולים (ויקרא רבה כב ח)
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2011 00:04 |
|
| |
זו דוגמה אופיינית לשיטת הפרשנות שלך. אתה מתעלם ממאות שנות בית שני בהם לא הייתה עבודה זרה והקריבו קרבנות! אתה מתעלם משאיפתם של חכמי ישראל התנאים והאמוראים להקריב קרבנות, למרות שלא הייתה עבודה זרה מזה עידן ועידנים! אתה מתעלם מדעת כל גדולי ישראל שהקרבנות יתחדשו כפי שאנו מתפללים מדי יום ומדי שבת וחג! ואתה תולה את עצמך ברב קוק, שעמדתו הייתה נגד כל האחרים שדבריהם מעוגנים בכל דברי חז"ל ולא רק במדרש אחד, שגם אותו יש להבין במחובר לרקע הכולל ולא במנותק.
|
|
|
|
|