|
|
| נשלח ב-13/4/2011 15:29 |
|
| |
צענע אמור לי איזה עמוד אתה קורא בעיתון ואומר לך מי אתה
הנה אני מגלה לך מי אני- אני לא קורא עיתון- שאיני יכול להרשות לעצמי לקרא את כל עמודיו, לפני בני משפחתי
|
|
| נשלח ב-13/4/2011 17:46 |
|
| |
שלום לכולם, מצאתי לפני פורום רציני ביותר שעוסק בסוגיות בכובד ראש, אני שמח על האכסניה ואשריכם!
בנוגע לשייכות המאמר- לענ"ד הוא שייך מאוד לפורום שבו חושבים, כי בעומק הכל שייך לעולמו של הקב"ה וכמובן שגם עניין זה. כך אני מבין לפחות את הפורום, אם אני טועה אשמח שיובהר לי לטובת הדיונים הבאים.
בנוגע למסנגרים על עולם העיתונות- דברי נאמרים מתוך הכרה עמוקה של עולם זה. המטרה המרכזית העומדת אצל רבים מעורכי העיתונים ואתרי האינטרנט המרכזיים הינה רייטינג, והדרך להשיג רייטינג היא ע"י סנסציות. כפי שאמר לי פעם עורך עיתון מרכזי מאוד- תביא לי סיפור רע, על סיפורים טובים אני לא משלם...
אני לא חושב שהכל מושלם בעולמנו, אבל אני בהחלט חושב שמצבנו הרבה יותר טוב ממה שמדווח ומצויר בעולם המדיה, אני מאמין שאם נאמין שמצבנו טוב יהיה לנו הרבה יותר טוב.
תודה על הדברים, אשמח לעוד.
אסף http://93728.blogspot.com/
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2011 17:57 |
|
| |
כפי שכתבתי לך, אם אנחנו נקנה/נקרא עיתונים שכותבים דברים טובים הם יכתבו דברים טובים. הבעיה היא אצלנו ולא אצלם.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2011 18:16 |
|
| |
mdabraham, אין ספק.
מסכים איתך!
אסף
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2011 19:51 |
|
| |
"בנוגע לשייכות המאמר- לענ"ד הוא שייך מאוד לפורום שבו חושבים, כי בעומק הכל שייך לעולמו של הקב"ה וכמובן שגם עניין זה. כך אני מבין לפחות את הפורום, אם אני טועה אשמח שיובהר לי לטובת הדיונים הבאים." לפי ההיגיון הזה אפשר גם להעלות לכאן מתכונים לפתוח דיונים על אומנות סרטים ומדעי הטבע מוזיקת רוק ומוזיקה קלאסית כי הכל בעומק מקושר לעולמו של הקב"ה. אבל שלא תבין לא נכון הנושא שלך מעניין רק חשבתי שהפורום הזה קשור ליהדות אבל כנראה הבנתי לא נכון. פעם העליתי אשכול על הצביעות של הנשיא אובאמה בכל הקשור למשבר בלוב ואחרי כמה דקות הוא הוסר בטענה כי זה לא מענינו של הפורום ולכן לא הבנתי את לפי מה קובעים מה ישאר ומה לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2011 20:36 |
|
| |
לדייר
צביעותו של הנשיא אובמה היא פרשנות חדשותית וככזו אינה שייכת לפורום בעוד שרמת העיתונות בארץ שייכת לכל אחד מאיתנו מפני שהיא משפיעה על חיי היום יום שלנו ושל ילדינו לטוב או לרע מבחינה רוחנית.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2011 21:16 |
|
| |
לדעתי לגלות ולדון באינטרסים הצרים והמלוכלכים מאחורי המילים הגבוהות וההצהרות הבומבסטיות של זכויות אדם ושוויון לכל לא פחות חשוב אם לא יותר. וכמובן שזה נוגע לנו כיהודים במדינת ישראל לכי תדעי מה מסתתר מאחורי הקלעים של הסיסמאות של שתי מדינות לשני עמים תהליך השלום ושאר ירקות.
תוקן על ידי דייר ב- 13/04/2011 21:19:32
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2011 21:32 |
|
| |
עם כל חשיבות הנושא והשפעתו על יהודים עדיין זה נושא פוליטי פרופר ולא שייך לפורום הזה.
יש פורומים אחרים המתאימים לכך.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2011 23:17 |
|
| |
שלום לכולם. הדיון הזה חשוב מאוד בעיני, וקשור מאוד לפורום. הוא קשור לפורום בשל היותו נוגע באופן בו התורה משפיעה על ראייתנו את העולם. במסר שלה לאופן בו יש לבקר מערכות ואנשים ציבוריים. בתודעה אותה היא יוצרת בנו ביחס למדינה ולמנהיגות. אני מזדהה מאוד עם דבריו של אסף. אנסה לחזק את דבריו, בכמה רבדים: התורה מצוה עלינו לדון כל אדם לכף זכות, בצדק תדון עמיתך. לא ניכנס כאן לגדרים המדויקים, אלא לתודעה המבוקשת: תודעה שרואה אדם ומאמינה שהוא אכן מתכוון למה שהוא אומר, שהוא אינו פועל משיקולים אישיים. התודעה העיתונאית השכיחה, מלבד ישראל היום ומקור ראשון המצוינים, היא תודעה הפוכה. מהם נזקיה? רבים. אפרט רק קצת, שיותר נוגעים למה שאני רוצה לטעון: אדם שבטוח שכולם מושחתים לא ימצא בתוכו כבוד לדברים הגדולים, לעם ישראל, למדינה. בדרך כלל הוא יהיה אדם ציני, שדואג בעיקר לאינטרסים האישיים שלו. לעומתו אדם שמאמין בטוב הבסיסי של המציאות, והמדינה היא חלק חשוב ממנה, על פי רוב יהיה אדם מכבד יותר, הוא יהיה מלא בכבוד וברצון ליטול חלק בפרויקט הגדול הזה. רובד נוסף, קשור יותר, הוא הענין של כבוד המלכות. אליהו שרץ בפני אחאב. שום תשים עליך מלך שתהא אימתו עליך. לכן טוב בעיני שלא לקרוא לראש הממשלה ביבי, אלא נתניהו. הכבוד לשלטון אינו קשור לראיית המדינה כחלק מתהליך קוסמי, שסופו בגאולה השלמה. זהו פשוט המסר של התורה אלינו כאזרחים: תכבדו את השלטון, יראת הרוממות. ניתן לחשוב על מספר נימוקים: ראש הממשלה מייצג את האומה בכללותה. זה עדיין נכון: לכן אם למשל מישהו חלילה יירק על רה"מ בעת סיור בחו"ל כולנו ניפגע ונחוש בזלזול בנו. הרובד הנוסף, הוא מה זה עושה לנו כאזרחים לא לתת אמון בשלטון: הניכור שכל כך פוגע בנכונות לתרום, שכל כך מעכיר את האוירה. יותר מזה: כבוד המלכות קשור לפיתוח תודעה נפשית של כבוד למציאות בכלל, לא רוח קטנה ושוללת, אלא רוח נדיבה ומאשרת, רוח מלאה בעין טובה. ולבסוף, לרב מיכאל כמודע וכלוחם בהשפעות הפוסט מודרניות: לדעתי הרוח הזאתי היא עצמה תולדה של השפעות צרפתיות, סרטר פוקו ועוד. רוחות קומוניסטיות, מרקסיסטיות. בואו נחזור לשורשינו האמיתים, להגות השמרנית האמריקאיתJ הלאה מרכז שלם.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2011 23:18 |
|
| |
שלום לכולם. הדיון הזה חשוב מאוד בעיני, וקשור מאוד לפורום. הוא קשור לפורום בשל היותו נוגע באופן בו התורה משפיעה על ראייתנו את העולם. במסר שלה לאופן בו יש לבקר מערכות ואנשים ציבוריים. בתודעה אותה היא יוצרת בנו ביחס למדינה ולמנהיגות. אני מזדהה מאוד עם דבריו של אסף. אנסה לחזק את דבריו, בכמה רבדים: התורה מצוה עלינו לדון כל אדם לכף זכות, בצדק תדון עמיתך. לא ניכנס כאן לגדרים המדויקים, אלא לתודעה המבוקשת: תודעה שרואה אדם ומאמינה שהוא אכן מתכוון למה שהוא אומר, שהוא אינו פועל משיקולים אישיים. התודעה העיתונאית השכיחה, מלבד ישראל היום ומקור ראשון המצוינים, היא תודעה הפוכה. מהם נזקיה? רבים. אפרט רק קצת, שיותר נוגעים למה שאני רוצה לטעון: אדם שבטוח שכולם מושחתים לא ימצא בתוכו כבוד לדברים הגדולים, לעם ישראל, למדינה. בדרך כלל הוא יהיה אדם ציני, שדואג בעיקר לאינטרסים האישיים שלו. לעומתו אדם שמאמין בטוב הבסיסי של המציאות, והמדינה היא חלק חשוב ממנה, על פי רוב יהיה אדם מכבד יותר, הוא יהיה מלא בכבוד וברצון ליטול חלק בפרויקט הגדול הזה. רובד נוסף, קשור יותר, הוא הענין של כבוד המלכות. אליהו שרץ בפני אחאב. שום תשים עליך מלך שתהא אימתו עליך. לכן טוב בעיני שלא לקרוא לראש הממשלה ביבי, אלא נתניהו. הכבוד לשלטון אינו קשור לראיית המדינה כחלק מתהליך קוסמי, שסופו בגאולה השלמה. זהו פשוט המסר של התורה אלינו כאזרחים: תכבדו את השלטון, יראת הרוממות. ניתן לחשוב על מספר נימוקים: ראש הממשלה מייצג את האומה בכללותה. זה עדיין נכון: לכן אם למשל מישהו חלילה יירק על רה"מ בעת סיור בחו"ל כולנו ניפגע ונחוש בזלזול בנו. הרובד הנוסף, הוא מה זה עושה לנו כאזרחים לא לתת אמון בשלטון: הניכור שכל כך פוגע בנכונות לתרום, שכל כך מעכיר את האוירה. יותר מזה: כבוד המלכות קשור לפיתוח תודעה נפשית של כבוד למציאות בכלל, לא רוח קטנה ושוללת, אלא רוח נדיבה ומאשרת, רוח מלאה בעין טובה. ולבסוף, לרב מיכאל כמודע וכלוחם בהשפעות הפוסט מודרניות: לדעתי הרוח הזאתי היא עצמה תולדה של השפעות צרפתיות, סרטר פוקו ועוד. רוחות קומוניסטיות, מרקסיסטיות. בואו נחזור לשורשינו האמיתים, להגות השמרנית האמריקאיתJ הלאה מרכז שלם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2011 23:19 |
|
| |
שלום לכולם.
הדיון הזה חשוב מאוד בעיני, וקשור מאוד לפורום. הוא קשור לפורום בשל היותו נוגע באופן בו
התורה משפיעה על ראייתנו את העולם. במסר שלה לאופן בו יש לבקר מערכות ואנשים ציבוריים.
בתודעה אותה היא יוצרת בנו ביחס למדינה ולמנהיגות.
אני מזדהה מאוד עם דבריו של אסף. אנסה לחזק את דבריו, בכמה רבדים:
התורה מצוה עלינו לדון כל אדם לכף זכות, בצדק תדון עמיתך. לא ניכנס כאן לגדרים המדויקים,
אלא לתודעה המבוקשת: תודעה שרואה אדם ומאמינה שהוא אכן מתכוון למה שהוא אומר, שהוא
אינו פועל משיקולים אישיים. התודעה העיתונאית השכיחה, מלבד ישראל היום ומקור ראשון
המצוינים, היא תודעה הפוכה. מהם נזקיה? רבים. אפרט רק קצת, שיותר נוגעים למה שאני רוצה
לטעון: אדם שבטוח שכולם מושחתים לא ימצא בתוכו כבוד לדברים הגדולים, לעם ישראל, למדינה.
בדרך כלל הוא יהיה אדם ציני, שדואג בעיקר לאינטרסים האישיים שלו. לעומתו אדם שמאמין בטוב
הבסיסי של המציאות, והמדינה היא חלק חשוב ממנה, על פי רוב יהיה אדם מכבד יותר, הוא יהיה
מלא בכבוד וברצון ליטול חלק בפרויקט הגדול הזה.
רובד נוסף, קשור יותר, הוא הענין של כבוד המלכות. אליהו שרץ בפני אחאב. שום תשים עליך מלך
שתהא אימתו עליך. לכן טוב בעיני שלא לקרוא לראש הממשלה ביבי, אלא נתניהו. הכבוד לשלטון
אינו קשור לראיית המדינה כחלק מתהליך קוסמי, שסופו בגאולה השלמה. זהו פשוט המסר של
התורה אלינו כאזרחים: תכבדו את השלטון, יראת הרוממות.
ניתן לחשוב על מספר נימוקים: ראש הממשלה מייצג את האומה בכללותה. זה עדיין נכון: לכן אם
למשל מישהו חלילה יירק על רה"מ בעת סיור בחו"ל כולנו ניפגע ונחוש בזלזול בנו.
הרובד הנוסף, הוא מה זה עושה לנו כאזרחים לא לתת אמון בשלטון: הניכור שכל כך פוגע בנכונות
לתרום, שכל כך מעכיר את האוירה.
יותר מזה: כבוד המלכות קשור לפיתוח תודעה נפשית של כבוד למציאות בכלל, לא רוח קטנה
ושוללת, אלא רוח נדיבה ומאשרת, רוח מלאה בעין טובה.
ולבסוף, לרב מיכאל כמודע וכלוחם בהשפעות הפוסט מודרניות: לדעתי הרוח הזאתי היא עצמה
תולדה של השפעות צרפתיות, סרטר פוקו ועוד. רוחות קומוניסטיות, מרקסיסטיות. בואו נחזור
לשורשינו האמיתים, להגות השמרנית האמריקאית הלאה מרכז שלם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2011 23:20 |
|
| |
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2011 23:41 |
|
| |
ר' מיכי, אני חושב שאתה לא צודק. כלומר ברור שזה שהציבור קונה מראה שגם לו ( כלומר לנו...) יש בעיה. אבל זה עדין לא משחרר מאחריות את מי שמספק את הסחורה, וברור שמי שמספק סחורה כזו נמצא בבעיה קשה עוד יותר, באשר בנוסף למעמדו כחוטא יש לו גם מעמד של מחטיא. (אני מתייחס בדברי לעיתונות מהסוג החוטא והמחטיא , ומניח שיש כזו מבלי לטעון שכל עיתונות היא בהכרח כזו) קל לתת דוגמאות שיבהירו את הענין הזה , אבל נראה לי די מיותר. (בכל זאת אזכיר את ההבדל בחטאם ועונשם של המרגלים אל מול חטאם ועונשם של ישראל שהקשיבו להם ופעלו לפי עצתם-השפעתם...)
|
| נשלח ב-14/4/2011 10:16 |
|
| |
סליחה, איזו פדיחה. כל פעם ששלחתי אתמול בלילה הוא כתב שיש שגיאה וההודעה לא נשלחה. אם מישהו יכול למחוק, חוץ מאחת כמובן, אשמח.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2011 10:39 |
|
| |
אישציפ, ודאי יש משקל יתר למסיתים ומדיחים, אבל נראה שיש כאן תלונה רק על העיתונים. הבעיה היא של כולנו.
אייל, צריך להיזהר מהעתקת דפוסי כבוד מאליהו ואחאב למציאות שלנו. המלכות שלנו היא דמוקרטית, ואין לה את הסמכויות שהיו פעם למלך, וגם דפוסי הכבוד צריכים לעבור התאמה. לקרוא לרה"מ ביבי אין בזה שום בעיה, שכן התפיסה כיום שהוא אחד מאיתנו ונציג זמני שלנו. כך נהוג בכל העולם, ואין סיבה שבישראל יהיה אחרת. בפרט שהוא מייצג את מדינת ישראל ולא את עם ישראל. ומה שיחושו אנשים כשמישהו יירק על ראה"מ בחו"ל, זה משהו שונה לגמרי. הסיבה היא שהיריקה ההיא נעשית עליו כראה"מ של ישראל, ובזה היא יורקת על כל האזרחים של ישראל. אבל כשמישהו (ובפרט אזרח ישראלי) קורא לו ביבי אין בזה שום בעייה. לגבי ההגות השמרנית, לא הבנתי את סוף דבריך. מרכז שלם הוא מרכז שמרני, אז מה יש לך נגדם? והשפעות צרפתיות וכדו' זה טיעון אד הומינם. אני מסכים או מתנגד למשהו לא בגלל מקורו אלא בגלל מה שהוא. אני לא חושב שהזלזול במנהיגות הוא בהכרח חלק מהפוסטמודרניות (כבר בעידן המודרניסטי היה פיחות במעמדם של השליטים, כי הם הפכו להיות נציגים של העם ולא מלכים בזכות אלוקית). נדמה לי שהצורה שמנהיגות לובשת היום יש לה חלק מהותי יותר של פוסטמודרניות, מאשר היחס שלנו אליה.
דומני שאם בראש השלטון שלנו יעמדו אנשים שראויים לכבוד, הם בד"כ יקבלו כבוד. אם עומדים שם אופורטוניסטים ומושחתים ואנשים חסרי חוליות, זה היחס שאותו הם מקבלים. הם הרוויחו אותו בזכות ולא בחסד. אפילו אם נביט עליהם ברוח טובה ועין נהדרת. להיפך, דווקא אם נעצום את העיניים הטובות שלנו יש אולי סיכוי שנתייחס אליהם כפי שאתה מציע, כי אז נתעלם מהמציאות. נכון שלפעמים יש שם מישהו שראוי לכבוד ובכל זאת הוא לא מקבל אותו, כי התפיסה כיום היא שכל הנמצאים שם הם אנשים חסרי ערך ואם יש מישהו טוב הוא בטל ברוב, וזה חבל. במדינה שבה יש מפלגות מגוחכות שמקבלות רוב ציבורי משמעותי, פירוש הדבר הוא שהציבור פשט את הרגל ולא שהשלטון פשט רגל.
 |
|
|
|
|
|