בית פורומים פשוט מוזיקה

מוזיקה חסידית - עריכת הערך בויקיפדיה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/4/2011 01:28 לינק ישיר 

על לא דבר!
 רפרפתי מלמעלה ( ממש אין לי זמן להתעמק) ו...
יפה ששמת קישור לערך של אלי גרסטנר ועוד יותר יפה שלא הורידו את הקישור לכאן...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2011 10:27 לינק ישיר 

כנראה כל עוד לא כתוב 'פורום מעריצים' וכד' זה לא בעיה,אפילו שזה פורום.

(מקסימום הייתי מחליף אתהמילה פורום במילה 'אתר'............)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/4/2011 02:22 לינק ישיר 

עטT כתב:
ז'אנרים:
חצרות חסידים
חסידי
חסידי אמריקאי
מזרחי
מזרחי (סטייל כי הטוב,על חומותייך)
ים תיכוני
אלטרנטיבי
נשמה
שמח

--
דברים שצריך לכתוב:
היסטוריה
סיקור כללי
שימוש עיקרי
ציבור מאזינים

עט, מה זה ז'אנר "שמח"? נראה לי שבכל אחד מהז'אנרים יש שירים שקטים ("נשמה") ושמחים.
אגב, ז'אנר נוסף - "פרחי".
סטייל "כי הטוב" נראה לי שאפשר להגדיר "מזרחי חסידי" - מה אתה אומר?

צעד הבא: לחשוב לכל ז'אנר על הגדרה, דמויות עיקריות (מלחינים/מעבדים/זמרים וכו'), יצירות/אלבומים לדוגמא, וכמו שאמרת - ציבור מאזינים ושימוש עיקרי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2011 11:01 לינק ישיר 

בוקר טוב!
או שכולם עוד ישנים או שכולם עושים דברים חשובים...
בכולופן, הנה ההמשך מאתמול:

---
ניסיתי לחשוב על הגדרות והגעתי למסקנה שזו באמת משימה...
לשם התחלה - טיוטה ראשונית:

חצרות החסידים: מכונה גם "ניגונים". שירים שהולחנו ע"י או עבור אדמו"רים מחסידויות שונות.
חסידי:
חסידי אמריקאי:
מזרחי חסידי: ז'אנר המשלב מוטיבים מזרחיים אך מושר ע"י זמרים המשתייכים לז'אנר החסידי, ללא מבטא מזרחי.
מזרחי:
ים תיכוני:
אלטרנטיבי:

---
וואו, רק 2 הגדרות יש לי בינתיים...
חבריה, אתם מוזמנים להוסיף!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2011 12:31 לינק ישיר 

חצרות החסידים: מכונה גם "ניגונים". שירים שהולחנו ע"י או עבור אדמו"רים מחסידויות שונות. - יש גם את הערך 'ניגונים חסידיים'

חסידי: יש כבר את זה:
הז'אנר המרכזי במוזיקה החסידית מובל כיום על ידי מרדכי בן דוד וורדיגר ואברהם פריד, שני זמרים שלמעשה הגדירו מחדש את המוזיקה החסידית בדור האחרון. בשנים האחרונות התחילה תופעת הדור השלישי למוזיקה החסידית, ויידל ורדיגר, בנו של מרדכי, ממשיך עם המסורת המשפחתית וזוכה להצלחה מרובה. בנוסף, בולטים ליפא שמלצר, האמן האמריקאי המקורי שמשלב מוזיקת ראפ, ג'אז ורוק ביחד בשפת היידיש, ויעקב שוואקי שזוכה לפופולריות מדהימה בישראל ובעולם בכלל.

בערך של פריד זה מוגדר:
המוזיקה המלווה את השירים היא על פי רוב מוזיקה חסידית מודרנית הנשענת על בסיס המוזיקה החסידית המסורתית בליווי כלים חדשים ובמקצב מהיר יותר, בהשפעה בולטת של סגנונות הרוק ומוזיקה מערבית אחרת.

חסידי אמריקאי: - אלי גרסטנר, כל מילה נוספת מיותרת..... , טוב זה היה בצחוק, עכשיו ברצינות, איךמגדירים אתסוג המוזיקה הזה? אלי גרסטנר, שלשלת לב טהור, וכד' ??
מזרחי חסידי: ז'אנר המשלב מוטיבים מזרחיים אך מושר ע"י זמרים המשתייכים לז'אנר החסידי, ללא מבטא מזרחי.
ולפעמים עם........

מזרחי וים תיכוני: זה נראה לי יכול לבוא ביחד. גם במוזיקה הישראלית זה נמצא באותו ערך.

אלטרנטיבי:

'פרחי' זה לא ז'אנר, זה סוג של מקהלה, כמו שיש זמר יחיד ולהקה, יש מקהלת ילדים, לרוב הם שרים באחד מהסגנונות הנ"ל, בסיקור הכללי צריך להזכיר את זה, אבל לא בז'אנרים, כנלענ"ד.

תוקן על ידי עטT ב- 20/04/2011 13:07:11

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/4/2011 20:33 לינק ישיר 

עטT כתב:
חצרות החסידים: מכונה גם "ניגונים". שירים שהולחנו ע"י או עבור אדמו"רים מחסידויות שונות. - יש גם את הערך 'ניגונים חסידיים'
זה באמת מקביל...

הז'אנר המרכזי במוזיקה החסידית מובל כיום על ידי מרדכי בן דוד וורדיגר ואברהם פריד, שני זמרים שלמעשה הגדירו מחדש את המוזיקה החסידית בדור האחרון. בשנים האחרונות התחילה תופעת הדור השלישי למוזיקה החסידית, ויידל ורדיגר, בנו של מרדכי, ממשיך עם המסורת המשפחתית וזוכה להצלחה מרובה. בנוסף, בולטים ליפא שמלצר, האמן האמריקאי המקורי שמשלב מוזיקת ראפ, ג'אז ורוק ביחד בשפת היידיש, ויעקב שוואקי שזוכה לפופולריות מדהימה בישראל ובעולם בכלל.
מה עניין ליפא אצל מרדכי בן דוד?! אולי כדאי להוסיף ז'אנר "מגוייר".
מב"ד, פריד ושוואקי מתאימים, אפילו אוהד (אם אני לא טועה הגדיר אותו "הדור הבא" או "ממשיך דרכו" או משהו כזה, לא?)
יידל די מיותר שם לדעתי, אבל זה כבר לא עקרוני באמת.

בערך של פריד זה מוגדר:
המוזיקה המלווה את השירים היא על פי רוב מוזיקה חסידית מודרנית הנשענת על בסיס המוזיקה החסידית המסורתית בליווי כלים חדשים ובמקצב מהיר יותר, בהשפעה בולטת של סגנונות הרוק ומוזיקה מערבית אחרת.
נו, אז הנה לנו הגדרה! ההגדרה מכאן, הדמויות מהפסקה הקודמת.

חסידי אמריקאי: - אלי גרסטנר, כל מילה נוספת מיותרת..... , טוב זה היה בצחוק, עכשיו ברצינות, איךמגדירים אתסוג המוזיקה הזה? אלי גרסטנר, שלשלת לב טהור, וכד' ??
שאלת השאלות! :-)

ולפעמים עם........
אז הנה מתוקן:
מזרחי חסידי: זאנר המשלב מוטיבים מזרחיים אך מושר ע"י זמרים המשתייכים לז'אנר החסידי, על פי רוב ללא מבטא מזרחי.

מזרחי וים תיכוני: זה נראה לי יכול לבוא ביחד. גם במוזיקה הישראלית זה נמצא באותו ערך.
ים תיכוני זה לא בסגנון של רועי ידיד וכל זה? כי אם כן - זה לא מזרחי.

אלטרנטיבי: מוזר קצת. האלמנט העיקרי שמייחד את האלטרנטיבי זה המילים שלא לקוחות מהמקורות? קודם כל יש אלטרנטיבי שלקוח מהמקורות, ושנית יש לא אלטרנטיבי שלא לקוח מהמקורות. אני הייתי מגדירה את זה "שירי גיטרה" :-)

'פרחי' זה לא ז'אנר, זה סוג של מקהלה, כמו שיש זמר יחיד ולהקה, יש מקהלת ילדים, לרוב הם שרים באחד מהסגנונות הנ"ל, בסיקור הכללי צריך להזכיר את זה, אבל לא בז'אנרים, כנלענ"ד.
אתה חושב ככה? לדעתי זה תת סוגה לכשעצמו עם מאפיינים שעוברים לאורך הדרך מפרחי לונדון ועד YBC.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2011 20:53 לינק ישיר 

אידי כתב:
זה באמת מקביל...

מב"ד, פריד ושוואקי מתאימים, אפילו אוהד (אם אני לא טועה הגדיר אותו "הדור הבא" או "ממשיך דרכו" או משהו כזה, לא?)

ליפא זה בגדול הסגנון החסידי הרגיל,עם קצת יציאות,אבל ברור שהוא לא הסגנון הקלאסי שאפשר להביא בתור דוגמא.......

בערך של פריד זה מוגדר:

לא סתם הבאתי את הפסקה הזאת......

גם אלי גרסטנר לא ידע לענות על זה...........

ולפעמים עם........
אז הנה מתוקן:
מזרחי חסידי: זאנר המשלב מוטיבים מזרחיים אך מושר ע"י זמרים המשתייכים לז'אנר החסידי, על פי רוב ללא מבטא מזרחי.

כשרושמים בויקיפדיה מוזיקה ים תכונית זה מעביר אוטומטית לדף מוזיקה מזרחית
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%95%D7%96%D7%99%D7%A7%D7%94_%D7%99%D7%9D_%D7%AA%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%AA

אלטרנטיבי: מוזר קצת. האלמנט העיקרי שמייחד את האלטרנטיבי זה המילים שלא לקוחות מהמקורות? קודם כל יש אלטרנטיבי שלקוח מהמקורות, ושנית יש לא אלטרנטיבי שלא לקוח מהמקורות. אני הייתי מגדירה את זה "שירי גיטרה" :-)
באלטרנטיבי יש רוק,פופ,ועוד הרבה סוגים,אז מה באמתמיחד מוזיקה אלטרנטיבית?

אתה חושב ככה? לדעתי זה תת סוגה לכשעצמו עם מאפיינים שעוברים לאורך הדרך מפרחי לונדון ועד YBC.
מה מיחד את המוזיקה הזאת? שיר של מיאמי לדוגמה,לא יכללהיות של זמר מבוגר? שיר של ישיבה בויס לא יכל להיות של החבר'ה ? ולדוגמה מעשית: שיר של פרחי לונדון (מראה כהן) לא יכול להיות של שלמה כהן?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/4/2011 21:25 לינק ישיר 

עטT כתב:
זה באמת מקביל...

ליפא זה בגדול הסגנון החסידי הרגיל,עם קצת יציאות,אבל ברור שהוא לא הסגנון הקלאסי שאפשר להביא בתור דוגמא.......
יפה, הסכמנו.
(מה בקשר למגוייר?)

בערך של פריד זה מוגדר:

לא סתם הבאתי את הפסקה הזאת......

גם אלי גרסטנר לא ידע לענות על זה...........
לא יָדַע (בעבר) או לא יֵדע (בעתיד)?

ולפעמים עם........
אז הנה מתוקן:

כשרושמים בויקיפדיה מוזיקה ים תכונית זה מעביר אוטומטית לדף מוזיקה מזרחית
אז איך אתה מגדיר את "את לי ארץ" ושות'?

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%95%D7%96%D7%99%D7%A7%D7%94_%D7%99%D7%9D_%D7%AA%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%AA

באלטרנטיבי יש רוק,פופ,ועוד הרבה סוגים,אז מה באמתמיחד מוזיקה אלטרנטיבית?

מה מיחד את המוזיקה הזאת? שיר של מיאמי לדוגמה,לא יכללהיות של זמר מבוגר? שיר של ישיבה בויס לא יכל להיות של החבר'ה ? ולדוגמה מעשית: שיר של פרחי לונדון (מראה כהן) לא יכול להיות של שלמה כהן?
יבוא השלישי ויכריע... (שלישי, אייכּה?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2011 21:39 לינק ישיר 

טוב,אם נמשיך ככה יגמרו בסוף הצבעים,והעמוד יהיה ארוך...........
מגויר זה לא נראה לי ז'אנר, יש רוק מגויר,שזה בעצם חסידי רגיל,יש ערבי מגויר שזה מזרחי וכד'
לא ידע בעבר.
צריך לבדוק את העניין עם הים תיכונית-מזרחית

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/4/2011 22:16 לינק ישיר 

זה לא פייר, חיכיתי לראות מה יקרה כשיישאר רק צבע לבן.

מגוייר: מצד אחד אתה צודק - יש את השירים שנטמעו.
מצד שני - יש מגוייר "כבד" (כמו השטויות של ליפא או לחילופין candlelight וכאלה. המכביטס בכלל עשו על זה פילוסופיה שלמה). אז איפה זה נכנס?

אם לא הייתי מפחדת הייתי מגדירה את האמריקאי כמונוטוני במקצת ובעל מוטיבים שנוטים לחזור על עצמם. אבל מכיוון שזו לא ממש הגדרה וגם עושה עוול לז'אנר הנחמד הזה, אני אוותר על הרעיון...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2011 22:49 לינק ישיר 

אידי,רצית שלישי שיכריע? טוב.אני מצטערת אבל אני מצדדת בדעתו של עט.את פרחי מיאמי הייתי מגדירה בתור:״חסידי״.את ישיבה בויז בתור:״חסידי מודרני״. ואגב,מה עם ״מוזיקה יהודית מקורית״ במקום\בנוסף לאנטרנטיבית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2011 22:55 לינק ישיר 

אידי כתב:
זה לא פייר, חיכיתי לראות מה יקרה כשיישאר רק צבע לבן.
זזה מה שהיה קורה!
מגוייר: מצד אחד אתה צודק - יש את השירים שנטמעו.
מצד שני - יש מגוייר "כבד" (כמו השטויות של ליפא או לחילופין candlelight וכאלה. המכביטס בכלל עשו על זה פילוסופיה שלמה). אז איפה זה נכנס?
ליפא ודאי מוגדר חסידי, מכביטס נכנס בחסידי,באמריקאי (אם נישאר כזה ערך,יעויין למטה) או באלטרנטיבי.

אם לא הייתי מפחדת הייתי מגדירה את האמריקאי כמונוטוני במקצת ובעל מוטיבים שנוטים לחזור על עצמם. אבל מכיוון שזו לא ממש הגדרה וגם עושה עוול לז'אנר הנחמד הזה, אני אוותר על הרעיון...
אפשר להגדיר את זה בתוך 'חסידי' וזהו, ככה טוען גם פסנתר כנף, מומחה לענייני אמריקאים

לגבי מקהלות ילדים, פסנתר טוען כמוך, (כנראה שהוא השלישי.....) וגם לי נראה שזה צריך איך שהוא אז הקטגוריות שלנו הם:

חסידי:
מוזיקה חסידית מודרנית הנשענת על בסיס המוזיקה החסידית המסורתית בליווי כלים חדשים ובמקצב מהיר יותר, בהשפעה בולטת של סגנונות הרוק ומוזיקה מערבית אחרת.

מזרחי - ים תיכוני -  לפי מה שהבנתי זה אותו הדבר.

אלטרנטיבי - שירים במגוון סגנונות עם מילים מקוריות או מילים מהמקורות בהברה ספרדית.

מקהלות ילדים: לכתוב שפתחו מקהלות ילדים, ולסקר בקצרה היסטוריה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/4/2011 22:59 לינק ישיר 

תמי281 כתב:
ואגב,מה עם ״מוזיקה יהודית מקורית״ במקום\בנוסף לאנטרנטיבית.

יהודית מקורית = אלטרנטיבית.
הבעיה עם ההגדרה של 'יהודית מקורית' היא שזה יכול להתפרש כמוזיקה 'כבדה' של חצרות חסידים שנחשבת למוזיקה יהודית שורשית.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/4/2011 23:03 לינק ישיר 

למה? אצלי יהודית מקורית זה אודי דוידי וכאלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2011 23:06 לינק ישיר 

נכון אמרת,'אצלך' אבל זה לא יובן נכון.אז קוראים לזה 'אלטרנטיבית'.
(בויקיפדיה דוקא קראו לזה 'מקורית')

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פשוט מוזיקה > מוזיקה חסידית - עריכת הערך בויקיפדיה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.