|
|
| נשלח ב-20/4/2011 23:19 |
|
| |
טוב,תעשו מה שאתם מבינים...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2011 23:21 |
|
| |
לפחות בתור מכריעה שלישית הייתי בסדר?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2011 23:24 |
|
| |
כן,הבעיה שגם פסנתרנכנס לתמונה וזה נהיה 2-2 , עכשיו נחכה לחמישי..........
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2011 12:41 |
|
| |
פסנתר אבל לא אמר כלום בנושא.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2011 13:39 |
|
| |
פסנתר אמר לעט, והוא דברר אותו לטובת העם...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2011 20:42 |
|
| |
טוב,בנוגע לפתיחה, זה מה שיש היום:
מוזיקה חסידית, היא סוגה מוזיקלית השייכת למוזיקה היהודית. במקור, המונח כלל רק ניגונים ושירים שהושרו בתנועת החסידות, בה יוחס למוזיקה תפקיד חשוב בעבודת השם. בימינו התרחב המונח והוא כולל את מרבית הז'אנרים המוזיקליים הרווחים בחברה היהודית אורתודוקסית, למעט החזנות האשכנזית והפייטנות הספרדית. זרמים אלו כוללים את ה"מוזיקה חסידות מודרנית" בה ניכרות השפעות של הרוק והפופ, כמו אצל מרדכי בן דוד ואברהם פריד, "שירת קרליבך" של הרב שלמה קרליבך וממשיכיו, "מוזיקה יהודית מקורית", בה השפעות של מוזיקת עולם ו"מוזיקה חסידית מזרחית", המושפעת מהמוזיקה המזרחית הישראלית. המשותף לכל שירי הסוגה הוא בעיקר התוכן: המילים לקוחות בעיקר מממקורות הספרות התורנית, כדוגמת התנ"ך, סידור התפילה, הגמרא והמדרשים ומקפידים בהם על כללי ההלכה, כגון הימנעות מאיזכור השם המפורש. לעתים המילים הן מקוריות, ותוכנן קשור לערכי היהדות. אני מתכוון להשאיר את הקטע הזה: ואז לפרט את הזאנרים כמצוין בדיון שבאשכול הזה.
מה דעתכם?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2011 21:45 |
|
| |
דעתנו כדעתך. מוסיפים גם את הדמויות העיקריות והיצירות לדוגמא וכו' כמו שאמרנו בעמוד הקודם?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2011 22:23 |
|
| |
דמויות עיקריות נכניס בכל ז'אנר. שירים לדוגמה לא נראה לי, כלומר,רשמנו שם של זמר, השירים שלו זה הדוגמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2011 22:56 |
|
| |
וואלה. צודק!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2011 23:01 |
|
| |
אז זה הולך ככה: (מה שמודגש זה הערות שלי)
כאן אמור להגיע תוכן עניינים
קטגוריות/סוגי מוזיקה חסידית/ ז'אנרים - מה הכותרת?
ניגונים חסידיים
מוזיקה חסידית
מוזיקה חסידית מודרנית הנשענת על בסיס המוזיקה החסידית המסורתית בליווי כלים חדשים ובמקצב מהיר יותר, בהשפעה בולטת של סגנונות ה רוק, הפופ, הדאנס ומוזיקה מערבית אחרת. בין האמנים הבולטים בתחום זה ניתן למנות את הזמרים מרדכי בן דוד, אברהם פריד ויעקב שוואקי, ואת המלחינים יוסי גרין, אלי גרסטנר, איצי וואלדנר, פינקי וובר ומשה לאופר, ואת המעבדים מונה רוזנבלום, אלי גרסטנר, ומשה לאופר,ואת המפיקים אלי גרסטנר, דוד פדידה ויוחי בריסקמן. (יותר מדי יח"צ לאלי גרסטנר??? מה עם קרליבך?)
מזרחי חסידי ז'אנר המשלב מוטיבים מזרחיים אך מושר ע"י זמרים המשתייכים לז'אנר החסידי, על פי רוב ללא מבטא מזרחי אולי אמור להיות תת קטגוריה לקטגוריה הקודמת??מזרחי מוזיקה דתית מזרחית המושפעת ממוזיקה ערבית וממוזיקה ים תיכונית ישראלית. בין האמנים הבולטים בתחום זה ניתן למנות את הזמרים חיים ישראל,יניב בן משיח,איציק אשל ואת המלחינים שמואל יונה. מישהו מכיר עוד שמות?מוזיקה יהודית מקורית (מוזיקה אלטרנטיבית) בין האמנים הבולטים בתחום זה ניתן למנות את אהרון רזאל,אודי דוידי, יוסףקרדונר, עדי רן ושולי רנד. אולי בעצם קרליבך קשור לכאן?מקהלות ילדים עוד סגנון שנפוץ במוזיקה החסידית הוא מקהלות הילדים..... (קצת עזרה! מה אני אמור לכתוב כאן?)בין המקהלות הבולטות ניתן למנות את פרחי לונדון פרחי מיאמי פרחי בני הישיבות שירה חדשה קול נוער שלשלת ג'וניור ועוד. ( כבר אין לי כח לפסיקים)עכשיו צריך קצת היסטוריה...........
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2011 23:12 |
|
| |
כמעט שכחתי (או יותר נכון שכחתי ועכשיו נזכרתי.....) שימוש עיקרי: שכתבנו קודם,בעצם זה רק בחסידי וניגונים חסידיים,בחסידי להזכיר ששרים בחתונות,בשבת וכד' ובניגונים חסידיים כבר רשום.
ציבור מאזינים: זה משהו מוגדר?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2011 03:48 |
|
| |
| עטT כתב: |  |
בין האמנים הבולטים בתחום זה ניתן למנות את הזמרים מרדכי בן דוד, אברהם פריד ויעקב שוואקי, ואת המלחינים יוסי גרין, אלי גרסטנר, איצי וואלדנר, פינקי וובר ומשה לאופר, ואת המעבדים מונה רוזנבלום, אלי גרסטנר, ומשה לאופר,ואת המפיקים אלי גרסטנר, דוד פדידה ויוחי בריסקמן.
(יותר מדי יח"צ לאלי גרסטנר??? מה עם קרליבך?)
|
|
אכן, היח"צ יותר מדי מורגש, ואסור שזה יקרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2011 12:40 |
|
| |
אז נוריד? או שנוריד רק את ה'מפיקים' לגמרי?
מישהו יודע עוד שמות במזרחי?
ניסוח ל'מקהלות ילדים'?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2011 12:56 |
|
| |
מבחינה דקדוקית, רק ויזתא צריך ו' החיבור... התכוונתי, רק ה"את" האחרון.
קרליבך נראה לי קשור לאלטרנטיבי.
מה עם הישראלי נטול המבטא, שלא משתייך לאלטרנטיבי? וסליחה על הדוגמא החוזרת מרועי ידיד?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2011 13:02 |
|
| |
| אידי כתב: |  | מבחינה דקדוקית, רק ויזתא צריך ו' החיבור... התכוונתי, רק ה"את" האחרון.
את הדקדוק, הניסוחים, הפסיקים, הקישורים הפנימיים וכו' אני משאיר לסוף, עכשיו זה ניסוח בגדול.
קרליבך נראה לי קשור לאלטרנטיבי. ולא לחסידי? או שקרליבך זה קטגוריה נפרדת? קרליבך ותלמידיו? (יש ערך בויקיפדיה 'שירת קרליבך')
מה עם הישראלי נטול המבטא, שלא משתייך לאלטרנטיבי? וסליחה על הדוגמא החוזרת מרועי ידיד?
לא מבין בעניין,אולי פסנתר ידע יותר מה לעשות.
|
|
|
|
|
|
|