בית פורומים פשוט מוזיקה

מוזיקה חסידית - עריכת הערך בויקיפדיה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/4/2011 23:19 לינק ישיר 

טוב,תעשו מה שאתם מבינים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2011 23:21 לינק ישיר 

לפחות בתור מכריעה שלישית הייתי בסדר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2011 23:24 לינק ישיר 

כן,הבעיה שגם פסנתרנכנס לתמונה וזה נהיה 2-2 , עכשיו נחכה לחמישי..........

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/4/2011 12:41 לינק ישיר 

פסנתר אבל לא אמר כלום בנושא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2011 13:39 לינק ישיר 

פסנתר אמר לעט, והוא דברר אותו לטובת העם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2011 20:42 לינק ישיר 

טוב,בנוגע לפתיחה, זה מה שיש היום:

מוזיקה חסידית, היא סוגה מוזיקלית השייכת למוזיקה היהודית. במקור, המונח כלל רק ניגונים ושירים שהושרו בתנועת החסידות, בה יוחס למוזיקה תפקיד חשוב בעבודת השם.

בימינו התרחב המונח והוא כולל את מרבית הז'אנרים המוזיקליים הרווחים בחברה היהודית אורתודוקסית, למעט החזנות האשכנזית והפייטנות הספרדית. זרמים אלו כוללים את ה"מוזיקה חסידות מודרנית" בה ניכרות השפעות של הרוק והפופ, כמו אצל מרדכי בן דוד ואברהם פריד, "שירת קרליבך" של הרב שלמה קרליבך וממשיכיו, "מוזיקה יהודית מקורית", בה השפעות של מוזיקת עולם ו"מוזיקה חסידית מזרחית", המושפעת מהמוזיקה המזרחית הישראלית.

המשותף לכל שירי הסוגה הוא בעיקר התוכן: המילים לקוחות בעיקר מממקורות הספרות התורנית, כדוגמת התנ"ך, סידור התפילה, הגמרא והמדרשים ומקפידים בהם על כללי ההלכה, כגון הימנעות מאיזכור השם המפורש. לעתים המילים הן מקוריות, ותוכנן קשור לערכי היהדות.

אני מתכוון להשאיר את הקטע הזה:

מוזיקה חסידית, היא סוגה מוזיקלית השייכת למוזיקה היהודית. במקור, המונח כלל רק ניגונים ושירים שהושרו בתנועת החסידות, בה יוחס למוזיקה תפקיד חשוב בעבודת השם.

בימינו התרחב המונח והוא כולל את מרבית הז'אנרים המוזיקליים הרווחים בחברה היהודית אורתודוקסית,

ואז לפרט את הזאנרים כמצוין בדיון שבאשכול הזה.

מה דעתכם?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/4/2011 21:45 לינק ישיר 

דעתנו כדעתך.
מוסיפים גם את הדמויות העיקריות והיצירות לדוגמא וכו' כמו שאמרנו בעמוד הקודם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2011 22:23 לינק ישיר 

דמויות עיקריות נכניס בכל ז'אנר.
שירים לדוגמה לא נראה לי, כלומר,רשמנו שם של זמר, השירים שלו זה הדוגמה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/4/2011 22:56 לינק ישיר 

וואלה. צודק!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2011 23:01 לינק ישיר 

אז זה הולך ככה:
(מה שמודגש זה הערות שלי)

מוזיקה חסידית היא סוגה מוזיקלית השייכת למוזיקה היהודית. במקור, המונח כלל רק ניגונים ושירים שהושרו בתנועת החסידות, בה יוחס למוזיקה תפקיד חשוב בעבודת השם.

בימינו התרחב המונח והוא כולל את מרבית הז'אנרים המוזיקליים הרווחים בחברה היהודית אורתודוקסית,

כאן אמור להגיע תוכן עניינים

קטגוריות/סוגי מוזיקה חסידית/ ז'אנרים - מה הכותרת?

ניגונים חסידיים
ניגונים חסידיים, היא סוגה מוזיקלית השייכת למוזיקה היהודית.המונח כולל ניגונים ושירים שהושרו בתנועת החסידות, בה יוחס למוזיקה תפקיד חשוב בעבודת השם,וכן שירים בסגנון זה שהולחנו כיום,שירים וניגונים אלו מלווים את התפילות ומושרים גם בטישים, התוועדויות, חתונות, סעודות מצווה ומועדים נוספים.
בין האמנים הבולטים בתחום זה ניתן למנות את חיים בנט,יוסף משה כהנא,ירמיה דמן ובן ציון שנקר.

מוזיקה חסידית
מוזיקה חסידית מודרנית הנשענת על בסיס המוזיקה החסידית המסורתית בליווי כלים חדשים ובמקצב מהיר יותר, בהשפעה בולטת של סגנונות הרוק, הפופ, הדאנס ומוזיקה מערבית אחרת.

בין האמנים הבולטים בתחום זה ניתן למנות את הזמרים מרדכי בן דוד, אברהם פריד ויעקב שוואקי, ואת המלחינים יוסי גרין, אלי גרסטנר, איצי וואלדנר, פינקי וובר ומשה לאופר, ואת המעבדים מונה רוזנבלום,  אלי גרסטנר, ומשה לאופר,ואת המפיקים אלי גרסטנר, דוד פדידה ויוחי בריסקמן.

(יותר מדי יח"צ לאלי גרסטנר???
מה עם קרליבך?)

מזרחי חסידי
ז'אנר המשלב מוטיבים מזרחיים אך מושר ע"י זמרים המשתייכים לז'אנר החסידי, על פי רוב ללא מבטא מזרחי
אולי אמור להיות תת קטגוריה לקטגוריה הקודמת??

מזרחי
מוזיקה דתית מזרחית המושפעת ממוזיקה ערבית וממוזיקה ים תיכונית ישראלית.
בין האמנים הבולטים בתחום זה ניתן למנות את הזמרים חיים ישראל,יניב בן משיח,איציק אשל ואת המלחינים שמואל יונה.
מישהו מכיר עוד שמות?

מוזיקה יהודית מקורית (מוזיקה אלטרנטיבית)
מוזיקה יהודית מקורית היא מוזיקה עכשווית הכוללת מגוון סגנונות כגון רוק, פופ, מוזיקת עולם, מוזיקה אתנית ועוד. המשותף לכולם הוא המסר שמנסים האמנים להעביר דרך שיריהם.
בין האמנים הבולטים בתחום זה ניתן למנות את אהרון רזאל,אודי דוידי, יוסףקרדונר, עדי רן ושולי רנד.

אולי בעצם קרליבך קשור לכאן?

מקהלות ילדים
עוד סגנון שנפוץ במוזיקה החסידית הוא מקהלות הילדים..... (קצת עזרה! מה אני אמור לכתוב כאן?)
בין המקהלות הבולטות ניתן למנות את פרחי לונדון פרחי מיאמי פרחי בני הישיבות שירה חדשה קול נוער שלשלת ג'וניור ועוד.
(כבר אין לי כח לפסיקים)

עכשיו צריך קצת היסטוריה...........

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/4/2011 23:12 לינק ישיר 

כמעט שכחתי (או יותר נכון שכחתי ועכשיו נזכרתי.....)
שימוש עיקרי: שכתבנו קודם,בעצם זה רק בחסידי וניגונים חסידיים,בחסידי להזכיר ששרים בחתונות,בשבת וכד' ובניגונים חסידיים כבר רשום.

ציבור מאזינים: זה משהו מוגדר?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/4/2011 03:48 לינק ישיר 

עטT כתב:

בין האמנים הבולטים בתחום זה ניתן למנות את הזמרים מרדכי בן דוד, אברהם פריד ויעקב שוואקי, ואת המלחינים יוסי גרין, אלי גרסטנר, איצי וואלדנר, פינקי וובר ומשה לאופר, ואת המעבדים מונה רוזנבלום,  אלי גרסטנר, ומשה לאופר,ואת המפיקים אלי גרסטנר, דוד פדידה ויוחי בריסקמן.

(יותר מדי יח"צ לאלי גרסטנר???
מה עם קרליבך?)

אכן, היח"צ יותר מדי מורגש, ואסור שזה יקרה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/4/2011 12:40 לינק ישיר 

אז נוריד? או שנוריד רק את ה'מפיקים' לגמרי?

מישהו יודע עוד שמות במזרחי?

ניסוח ל'מקהלות ילדים'?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/4/2011 12:56 לינק ישיר 

מבחינה דקדוקית, רק ויזתא צריך ו' החיבור...
התכוונתי, רק ה"את" האחרון.

קרליבך נראה לי קשור לאלטרנטיבי.

מה עם הישראלי נטול המבטא, שלא משתייך לאלטרנטיבי? וסליחה על הדוגמא החוזרת מרועי ידיד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2011 13:02 לינק ישיר 

אידי כתב:
מבחינה דקדוקית, רק ויזתא צריך ו' החיבור...
התכוונתי, רק ה"את" האחרון.

את הדקדוק, הניסוחים, הפסיקים, הקישורים הפנימיים וכו' אני משאיר לסוף, עכשיו זה ניסוח בגדול.

קרליבך נראה לי קשור לאלטרנטיבי.
ולא לחסידי? או שקרליבך זה קטגוריה נפרדת? קרליבך ותלמידיו? (יש ערך בויקיפדיה 'שירת קרליבך')

מה עם הישראלי נטול המבטא, שלא משתייך לאלטרנטיבי? וסליחה על הדוגמא החוזרת מרועי ידיד?

לא מבין בעניין,אולי פסנתר ידע יותר מה לעשות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פשוט מוזיקה > מוזיקה חסידית - עריכת הערך בויקיפדיה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.