|
|
| נשלח ב-4/6/2011 22:16 |
|
| |
| דייר כתב: |  | | נראה לי שהחז"ל שמתמצת את כל תורתו של מקסמן הוא "שכר מצווה מצווה ושכר עברה עברה"פשוט וקולע. |
|
אני מוחה זה לא תורה שלי ח"ו זה פשוט תורתינו הקדושה,
אגב: תעיין באבי עזר בפרשת השבוע (במדבר ו' יא') איך שהוא מסובב את החז"ל הזה,
|
| נשלח ב-4/6/2011 22:26 |
|
| |
"ובתורתו יהגה" - בתחלה היא נקראת תורת ה' ומשעמל בה היא נקראת תורתו
|
| נשלח ב-4/6/2011 22:32 |
|
| |
| דייר כתב: |  | "ובתורתו יהגה" - בתחלה היא נקראת תורת ה' ומשעמל בה היא נקראת תורתו _________________
|
|
תודה,
וזה מה שלא מבינים מבקרי המקרא, מה לי מי מה לי מה ומה לי מתי ?? התוכן העיקר וכל מי שמבין את תוכנו זה כאילו קיבל את התורה עכשיו וזה נהפך לתורותו ממש,
|
| נשלח ב-31/7/2011 00:00 |
|
| |
חז"ל ענק ביותר ומאוד עצכ"חי מושג "עולם הבא" בחז"ל (ומסכנים אלה שמחכים למשיח מיסטי)
גאל הדם הוא ימית את הרצח: כי שם אשב לשפוט את כל הגוים מסביב (יואל ד יב) אמרו לפניו רבש"ע אימתי הדין הזה ??? אומר להם אין לכם אלא לחכות לי, שנאמר (צפניה ג ח) לכן חכו לי נאם ה' ליום קומי לעד כי משפטי לאסוף גוים לקבצי ממלכות לשפוך עליהם זעמי כל חרון אפי כי באש קנאתי תאכל כל הארץ, אמרו לפניו רבש"ע והאיך הדין יוצא, ביד מלאכיך הם נמסרין ??? או בגיהנם הן נידונין ???
אומר להם הקב"ה הכל מכם והרשות בידכם להמית אותם במיתה שאתם רוצים, גואל הדם הוא ימית את הרוצח וכו', ואף לעולם הבא עומדים כל אומות העולם להכחיד אתכם שנאמר (תהלים פג ה) אמרו לכו ונכחידם מגוי ולא יזכר שם ישראל עוד ולא עליכם בלבד אלא עלי שנאמר (שם ב ב) התיצבו מלכי ארץ ורוזנים נוסדו יחד על ה' ועל משיחו ומה אני עושה להם ???מוסרם בידכם ואתם גובין נקמתי מהם שנאמר (יחזקאל כה יד) ונתתי את נקמתי באדום ביד עמי ישראל
(פסיקתא דרב כהנא פי' כס קפז)
תוקן על ידי maxmen ב- 31/07/2011 00:03:05
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2011 05:47 |
|
| |
כרגיל אין שום קשר בין הפסיקתא שהבאת לבין מה שאתה כנראה רוצה להוכיח ממנה. בפסיקתא כתוב שהשי"ת ימסור את הגויים בידינו ונעשה בהם דין. ואתה מפרש את זה שאנחנו נעשה בהם דין ללא שהשי"ת ימסור אותם בידנו. אלא שהדין שלנו היא מסירת השי"ת בעצמו. בחז"ל כתוב אין לכם אלא לחכות לי [והדגשת את זה] ואתה אומר אין לכם לחכות לי, אני [המשיח המיסטי] אף פעם לא אבא, תקחו את העניין לידיים שלכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2011 14:05 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | כרגיל אין שום קשר בין הפסיקתא שהבאת לבין מה שאתה כנראה רוצה להוכיח ממנה. בפסיקתא כתוב שהשי"ת ימסור את הגויים בידינו ונעשה בהם דין. ואתה מפרש את זה שאנחנו נעשה בהם דין ללא שהשי"ת ימסור אותם בידנו. אלא שהדין שלנו היא מסירת השי"ת בעצמו. בחז"ל כתוב אין לכם אלא לחכות לי [והדגשת את זה] ואתה אומר אין לכם לחכות לי, אני [המשיח המיסטי] אף פעם לא אבא, תקחו את העניין לידיים שלכם. |
|
כרגיל אתה תוקף סתם,
1, המושג "עולם הבא" את זה רציתי להוכיח, שעולם הבא מדובר בעתיד ולא בעולם דימיוני\רוחני,
2, הנקמה אנו נעשה בטבעיות ולא איזה משיח על טבעי, כמו שהציונים עשו, והיינו יכולים לעשות זאת כמו שר' עקיבא עשה בזמנו שלא הצליח אבל יכולנו לנסות בכל דור ודור,
איפה אמרתי שאין לחכות לי ?? הרי הדגשתי זאת במפורש, רק אתה פשוט לא מבין מה זה לחכות לי,
בתכלס אנו שואלים את האלוקים האם אתה תנקום דרך (על טבעי) מלאכים או גהינום וכדומה ?! אז האלוקים אומר במפורש לא אתם תעשו זאת עיין שם,
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2011 23:04 |
|
| |
(יג') חכמים ונבנים וידעים,,,,,,(טו') ואקח ,,,,חכמים וידעים: בי"ת בו בינה וכו' שאלמלא בינה אין כל העולם כלו מתקיים אפילו שעה אחת, שנאמר: "הבו לכם אנשים חכמים ונבנים" באותה שעה אמר להם הקדוש ברוך הוא לישראל: בני ! הבו עליכם בעלי בינה להיות ראשים עליכם, מיד הלך משה רבינו והיה מחזיר (= מסובב ומחפש) בכל משכנותיהם של ישראל ובקש בני אדם בעלי בינה ולא מצא, שנאמר: "ואקח את ראשי שבטיכם אנשים חכמים וידעים" ולא מצא "נבנים" מכאן אתה למד שגדולה בינה לפני הקדוש ברוך הוא יותר מן התורה, שאפילו אדם קורא תורה נביאים וכתובים ושונה משנה ומדרש, הלכות ואגדות, שמועות ותוספתות, מושלות ומעמדות וכל סדרי בראשית, ואין בו בינה ?! אין תורתו שוה כלום !
שנאמר:(ישעיה כט' יד') "ובינת נבניו תסתתר"
(אותיות דרבי עקיבא)
המלבי"ם אומר יסוד גדול בפסוק בישעיה "ובינת נבונים תסתתר"
(כי באמת היה להם לדעת שדברי ה' אל העם תורותיו מצותיו ונבואתו לא נאמרו לפי כח המשפיע רק כפי הכנת ושכל המקבל, כמו שהמלמד יורה את הנער כפי שכלו, לא כפי רוחב לב המורה)
וברכך בכל מעשה ידיך:
רבי יעקב אומר: יכול אתה לומר שהקדוש ברוך הוא יברכו ויפרנסו אפילו אם הוא יושב ובטל ??? תלמוד לומר: "ובכל מעשה ידיך", אם עשה אדם הרי הוא מתברך, ואם לאו ?! אינו מתברך !!!!
(מדרש תהילים)
מדרש שתומך ברעיון "הדמוקרטיה"
כקטן כגדול תשמעון: מנין שנזקקין (= מתיחסים) לטענת קטן מפני ישוב העולם (= קיום החברה) ? שנאמר: "כקטן כגדול תשמעון"
(מדרש אגדה)
תוקן על ידי maxmen ב- 06/08/2011 23:04:57
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2011 04:09 |
|
| |
למדתי עכשיו חולין וראו אייך השפה, תלמוד בבלי מסכת חולין דף ס עמוד ב אמר ר"ש בן לקיש: הרבה מקראות שראויין לשרוף וגו' (אילולי שאפשר לדרוש מהם ולעמיק בהם,)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2011 16:13 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | כרגיל אתה תוקף סתם,
1, המושג "עולם הבא" את זה רציתי להוכיח, שעולם הבא מדובר בעתיד ולא בעולם דימיוני\רוחני,
כל מי שלמד קצת יודע שהמושגים עולם הבא ולעתיד לבא ולימות המשיח תחיית המתים וכו' מתחלפים הרבה אצת חז"ל ואין שום ראיה ממקור אחד על כל שאר המקורות. 2, הנקמה אנו נעשה בטבעיות ולא איזה משיח על טבעי, כמו שהציונים עשו, והיינו יכולים לעשות זאת כמו שר' עקיבא עשה בזמנו שלא הצליח אבל יכולנו לנסות בכל דור ודור,
בטבעיות היינו שאנחנו נעשה אותו אבל ה' ימסרם בידינו בדרך נס או טבעי. אין אחד שחולק שמשיח זה בן אדם שיעשה מלחמות וכו'. אבל הציונים אינם לא משיח והם לא חיכו לה' שימסור את הגויים בידינו. איפה אמרתי שאין לחכות לי ?? הרי הדגשתי זאת במפורש, רק אתה פשוט לא מבין מה זה לחכות לי,
בתכלס אנו שואלים את האלוקים האם אתה תנקום דרך (על טבעי) מלאכים או גהינום וכדומה ?! אז האלוקים אומר במפורש לא אתם תעשו זאת עיין שם,
המדרש לא אומר שאין גיהנום ואין מלאכים וכו'. רק שהנקמה מתקיימת ביותר כשזה על ידינו ולא כשזה רק בעולם הבא. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2011 17:47 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | המדרש לא אומר שאין גיהנום ואין מלאכים וכו'. רק שהנקמה מתקיימת ביותר כשזה על ידינו ולא כשזה רק בעולם הבא.
|
|
לא הבנת כלום מצטער, זה רגיל למי שלומד לקנטר,
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2011 01:34 |
|
| |
ממש תשובה ענינית ....
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2011 20:36 |
|
| |
ארבעים יכנו: אמר רבא: כמה טפשי שאר אנשי (כמה טיפשים הם כת ההשקפה) דקיימי מן קמי ספר תורה (שקמים מפני כבוד ספר תורה) ולא קימי מקמי גברא רבא (ולא קמים בפני תלמיד חכם) דאלו בספר תורה כתיב: "ארבעים יכנו", ואתו רבנן בצרי חדא, (בתורה כתוב ארבעים ובאים החכמים ומורידים)
(מדרש הגדול)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2011 22:19 |
|
| |
וממילא יש לך לכבד [ולקיים דברי] החכמים של היום אע"פ שלפי דעתך דבריהם הם נגד התורה... [אגב זה גמרא נדמה לי במכות לא מדרש הגדול]
תוקן על ידי יהיאור ב- 10/09/2011 22:24:14
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2011 22:25 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | וממילא יש לך לכבד [ולקיים דברי] החכמים של היום אע"פ שלפי דעתך דבריהם הם נגד התורה...
[אגב זה גמרא נדמה לי במכות לא מדרש הגדול] |
|
נכון מאוד וזה זעקתי כל הזמן כאן בפורום, צריך החכמים לקחת את כוחם ולהפסיק לעבוד ע"ז לטקסט,
צטטי דווקא את המדרש הזה כי הוא מסביר למה יש לכבד אותם יותר, כי הם השליטים והם הקובעים ולא התורה,
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2011 22:28 |
|
| |
אגב אימרה חסידית. למה לא הביאו לראיה את זה שפיחתו יום מחמישים של ספירת העומר? אלא שחכם הוא זה שמציל יהודי מעוד מכה ולא מי שממציא סתם הלכות.
|
|
|
|
|