בית פורומים עצור כאן חושבים

חז"לים על דרך מקסמן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/12/2011 15:20 לינק ישיר 

"חשיבת חז"ל כאן היא על פי הכלל שהאדם חולם על מה שהוא מערר ביום, ורשע מערר מחשבות מסוג שלא כמנהג של עולם, במילא חלם סוג חלום שלא יכול להיות במציאות, פרה עולה מהמים ושבולים אוכלים שבולים,"

ואלומות משתחוות זה כן מנהגו של עולם?
ושמש וירח וכוכבים משתחווים זה מנהגו של עולם?

הרי המראות  ברוב החלומות אינן מנהגו של עולם ומראה של פרות שעולות מאזור שיש בו מים איננו יוצא דופן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2011 16:38 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
"
ואלומות משתחוות זה כן מנהגו של עולם?
ושמש וירח וכוכבים משתחווים זה מנהגו של עולם?

הרי המראות  ברוב החלומות אינן מנהגו של עולם ומראה של פרות שעולות מאזור שיש בו מים איננו יוצא דופן.

את שואלת על הגיון שאלת חז"ל, אוקיי,
בוודאי שאלומות משתחוות מהאוויר כל הזמן, אין כאן ראיה שלא קיים במציאות. זה שחשב שכל האלומות משתחוות לאלומתו זה כבר חלום ופתרוניו,
אותו דבר כלפי השמש והכוכבים, מה ראה בדיוק שהן משתחות או ראה שהם הולכים אחרי הכוכב שלו וכדומה זה עניין שבשגרה, כמו שתשאלי על דברי חז"ל שהשמש לא רואה את פגימת הירח, כוונתם לומר שלשמש יש עיניים ?? לא רק שאף פעם לא יכול לצאת מצב שהשמש תראה את הצד הלא מואר של הירח, כי זה חוק ההשתקפות מהשמש עצמו, והיות שהצל על הירח עושה כדור הארץ במילא לעולם השמש לא תראה את הצל בירח,

אבל כאן מדובר על פרות שנבראות מהמים וששובלים אוכלים שובלים, זה לא קיים במציאות רק אצל רשעים שחושבים נגד מנהגו של עולם = חוקי טבע, 

כילדים היינו אומרים אין אדם חולם חלום שפיל עוברת בחור של הסיכת תפירה, כי זה בלתי אפשרי בחוקי הטבע, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2011 17:40 לינק ישיר 

שוב דעת\חשיבת חז"ל נגד כת ההשקפה בעניין צניעות,

ויחשבה: כי כסתה פניה אמר רב חמא צריך אדם לרגל עצמו באחות אשתו ובקרובותיו שלא יכשל באחת מהן וממי את למד מיהודה ויחשבה לזונה למה כי כסתה פניה עד שהיא בבית חמיה (ב"ר)

כלומר חז"ל מבקרים את ההתנהגות של תמר שהחמירה על עצמה וכיסתה את פניה בבית חמיה, וזה גרם שיהודה נכשל עם כלתו, 

תוקן על ידי maxmen ב- 28/12/2011 17:40:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2012 18:33 לינק ישיר 

מצאתי תומך בחז"ל לרמב"ם בעניין "המאמין באותות ובמופתים יש בליבו דופי"

וידבר אהרן ויעש האתת לעיני העם: מסרו להן הסוד אבל שאר ההמון אינם יודעים בסודות לכך ויעש האותות לעיני העם (מדרש)

וימאן העם: עשו כמו שאמר הקב"ה ושמעו לקולך, יכול לא האמינו עד שראו האותות (?!) לא (!!) אלא וישמעו כי פקד ה', על השמיעה האמינו ולא על ראיית האותות, (שמו"ר) 

שמות רבה (וילנא) פרשת בא פרשה טז

ויקרא משה לכל זקני ישראל הה"ד (איוב יב) בישישים חכמה ואורך ימים תבונה, למה זכו הזקנים שיגאלו ישראל על ידיהן אלא בשעה שנגלה הקב"ה על משה בסנה אמר לו (שמות ג) לך ואספת את זקני ישראל כיון שבא משה מידה (שם /שמות/ ד) וילך משה ואהרן ויאספו את כל זקני בני ישראל, ואומר (שם /שמות ד'/) ויאמן העם, אמר הקב"ה הריני פורע לזקנים על שעשו את ישראל להאמין בשמי בשעה שאמר משה ואומר להם אלהי אבותיכם שלחני אליכם אלו לא קבלו הזקנים את דבריו של משה אף כל ישראל לא היו מקבלים אלא הזקנים קבלו תחלה ומשכו כל ישראל אחריהם ועשו אותן להאמין לשמו של הקדוש ברוך הוא אמר הקדוש ברוך הוא אף אני עושה להם כבוד ויהיה גאולת ישראל על ידיהן שיהיו ישראל שוחטים פסחיהם על ידיהן של זקנים שנאמר ויקרא משה לכל זקני ישראל לפיכך הכתוב משבחן (איוב יב) בישישים חכמה.

אז מה אנו רואים כאן, שלא האותות ולא שום שטויות פשוט המנהיגים = הזקנים גרמו לההמון ללכת אחרי משה ודעתו,
כך הבינו חז"ל וכך צריך וחייב כל חכם להבין,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2012 12:25 לינק ישיר 

(תודה למרכא טפחא היקר שהקפיץ את האשכול הזה   http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=24&topic_id=2165558&forum_id=1364)

ובכן עוד ראיה מחז"ל שנבואה זה תבונותו של הנביא\החכם, ולההמון הוא תולה באילן גבוה,

שמות פרק לב

(כו) וַיַּעֲמד מֹשֶׁה בְּשַׁעַר הַמַּחֲנֶה וַיּאמֶר מִי לַיקוָק אֵלָי וַיֵּאָסְפוּ אֵלָיו כָּל בְּנֵי לֵוִי:
(כז) וַיּאמֶר לָהֶם כּה אָמַר יְקוָק אֱלהֵי יִשְׂרָאֵל שִׂימוּ אִישׁ חַרְבּוֹ עַל יְרֵכוֹ עִבְרוּ וָשׁוּבוּ מִשַּׁעַר לָשַׁעַר בַּמַּחֲנֶה וְהִרְגוּ אִישׁ אֶת אָחִיו וְאִישׁ אֶת רֵעֵהוּ וְאִישׁ אֶת קְרבוֹ:
(כח) וַיַּעֲשׂוּ בְנֵי לֵוִי כִּדְבַר משֶׁה וַיִּפּל מִן הָעָם בַּיּוֹם הַהוּא כִּשְׁלשֶׁת אַלְפֵי אִישׁ:

אליהו רבה (איש שלום) פרשה ד ד"ה מפני מה זכה

ויעמד משה בשער וגו' ויאמר להם כה אמר ה' וגו': מעיד אני עלי את השמים ואת הארץ שלא אמר לו הקב"ה למשה כך לעמוד בשער המחנה ולומר מי לה' אלי (שם /שמות ל"ב/) ולומר כה אמר ה' אלהי ישראל (שם /שמות ל"ב/), אלא שהיה משה צדיק דן קל וחומר בעצמו, אמר, אם אני אומר לישראל, הרגו איש את אחיו ואיש את רעהו ואיש את קרובו (שם /שמות ל"ב/ כ"ז), יהו ישראל אומרים, לא כך למדתנו, סנהדרין שהורגת נפש אחת בשבוע נקראת מחבלנית, מפני מה אתה הורג שלשת אלפים ביום [אחד], לפיכך תלה בכבוד שלמעלה, שנאמר כה אמר ה' (בלי שאמר לו, ובאמת חז"ל שואלים איפה אמר לו ? ומתרצים "זובח לאלהים יחרם" (שמות כב' יט')ויש בחז"ל שמתרצים שאמר לו לך רד = מרדות כלומר רד מלשון מרדות הם צריכים (שמו"ר max )  מה ענין שלאחריו, (כלומר ראיה שבאמת לא האלוקים אמר לו max ) ויעשו בני לוי כדבר משה (ולא כתוב כדבר האלוקים max ) 

תוקן על ידי maxmen ב- 10/02/2012 13:05:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/4/2012 04:42 לינק ישיר 

דווקא במדרש הלכה = בספרי, קיבלנו הדרכה ותובנה עמוקה מהי מדרשי הגדה,

ספרי דברים פרשת עקב פיסקא מט

רצונך להכיר את מי שאמר והיה העולם ?! למוד הגדה !!!! שמתוך כך אתה מכיר את מי שאמר והיה העולם ומדבק בדרכיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2012 22:43 לינק ישיר 

קיץ בריא לכולנו

לקט חז"לים שלמדנו בחג הנפלאה הזה,

הרוצה להכיר את מי שאמר והיה עולם ?! ידבק באגדה !!! (ספרי עקב)

(משנת רבי אליעזר פרשה א  )
אמר ר' אליעזר ביר' שמעון, כל מקום שאתה מוצא דבריו שלרבי אליעזר בנו של ר' יוסי הגלילי בהגדה עשה אזנך כאפרכסת, שנאמר להקשיב לחכמה אזניך תטה לבך לתבונה, שמתוך כך אתה מכיר את מי שאמר והיה העולם למוד לך הגדה, שמתוך כך אתה מכיר את התורה ודרכי בוראך, ללכת בכל דרכיו ולדבקה בו.

(אוי להם לבריות שלא יודעים ולא לומדים מדע,)

(מדרש תהלים (בובר) מזמור קלו)
תניא ר' יוסי אומר אוי להם לבריות שרואות ואינם יודעים מה רואות, עומדין ואינם יודעין על מה עומדים, הארץ על מה היא עומדת,??

(מכת בכורות רציונאלי בחז"ל, הבכורים פשוט היו איום כי הם האמינו במשה, ואז פשוט הרגו אותם, מבחינת הבא להורגך השכם להורגו)

מדרש תהלים (בובר) מזמור קלו

למכה מצרים בבכוריהם. בשעה ששלח הקב"ה מכת בכורות, א"ל כחצות הלילה ומת כל בכור, נכנסו כל הבכורות אצל אבותיהם ואמרו להם כל מה שאמר משה הביא עלינו, אין אתם מבקשים שנחיה, בואו והוציאו את העברים האלו מבינינו, ואם לאו אנו מתים, השיבו להם ואמרו אפילו כל המצרים מתים אינן יוצאין מכאן, מה עשו נכנסו כל הבכורות אצל פרעה, והיו מצווחין לפרעה, ואומרים בבקשה ממך הוצא את העם הזה שבשבילם רעה תבא עלינו ועליך, אמר לעבדיו צאו וקפחו שוקיהם של אלו, מה עשו הבכורות מיד יצאו ונטלו כל אחד חרבו והרג את אביו, שנאמר למכה מצרים בבכוריהם, למכה בכורי מצרים אין כתיב כאן, אלא למכה מצרים בבכוריהם, ששים רבוא הרגו הבכורות באבותיהם,

(קריאת ים סוף רציונאלי ?!)

(מדרש תנחומא (ורשא) פרשת בראשית סימן ז)
בוא וראה כל מי שבקש לעשות עצמו אלוה בונה לו פלטרין בתוך המים פרעה בנה לו פלטרין בתוך המים וסתם מי נילוס שלא ירדו לתוך הים (סכר בל"ז max) והמים מתגברין ותולין הפלטרין והגביהו אותו ונשאוהו למעלה שנא' (יחזקאל כט) דבר ואמרת כה אמר אדני ה' הנני אליך פרעה מלך מצרים התנין הגדול וגו', א"ל הקב"ה רשע נתגאית במים במים אתה מת דכתיב ונער פרעה וחילו וגו'

(מדרש חז"ל עמוק מאוד, בעניין התבונה,)

(מדרש תהלים (בובר) מזמור קלו)
תנא דבי אליהו פעם אחת הייתי עובר ממקום למקום מצאני אדם אחד שהיה בו מקרא ואין בידו משנה אמר לי רבי רוצה אני לומר לפניך דבר אחד ומתירא אני שמא תקפיד אמרתי לו ח"ו ?! אם אתה שואלני בדבר תורה,?! (לך ספר את זה לכת ההשקפה max) א"ל ר' מפני מה כתיב נותן לחם לכל בשר, וכתיב נותן לבהמה לחמה (תהלים קמז ט), וכי אין אדם מכין לחמו, ??? (בקושי רב ?? max) א"ל זהו דרך ארץ עושה בידיו והקב"ה מברך מעשה ידיו, שנאמר למען יברכך ה' אלהיך בכל מעשה ידך (דברים יד כט), יכול יהא יושב ובטל,(?! ויהיה לו אוכל ולחם ? max)  ת"ל אשר תעשה (!!! בלי עמל לא יהיה לו לחם max) (שם שם /דברים י"ד/) א"ל תשובה זו היא שטה ראשונה שאמרתי לך, והיא מקובלת בעיני, (כלומר הבין בעל המקרא הזה שהאדם צריך לעמול בשביל לחם ובהמה לא צריכה, אבל זה שהאדם צריך לעמול זה  נקרא שהאלוקים נותן לו ? max ) אמר לו בני אשיבך, צא ולמד מן השוטה כשנטלה ממנו חכמה אינו יכול לפרנס עצמו שעה אחת, כך בני אדם כשנטלה מהם דעה חשובים כבהמה וכחיה ועוף, והקב"ה מחלק מזונות לכל באי עולם. (אייך ? עם התבונה הדעת שנתן לו max )

(זכות מלאכה עומדת איפה שזכות אבות לא יכול לעמוד לנו, חז"ל ענק ביותר)

מדרש תנחומא (ורשא) פרשת ויצא סימן יג

מכאן אנו למדין שזכות מלאכה עומדת במקום שאין יכול זכות אבות לעמוד, שנאמר לולי אלהי אבי אלהי אברהם וגו' א"כ לא עמדה לו זכות אבותיו אלא לשמירת ממונו, את עניי ואת יגיע כפי ראה אלהים ויוכח אמש, שהזהירו מהרע לו בזכות יגיע כפיו למד שלא יאמר אדם אוכל ואשתה ואראה בטוב ולא אטריח עצמי ומן השמים ירחמו, לכך נאמר ומעשה ידיו ברכת (איוב א), צריך לאדם לעמול ולעשות בשתי ידיו והקב"ה שולח את ברכתו,

(חז"ל בעניין אייך עובדת הנבואה, מתי אמר בחצי הלילה ??)

(פסיקתא רבתי (איש שלום) פיסקא יז - ויהי בחצי הלילה)
מקים דבר עבדו זה משה לא כן עבדי משה (במדבר י"ב ז'), ועצת מלאכיו ישלים זה משה וישלח מלאך ויוציאנו ממצרים (שם /במדבר/ כ' ט"ז), אמר הקב"ה למשה לך אמור להם לישראל ועברתי בארץ מצרים בלילה הזה (שמות י"ב י"ב) הלך משה ואמר לישראל כה אמר ה' כחצות הלילה אני יוצא בתוך מצרים (שם /שמות/ י"א ד') אמר הקב"ה כבר הבטחתי למשה ואמרתי לו בכל ביתי נאמן הוא (במדבר שם), יהא משה עבדי כזבן,(?!) אלא מה אמר משה כחצות הלילה אף אני פועל בחצי הלילה.

(בכל זאת התקיים דבר האלוקים שאמר ועברתי בארץ מצרים בלילה הזה, ולאו דווקא בחצות)

(פסיקתא דרב כהנא (מנדלבוים) פיסקא ז - ויהי בחצי הלילה)
אמר ר' יוחנן בן זכאי מצינו שהיום והלילה קרויין יום, דכתיב ויהי ערב ויהי בקר יום אחד (בראשית א: ה). ר' יהושע בר' נחמיה שמע לה מן הדא, גם חשך לא יחשיך ממך ולילה כיום תאיר כחשיכה כאורה (תהלים קלט: יב), חשיכה שהיא אורה לפני, ולילה לתשמישן של בריות. הוי בו ביום מתו בכוריהם של מצרים. הא כיצד ?, לקו מכת מיתה מבערב והיו מפרפרין כל הלילה ומתים ביום. ומה טעם ? כלנו מתנו אין כתו' כאן אלא כלנו מתים (שמות יב: לג), מייתי' ואזלין. הה"ד ביום הכותי כל בכור (במדבר ג: יג), ולהלן את אומ' ביום הקדשתי לי כל בכור (עיין שם /במדבר/ ח: יז), אמור מעתה ביום שמתו בכוריהם של מצרים בו ביום הקדשתי לי כל בכור.

(שיטה אחרת, מי לא ידע מתי חצות הלילה,)

(פסיקתא דרב כהנא (מנדלבוים) פיסקא ז - ויהי בחצי הלילה)
תני ר' שמעון בן יוחאי: משה לא היה יודע לא עתותיו ולא רגעיו ולא זמניו של לילה לפיכך אמר כחצות הלילה

(אנו מבחינת גרים ??)

(מדרש תנחומא (ורשא) פרשת לך לך סימן ו)
א"ל ר"ש בן לקיש חביב הגר לפני הקב"ה מן אותן אוכלוסין שעמדו על הר סיני, למה ? שכל אותן אוכלוסין אלולי שראו הקולות והלפידים וברקים וההרים רועשים וקול שופרות (ו)לא קבלו עליהם מלכות שמים, וזה לא ראה אחד מכולם ובא ומשלים עצמו להקב"ה וקבל עליו עול מלכות שמים יש חביב מזה ??? 

(מדרש עמוק בעניין תוכן לוחת הברית, מול כל האלילים\פרטומין,)

(מדרש תנחומא (ורשא) פרשת שופטים סימן ט)
אמר רבי חנינא בשעה שהקב"ה ידין את העולם תופשן לדין הן ואלהיהם ומעמיד להם פרטומין (ציורים של חצי גוף העליון כמו שנהוג בבתי המשפט וכדומה max) ומביא שתי הלוחות שבהן עשרת הדברות ואומר להם כלום השגיחו עליכם ?! ואומרים לפניו מיום שבראת אותנו לא השגיחו עלינו אלא עמך ישראל בלבד (כלומר לוחות הברית שהם חוקי היסוד של האומות הם שמרו עליהם, ולא כל האידואולוגיות שהפרטומין\הציורים מסמלים להם, max ) 

(אנחנו צריכים להבין שאין את הלוחות כלל, אז אייך הם שומרים עליהם ועלינו ? התשובה הפשוטה לעומק שהכוונה שהתוכן של הלוחות שומרים עלינו ועליהם,)

(חז"ל עמוק ביותר,)

(פרקי דרבי אליעזר (היגר) - "חורב" פרק לו)
מכאן אמרו אל תתיירא מפני איש שוטר ומושל ( = אפי לא יראי שמים, כי יש לו את הפחד מהחוק שלו max ) אלא מפני איש שאין בו יראת שמים,

(אייך התבונה\האלוקים כביכול מתחרט שיצאו בחיפזון)

(שמות רבה (וילנא) פרשת בא פרשה יט)
אבל לעתיד לבוא (ישעיה נב) כי לא בחפזון תצאו ובמנוסה לא תלכון, למה הדבר דומה, לסוחר שנכנס לשרות בפונדק עמד שם כל היום, בלילה עמד ונטל כל אשר לו ויצא לדרכו, עמדה הפונדקית בבקר והתחילה צווחת ראו הפרגמטוטוס עמד בלילה ונטל כל אשר לי ויצא לו שמע אותו הפרגמטוטוס ואמר מי גרם לי לשמוע כך אלא מפני שיצאתי בלילה לפיכך נשבע אני שלא אצא בלילה עוד, כך התקינו ישראל עצמן בלילה לצאת בהשכמה עמדו המצרים אחר שהלכו להם ואמרו נרדוף אחריהם מפני שנטלו כל אשר לנו שנא' (שמות יד) וירדפו מצרים אחריהם א"ל הקב"ה מי גרם לכם כל אלו (?!) חפזון שיצאתם בו (!!) מיכן ואילך כי לא בחפזון תצאו לשעבר אני ובית דיני הייתי מהלך לפניהם שנאמר (שם /שמות/ יג) וה' הולך לפניהם יומם, אבל לע"ל אני לבדי שנאמר (ישעיה נב) כי הולך לפניכם ה' ומאספכם אלהי ישראל.

(חז"ל מול חז"ל לגבי נפילת צלם של נבוכדנצר)

בראשית רבה (וילנא) פרשת ויצא פרשה סח

והנה מלאכי אלהים, זה דניאל, עולים ויורדים בו, שעלה והוציא את בלעו מתוך פיו, הה"ד (ירמיה נא) ופקדתי על בל בבבל והוצאתי את בלעו מפיו, שהיה לו תנין אחד לנבוכדנצר והיה בולע כל מה שהיו משליכין לפניו, א"ל נבוכדנצר לדניאל כמה כחו גדול שבולע כל מה שמשליכין לפניו, אמר לו דניאל תן לי רשות ואני מתישו, נתן רשות, מה עשה נטל תבן והטמין לתוכו מסמרים השליך לפניו ונקבו מסמרים את בני מעיו, הה"ד והוצאתי את בלעו מפיו.

שיר השירים רבה (וילנא) פרשה ז

ורבנן אומרים כמה הוה נבוכדנצר מפתהו לדניאל ואומר לו לית את סגיד לצלמא דרידא ליה ואית ליה ממשא, אמר ליה תא חמי מהו עביד, ואת מן גרמך את סגיד ליה, מה עשה אותו רשע נטל ציצו של כהן גדול ונתנו לתוך פיו, וכינס כל זני זמרא והוו מקלסין קדמוהי והוא אומר אנכי ה' אלהיך, כיון דחמא דניאל כן אמר ליה לית את יהיב לי רשותא למיסק ולמנשק הדין צלמא דידך על פומיה, אמר ליה ולמה על פומיה, אמר ליה דהוא טעים משתעי, מיד נתן לו רשות וסלק מיסלק, אישתבע לציצא ואמר ליה בשר ודם אני ושלוחו של הקב"ה אני אלא הזהר שלא יתחלל בך שם שמים וגוזר אני עליך שתבא אחרי, בא לנשקו והוציא בלעו מתוך פיו, מן דנחת מתכנשין כל זני זמרא והוו מקלסין קדמוהי ולא הוה עביד כלום, באותה שעה הפיל הרוח את הצלם, כיון שראו אומות העולם נסים וגבורות שעשה הקב"ה עם חנניה וחבריו, הוו נסבין ית טעותהון ומתברין יתהון, ועבדין יתהון זוגין פעמונין ותלן יתהון בכלביהון ובחמוריהון, והוו מקרקשין בהון ואמרון אתון חמון למה הוינן סגדין, לקיים מה שנא' כרע בל קרס נבו היו עצביהם לחיה ולבהמה, ויהיו נא שדיך כאשכלות הגפן, זה פרץ וזרח, מה פרץ וזרח נגזרה עליהם שריפה ולא נשרפו, אף אלו נגזרה עליהם שריפה ולא נשרפו, וריח אפך כתפוחים, אמר רבי אלעזר מאחר שכתב בהן (דניאל ג') וריח נור לא עדת בהון, ואת אמר וריח אפך כתפוחים, ולמה היה דומה ריחן לריח שדה של תפוחים.

(עוד בעניין נבואה, האם בני נח יכולים לסמוך על שבועת האלוקים בעניין המבול ?)

בראשית רבה (וילנא) פרשת נח פרשה לד

רב הונא בשם רבי אחא מה סבורים בני נח שבריתן כרותה ועומדת לעד, כך אמרתי להם עוד כל ימי הארץ וגו', אלא כל זמן שהיום והלילה קיימין בריתן קיימת וכשיבא אותו היום שכתוב בו (זכריה יד) והיה יום אחד הוא יודע לה' לא יום ולא לילה באותה שעה ותופר ביום ההוא, א"ר יצחק מי גרם להם שימרדו בי לא על שהן זורעין ולא קוצרין

(במדרש אחר אומר שהשבועה היית גם על חלק ולאו דווקא על הכל הארץ, במילא השבועה לעולם לא התקיים, אל כורחינו שהתבונה של נח דיבר (כלומר בכדי להמשיך להוליד הוא הרגיע את עצמו את בניו וצאצאיו לעולמים שלא יהיה יותר מבול) ולא שהאלוקים באמת הבטיח בשבועה שלא יהיה צונאמי ומבול על חלק או אפי על כל הארץ ח"ו)

(מה שאסתר ידע לא יודעים אנשי כת ההשקפה)

אסתר רבה (וילנא) פרשה ח

ותאמר אסתר להשיב אל מרדכי, אמרה לו לך כנוס את כל היהודים הנמצאים בשושן וצומו עלי ואל תאכלו ואל תשתו שלשת ימים אלו הן י"ג וי"ד וט"ו בניסן, שלח לה (= מרדכי) והרי בהם יום ראשון של פסח, אמרה לו (= אסתר) זקן שבישראל (= ראש סנהדרין) למה הוא פסח, (כלומר בשביל מה פסח אם אין אומה שיקיים את הפסח ?? max) מיד שמע מרדכי והודה לדבריה הה"ד ויעבר מרדכי ויעש ככל אשר צותה עליו אסתר,

חברי וחכמי וגולשי הפורום,יש עמי עוד הרבה מאוד שרציתי ולכתוב, אבל הזמן שלי נגמר,
בברכה
max

תוקן על ידי maxmen ב- 14/04/2012 23:04:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2012 23:07 לינק ישיר 

מדרשי  חז"ל לפי עצכ"ח

פסחים דף קיח.  אמר רב שיזבי משמיה דרבי אלעזר בן עזריה: קשין מזונותיו של אדם כקריעת ים סוף,

סנהדרין דף כב.     אמר רבה בר בר חנה אמר רבי יוחנן: קשה לזווגם כקריעת ים סוף,

והשאלה היא- למי זה קשה?   לה' ודאי שזה לא קשה! לאדם ? מה לאדם ולקריעת ים סוף?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2012 23:18 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מדרשי  חז"ל לפי עצכ"ח

פסחים דף קיח.  אמר רב שיזבי משמיה דרבי אלעזר בן עזריה: קשין מזונותיו של אדם כקריעת ים סוף,

סנהדרין דף כב.     אמר רבה בר בר חנה אמר רבי יוחנן: קשה לזווגם כקריעת ים סוף,

והשאלה היא- למי זה קשה?   לה' ודאי שזה לא קשה! לאדם ? מה לאדם ולקריעת ים סוף?

ירוחם:

יש ווארט ידוע בעניין,

למה קריעת ים סוף קשה ולמה מזונותיו וזיווגם ? למה שלש אלה קשים ?

התשובה, כך
האלוקים אמר לים בששת ימי בראשית שיבוא יום שאלה ירצו לעבור אז תתן להם לעבור, (האלה היו נשמות בני ישראל נקים אז) בבוא היום הים פשוט לא הכיר אותם הם היו מלוכלכים עם ע"ז, ולכן לא רצה לתת להם לעבור, אז האלוקים בעצמו היה צריך לרדת ולאמר לים שזה הם באמת,

אותו דבר, לגבי מזונות, בראש השנה ויום כיפור אנו כמו מלאכים ונקיים,
למוחרת שמלאך רוצה לתת לנו מזונות הוא פשוט לא מכיר אותנו אנו כבר שוב מלוכלכים, אז צריך האלוקים בעצמו לבוא לאמר הנה זה הוא,

אותו דבר לגבי זיווגים, הרי ארבעים יום לפני יצירת הוולד כבר מכריזים על זיווגם, שמגיע גיל 18\20 המלאך לא מכיר אותם הם כבר מלוכלכים עם חטאים, צריך האלוקים לבוא בעצמו לאמר הנה זה זה וזאתי, והבן,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2012 13:14 לינק ישיר 

מקס
אני מסתפק בווארטים בלי מלאכים, ומעשי בראשית.
כשבני ישראל עמדו על הים- הם נחלקו ל4 כיתות-כפי שכתוב-
כיתה אחת רצתה להלחם
כיתה אחת רצתה להתפלל
כיתה אחת רצתה לשוב מצרימה
וכיתה אחת רצתה להכנס ולטבוע בים.
והנה  בפועל שום דבר ממה שרצו הכיתות לא היה. הים נבקע,
כך גם הפרנסה והזיווג- אדם מתכנן להתחתן עם כל המעלות הרצויות לו באותו זמן- בפועל הוא לא מקבל מה שרצה.
וכן בפרנסה- לנער יש תוכנית בראש להיות זה וזה- ולבסוף יוצא משהו אחר.

עו"ד אמר ללקוח- כשהייתי ילד רציתי להיות שודד.
השיב הלקוח- אשריך- לא כל אדם מצליח להגשים את חלומות ילדותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2012 12:19 לינק ישיר 

וכי תזבחו זבח שלמים: לה' שמעון בן עזאי אומר בוא וראה בכל הקרבנות שכתורה לא נאמר בהם לא אלקים ולא אלקיך ולא שדי וצבאות אלא יו"ד וה"י שם מיוחד שלא ליתן פתחון פה למינים לרצות
(ספרי פנחס פ' קמג) 

תלמוד בבלי מסכת מנחות דף קי עמוד א

תניא, אמר רבי שמעון בן עזאי: בוא וראה מה כתיב בפרשת קרבנות, שלא נאמר בהן לא אל ולא אלהים אלא ה', שלא ליתן פתחון פה לבעל דין לחלוק; ונאמר בשור הגס +ויקרא א'+ אשה ריח ניחוח, ובעוף הדק +ויקרא א'+ אשה ריח ניחוח, ובמנחה +ויקרא ב'+ אשה ריח ניחוח, לומר לך: אחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוין את לבו לשמים; ושמא תאמר: לאכילה הוא צריך, ת"ל: +תהלים נ'+ אם ארעב לא אומר לך כי לי תבל ומלואה, ונאמר: +תהלים נ'+ כי לי כל חיתו יער בהמות בהררי אלף ידעתי כל עוף הרים וזיז שדי עמדי האוכל בשר אבירים ודם עתודים אשתה, לא אמרתי אליכם: זבחו כדי שתאמר אעשה רצונו ויעשה רצוני, לא לרצוני אתם זובחים אלא לרצונכם אתם זובחים, שנאמר: +ויקרא י"ט+ לרצונכם תזבחהו. דבר אחר: לרצונכם תזבחהו - לרצונכם זבחו, לדעתכם זבחו; כדבעא מיניה שמואל מרב הונא: מנין למתעסק בקדשים שהוא פסול? שנאמר: ושחט את בן הבקר, שתהא שחיטה לשם בן בקר; אמר לו: זו בידינו הוא, לעכב מנין? ת"ל: לרצונכם תזבחהו, לדעתכם זבחו

סיבת הגלות האמיתית, "צדק חברתי"

לעני ולגר תעזב אתם: גלתה יהודה מעוני (איכה א ג) על שגזלו מתנות עני כמד"א לעני ולגר תעזוב אותם
(איכ"ר פ"א כח)

הפשט הפשוט של לא תשא את שם אלוקיך לשווא,

לא תשא את שם ה' אלקיך לשוא (שמות כ ז) אמר ר' זעירא אם בשבועת שוא הכתוב מדבר הרי
אמר לא תשבעו בשמי לשקר מה ת"ל לא תשא וכו' שלא תקבל עליך שררה ואין אתה ראוי
לשררה וכו'  (פסיקתא רבתי)
(מכאן שאין לאדם לדבר בשם האלוקים,)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2012 05:18 לינק ישיר 
כת ההשקפה הצליחה להפוך את החושך כאידיאל רח"ל

ושמתי אני את פני באיש ההוא ובמשפחתו:
משבטלה סנהדרין בטל שיר מבית המשתאות (כלומר לא כפי שחושבים שאסרו לשיר, רק בוטל משום הסבל החברתית שלנו פשוט אף אחד לא שמח יותר ולא הולך לבית משתאות, וזה כבר התשובה למה אין מוזיקה יהודית מקורית ראו אשכול זה למה אין מוזיקה יהודית מקורית ??? max )
וכי מה היתה סנהדרין מועלת לישראל (?!) אלא לענין שנא' ואם העלם יעלימו עם הארץ  משהיתה סנהדרין קיימת היו נפרעין ממנו, ועכשיו נפרעין ממנו ומקרוביו שנא' ושמתי אני את פני באיש ההוא ובמשפחתו (וכל זה למה ? כי הולכים אחרי האלוהים אחרים ולא עושים דין = סנהדרין max )
(תוספתא סוטה פט"ו ז)

שאין סנהדרין אין שמחה שאין שמחה אין משתאות,
זוהי הסתכלות חז"ל,
ולא כפי כת ההשקפה שמשתאות היא חיסרון, להפך שאין משתאות סימן שאנו מוכים וכואבים כל הזמן, על דרך בָּנֶיךָ וּבְנתֶיךָ נְתֻנִים לְעַם אַחֵר וְעֵינֶיךָ ראוֹת וְכָלוֹת אֲלֵיהֶם כָּל הַיּוֹם וְאֵין לְאֵל יָדֶךָ: פְּרִי אַדְמָתְךָ וְכָל יְגִיעֲךָ יֹאכַל עַם אֲשֶׁר לֹא יָדָעְתָּ וְהָיִיתָ רַק עָשׁוּק וְרָצוּץ כָּל הַיָּמִים: וְהָיִיתָ מְשֻׁגָּע מִמַּרְאֵה עֵינֶיךָ אֲשֶׁר תִּרְאֶה:

כת ההשקפה הצליחה להפוך את החושך כאידיאל רח"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2012 14:47 לינק ישיר 
תורת הגננת קיים בתורה ובחז"ל ???

ובכן הנה לנו חז"ל ונבין מכך מהי תורת הגננת, (אגב זה נבין מהו אלוקי ישראל)

סלח נא ויאמר ה' סלחתי כדברך: ויאמר יהושע אל העם לא תוכלו לעבוד את ה' כי אלהים קדושים הוא אל
קנא הוא לא ישא לפשעכם ולחטאתיכם כי תעזבו את ה' וגו'( יהושע כד יט כ) א"ל הקב"ה ליהושע מה זה יהושע שוב אמרת לשון הרע לפני וכו' ?! וכי לא אני הוא שאמרתי למשה רבך (לעיל פס' יב) אכנו בדבר ואורישנו ואעשה אותך לגוי גדול ועצום ממנו כשבא דבר גדול בישראל ע"י מרגלים ועמד משה בתפלה לפני להזכיר שמותם של אבותיהם שמעתי תפלתו מיד וכיון שאמר לפני סלח נא לעון העם הזה וגו' סלחתי שנאמר ויאמר ה' סלחתי כדבריך וכו' והשיב יהושע לפני הקב"ה ואמר רבש"ע לא אמרתי כך לישראל אלא כדי לאיים אותם כדי שייראו מפניך שלא יחטאו ויעבדוך בלב שלם, באותה שעה היה הקב"ה מגפף ומנשק את ידיו של יהושע על חכמתו ועל בינתו
(תנדבא"י פי"ח)

(לתשומת לב של שותף סוד היקר)

תוקן על ידי maxmen ב- 17/06/2012 14:47:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2012 16:55 לינק ישיר 
הבא להורגך השכם להורגו ?? חז"ל עמוק ביותר,

לרגום אתם באבנים: מעיד אני עלי שמים וארץ שלא היה בדעתו של הקב"ה להמית עשרה נשיאים הללו מישראל אלא משום
שהיו רצים אחר משה ואהרן לרגום אותם באבנים עד שנמשכו ונכנסו תחת ענני הכבוד תחת כנפי השכינה שנא' ויפול משה ואהרן וגו' ויהושע בן נון וגו' ויאמרו וגו' ויאמרו כל העדה לרגום אותם באבנים וגו'
(תנא דבי אליהו פכ"ט)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2012 01:50 לינק ישיר 

איךביןמוחה כתב:

שכן רוב המשתתפים כאן כלל אינם חושבים שהפסוקים הללו נכתבו על ידי אנשים השונים ממני וממך, שיש בכלל נבואה או רוח הקודש וכדו'

קח לך חז"ל מהשבת שעברה,

דברים רבה (וילנא) פרשת נצבים פרשה ח

ג זש"ה (משלי כד) ראמות לאויל חכמות בשער לא יפתח פיהו, מהו ראמות לאויל חכמות א"ר תנחומא הטיפש הזה נכנס לבית הכנסת והוא רואה אותן שנושאים ונותנים בתלמוד והוא אינו יודע מה הן אומרין הוא מתבייש שנא' בשער לא יפתח פיהו ואין שער אלא סנהדרין דכתיב (דברים כה) ועלתה יבמתו השערה אל הזקנים, ד"א רבנן אמרי הטיפש הזה נכנס לבית הכנסת ורואה אותן עוסקים בתורה והוא אומר להן היאך אדם למד תורה תחלה אומרים לו תחלה קורא במגילה ואח"כ בספר ואח"כ בנביאים ואח"כ בכתובים משהוא גומר את המקרא שונה את התלמוד ואח"כ בהלכות ואח"כ באגדות כיון ששומע כך אומר בלבו אימתי אני למד כל זאת וחוזר מן השער הוי בשער לא יפתח פיהו, א"ר ינאי למה הדבר דומה ? לככר שהיה תלוי באויר. טיפש אומר מי יוכל להביאו ?! ופקח אומר: לא אחד תלה אותו ?!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > חז"לים על דרך מקסמן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.