שאלה: מיהי הסמכות העליונה בדורנו בנושא שינוי שמות ומתן שמות?

ידועה לכם דעתי שהגר"ח קנייבסקי הוא גלגול אדם הראשון, מרשימת שבעת הרועים. כעת שימו לב לחדוש היפה בו נראה כיצד הכל חוזר על עצמו ואין חדש תחת השמש ומה שהיה בעבר חוזר בדיוק על עצמו והנשמות נשארות אותן נשמות והכוחות המרכזיים כמעט ולא משתנים. מה היתה מומחיותו של אדה"ר?
וַיִּקְרָא הָאָדָם שֵׁמוֹת לְכָל הַבְּהֵמָה וּלְעוֹף הַשָּׁמַיִם וּלְכֹל חַיַּת הַשָּׂדֶה וַיִּקְרָא הָאָדָם שֵׁם אִשְׁתּוֹ חַוָּה כִּי הִוא הָיְתָה אֵם כָּל חָי
מומחיותו היתה מתן שמות לכל הנבראים דבר המצריך חכמה עמוקה וידיעה רחבה בלשון הקודש ובסוד האותיות והכרת כוחות הנפש של הנבראים השונים שכן השם מייצג את המהות של הדבר. זאת ועוד אפילו לבורא עולם הוא נתן שם כנזכר במדרש רבה:
א"ר אחא בשעה שבא הקב"ה לברוא את האדם, נמלך במלאכי השרת, אמר להן נעשה אדם, אמרו לו אדם זה מה טיבו? אמר להן חכמתו מרובה משלכם, הביא לפניהם את הבהמה, ואת החיה, ואת העוף, אמר להם זה מה שמו ולא היו יודעין, העבירן לפני אדם, אמר לו זה מה שמו, אמר זה שור, זה חמור, זה סוס, וזה גמל, ואתה מה שמך? אמר לו אני נאה להקרא אדם שנבראתי מן האדמה, ואני מה שמי, א"ל לך נאה להקראות אדני שאתה אדון לכל בריותיך, א"ר אחא זהו שאמר הנביא (ישעיה מב) אֲנִי ה' הוּא שְׁמִי וּכְבוֹדִי לְאַחֵר לֹא אֶתֵּן הוא שמי שקרא לי אדם הראשון.
אי לכך זו התשובה לשאלה: הגר"ח קנייבסקי. למה? משום שהוא אדה"ר וזו היתה חכמתו ומומחיותו של אדה"ר
 |
|
|