|
|
| נשלח ב-16/9/2013 14:59 |
|
| |
שאלת אותי בזמנו בפרטי מיהו כבוד הרב. עניתי לך מה שעניתי. מקווה שאתה זוכר. מעבר לזה אני לא חושב שהגיע הזמן לגלות הכל. הגאולה עדיין לא כאן בפועל ורב ההסתר על הגלוי ולכן נצטרך להמתין עוד קצת.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2013 22:08 |
|
| |
לא יודע מה אתכן אבל התאהבתי ברב הזה. כמה חכם. כמה עניו. מדהים.
כל שבוע ממלא את הבית כנסת מפוצץ אי אפשר לזוז. אני ממתין בציפיה דרוכה לקבל את סדרת ספריו לידיי. המייחל, תגיד, היית מכניס אותו לרשימת הרועים והנסיכים?

|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2013 22:09 |
|
| |
שמו למי שלא יודע הרב חיים הכהן ("החלבן")
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2013 22:18 |
|
| |
אתה רציני תגיד לי? חשבתי שעברת על האשכול הזה. אני רואה שנעלם מעיניך שבאחת ההודעות הישנות פה הכנסתי אותו לנעליו של צפניה הנביא. החלבן = צפניה הנביא.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2013 22:26 |
|
| |
מאז שעות הצהרים אני מנסה לכתוב ת'הודעה בפורום אבל האתר בחדרי חרדים כשל ולא יכולתי להיכנס כמה שעות. נא להעביר את המסר להנהלה שם למעלה.
בסוג של טלפתיה מוזרה ומפחידה לגמרי את מה שהרב כתב היום בעלון (דף 2) רציתי בדיוק לשאול והראייה שלי היא שכתבתי בבוקר לגבי הרקע של הרב בן ארצי באשכול אחר. אז כן - התכוונתי לדברים הבאים שמעלה הרב היום בעלון, מודגש שחור על גבי לבן: "משיח עובר גלגולים ודברים משונים ומוזרים כדי שאף אחד לא יבין ולא יחשוד שהגיע יום התגלותו". לפי שיטת המייחל, שכב' הרב אינו גלגול רעיא מהימנא, והרב כותב ב'רחל בתך הקטנה' שמשיח עובר גלגולים, הדברים הללו דורשים הסבר. ובאמת כל היום מראשיתו הייתי צמא לשאול את המייחל באם עלה לאל ידו לזהות את סוד/סדר גלגוליו של המשיח האחרון. הבמה שלך. במאמר מוסגר אומר את דעתי, שקשה לי נפשית ורגשית עד מאד לקבל שהרב מדעתו יכתוב את הדברים הללו על עצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2013 22:39 |
|
| |
מחילה אבל לא הבנתי מה קשה לך. להבנתי במילה 'גלגולים' הרב לא מתכוון לגלגולי נשמות אלא במובן העברית המודרנית השגור על לשוננו גלגולים - דהיינו הרפתקאות, קשיים, נסיונות, וכדומה. ממילא אין פה שאלה בכלל. הרב מודע לכך שהוא לא חכם והוא לא מוכשר ולא גאון ולא בעל מעלה מיוחדת. בטח לא בעל מעלות שבני הדור הזה מחשיבים כמעלות שזה כמובן חיצוניות מרשימה של יכולת רטורית גבוהה וחריפות שכלית וגאונות בתורה וכו' שכל אלה מעלות חיצוניות הן. לכן הרב כל הזמן מדגיש שמשיח הוא משהו מיוחד שמגיע מהצד ולא מהמיינסטרים. וכך זה בדיוק מתואר בפסוקים בנביא! אנשים עדיין לא קולטים שמשיח זה אדם לא מוכשר לא מוצלח ולא אחד כזה שקל להתחבר אליו כאשר באים עם תפיסת עולם ומבט סטנדרטי של הדור הזה. בשתי מילים - כמה שיותר עלוב כמה שיותר בזוי ככה יותר משיח.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2013 10:29 |
|
| |
הקשר בן יצחק ליוסף
בע"ה
חידוש מעניין לגבי יצחק הוא הגואל ויוסף הצדיק
כתוב על יוסף שפרעה קרא לו "צפנת פענח", שבאמת ה' נתן בליבו של פרעה לתת לו שם זה, והסבר הדברים הוא שהאר"י הקדוש כתב שבאותה תקופה נשמתו של יצחק נכנסה אל תוך גופו של יוסף, ואכן דבר זה רמוז בשם "צפנת פענח", שהרי המילה "פענח" שווה ל"יצחק", והשם הנ"ל רמז לכך שיצחק היה צפון בתוכו של יוסף. ורמז נוסף הם השניים היחידים בתורה שנאמר עליהם הכינוי הלזה
גם רבינו עובדיה זצ"ל מצד אחד נחשב למשה רבינו של הדור שזה יצחק ומצד שני נקרא יוסף והקים את ש"ס גמטריה שכם קברו של יוסף ומחליפו כראשון לציון הוא בנו יצחק שנקרא
יצחק יוסף
דרך אגב לא נאמר הסיבה אך אמש
תוקן על ידי MEIRאריה ב- 31/10/2013 10:32:48
עושה שלום במרומיו הוא ברחמיו יעשה שלום עלינו ועל כל עמו ישראל ועל ירושלים עיר הקודש אמן ואמן!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2013 14:59 |
|
| |
חזק וברוך!
חידוש מחודש מאוד ומעניין לא פחות. פעם ראשונה שאני שמוע בשם האר"י שנשמת יצחק אבינו נכנסה ביוסף.
אני מכיר סוגייא אחרת שטרם חשפתי על הקשר בין אליהו הנביא ליצחק.. אחרי שאתם יודעים מיהו אליהו לשיטתי אולי גם תצליחו לראות מעט את קצה הקרחון. עוד יגיע הזמן בעתיד ונטפל גם בזאת אי"ה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2013 09:53 |
|
| |
הרב יצחק יוסף בתפקיד אליהו הנביא החיבור למדינה מתפקיד ראש ישיבה לרב ראשי מוכרח היה לאור תפקידו המרכזי באירועי הגאולה אמרנו מראש שכך יהיה וכך היה באמת. כבוד הרב לא ממש 'אוהב' את התפקיד בלשון המעטה משום שאליהו הנביא הוא קנאי והמדינה תחת שלטון של ע"ר השונאים את התורה וחכמיה לא בדיוק המקום בו היה היה מעדיף להיות. אבל מה לעשות שרצון ה' הוא אחר.

|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2013 10:11 |
|
| |
זה בלתי נתפס בעליל !! איפה בכתובים מתואר שאליהו הנביא יהיה רדום על משמרתו עד הכתרת המשיח / 3 "ימים"לפני ההכתרה ? תן לי קצת פרטים ותחשוף טפח שנדע על מה אתה מתבסס מעבר לרובד הפנימי. דבר איתנו בשפת העם.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2013 10:16 |
|
| |
ציטוטי התסריט להם אתה רומז אינם מחייבים אותנו עוד בגאולה הזאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2013 10:20 |
|
| |
כבר נאמר שהתסריט מתגלה באופן הזה: לליבי גיליתי לאבריי לא גיליתי. היינו בפשט-דרש אתה לא תמצא את המהלך אבל ברובד הסוד שהוא בחינת לב יימצא. או באופן אחר.. לליבי גיליתי - לנשמות הגבוהות מעולם אצילות גיליתי (!) לאבריי שהם הנשמות התחתונות יותר / מלאכים לא גיליתי. לסיכום: הקב"ה לא פועל בלי תכנית. יש תכנית והיא בידינו. השאלה היא איך קוראים את המפה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2013 10:22 |
|
| |
לא מכיר את הדיבור הזה וגם לא מסכים איתו
ודאי שיש לקב"ה תכנית אך הוא לא מחוייב לגלות אותה לנו. לפחות לא את כל פרטיה. הנושא רחב יותר ולא כעת להאריך
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2013 10:32 |
|
| |
המקור להלן. הפירוש שאמרתי לעיל הוא סברה שלי.
ישעיהו פרק סג פסוק ד': כִּי יוֹם נָקָם בְּלִבִּי, וּשְׁנַת גְּאוּלַי בָּאָה.
סנהדרין דף צט עמוד א: מאי "יום נקם בלבי"? אמר רבי יוחנן: ללבי גיליתי, לאבריי לא גליתי. רבי שמעון בן לקיש אמר: ללבי גליתי, למלאכי השרת לא גליתי.
|
|
|
|
|