|
|
| נשלח ב-24/4/2011 15:13 |
|
| |
אני שמעתי מצוין.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2011 15:15 |
|
| |
צודקת. רק עכשיו אני רואה באמת שיש בעיות.
אני מציע - להוריד את הקובץ למחשב. הורדתי והפעלתי בווינדוס מדיה פלייר וזה נשמע בסדר.
בתחתית הדף יש "לחץ להורדה"
מה אני יכול לעשות, רק להצטער יחד אתכם...ואני באמת מצטער. גם על הרעשים הנשמעים ברקע. התקלקל לי המיקרופון וצריך לקנות חדש.
תוקן על ידי המיייחל ב- 24/04/2011 15:20:03
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2011 15:16 |
|
| |
עכשיו אני מבין למה שמעתי כי כך עשיתי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2011 15:27 |
|
| |
תודה רבה המייחל, שתזכה לראות את הגאולה וכל הברכות יהיו עלייך.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2011 19:20 |
|
| |
המייחל ! אני, את דעתי עלייך כבר אמרתי !  נ.ב רק אוסיף שאין לי מה להוסיף !  נ.ב.ב הבעיה היחידה שגיליתי בעניין הקבצים היא שהמשיח עוד לא הגיע ועדיין לא נגאלנו  נ.ב.ב.ב רק על מנת הסר ספק - דברי תורה משובחים ומאירי עיניים. אמן כן ירבו כמותך בישראל . אה !
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2011 21:05 |
|
| |
אם על דבריי אין מה להוסיף אז על תגובתך יהיה מה להוסיף??? ודאי שלא!!
בקיצר שמח לראות שמצא חן בעיניך..ב"ה. זה עושה את ההשקעה לכדאית. יש בשביל מי להשקיע.

תוקן על ידי המיייחל ב- 26/04/2011 21:05:42
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2011 01:12 |
|
| |
למייחל
קודם כל יישר כוח.
נעים מאד להקשיב לך, ולטייל בכתובים.מעניין מאד ומאיר עיניים, אם כי...
א. אני חולקת עלייך בעניין דרגתו הרוחנית של הרב, לדעתי היא מהגבוהות בדור. ז"א, ברועים ולא בנסיכים.
ב. ישנה איזו סתירה בדברייך: בהתחלה אתה טוען שהציבור שמסוגל להפריד את החוץ מהפנים, ז"א, להתרשם נשמתית, ולא חומרית (ע"י העטיפה=צורת הדיבור וכו',) אלה הם הנשים, ואנשי תורה, התרים אחר האמת, ויותר מאוחר אתה טוען שדברי הרב מופנים להמון הפשוט ודווקא הציבור התורני ה"חרדי" איך שאתה קורא לזה, לא מקבל אותו בגלל עלגותו ופשטותו.
כיצד מתיישבת סתירה זו?
ועוד אתה טוען שהרב מדבר יותר ל"חילונים, שלא מקיימים עשרת הדיברות ופחות ל"חרדים" -- סייגת את זה קצת, אבל טענת כך באופן כללי.
לפי דעתי הרבמדבר יותר לציבור שומרי התורה והמצוות, מפני שהוא כל הזמן מדגיש שהקב"ה מקפיד איתם יותר. במילים אחרות, הקב"ה יקפיד הרבה יותר עם חרדי שגונב, מאשר עם חילוני בעל מידות טובות שלא שומר שבת.
וסתם משהו מעניין. בכנסים הראשונים הרב כל הזמן חזר ואמר: קשה לך ללמוד תורה, אתה לא מצליח? בסדר, תעשה חסד! גם זה קשה לך אתה עייף/מוגבל, וכו'? בסדר... אבל לשון הרע אתה יכול לא לדבר? אתה לא צריך לקום בשביל זה מוקדם בבקר, אתה לא מקבל על זה משכורת, אתה לא צריך לעבוד קשה, רק לסגור את הפה. על זה הקב"ה לא ימחול!
זה משהו שנכנס לי מאד חזק.
תודה רבה.
תוקן על ידי המיייחל ב- 27/04/2011 08:57:47
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2011 04:45 |
|
| |
אמתואמונה
אני אכתוב את זה קצת בצורה שונה.
הרב מדבר לאנשים עם גדלות המוח ולא לקטני המח , גם אם לכאורה הדברים נראים הפוך אבל הדבר אינו כך , הרב מדבר דברים גבוהים מאוד שקטני המח אינם מבינים .
הענין הוא איך לראות את הציבור החרדי , לטענתי הציבור החרדי הוא מקטני המוחין וגדול הגאוה , ולכן הגאוה מסתירה על קטנות המח , וקטנות המח מסתירה על הגאוה , הציבור החרדי נמצא בתוך בועה שכאילו היות והוא לומד תורה הוא החכם , וזה מביא את הגאוה , ועל כן הוא לא שם לב שבעצם הוא לומד את התורה בצורה לא נכונה ולכן הוא רחוק מלהיות חכם.
נכון שהחשיבה של הציבור החרדי היא יותר פלפלנית ומחפשת חילוקים , ולכן היא מקבלת מחמאות , אבל זה לא משקף את גדלות המח. , אלא להיפך מי שמבין טוב קבלה יודע שחילוקים הם דינים וקטנות .
אני לא אאריך בענין של קטנות המוחין , אף שיש הרבה מה לומר בענין.
לכן נכון שהרב לא מדבר לציבור החרדי אבל זה לא מפני שהוא לא מתכוון אליהם , אלא הם קטנים מידי מכדי להבין אותו.
הציבור הדתי לאומי או אפילו החילוני המשכיל נמצא בגדלות מוחין גבוה בהרבה יותר מהציבור החרדי.
יש לזה טעמים רבים אבל הפורום וק"ו האשכול הם לא המקום הנכון לכתוב זאת.
ההוכחה לגדלות המח היא קבלת האמת מכל אחד , ההוכחה לקטנות המח , למצוא למה לא לקבל מאף אחד אלא מרב שלי.
יש חוסר הבנה גדול מה ההגדרה של חכמה ומהי ההגדרה של בינה , מה זה שכל קטן ומה זה שכל גדול. לא כאן המקום להיכנס לענין.
ולכן הרב מדבר דברים גבוהים מאוד מאוד , ולכן שפתו עילגת , היות וחכמה גבוהה קשה להוריד בשפה ברורה.
על פי עמקות הענין משה היה ערל שפתים הכוונה בדיוק לאותה נקודה שהוא היה גבוה מידי מכדי להוריד את הדברים , ולכן אהרן היה צריך להעביר את הדברים וד"ל
כתבת "לפי דעתי הרבמדבר יותר לציבור שומרי התורה והמצוות, מפני שהוא כל הזמן מדגיש שהקב"ה מקפיד איתם יותר. במילים אחרות, הקב"ה יקפיד הרבה יותר עם חרדי שגונב, מאשר עם חילוני בעל מידות טובות שלא שומר שבת."
אני אומר זאת תמיד ואני מסכים איתך.
הציבור החרדי משום מה שם את העבירות של עצמו ואת תאוותיו כדברים המותרים.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 27/04/2011 04:54:37
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2011 09:10 |
|
| |
אמתואמונה אשיב בשמחה לשאלותייך..
זכותך לחשוב ולהאמין במה שאת רוצה, לא אתווכח איתך, כל זמן שלא הוצגה טענה הפוכה ברת ויכוח כמובן. אז אני מבין שלא מתאים לך 'גלגול עמוס הנביא'...טוב,אין בעיה, תשאירי במשרד פרטים וכספך יוחזר אלייך בהקדם.
אין שום סתירה בדבריי, משום שזה שהמסרים מופנים קודם כל לרחוקים יותר זה פשוט וברור ואני לא מבין איך אפשר לא להסכים על-כך. שני הסימנים הבולטים של 'מסר כללי' הם הטפה ל.. 1. חזרה אל ערכי התורה כמו שמירת עשרת הדיברות וכו' 2. הטפה לקיומם של ערכים מסויימים מבלי לפרט כיצד ליישם אותם ולמבלי להיכנס לשאלה כיצד מתמודדים עם קשיי הביצוע שלהם ביומיום.
"לא לכעוס, לקבל כל מה שעובר עליך באהבה להאמין שבורא עולם הכניס אותך לניסיון הזה" וכו' אמר הרב לא פעם, הכל טוב ויפה, אבל מי לא יודע כמה גרוע וקשה הוא הכעס, מי לא רוצה שלום בית וזוגויות טובה ובריאה..מה החכמה לדבר עליהם ולא לפרט כיצד להגיע אליהם! וזו רק דוגמא אחת של דיבור על ערכים כלליים מבלי לפרוט אותם לפרוטות. הרי על כל אחד מהם נכתבו ספרים אין ספור כיצד ליישם וכיצד לחיות על פיהם! הדברים כ"כ פשוטים בעיניי שאני באמת לא מבין כיצד אפשר לא לקלוט את זה.
זה ששפתו קצת עילגת ולשונו מעט כבדה..ובכל זאת משמיים ייעדו לו את התפקיד לפנות לציבור הרחוק? הרי הסברתי זאת בהמשך במה שאמרתי שבגלל שאין לדור זכויות ואין הוא זכאי המסרים האלוקיים יורדים אליו דרך כלים לא כ"כ מכובדים והגונים כמו אוטיסטים וכאלה דבר שמקשה לקבל אותם ולהכיר את האמת שבהם אלא א"כ אתה אדם אמיתי שמסתכל פחות על החיצוניות ויותר על הפנימיות.
שוב, זה בגלל שהדור אינו זכאי !! שיגיד תודה גם על זה! יש הנהגה הרבה יותר קשה מזאת.. "למה ה' תתענו מדרכך תקשיח ליבנו מיראתך" עוד פסוקים דומים.
לשאלתך השנייה אלה שצריך להטיף להם לא לגנוב לא לרמות לא לסכסך בין אנשים וכו' לא יודע כיצד אפשר להחשיב אותם ל'ציבור חרדי' בקושי דתילוני. מה לאנשים כאלה ולדת??? הרי התורה מלמדת אותנו שהקב"ה מקפיד על ענייני בין אדם לחברו יותר מאשר על בין אדם למקום. אבל חשוב לזכור מאידך שכאשר כבר יש את בסיס הבנאדם לחברו העיקר זה העליית הרוחנית המתמדת בלימוד התורה ובדרגות גבוהות של קדושה ועבודת ה' .
ובאשר לסיפא של דברייך, מסכים איתם לחלוטין. אם כי אני כגבר מעולם לא הבנתי את הקושי של שמירת הלשון בכל מה שקשור ללשון הרע רכילות וכדומה. כ"כ פשוט לי כ"כ ברור לי שלא יודע איך אפשר אחרת.
אשרייך נשמה טובה. חיזקי ואימצי!
|
|
| נשלח ב-27/4/2011 10:45 |
|
| |
| המיייחל כתב: |  | אמתואמונה
אשיב בשמחה לשאלותייך..
זכותך לחשוב ולהאמין במה שאת רוצה, לא אתווכח איתך, כל זמן שלא הוצגה טענה הפוכה ברת ויכוח כמובן.
אז אני מבין שלא מתאים לך 'גלגול עמוס הנביא'...טוב,אין בעיה, תשאירי במשרד פרטים וכספך יוחזר אלייך בהקדם.
אין שום סתירה בדבריי, משום שזה שהמסרים מופנים קודם כל לרחוקים יותר זה פשוט וברור
ואני לא מבין איך אפשר לא להסכים על-כך. שני הסימנים הבולטים של 'מסר כללי' הם הטפה ל..
1. חזרה אל ערכי התורה כמו שמירת עשרת הדיברות וכו' 2. הטפה לקיומם של ערכים מסויימים
מבלי לפרט כיצד ליישם אותם ולמבלי להיכנס לשאלה כיצד מתמודדים עם קשיי הביצוע שלהם ביומיום.
"לא לכעוס, לקבל כל מה שעובר עליך באהבה להאמין שבורא עולם הכניס אותך לניסיון הזה" וכו'
אמר הרב לא פעם, הכל טוב ויפה, אבל מי לא יודע כמה גרוע וקשה הוא הכעס, מי לא רוצה שלום בית
וזוגויות טובה ובריאה..מה החכמה לדבר עליהם ולא לפרט כיצד להגיע אליהם!
וזו רק דוגמא אחת של דיבור על ערכים כלליים מבלי לפרוט אותם לפרוטות.
הרי על כל אחד מהם נכתבו ספרים אין ספור כיצד ליישם וכיצד לחיות על פיהם!
הדברים כ"כ פשוטים בעיניי שאני באמת לא מבין כיצד אפשר לא לקלוט את זה.
//////////////////////////////////////
אז ככה, אני יודעת שנכתבו המון דברים בנושא, והאמן לי שקראתי, הלכתי לשיעורים וכו וכו ועדיין מוצאת עצמי נופלת באותם דברים, אבל...הדברהנפלא שקורא לי עם הרב הוא שעצם דיבורו עוזר לי. ז"א כשאני נתקלת בנסיון מיד מהדהדים דבריו בראשי, אפילו שזה פשיטא, עצםזה שזה יוצא מפיו, כנראה עוזר. זה כמו שכשאני נכנסת אליו לפגישה, אני מיד מרגישה שהתנקתי/הטהרתי, כמו אחרי מקווה. אז נכון שזה משהו שהוא קצר, אם אתה לא שומר עליו (הרגשת הטהרה והנקיות)
אבל זה מהחלט קורה וקיים! זה משהו רוחני, ללא הסברים. וזה מדהים אותי כל פעם מחדש, שאני יכולה להגיע לשם מלאה קליפות והפרעות ויצר הרע, שאצלי בעיקר מתבטא בכעס, ומן התנגדות פנימית כזאת לכל דבר, וכשאני נכנסת אליו, הכל נמס, ב"ה. לכן, אין זה משנה שהוא לא מסביר איך לעשות זאת, כי עם קצת השתדלות זה פשוט קורה, וגם כששואלים אותו איך להתגבר על דבר מסויים, המון פעמים התשובה שלו זה, פעם, פעמיים, תתגבר, אחרי שלוש פעמים, זה יישתנה.
מכירה אלכוהוליסטית ומכורה לסיגריות שהגיעה אליו בגיל 50 וזה עבד אצלה, עצם הדיבור, וזה אחרי סדנאות ותכניות גמילה אינספור, וגם חברה עם הפרעת אכילה. יש עוד דוגמאות, אבל לא אפרט כרגע, רק רציתי להדגיש שזה עובד.
זה ששפתו קצת עילגת ולשונו מעט כבדה..ובכל זאת משמיים ייעדו לו את התפקיד לפנות לציבור הרחוק?
הרי הסברתי זאת בהמשך במה שאמרתי שבגלל שאין לדור זכויות ואין הוא זכאי המסרים האלוקיים
יורדים אליו דרך כלים לא כ"כ מכובדים והגונים כמו אוטיסטים וכאלה דבר שמקשה לקבל אותם ולהכיר
את האמת שבהם אלא א"כ אתה אדם אמיתי שמסתכל פחות על החיצוניות ויותר על הפנימיות.
שוב, זה בגלל שהדור אינו זכאי !! שיגיד תודה גם על זה! יש הנהגה הרבה יותר קשה מזאת..
"למה ה' תתענו מדרכך תקשיח ליבנו מיראתך" עוד פסוקים דומים.
לשאלתך השנייה
אלה שצריך להטיף להם לא לגנוב לא לרמות לא לסכסך בין אנשים וכו' לא יודע כיצד אפשר להחשיב אותם
ל'ציבור חרדי' בקושי דתילוני. מה לאנשים כאלה ולדת??? הרי התורה מלמדת אותנו שהקב"ה מקפיד
על ענייני בין אדם לחברו יותר מאשר על בין אדם למקום. אבל חשוב לזכור מאידך שכאשר כבר יש את בסיס
הבנאדם לחברו העיקר זה העליית הרוחנית המתמדת בלימוד התורה ובדרגות גבוהות של קדושה ועבודת ה' .
/////////////////////
ושוב אומר שלדעתי, כשהרב מדבר על עשרת הדברות הוא מדבר באותה מידה לאנשים שחיים חיי תורה. ויודעים את התורה.
ועוברים על משהו מעשרת הדברות. חסר? נאוף/גניבה/שקר וכו? איך אפשרלהחשיב אותם לציבור חרדי? אני באמת לא יודעת
ולכן קשה לי מאד עם ההגדרות חרדי/דתי/חילוני, אבל הכוונה לאלה שלפחות מתיימרים ללכת בדרך התורה, מכירים אותה וכביכול הולכים על פיה.
בסיס המידות הוא הכי קשה, כי אם המידות מקולקלות לא שווה כל התורה, או כמו שהרב אמר פעם יש חילוני שהמידות שלו טובות, מתוקנות, ברגע שהוא חוזר בתשובה (בצד המעשי-תורני) הוא נדבק בשניה לקב"ה, ונמצא בדרגה גבוהה.
ז"א, נסכים שעבודת המידות היא הקשה והיא המפתח להתעלות בקדושה, כשפונים ללמוד תורה.
ובאשר לסיפא של דברייך, מסכים איתם לחלוטין. אם כי אני כגבר מעולם לא הבנתי את הקושי של שמירת הלשון
בכל מה שקשור ללשון הרע רכילות וכדומה. כ"כ פשוט לי כ"כ ברור לי שלא יודע איך אפשר אחרת.
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
אשרייך. לשון הרע יש לו הרבה צורות. לא חייבים לשבת ולרכל. יש לפעמים סכסוכים, על רקע עבודה כל מיני דברים. אני גרה במושב, ושם רואים את זה היטב. (ובמקור אני מקיבוץ) אני חושבת שהנסיונות הרבה יותר קשים במושבים וקיבוצים שם החיכוך בין אנשים הוא תמידי ואינטנסיבי. וזה מאד כואב לראות מה הולך פה. למרות שב"ה יש פה אנשי חסד ומעשה והכל.
אשרייך נשמה טובה. חיזקי ואימצי!
אמן! _________________ |
|
|
| נשלח ב-27/4/2011 10:52 |
|
| |
דורש אמת
צורת המחשבה וההבנה שלנו את הדברים היא מאד דומה. אני מסכימה ומזדהה עם כל מה שכתבת.
|
| נשלח ב-27/4/2011 11:09 |
|
| |
מסכימה עם תגובת דורש אמת לאמתואמונה מאשמורת הבוקר היום. הוא מתייחס לחרדים כאל קטני מוח, אני הייתי קוראת לזה "צרי אופקים" באמת כשמישהו רואה רק את רבו ולא מוכן לקבל שיש גם רבנים אחרות ודעות שונות (ואני מתכוונת שהכל במסגרת הלכתית ולא דעות אפיקורסיות חלילה).
ועוד משהו שחשבתי עליו: הרב בן ארצי מדבר בלשון פשוטה ולא גבוהה ואילו משה רבנו היה כבד פה ודבר לא ברור, זה איזהשהו הקבלה ביניהם. מה דעתכם?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2011 11:42 |
|
| |
מרתיקה,
אני בהחלט רואה הקבלה בין הרב ניר למשה רבינו. :)
כפי שאמרת, הדבר הראשון הבולט, עילגות.
משה צמח לא בישיבה ולא במקום מובהק של תורה. להיפך, היה במקום של טומאה.
כך גם הטענות כלפי הרב, שלא בא ממקום של תורה, ןכיצד יוכל להיות שליח או מישהו גדול?
משה רבינו נזרק לבור, וחי על מים ולחם, ןהזדכך כך.
הרב ניר היה כלוא שלוש שנים, וחי על לחם ומרגרינה...
משה דיבר בגאולה ראשונה, הרב מדבר בגאולה אחרונה.
גם על משה ליגלגו ולא רצו לשמוע לו, כמו על הרב ניר.
"משה קיבל תורה מסיני" ז"א ישירות מלמעלה. הוא לא למד בישיבה, אלא היה כלי שקיבל ישירות מהקב"ה.
כך גם הרב, מקבל את ידיעותיו מלמעלה. מעניין לשמוע ממנו בשיעורים תיאורים שלא כתובים, פעם לפני שנים, תיאר לנו את יהושוע בן נון, ועוד דמויות, בצורה ציורית, ממש כאילו הוא רואה אותן לנגד עיניו.
ודבר אחרון, אני מאמינה שהרב קשור לכל נשמות ישראל, כמוש משה רבינו.
אני בטוחה שאם היתה לי היכולת והידע של המייחל, הייתי יכולה למצוא גם הקבלות בכתובים, יהיה מעניין לחפש.
|
| נשלח ב-27/4/2011 11:50 |
|
| |
לאמתואמונה, בעיני עלה רק ההקבלה של העלגותו ואת חשבת גם הקבלות אחרות. באמת מעורר מחשבה. המייחל, מה אתה חושב על זה?
|
|
|
|
|