|
|
| נשלח ב-27/4/2011 11:58 |
|
| |
אמתואמונה כל מה שקשור לגאולה האחרונה הקבלה והחסידות הם המקורות שדיברו בלשון הגאולה העתידה , היות והם התחילו להאיר את אור הגאולה , ולכן את ההקבלות של הרב למשה רבינו אפשר למצוא רק בחסידות.
לבעש"ט אמרו בעליית נשמה לשאלתו מתי תבוא הגאולה , הגאולה תגיע לכשיופצו מעינותיך חוצה , והרב מפיץ את דרך החסידות בדיוק כמו שהבעש"ט הפיץ אותה , וכמו שבשעתו הדברים לא התקבלו על לומדי תורה , כך גם עכשיו הם לא מתקבלים ומאותה סיבה .
כל החסידים של היום הם מתנהגים בפנמיותפ כליטאים , רק מחופשים לחסידים , קשה למצוא היום חסידים ההולכים בדרכו של הבעש"ט , הרב הוא הדמות הראשונה מזה דורות המדבר בלשון הבעש"ט.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 27/04/2011 11:57:10
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2011 12:03 |
|
| |
מרתיקה, המייחל חושב שהרב הוא גיגול של עמוס, ולכן לא יסכים עם דבריי, למרות שלדעתי, מה שיפה,
שתוכל למצוא הקבלות גםפה וגם שם.
דורש אמת, אני לא מבינה למה אתה מתכוון שאפשר למצוא הקבלות רק בחסידות. אני מתכוונת למשפטים שיכולים להאיר משהו.
ואל תהיה כ"כ קשה,יש עוד רבנים וחסידים שמדברים ככה.
|
| נשלח ב-27/4/2011 12:14 |
|
| |
ההסבר בחסידות על משה רבינו הוא שמשה האור והכלי לא היו שווים כי נשמתו היתה מעולם התוהו ולכן לא היה יכול להוריד את הדברים לשפת העם.
והדבר המקביל אצל הרב שהוא רואה את הדברים באורות גבוהים ואין לו את הכלים להוריד זאת . הצורה שהרב רואה את הדברים הם חידוש כמו שהבעש"ט היה חידוש בדורו , שלא הבינו שיתכן ראיה כזאת, ידוע שהרב דוב בער ממזריטש היה לו 1000 שאלות על הבעש"ט , ולאחר שנסע אליו וקיבל את מרותו ,שאל אותו הפני יהושע , מה אם 1000 שאלות , הוא ענה לו ראיתי מלאך ולא אדם.
בשעתו את הבעש"ט לא יכלו לקבל כל הבעלי גאוה , וכשהבעש"ט רצה לקרב את גדולי התורה , הוא חדר לנשמותיהם בצורה שהם קבלו תשובות לשאילותיהם , כששמעו את דבריו אפילו שלא נכחו בשיחה עצמה אלא שמעו דרך חלון .
אצל הרב יש את אותה ההקבלה.
אם את חושבת שעוד רבנים מדברים כך כנראה את לא יורדת לכל העומק של הרב.
לתפיסתי שהיא תפיסת החסידות ההקבלה בתקופתינו צריכה להיות ההקבלה מול הזהר והקבלה , שבעצם גיולי הגאולה תלוי בפנמיות התורה שהתחיל עם הזהר והמשיך עם האר"י והבעש"ט ולאחר מכן ר נחמן מברסלב.
ולכן המפתח לגאולה תלוי בשולשלת זו. לא שייך בדיון קצר להסביר את כל תורת החסידות .
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2011 14:20 |
|
| |
אחחחחחח...ישתבח שמו!! איזה דיון פתחתם פה...משהו משהו!!
נאמרו פה כ"כ הרבה דברים שכמעט בלתי אפשרי להגיב עליהם..וואוו.
לא אתיימר להתייחס לשלושתיכם אמתואמונה מרתיקה ודורש אלא אסתפק במילים כלליות.
אמתואמונה דיברת על התופעה המוזרה הזאת שעצם דיבורו של הרב משפיע... אין לך מושג כמה אני שמח שהעלת את הנושא.. גם אני מודע לה וגם אצלי לפעמים זה קורה!! זה ברור זה מוחשי וזה אמיתי לחלוטין!! יש כח בדיבור שלו שמחולל שינויים!! מדהים.
לגבי משה רבנו - הסוגייא נמצאת בזוהר ומפוזרת בכמה מקומות, וזה לא שייך לנשים! פשוט לא שייך. דרושות כפתיים תורניות רחבות לפענח את הסוגייא אך לא רק, דרוש גם מבט חודר ועמוק במיוחד על דורנו כדי לעשות את ההצלבות ולהדביק את חלקי הכתובים לדמות אקטואלית בדור. מדובר בעבדוה קשה אפילו לת"ח מובהקים ק"ו לנשים..או כפי שאמרתי - פשוט לא שייך.
אין ספק שעם חלק מדבריו של דורש אני מסכים ואף עם חלקים נוספים שמסיבות מובנות הוא נמנע מלהיכנס אליהם אסכים ג"כ אולם יחד עם זאת על הבלעדיות שהוא מייחס לדרך החסידות בהבנת הענינים העמוקים אחלוק בצורה חד-משמעית ואומר לו בפה מלא שגם הוא סובל מצימצום מסויים בו הוא מאשים את החרדים האחרים. ישנה דרך נוספת שהוא כנראה לא מכיר, ואני לא מאשים אותו בכך. מבין לליבו לחלוטין. יתכן שאם הוא ישמע אותי בשיחת ארבע עיניים הוא יחשוב פעם נוספת לפני שיהיה החלטי כ"כ.
ישנם עוד מיליון ואחד דברים לומר אך כפי שבטח למדתם כבר קשה במסגרת המצומצמת הזאת של הכתב לומר הכל.
תוקן על ידי המיייחל ב- 27/04/2011 14:23:57
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2011 14:34 |
|
| |
המיייחל
אל תדון אותי על צמצום כל זמן שאינך יודע מה אני יודע.
אבל ברור שאת החסידות אני יודע ומעבר לכך וד"ל.
גם עלי השפיעו דבריו הייתי אומר שדרכו קבלתי כלים להורדת תובנות עמוקות.
ולכן אני אומר שיש הרבה עומק בדבריו.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 27/04/2011 14:36:52
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 27/04/2011 14:37:46
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2011 14:41 |
|
| |
טוב בסדר..לא אדון אותך אם אתה מתעקש. גם אתה רוצה ת'כסף חזרה?
|
| נשלח ב-27/4/2011 14:56 |
|
| |
המייחל...
לא היימרתי להיות ת"ח, ולא גבר.
אבל בתור אשהיש לי אינטואיציה, ב"ה, ואני חייבת לומר שה' מאיר לי לפעמים
דברים עמוקים וחכמים. הרי לא מדובר פה בפסיקת הלכה או משהו שיכול להכשיל אנשים.
מדובר בפרשנות וראייה של דברים שיכולה לתת עוד פן או עומק. אתה יכול להסכים או לא, אבל להגיד בצורה כ"כ
גורפת שזה לא שייך לנשים (כפי שראיתי אותך כבר אומר בעבר) ... זה לא רציני.
בתחילת התשובה שלי בעיקר, ה' האיר לידברים וכתבתי דברים יפים מאד, בלי שום רקע תורני. דברים שלא היו מביישים גם אנשי תורה, שוב, אני רק אומרת את זה בגלל האמירה הגורפת שלך.
ד.א. איפה ראית שביקשתי את הכסף בחזרה?
ועוד שאלה... מישהו חוץ ממני אמר לך כבר שצורת ההתבטאות שלך וסגנון דיבורך מזכירים מאד את הרב זמיר כהן?
תוקן על ידי אמתואמונה ב- 27/04/2011 14:56:43
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2011 15:10 |
|
| |
אין לי שום בעיה עם האינטואיציה הנשית..אדרבה, יש בי הרבה ממנה. מהבחינה הזאת יש בי הרבה יותר מהנשיות מאשר הגבריות.
כך שאולי דווקא היכרותי עם החוש הזה מאפשרת לי לקבוע שיש דברים שהם בבחינת "מחוץ לתחום" והכניסה לנשים אסורה. סוגיות עמוקות כאלה הן בהחלט לא אינטואיטיביות ולא פתוחות להבעת דעה חופשית ויש לדעת הרבה דעת תורה כדי להיות ראוי לגעת בהן.
בעניין הכסף.. חוש הומור ליידי יקרה..קצת חוש הומור..עוד לא קלטת אותי מספיק אני רואה. 
זמיר כהן? לא. פעם ראשונה שאני זאת ממך. אז אולי כדאי שתצפי בוידאו מהשיעור של שנה שעברה כדי להיווכח שאני לא דומה לו , זה יכול לסייע להזים את החשדות שאני קשור אליו...
http://bhol-forums.co.il/topic.asp?topic_id=2883141&forum_id=19892
תוקן על ידי המיייחל ב- 27/04/2011 15:14:54
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2011 16:08 |
|
| |
המייחל,
גם התשובה שלי "איפה ראית שביקשתי את הכסף וכו" נאמרה בהומור.
אין הלכה האוסרת עלי לקרוא בכתובים, ולנסות למצוא בהם דברים מעניינים, ולכן, גם אם אתה אומר
שזהמחוץ לתחום, אני לא מקבלת, ואל תטעהלחשוב שאני מהפמניסטיות, ממש לא. אבל לא צריך להגביל איפה שלא נחוץ.
עכשיו אני הולכת להביא את ילדיי, בע"ה אצפה לכשיזדמן לי.
|
| נשלח ב-27/4/2011 21:58 |
|
| |
לצערי הרב
לא זכיתי לשמוע את השיעור בקישור השלישי הצלחתי לשמוע רק 5 דקות באמצע. חבל זה נשמע מעניין מאד 
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2011 22:37 |
|
| |
למה?? הלא סיכמנו שתורידי את הקבצים אלייך וכך תוכלי לשמוע אותם ללא בעיות..
אפשר להוריד את הקבצים למחשב, לא צריך להיזדקק לנגן של האתר.
|
| נשלח ב-27/4/2011 22:59 |
|
| |
מצפה, האם קיבלת את התשובה שלי?
המייחל, סטיה קלה מהנושא לצורך שאלה המסקרנת אותי:
האם ראית את הסרט על הרב ניר? על כליאתו בטבריה וכו?
|
| נשלח ב-27/4/2011 23:08 |
|
| |
לא
|
| נשלח ב-28/4/2011 00:13 |
|
| |
הורדתי את הקובץ למחשב,הסרט נע והקול נשמע בקושי.
אמת ואמונה קיבלתי את הודעתך:)
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2011 03:35 |
|
| |
אם היית רואה את הסרט היית רואה את גדלותו של הרב פי כמה מעכשיו.
|
|
|
|
|