אני אביא כאן רשימה של אלבומים ווקאליים,מכל הסוגים והסגנונות, עם סיקור בקצרה ממש, מי שרוצה להרחיב, או להוסיף עוד אלבומים מוזמן.
איך אפשר שלא להתחיל עם המלך!! כן, מרדכי בן דוד. באלבום 'רק קולות' (the vocal version,באנגלית) של אחיו מנדי ורדיגר שר מרדכי בן דוד שיר אחד, 'אודך''.
באלבום משתתפים גם מנדי ורדיגר כמובן, עם שירתו המיוחדת (וכאן המלצה לשמוע את כל אלבומיו,ובפרט האחרון,'תמיד בכל יום') יוסי רוז ושמחה מן.
אלבום אחד מן המומלצים, מכיל שירים מצוינים, בשירה של זמר בודד עם קולות רקע.
ושוב מנדי, האלבום 'ספירה בשירה' עם בנו ישראל ורדיגר (הרבה לפני בית נאמן) וילד הפלא אהרון הלוי, הסגנון יותר 'חסידי' מהאלבום הקודם.
אם כבר הזכרנו את אהרון הלוי, נביא גם את אחיו, מאיר הלוי, עם 'שבת בימי הספירה' של חזק הפקות.
יונתן שווארץ (חזק הפקות) עם חילי פוזן 'המזמרים' חדש ימינו.
ושוב 'חזק הפקות' יונתן שווארץ ויוסף משה כהנא (טיש) עם 'חזק לימי הספירה' עם שירים מוכרים (אנא מלך למשל) וזמרים מוצלחים (אהרל'ה סמט,ועוד)
ועדיין חזק את לחיים 'שהשלום שלו'
ועכשיו לחיים לבד, 'חסידישע אוצרות' ארבעה אלבומים ווקאליים עם מיטב שירי החסידויות השונות.
(מה שאני לא מבין זה: איך יוסף משה כהנא הוציא דיסק שלא כתוב עליו לא 'לחיים' ולא 'טיש' ????)
ועוד לחיים:שבת'דיגע אוצרות (כנראה בווקאלית אוצרות זה טיש)
שירי שבת ווקאליים
ועוד אוצר, היימישע אוצרות:
החזקתי הרבה זמן בלי להכניס את אלי גרסטנר,לא??
אז הנה זה מגיע:
החבר'ה (הראשונים למי ששאל) ואלי גרסטנר באלבום ווקאלי מצוין משירי ר' שלמה קרליבך.
האלבום מסודר ככה ששיר אחד שרים החבר'ה ושיר אחד אלי לבד (כן כולל כל הקולות רקע, שיר שלם של בן אדם אחד!)
כנראה שמשמים רצו להחזיר לאלי גרסטנר על מה שעשה לר' שלמה קרליבך,(לטובה כמובן....) ושלחו את דודי קאליש לתת לו שכרו.
דודי קאליש באלבום 'א חסידישע קאפליה' מניגוני ר' אלי גערשטנער (זה אמור להיות אלי גרסטנר, כמובן, דרך אגב, אם כבר היה יותר טוב ר' אליעזר גערשטנער)
מקהלה חסידית גמורה,ללא סולנים כלל, בהברה חסידית מבצעת שירים כמו 'כל המתפלל' של ישיבה בויס ו'כי מלאכיו' של החבר'ה.
ושוב קאליש, באלבום עם שם מקורי 'ווקאליש' אלבום שכולו (או רובו, אני כבר לא זוכר) על טהרת הניגונים,ללא מילים.
ועדיין קאליש, רננו צדיקים.
כמעט שכחתי!! כנראה בגלל שהאלבום לא נמכר רשמית.
אברהם פריד, באלבום זמירות שבת ווקאלי, 'זמירות בית אבא' (באנגליתזה מגיע לסבא 'my zaidy's zemiros')
כל משפחת פרידמן, האחים והאחיינים, בשירי שבת שהיו מושרים בבית הסבא, כשהסולן הוא אברהם פריד.
לפי מה שהבנתי האלבום לא נמכר רשמית, אלא רק חולק לתורמי חב"ד.
אם כבר חב"ד, התוועדות חסידית עם מנדי ג'רופי.
ועכשיו בעלזא, תבנה חומות ירושלים, ניגוני חסידי בעלזא, בהפקתו של יוסף משה כהנא (שלא מפסיק לעבוד.....)
לא יודע מי זה ומה זה, אבל קוראים לזה 'משיח קומט שוין' , לא נותר לי אלא לומר אמן.
מרמ מיוזיק עם 'היימישע געזאנגען' (כתבתי נכון??) שמעתי רק את הדוגמית, השירים הטובים והמוכרים, בביצוע מקהלה.
מקהלת המשוררים של חיים בלומנפלד (השם אומר לכם משהו? לי לא.) גם עם שירים טובים.
'שירה קוואייר' הידועים באלבום ווקאלי מוצלח.
והנה משהו ממש טוב:
מקהלת פילהרמונה, של משה מרדכי (מונה) רוזנבלום האיש והאגדה, עם ילד הפלא שמחה לוינשטיין הגראמער ר' משה צבי ויינטרוב עם שיר מרטיט ועוד.
עם שירים מצוינים, בביצוע מצוין, מומלץ ושווה שמיעה!
זה יותר קשור לבין המצרים, אבל גם עכשיו זה טוב, אברומי פלאם עם שירי בין המצרים, שקשורים כמובן לחורבן וגאולה.
יוסי גולדשטיין באלבום ווקאלי
יוסף קרדונר (שיר למעלות) באלבום ווקאלי שנקרא משום מה 'אוסף לידידי' כנראה שזה היה אמור להיות משהו מצומצם במקור (או ש'כל ישראל חברים')
קיבוץ של כל השירים הטובים שלו,בגירסה ווקאלית.
סוקי ודינג באלבום 'אם אשכחך ירושלים' בהשתתפות ארי גודוואג ועוד.
בערי וובער עם 'פארבענגען' אלבום קומזיץשיצא גם בגירסא מוזיקלית וגם בגירסה ווקאלית, ככה שאפשר לשמוע כל השנה, אחד מן המשובחים!
יוחי בריסקמן 'המקהלה' (או 'אלבום הספירה') עם שלומי דקס, שרולי ויליגער גדעון לוין ויוסי רוזנברג
קול זמרה כולנו ביחד
קול זמרה מניגוני אייבי רוטנברג ובהשתתפותו
להקת ביטחון עם שלושה אלבומים ווקאליים:
נחום סטארק בקומזיץ ווקאלי,נשמע נחמד.
השארתי כמה דברים טובים לסוף:
פרחי מיאמי, מסביב למדורה,(עם כל הרעשים של הצרצרים והמדורה, אני אישית לא אהבתי את הגימיק..... וגם, איפה המרשמלו??)
עם לקט ממיטב שירי מקהלת הילדים הידועה.
'לב טהור' עם אלבום ווקאלי ראשון עם שירים מצוינים (שירו למלך,דדא ביה ועוד) בביצוע מוצלח. אלבום מומלץ.
בלב טהור 3 הם אפילו כבר יותר השתפרו,ואפילו הביאו את יוסי גרין לשיר איתם את 'דאגה מנין', ואת חיים דוד לשיר את 'יממה' הידוע , עוד שיר מוכר שם הוא 'טאטע' של הרב מנחם דוידוביץ(כמה שנים טובות לפני שוואקי) .
אלבום מוצלח ביותר.
והנה אחד חדש:
'kumzitz in the rain' (קומזיץ בגשם. (?)) בהשתתפות ריבי שוואבל, שלומי ודוד דקס, דוד שטיין וארי גודוואג.
עכשיו מתחיל החלק המעניין!
יש את הסגנון של מוזיקה ווקאלית, לא שירה ווקאלית, אלא מוזיקה ווקאלית, שזה אמור להיות בעצם פרדוקס,אם זה מוזיקה איך זה ווקאלי??
אז זהו,שיש אנשים שיודעים לעשות קולות של תופים ,גיטרות חצוצרות וכד' בפה (עם קצת עיבוד מחשב, כמובן)
בקשר לשמיעתם בספירת העומר בבין מצרים,לפי מה שידוע לי יש שנמנעים מלשמוע, ושכל אחד יעשה כהרגשתו/הוראת רבותיו.
SIX13 חלוצי המוזיקה הווקאלית (בדקתי את העניין, האלבום הראשון שלהם הוא ב2005 ושל א.ק.א.פלה ב2006)
עם האלבום הראשון שלהם, עדיין לא נשמע כמו מוזיקה אבל יותר טוב מרק מקהלה.
באלבום השני שנקרא encore (הדרן, למי ששאל) הם קצת השתפרו
האלבום השלישי 'יש חדש' ,כבר אפשר להתבלבל.......
ועכשיו הם הוציאו אלבום חדש 'זמנים' בסגנון יותר חסידי.
להקת A.K.A.pella שיכללו את השיטה, ואצלם אפשר כבר ממש להתבלבל,את האלבום האחרון כבר יצא לי לשמוע גם לא בספירת העומר-בין המצרים.
האלבום הראשון premium blend
האלבום השני, שבו הביאו בעיקר שירים מהז'אנר החסידי-אמריקאי כדוגמת 'לך' של החבר'ה, 'גדול' של שלשלת, 'עם לבן' של לב טהור ועוד.
האלבום השלישי, יותר בסטייל המגוירים
והאלבום הרביעי,'פלטיניום', בסגנון חסידי, בהשתתפות בערי וובער, דוד גבאי, מו קיס,יוסי גרין, קול איש ושלומי קאופמן.
אלבום ממש מוצלח! מומלץ מאוד!
ואחרונים חביבים, הלהקה שהפכה את העולם וזכתה ליותר מחמישה מיליון צפיות ביוטיוב, הוציאה אלבום ווקאלי (לפני הקליפ.....)
יש גם הרבה שהוציאו סינגלים, אבל אין לי ראש לחפש את כולם, אני רק אזכיר שמות שאני זוכר:
ארי גולדוואג,גרשון ורובה,בערי וובער,מידד טסה,שבת אחים,אלי פרידמן ושוע פריד.