| נשלח ב-27/4/2011 20:44 |
|
| |
שומעים מוזיקה בספירת העומר או לא ?
והאם אתם מעדיפים מבחינה הלכתית מוזיקה וואקלית על מוזיקה שקטה , או הפוך ? אני אישית משתדל לא לשמוע מוזיקה ורק אורחא אגב אני שומע מוזיקה שמחה , כי לדעתי במבחר הגדול של המוזיקה הוואקלית שיש היום אפשר ואפילו כדאי להתאבל על אבילות תלמידי רבי עקיבא .
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2011 10:32 |
|
| |
אני שומע רק מוזיקה ווקאלית, מכל סוג. אני לא יודע מאיפה בא ההיתר לשמוע מוזיקה שקטה לא ווקאלית. יש הרי איסור על שמיעת כלי נגינה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2011 11:28 |
|
| |
יש צד להתיר רק מוזיקה שקטה, כי כל האיסור בא רק מדין 'ריקודים ומחולות' וראיתי ספר שמתיר (ואוסר ווקאלי שמח שמביא לידי ריקוד), אבל רוב הרבנים אוסרים.
אני גם שומע רק ווקאלי, וכל ווקאלי. (בבין המצרים אני ממעט לשמוע את א.ק.א.פלה ודומיהם,וודאי מר,ח אב)
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2011 11:48 |
|
| |
כנ"ל לגבי העומר. מר"ח אב בד"כ משתדלת למעט בכל הווקאלי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2011 02:48 |
|
| |
אם היו שואלים אותי את השאלה הזו שנה שעברה, נראה לי שהתגובה לי הייתה זהה לתגובה של עט. איך אפשר לשרוד בלי מוזיקה??? מה היינו עושים בלי הווקאלי?
לפני שנה אבא של מכרה שלי נפטר. ימי השלושים חלו ממש בתקופה הזו. בעקבות זאת, אחת המחשבות שהתעוררו אצלי היתה: " וואוו, עכשיו אסור לה לשמוע מוזיקה במשך שנה שלמה! איך שורדים ככה??? את בקושי חודש מצליחה להעביר..." אבל אח"כ התעשתתי- אין לה אבא יותר! איך היא תהיה מ ס ו ג ל ת לשמוע מוזיקה בכלל??? השאלה הזו נשאלת גם לגבינו. אין לנו אמא! אין לנו בית! זה לא משהו שקרה בעבר ולא נוגע אלינו יותר. אנחנו סובלים מזה בכל רגע! בכל רגע שאנחנו עסוקים בשגרת חיינו וירושלים עדין לא מתפארת בביהמ"ק, יש לנו לא מעט על מה להתאבל. אין אף אדם שנח על זרי הדפנה. האבל על תלמידי רבי עקיבא לא כזה רחוק מאיתנו... לא צריך להתעמק יותר מידי כדי לראות שנאת חינם שמשסעת בנו. ויש עוד מלא דוגמאות. רח"ל. במקור, ימי ספירת העומר הם ימים שמחים כחול-המועד והאבל מבטל את השמחה הזו. והיה ראוי לנו להתאבל כל השנה. איך אנחנו מסוגלים להיות כ"כ אגואיסטים וכ"כ מרוכזים בעצמנו??? לא לשמוע מוזיקה כל השנה, אני לא מסוגלת. לפחות בימים האלו... כל עוד אני יכולה, אני לא שומעת כלום. כשיש צורך ממש- הווקאלי השקט. א.ק.א.פלה ודומיהם אני לא שומעת גם במשך כל השנה, עם כל ההנאה והאיכות שיש במוזיקה שלהם. שבשנה הבאה נזכה לשמוע את שירת הלווים בבית המקדש!
אם גרמתי למשהו להסתכל על העניין בפרספקטיבה אחרת, שיהא זה לע"נ שלמה יחיאל בן ברטה. ת.נ.צ.ב.ה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2011 09:51 |
|
| |
מה שכתבת מתאים יותר לבין המצרים.
אין לנו בית, אין לנו אמא,וכו' את האבילות הזאת אנחנו מרגישים, ואז כמו שכתבתי אני שומע פחות ווקאלי, ולא ווקאלי כמו א.ק.א.פלה.
מתו 24,000 תלמידים, היום זה מורגש? מאז מתו מיליוני יהודים. כמעט נשתכחה תורה, עד שבא אצל רבותינו וכו', היום יש תורה. (ברור שאם הם היו נשארים,היה יותר, אם זה אחרי שנשארו רק 5, מה היה עם 24,000) זה לא דבר מורגש אפילו לא כמו חורבן בית המקדש, מה גם שאי שמיעת שירים בעומר זה רק מנהג, ולא דין, ובבין המצרים זה יותר חמור. ואכמ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2011 10:09 |
|
| |
דרך אגב, האבילות לא על השנאת חינם, שזה יש בדורנו, אלא על מיתתם, והסיבה למיתתם הייתה שנאת חינם (או יותר נכון 'שלא נהגו כבוד', הרבה פחות משנאה, לענ"ד רחוק מהשגתינו על מה נענשו)
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2011 13:49 |
|
| |
| | | | הגר"י בלסקי: אסור להאזין ל'קפלה' בספירה | | ראש ישיבת תורה ודעת ומגדולי הפוסקים בארצות-הברית, פסק השבוע: אסור להאזין למוזיקה וואקלית עם עיבוד דיגיטאלי • "הציבור התרגל שלכל דבר יש תחליף. יש לחמניות כשרות לפסח, ויש קלטות כשרות לספירת העומר" | | יואל ביטלמן, בחדרי חרדים 09:51 29/04/2011 | | | | | | | 1 | | | | | |
| | הגאון רבי ישראל בלסקי, ראש ישיבת תורה ודעת ומגדולי הפוסקים בארצות-הברית, פרסם השבוע פסק הלכה, לפיו אסור להאזין ל'קפלה' - מוזיקה וואקלית.
הרב אמר, כי לאחרונה מנסה הציבור למצוא כל מיני קולות, בהן השמעת מוזיקה וואקלית, שנשמעת כמו מוזיקה רגילה. "הציבור באמריקה כבר התרגל שלכל דבר יש תחליף. כך יש לחמניות כשרות לפסח, ובחנויות המוזיקה מוכרים קלטות כשרות לספירת העומר, בהנחה שמאחר והן נמכרות בחנות חרדית הן כשרות".
הרב בלסקי פסק, כי מותר להאזין אך ורק לקלטות ואקליות שבהן שרים אנשים ללא ליווי מוזיקלי, וללא עיבוד דיגיטאלי, כפי שעושים למוזיקות קפלה רבות. |
| |
תוקן על ידי עטT ב- 29/04/2011 13:52:51
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2011 16:50 |
|
| |
בינתים לא יצא לי לשמע שום מוזיקה גם לא ווקאלית! אני נמנעת מלהסתובב עם נגן כדי לא להכשל בלשמע מוזיקה לא ווקאלית. אבל אני גם בד"כ שומעת את כל הווקאלי למרות שלדעתי אם רבנים היו מאזינים לשרים הווקאלים של ימינו הם היו מבינים שאין הרבה הבדל בין מוזיקה לזה...
|
|