בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

קונצרט יום העצמאות 2011 בבהכנ"ס ישורון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/5/2011 10:05 לינק ישיר 

לידיעת המעוניינים בחזנות, ולא בניצוח או ניגוח של אחרים לשם צרות העין:

על החזן היינוביץ אין צורך להכביר במילים.

החזן שלום סלומון: חזן מקצוען במלוא מובן המילה, בעל קול טנור נעים ויפהפה, קולרטורות מדוייקות ואמן בביצוע. ממליץ לשמוע את ביצועו ל"בעבור דוד" שהועלה כאן בפורום. מתוק מדבש.

החזן אברהם ברנהולץ- כבש את הקהל בקונצרט בישורות לפני שנתיים בביצועו את "רצה" של גנטשוף. שולט בקולו, גבוהים ונמוכים, אמירה חזנית חיננית, קול חם ובעל רגש אמיתי, והיות ששמעתי גם כ"בעל תפילה", הוא מהווה את דמות ה"חזן" כפי שאני מבין. זאת מלבד היתו "מענטש" אמיתי, ומקיים את "הלומד מכל אדם".

החזן אהרן גרליץ: מהעומדים בקדמת הבמה של כל הקונצרטים של מכון ת"א, כבר משנת לימודיו השניה שם. תופעה מיוחדת. חזן בן חזן, שאפשר למשש את החזנות הזורמת בעורקיו. מבצע שירי יידיש באמנות מיוחדת, וגם ביצירות החזניות ניתן לומר שהוא "וירטואוז"! בעיקר אני רוצה לציין לשבח את ביצועו ל"על הראשונים" של אוישר באזכרה לאריה בראון ז"ל.

החזן יוסי שוורץ: בעל קול נדיר, ביצועים יפים מאד, מכובדים ביותר, ושמעתי שמורו ורבו נפתלי הרשטיק רואה בו אחד מהפוטנציאלים הגדולים של עולם החזנות.

החזן גדעון צלמאייר- שמענו אותו בישורון לפני שנתיים או שלוש, לא מכיר אותו אבל זכור לי בביצועו האיכותי. תמוה לי קצת שהוא ברשימה של ה"תלמידים". הבנתי בזמנו שהוא כבר מקצועי ובעל משרה קבועה בקנדה (טורונטו?).

מקהלת מכון תל אביב- לדעתי היא המקהלה הטובה ביותר היום. מהסיבה שהיא מורכבת מחזנים, בניצוחו של חזן-נפתלי הרשטיק, ןבליווי המוזיקאלי של המעבד עצמו, ריימונד גולדשטיין. כך שהמנצח והמקהלה לא משערים איך צריך להשמע העיבוד, אלא יודעים "למה התכוון המשורר"!!
 ובלי לזלזל באיש, כאשר ממוצע גילאי הקולות הוא 25-30, זה נשמע יותר רענן וטרי מאשר כאשר הממוצע הוא 60.

בטוחני כי כל חובבי החזנות ייהנו מהקונצרט, וישמעו חזנות אותנטית. אולי לא ישמעו "מי" גבוה", וכנראה שהדגש לא יהיה על "שואו", אלא על חזנות אמיתית, טהורה וטובה.
אני חושב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2011 13:03 לינק ישיר 

ראיתי את החזן גדעון צלמאייר בהופעה, ורק בשביל לראות אותו שווה להגיע.
ביצועים מדוייקים ומלוטשים, בעלי חן ותרבותיות מוסיקלית, וכמובן קול נפלא ומושקע.
כשראיתיו שר ידעתי מייד מי הוא מורו ורבו לחזנות!
כל זאת בלי להמעיט מערכו של החזן ובעל התפילה הוותיק כל כך אשר היינוביץ שיש כאלו שממש "מכורים" לתפילותיו ושירתו.

חג עצמאות שמח

תוקן על ידי לאמהשחשבתם ב- 02/05/2011 13:07:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2011 13:50 לינק ישיר 
החזן שלום סלומון

צוםזאך כתב:

החזן שלום סלומון: חזן מקצוען במלוא מובן המילה, בעל קול טנור נעים ויפהפה, קולרטורות מדוייקות ואמן בביצוע. ממליץ לשמוע את ביצועו ל"בעבור דוד" שהועלה כאן בפורום. מתוק מדבש.

אם כבר הזכרת את החזן שלום סלומון, אז בעיני החזן סלומון הוא אחד החזנים הגדולים בימינו בבקיאותם ובשליטתם בנבכי המוזיקה.

החזן לומד כבר 4 שנים חזנות ומוסיקה במכון ת"א אצל נפתלי הרשטיק, 3 שנים באופן פרטי אצל ריימונד גולדשטיין, ו4 שנים בלימודים פרטיים אצל מורים מהאקדמיה למוסיקה, יש לו שליטה ובקיאות רבה בכל רזי המוסיקה ובכל עומקי החזנות.

מלבד ביצועיו המדוייקים ביותר ומלבד קולו הטנורי המיוחד, יש לו אמירה מעניינת של שילוב הסגנון האופראי עם הסגנון החזני העתיק, משהו מיוחד וייחודי. 

כמו"כ חובה לציין את האישיות הנדירה של החזן, אישיות מיוחדת עטופה בענווה ובצניעות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2011 14:00 לינק ישיר 

צוםזאך כתב:

נדהמתי לשמוע את קולו המתוק והמרגש , מבירור קצר שעשיתי הוא אחד החזנים שהולכים לכבוש בסערה את בימת ההיכלות בשנים הקרובות. בהתחלה זלזלתי , חזן צעיר וכו', אבל עכשיו הוכחתי שיש עתיד לחזנות , היא במיטבה.
מחכה כבר לקונצרט לשמוע אותו.

תוקן על ידי העין ב- 02/05/2011 14:07:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2011 15:42 לינק ישיר 

פסיכובלוג : וכך היה מונה ,,,,,,,,,,,,4+3+4=11 שנות לימוד
                             או,,,,,,,,,,,,, 4+3+4 =4 (בחפיפה)

לגבי שאר מעלותיו של החזן שלום סלומון - סומך עלי כל דבריך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2011 15:46 לינק ישיר 

שרגא פייבל- לא יודע את התשובה לשאלותיך, אבל לפי מראה גילו של החזן, דומני כי שומה עלינו לפרש כי שנים חופפות הן. אם נאמר שהוא התחיל לפני 11 שנים, נראה לי שהיה אז אולי בגיל 15... לא נראה לי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2011 15:50 לינק ישיר 

צריכים לבנות דחוף עוד כמה היכלות כדי שיהיה לכל אלו שאמורים לכבוש אותם , את מה לכבוש...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2011 17:21 לינק ישיר 

בא נחכה לקונצרט ונראה.
מישהו יכול להעלות שוב את הבעיצוע של "בעבור דוד" של סלומון?
האם הוא קרוב משפחה או קשור לחזן משה סלומון?
והאם מישהו יודע אם תהיה כניסה חינם? דבר שלדעתי יהיה חובה באם רוצים שהקונצרט יצליח.
שמעתי פעם מאחד מגדולי המפיקים של קונצרטים (איני יודע אם הוא מסכים שאצטט בשמו) שבירושלים לא אוהבים לשלם עבור קונצרט, ולכן הוא כמעט לא מפיק קונצרטים בירושלים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2011 10:41 לינק ישיר 

שלום וברכה

קראתי בעיון את התגובות הרבות, הקשות לצד הקלות.

אני לא רואה באף אחד מכל חמשת המצויינים הללו את "בן ציון מילר הבא" את "שולהוף הבא" וכ'ו, אין ספק בכשרונם הרב של כל אחד מהם, אבל כדי להיות בשורה הראשונה לא מספיק קול טוב, מוזיקליות, רגש, אמירה, קולרטורה, קריאת תווים,
אלא צריך קודם כל 'לחיות חזנות' ובתוספת לזה כשיש גם קול ושאר המעלות אז הוא הופך ליותר טוב
וכמה שאלו 'חיים חזנות' זה לא מספיק (אולי לגרליץ יש 'חיות' אבל חסר לו דברים אחרים חשובים, מה שמשאיר אותו כחזן מעולה אך בינוני.

אני בטוח שגם בהרנולץ יוכל להביא "שואו" בצעקה קטנה ובקולו החזק וסלומון  במוזיקליות ובמתיקות וכן כל השאר כל אחד במעלתו שלו,

אבל את ה'דוד קוסוביצקי' את ה'בן ציון מילר' את 'היעקב מוצן' הבא לא ראיתי באלה.

כל טוב

בכבוד רב
יוסי

לשעבר - cantor_yos

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2011 10:21 לינק ישיר 

אני לא מבין את יוסי שהגיב כאן. איזה מין דבר זה "השולהוף הבא" "הבן-ציון מילר הבא"??? מי רוצה "שולהוף" נוסף. יש אחד, הוא מעולה, אוהבים לשמוע אותו, וזה נפלא! למה צריך עוד אחד? למה צריך עוד קוסוביצקי? מה רע בקוסוביצקי עצמו?
אנחנו רוצים חזנים חדשים! מעולים! שמשקיעים ומתקדמים ונותנים את עצמם! לא חקיינים!
אני רואה בקונצרט הזה את ה"גרליץ" הבא! את "ברנהולץ" הבא" את "סלומון" הבא, וכו'. אני חושב שזה מה שרוצים ואת זה צריכים לעודד! אישית, אני לא סובל כשתלמידי חזנות מנסים להיות קוורטינים, קוסוביצקים וכדומה.
יש לך קול, יש לך פה, יש לך כשרון- למה להיות אחר?? תהיה מה שהקב"ה חנן אותך!!

ולעצם העניין, ראיתי את מה שכתב צוםזאך לעיל, ואין לי הרבה מה להוסיף. מה גם שאני בידידות אישית עם רוב החזנים המנויים שיופיעו (אני מקווה שגם הם חושבים כך...), כך שקצת מוזר לי להיות מונה שבחיהם... אך היות ויש התוהים האם כדאי להגיע, אומר כמה דברים:

אהרן גרליץ- "פה" חזני אמיתי. לוקח יצירה, מוצא את עצמו בה, ומבצע יצירות כזקן ורגיל, באופן מעורר התפעלות! לאחרונה שמעתיו עובד על יצירות של שמואל מלבסקי - ובתור "מכור" למלבסקי קשה לי לשמוע אחרים שמבצעים את יצירותיו- וזו הייתה חוויה מדהימה!

אברהם ברנהולץ- חזן ובעל תפילה בניחוח של פעם. אמירה ברורה, נוכחות וחן מקרין. שמעתי אותו בשבת חזנות, שמעתי אותו בקונצרטים, וממש יש מה לשמוע. גם "שטימע" גם דיוק, גם ביצוע אומנותי, ודי אם אומר שלפני שנתיים, בקונצרט בישורון, עם שולהוף, ועם מוצן, ועם היינוביץ, אברהם ברנהולץ קצר תשואות ממושכות ונלהבות, יותר מכל אחד אחר באותו ערב. ומאז הוא רק הולך ומשתבח.

שלום סלומון- חזן מוזיקאלי להפליא. עמוד תווך במקהלות מקצועיות מזה זמן רב, ולאחרונה (יחסית) החל להשמיע את קולו בקדמת הבמה. שלום הוא דוגמא לחזן שמחכה בסבלנות, אוגר ידע, מקצועיות, אמנות ונשמה, וכשהוא מוציא את זה מהכח אל הפועל, אתה שואל את עצמך- איפה הוא היה עד עכשיו...

כשנצרף לכישורים הללו את העובדה שמזה ארבע-חמש שנים, הן המורה הגדול נפתלי הרשטיק והן המעבד מספר אחד- ריימונד גולדשטיין משקיעים בחזנים האלו, ומלטשים אותם ליטוש אחר ליטוש, אין פלא שהם הגיעו להיכן שהגיעו עד היום, ואין ספק שעוד רבות נשמע עליהם! במיוחד לאור העובדה, שהם הראשונים שיודעים שיש להם עוד מה ללמוד, עוד להתקדם, עוד להתמקצע, והם עובדים על זה במלוא העצמה!

וכאחד ששמע קצת מאחורי הקלעים- הפתעה!
לפי מה ששמעתי (אני לא לוקח אחריות, אבל כך הבנתי), בקונצרט הזה ישיר גם חזן דגול, שמזה שנים מספר לא השמיע קולו ברמה, אבל מישהו "בליגה" אחרת, שישיר יצירה עם מקהלת מכון ת"א, כאשר השילוב ביניהם תחת ניצוחו של נפתלי הרשטיק הוא באמת "שמיימי". רק בשביל זה כדאי לתפוס מקום קרוב לבמה.

כבר הארכתי דיי, ואקווה שיהיה מישהו שיטרח לקרוא את כל דברי מהחל ועד כלה-

הק' מעניש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2011 13:08 לינק ישיר 

שלום וברכה

אחזור על דברי הקודמים :
כל אלו הם מעולים ומצוינים, אך אף אחד מאלו לא מתקרב לדור הקיים של החזנות וודאי שלא לדור הקודם,

אני רוצה לשמוע מגרליץ(כדוגמא), רק את ה'גרליץ' הבא שהרי אם ינסה להיות משהו אחר התוצאה תהיה...
אבל אין לו את הכלים להיות חזן גדול ! לא לו ולא לאף אחד מאלו, (אולי משלום סלומון יכול לצאת חזן גדול-כשיש אומנות ומוזיקה , יש הכל.)

וחלילה וחס לא ציפיתי שהם עצמם יהפכו לחקיינים ולעמי ארצות.

הבנת ?

בכבוד רב
יוסי

לשעבר - cantor_yos

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2011 14:16 לינק ישיר 

בס"ד

המודעה

הציבור מוזמן

יהודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2011 17:03 לינק ישיר 

יוזמה ברוכה וטוב שהשכילו הפעם לתת כניסה חופשית.
בהצלחה לחזנים ולמקהלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2011 07:56 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > קונצרט יום העצמאות 2011 בבהכנ"ס ישורון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.