| נשלח ב-1/5/2011 17:03 |
|
| |
החזנים העולמיים כהן את קלאנג באיסטנבול
מחר יתקיים טקס יום השואה בבית כנסת הגדול האשכנזי באיסטנבול. צפויים להגיע מעל אלף איש ואשה בנוכחות הרב הראשי לטורקיה ואישי ציבור. החזן הדגול סיימון כהן מרבה להופיע במקום המדהים הזה, והשנה הצטרף אליו החזן הדגול יחזקאל קלאנג. יחד הם ישירו אזכרה ומבחר קטעי חזנות מתאימים ליום הזה. ילווה אותם פסנתרן שיגיע אף הוא במיוחד מהארץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2011 12:22 |
|
| |
החזנים "העולמיים" די להגזמה! הם רחוקים מיזה כמזרח ממערב.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2011 12:26 |
|
| |
"החזנים העולמיייייייםם" נקודה. דיי כבר לעקוץ חזנים גדולים מקנאה!!!!!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2011 13:13 |
|
| |
למה לא עולמיים??? הם צעירים - מלשון "עלם" הם מפתיעים- משלון "תעלומה" והם נוסעים בעולם ממקום למקום וחוץ מזה- הם חזנים באמת מצויינים. אם כל פרח חזנות היום הוא חזן עולמי, הרי ששני החזנים הנפלאים הללו הם חזנים שמיימיים...
ואגב, המרחק בין מזרח למערב- הוא כחוט השערה בלבד!! ולא זו בלבד, אלא שבעבור אותו מרחק דק מן הדק, הרי מיד מה שהיה מערב נהיה מזרח... והדברים מאירים כמין חומר למבינים ועמקנים...
כה דברי הכותב הק' מעניש
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2011 13:25 |
|
| |
החזן יחזקאל קלאנג לא צריך את הסכמתו של מנהלוביץ הנכבד שהוא אכן בין טובי חזני הדור.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2011 13:31 |
|
| |
החזן יחזקאל קלאנג הוא בין החזנים היחידיים בעולם ש"מבינים" בחזנות.(לא סתם הוא מורה לחזנות)
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2011 19:40 |
|
| |
מעניין כמה אשכנזים באים למעמד כזה שם בתורכיה או שקלאנג מתעתד לסלסל
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2011 19:51 |
|
| |
האם הרפרטואר יכלול
מוזיקה טורקית
או איזה מארש טורקי!?!
|
|
| נשלח ב-5/5/2011 22:45 |
|
| |
דיווח שקיבלתי ממשתתף.
הטקס התקיים ברוב פאר בבית כנסת האשכנזי של איסטנבול שהיתה מלאה עד אפס מקום על שלשת קומותיה.
נוכחו כל רבני העיר הספרדים והאשכנזים ובראשם הרב הראשי לטורקיה, השליח החב"די המקומי, ונציגי ממשל מקומיים ואף נציגי הקונסוליות חוץ של בריטניה, פולין ועוד מדינות, ואף כומר מקומי ידוע. (הנה זוכמירוביץ- היית בא בחברה טובה... הערה שלי- רפאלוש.)
שני החזנים היו מצויינים ומקצועיים. ביצעו שילוב של שירי שואה, שירים ישראליים וחזנות. תפילת מעריב- והוא רחום של רוזנבלט, השכיבנו באילתור של שני החזנים יחד בתוספת מנגינת "אויפ'ן פריפ'ציק". סיימון כהן- קל מלא רחמים מרטיט ומדהים. יחזקאל קלאנג- טיהר רבי ישמעאל ביצוע עוצמתי מאד.
ע"י הרבנים המקומיים נאמרו פרקי משניות וזוהר לעילוי הנשמות. ע"י חזן ספרדי מקומי נאמרו שני פרקי תהילים בפייטנות מקצועית.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2011 11:08 |
|
| |
מר זוכמירוביץ כתב לי באישי שאין לו מושג על מה אני מדבר, ואיזה אאוטינג הוא מרמז, ושאין כל קשר בין ההערה הראשונה שלו באשכול זה - "אני מקוה שלא יבואו "גוים גמורים" לשמוע אותו" ובין ההערה שלו אח"כ: "היתה לי הרגשה שגוי גמור יהיה שם. חכם עדיף מנביא!", ובאישי הוא הסביר לי שהיות שהיה שם גוי גמור לכן הוא כתב מה שכתב, ולא הייתה לו כוונה לרמז מי הוא מי, ואין לו מושג, והוא מבקש את התנצלותי הפומבית בפורום, לעצירת המתקפות על "תחכמוני".
גם אני לא יודע מי הוא גוי גמור, ואני לא אוהב להתקיף, ולכן- אם חשדתי בכשרים- הרי התנצלותי הפומבית. חטאתי, עוויתי, פשעתי, חשדתי בכשרים, לא הייתי צריך לכתוב מה שכתבתי.
אבל- אם אדון זוכמירוביץ חושב שמישהו מאמין לי- שיהיה לו לבריאות. ההיסטוריה של פולמוסי תכחמוני, וההערות לגבי ניק אחר שמארגן קונצרטים במקום מסויים, והנסיונות הנשנים שלו לחשוף את העומדים מאחורי כינויים שונים- מעוררים בי אי נוחות. אש אם הכל פרי מוחי הקודח- שוב סליחה. ואם לא, ועוד חושבים כך, אני חוזר על קריאתי לקרוא אותו לסדר, עד כדי חסימתו.
הק' מעניש
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2011 11:24 |
|
| |
אדון זוכמירוביץ חושב שהיה שם כומר ידוע מהעיירה שלכל הדעות הוא גוי גמור.
אינני רוצה לעשות אאוטינג לאותו כומר
אגב בתגובה שנמצאת אחרי קורה דבר מעניין. בתחילת התגובה מופיע "גאון לירי" ואילו בסוף האשכול מופיע כתגובה אחרונה "רפאלוש" דבר המעלה תהיות ומראה שילוב בין הניקים. (ואינני מתכוין גם בכך לעשות אאוטינג אלא להצביע על תופעה קיימת שכולם רואים)
ואת דעתי בעניין המתקפה על תחכמוני לא הסתרתי שזה עשה ויעשה רק טוב למקום, והבקשות החוזרות ונשנות לעריכת קונצרטים, והקהל הרב הממלא את המקום מוכיחים זאת. מעניין שאותם ניקים קבועים תוקפים את תחכמוני עובדה הגורמת לאאוטינג של אותו תוקף שבמקום לעסוק בחזנות מתעסק בפוליטיקה קטנה.
הייתי מציע להחיל את חוק הביגמיה גם על ריבוי ניקים.
בכל אופן אני לא מפסיק לקבל הודעות תמיכה באישי כנגד המתקפה, אל דאגה "אף על פי כן הארץ נוע תנוע" כדברי המדען.
השבוע הגיעה פניה מקרובי פצוע מהפיגוע מול בנייני האומה לבוא ולשמח אותו בבית החולים שערי צדק.
אנו מתייעצים עם רבנים האם מותר לשם כך להביא כלי זמר בימי הספירה, ואם נקבל פסק הלכה שהדבר מותר נתגייס לכך במלוא המרץ ונגייס לשם כך חזנים וזמרים ואני יכול לומר מנסיון שמי שעושה זאת פעם אחת מבין את חשיבות העניין ורואה גם ברכה בעמלו מן השמים (ושוב להזכירכם, ללא כל תמורה, אנחנו לא אוספים לכך תרומות באף מקום, וכל אחד שבא לשמח עושה זאת בהתנדבות מלאה ועל כך יבורכו מן השמים.)
תוקן על ידי זוכמירוביץ ב- 06/05/2011 12:17:17
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2011 11:44 |
|
| |
בין אם הם עולמיימ ובין אם הם לאו פותח האשכול לא הוסיף כבוד לחזנים לאחר הדיון שהתנהל פה
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2011 16:48 |
|
| |
.
|
| נשלח ב-7/5/2011 23:11 |
|
| |
תראו לרבנים הפוסקים לכם את ה"נגנים" מהאירוע האחרון שלכם ובטוח הם יפסקו שמותר להביא אותם....
|
|
|
|
|