בית פורומים עצור כאן חושבים

מהי עבודת השם מול (להבדיל) עבודה זרה ??

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/5/2011 20:13 לינק ישיר 

אישציפור כתב:

מקס,קודם כל יש לך טעויות טכניות הקב"ה אומר למשה כבר במעמד הסנה "וַיֹּאמֶר, כִּי-אֶהְיֶה עִמָּךְ, וְזֶה-לְּךָ הָאוֹת, כִּי אָנֹכִי שְׁלַחְתִּיךָ:  בְּהוֹצִיאֲךָ אֶת-הָעָם, מִמִּצְרַיִם, תַּעַבְדוּן אֶת-הָאֱלֹהִים, עַל הָהָר הַזֶּה. " 

אני מקווה שאתה מודע לפשוטו של מקרא ולא עושה לי דווקא,

רשב"ם שמות פרק ג

(יא) ויאמר משה מי אנכי - מי שרוצה לעמוד על עיקר פשוטו של מקראות הללו ישכיל בפירושי זה, כי הראשונים ממני לא הבינו בו כלל כלל. משה השיב על שני דברים שאמר לו הק' ללכת אל פרעה וגם להוציא את בני ישראל על ידי מצות פרעה. ומשה השיב על ראשון ראשון מי אנכי כי אלך אל פרעה, ואפילו להביא לו מנחה ודורון? וכי ראוי אני ליכנס בחצר המלך איש נכרי כמני?:
וכי אוציא את בני ישראל ממצרים - כלומר ואפילו ראוי אני ליכנס לפני פרעה שוטה אני לשאר דברים, איזה דבר המתקבל לפרעה אומר לו? וכי שוטה הוא פרעה לשמוע לי לשלוח עם רב שהם עבדיו חפשים מארצו? ואיזה דבר המתקבל אומר לו שעל ידי אותו הדיבור אוציאם ממצרים ברשות פרעה? והק' השיב לו על ראשון ראשון ואמר כי אהיה עמך ואתן חנך בעיני המלך ותלך אל פרעה ולא תירא. ומה שאת ירא לפני פרעה, וזה לך האות כי אנכי שלחתיך. הלא אתה רואה בתבערת הסנה כי שלוחו של הק' אני וזה האות לך הוא להיות בטוח שאהיה עמך. וכן מצינו שאמר לו המלאך הלא שלחתיך. ועל מה שאתה אומר וכי אוציא את בני ישראל ממצרים, כלומר באיזה טענה שאומר לפרעה ישמע אלי להוציאם? בהוציאך את העם ממצרים אני מצוה לך עכשיו שתעבדו את האלהים על ההר הזה ותקריבו עולות, וטענה זו תוכל לומר, כי לזבוח לאלהים יניחם ללכת. ואעפ"י (כן) שכאן לא פירש, לבסוף מפרש ושמעו לקולך ובאת אתה וזקני ישראל אל מלך מצרים וגו' ועתה נלכה נא דרך שלשת ימים במדבר ונזבחה. וכן בכל פעם ופעם היה משה אומר כך לפרעה. וכן מצינו בשמואל כשציוהו הק' למשוח את דוד אמר שמואל להק' ושמע שאול והרגני, והק' אמר לו עגלת בקר תקח בידך ואמרת לזבוח לי"י באתי. אף כאן דרך חכמה ציוה למשה בהוציאך וגו' וכן תוכל לומר לו. מי שמפרשים [מקראות הללו על] עיניינים אחרים אינם אלא טועים גמורים:

ולא צריך את הרשב"ם להבין את המקראות כפשוטו, אבל טוב שיש לנו את הרשב"ם לתומך,

שלא לדבר על הקרבנות שהקריבו קין והבל נח והאבות (ולפי חז"ל גם האדם הראשון).

נכון לכן לא השכילו, ואלוקים לא רצה בזה כלל, רק אחרי העגל באין ברירה אחרת,
משל אומרים חז"ל  "רבי פנחס בשם רבי לוי אמר משל לבן מלך שגס לבו עליו והיה למד לאכול בשר נבילות וטריפות אמר המלך זה יהיה תדיר על שולחני ומעצמו הוא נדור (גדור) כך לפי שהיו ישראל להוטים אחר עבודת כוכבים במצרים והיו מביאים קרבניהם לשעירים דכתיב (ויקרא יז) ולא יזבחו עוד את זבחיהם לשעירים ואין שעירים אלו אלא שדים שנאמר (דברים לב) ויזבחו לשדים ואין שדים אלו אלא שעירים שנא' (ישעיה יג) ושעירים ירקדו שם והיו מקריבין קרבניהם באיסור במה ופורעניות באות עליהם אמר הקב"ה יהיו מקריבין לפני בכל עת קרבנותיהן באהל מועד והן נפרשים מעבודת כוכבים והם ניצולים הה"ד איש איש מבית ישראל וגו'."  

מעבר לכך כתבת שהסיבות לעבודת השם הם "והסברתי מה מביא את האדם לרצות לעבוד לאלוקים, 1, רוצה לחזיר לו טובה, 2, רוצה להחניף לו בכדי שיתן לו משהו, 3, מפחד ממנו ולכן חושב שאם יעשה לו כך או כך הוא לא יכעס עליו, "ומולם מה שבאמת צריך לעשות דהיינו     "מה שנשאר לנו לעשות בכל זאת: זה להסתכל על היקום ולחשוב מה הייתי יכול לעזור לבריאה, ובכן אני רואה שיש חולים ויש עניים ויש רוצחים וגנבים ויש סובלים מריבית הבנקים, ויש גם נפסדים אחרים כמו החור באוזון, הכחדת מין ממין החיות, בקיצור: יש הרבה מה לעשות לטובת הבריאה, כאן בוודאי אני יכול לעבוד כביכול לשם, ברור לי שוב, שאין אצלו חניפה וכדומה, שאני הקבל שכר בשביל מעשי אלה, אבל אני מודע גם שבסוף כל סוף אני וצאצאי יהנו מהם, כלומר: אפי' שכל מעשי בשביל הבריאה מגיע מהצורך להודות לאלוקים על כל הטוב שנתן לי, בכל זאת אני מקבל שכר מעצם זה שצאצאי יההנו מזה, "     

מתוך הנחת יסוד שגויה פעמים, הראשון שעבודת השם נובעת מתוך מבט קטן/קטנוני בהכרח,

האם טובת הבריאה והתפתחות האובולוציה נראה לך קטן, ודווקא עבודת השם דמיונית שלא מוביל אותנו לשום מקום רק שוב למקומות דמיוניות כמו עולם הבא וגן עדן וגהינום, ששם נהנה מזיו השכינה שעצם המחשבה ואמירתם היא הגשמה,

אני אולי מסכים לתת לאנשים גאווה שכאילו הם עושים משהו גדול, אבל לא על חשבון האומה ועל חשבון קיצוץ בנטיעות,

אגב: קיצוץ בנטיעות פירושו פרדס עם עצים שזה רק יכול להיות נמשל על הבריאה, וקיצוץ תתפרש כקיצוץ ההיתפתחות הבריאה לטוב, וגרימת רע והתפתחות רעה בבריאה,

והשני שהיא אינה חלק ממה שניתן לעשות לטובת הבריאה.   במשפט קצר אומר שלענ"ד מקומה של עבודת השם, היא להפוך את מציאות השם ליותר נוכחת בעולם , כלומר שהיא תהפוך ליותר קרובה אל דעת בני האדם (אם תרצה בטרמינולוגיה הקבלית שביארתי באשכול סמוך שמציאות "זעיר אנפין" תתבטא באופן פעיל ו"עירני" יותר) החשיבות בכך היא הוצאת מציאות השם מחוץ למסגרת של קבוצת מאמינים אל מסגרת מוגדרת ומוחלטת הרבה יותר.     

היא קיימת כל הזמן אפי' עובדי האלילים ידעו מאלוקים, הרי אדם ידע וקין ובניו ידעו, נח ידע ובניו ידעו,
גם מצרים ידע, כולם ידעו שיש אלוקים מעל כל האלילות,
גם היום (חוץ מהכופרים באמת, שאין לדעתי רק לשם וויכוח) כל בני אנוש יודעים שיש אלוקים, ויש חוקיות אחת ביקום וכל המדע חוקרת בכיוון הזה דווקא, ולכן הצלחתה הגדולה,

כמובן זה לא סוף פסוק, ובלי גמילות חסדים, ותורה (שבכללה משפט וצדק ועוד) הנוכחות הזו מאבדת מתוכנה ואדרבה היא עלולה להתחלל וכפי שקרה ערב חורבן הבית הראשון (ובמובן מה גם השני) אבל גם בימינו זה עדין נצרך.יש מה להאריך ולפתח בנידון, אבל לעת עתה אסתפק בזה.

אז תבחר בעיקר וגם תשיג את עבודת השם הגדולה הקבלית ,
אבל כידוע הדרך של עבדת השם לשם השם בלבד, גרם רק לקיצוץ בנטיעות,
למה דווקא השקפת הכפירה לכפור בכל, תגרום לפרדס לפרוח ?? כפי שאנו רואים במאות האחרונות,
אני מציע לך עבודת השם פשוטה (קטנות כדברך) אבל אמיתית מעצמה ותועלתית בכל המישורים
וגם נתמך מחז"ל והתנ"ך, (לדעתי זוהי התורה לאמיתה) וגם יכול לאחד את כל האנושות לעבודת השם שכזאת,
שוב לדעתי זוהי התורה ועומקה של תורה וחז

תוקן על ידי maxmen ב- 08/05/2011 20:40:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2011 22:12 לינק ישיר 

מקס,
הכל יפה, אבל בסה"כ חזרת על מה שכתבת קודם (במילים קצת אחרות...)
       לא רואה טעם לחזור על דברי אם לא עונים לי, או לפחות מנסים להבין מה אמרתי.
                 אולי בהזדמנות אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2011 22:52 לינק ישיר 

אישציפור כתב:
מקס,הכל יפה, אבל בסה"כ חזרת על מה שכתבת קודם (במילים קצת אחרות...)       לא רואה טעם לחזור על דברי אם לא עונים לי, או לפחות מנסים להבין מה אמרתי.                 אולי בהזדמנות אחרת.

איש יקר:
תבין שנולדתי עם כל זה, אני לא בעל תשובה או מה, אני מכיר את דברך והשקפתך, זה לא חדש,
ובכל זאת אני מתעקש בעניין במילא אתה זה דווקא שצריך לרדת לסוף דעתי,
ולא אני זה שצריך להבין אותך שבמילא נולדתי עם דעותך,

תוקן על ידי maxmen ב- 08/05/2011 22:55:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2011 23:59 לינק ישיר 

איך לא חשבתי על זה קודם ??

לו קין והבל היו עובדים את השם כהשקפת האשכול הזה ?! לא היה הבל נרצח כלל, ולא היית מבול,
ואולי באמת זה עומק העניין של כל הסיפור התנכי,

הרי הרצח הראשון הגיע בגלל עבודת השם הקלסית שאומר לתת לאלוקים במקום לתת לזולת,
לו קין היה חושב שעבדת השם היא דווקא לעבוד את הפרדס לקדם את התפתחות הבריאה במילא היה דואג להבל דווקא,
והבל היה גם נוהג כך,
ואז היינו מתחילים בטוב, ואף אחד לא היה נהרג מתוך קנאה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2011 09:34 לינק ישיר 

מקס,
עכשיו שכנעת אותי.
אתה נולדת כך ולכן אתה צודק, איך אל חשבתי על זה קודם...
             אם כך באמת מיותר להמשיך את הדיון.
                 בבקשה תגיד לי שהדברים התפלקו לך בטעות. קשה לי לקבל שאתה מתכווין לדבריך ברצינות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2011 10:23 לינק ישיר 

אישציפור כתב:
מקס,עכשיו שכנעת אותי.אתה נולדת כך ולכן אתה צודק, איך אל חשבתי על זה קודם...             אם כך באמת מיותר להמשיך את הדיון.                 בבקשה תגיד לי שהדברים התפלקו לך בטעות. קשה לי לקבל שאתה מתכווין לדבריך ברצינות.

עכשיו אני אשם ?
אני טוען שאתה צריך לצאת מהנחה שאני יודע עוד מלידה את כל דרך החשיבה שלנו הקלסית,
ולכן אני לא עונה ישירות למה שידועה לי ולך, רק מתמקד יותר להסביר את דעתי הנוגד את מה שכולנו מכירים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2011 12:00 לינק ישיר 

מקס,
זה לא ענין של אדם או לא, זה ענין של מבין מה אומרים לו ועונה לענין או לא.
לגבי מבין מה אומרים לו אני מסופק , לגבי עונה לענין לצערי אין לי ספק שאתה לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2011 10:05 לינק ישיר 

אישציפור כתב:
מקס,זה לא ענין של אדם או לא, זה ענין של מבין מה אומרים לו ועונה לענין או לא.לגבי מבין מה אומרים לו אני מסופק , לגבי עונה לענין לצערי אין לי ספק שאתה לא.

איש היקר:

אני מציעה כאן עבודת השם שלדעתי היא עבודת השם האמיתית, וגם טובה לאלוקים ואדם, = שלומות הבריאה וטובת האדם,

אני חושב שכל אדם בעולם יכול לקבל סוג של עבודת השם שכזו, ואפי' אתאיסט מושבע,

בכל אופן תודה לך על הנסיון לדון איתי בעניין, מצטער שאני לא יכול לקבל את דברך בעניין,

בהזדמנות זו אני מודה לכל חברי\ות וחכמי\ות הפורום היקרים וגם לגולשים\ות לכאן,
היית לי (כמעט) שנתיים טובים איתכם אהבתי להיות איתכם, ואני אוהב אותכם מאוד,
אבל "מתי אעשה גם אנוכי לביתי ???"
לכן אני חייב לפרוש בצער רב,
אני מברך את כולכם שתזכו לכל הטוב שאלוקים ברא בבריאה, אתם וזרעכם עד עולם,
ובעיקר שתזכו לחכמה בינה ודעת לכם ולזרעכם עד עולם, אמן ואמן
אוהב אותכם מאוד (ואני בוודאי אתגעגע כל חיי בשנתיים שלי אתכם כאן בפורום הנפלאה,)
maxmen

תוקן על ידי maxmen ב- 10/05/2011 10:08:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2011 00:59 לינק ישיר 

מקס,
לא התנגדתי לעבודת השם שאתה מגדיר (אם כי לקרוא לה עבודת השם אינו המינוח הכי מדויק) רק אמרתי שזה לא מספיק, ובדר"כ גם לא תואם את מושג העבודה שמופיע במקורות, שנצרך גם הוא כדי להוביל את העולם לשלימות, ואת זה אני לא בטוח שבכלל הבנת (למעשה אני די בטוח שלא) ואם הבנת לא שללת אותו בשום צורה או אופן, רק חזרת על טיעונך הראשון.
בכל מקרה אני מקוה שאתה לא באמת עוזב, בסה"כ קשה לי להאמין שבכל השנתיים האלו רק כתבת בפורום ולא "עשית לביתך", אבל אם כן, אולי דוקא ייטב לך, האינטנסיביות של הפורום עלולה לבלבל ולהקשות על עיכולם של החומרים איתם נפגשים, כך שהפסקה בהחלט עשויה להיות לטובה עבורך. (מניסיון אישי)
         בכל מקרה שתצליח בכל אשר תפנה , ואני מקוה שלא פגעתי בך בדברי ואם כן אני מבקש את סליחתך ומקוה שתמחל לי.
                          כל טוב לך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2011 08:57 לינק ישיר 

איש היקר:

ח"ו שאני אפגע להפך אמרתי לך תודה שאתה דן איתי בנושא,
ושוב אני אומר שאני יודע ומכיר ב"ה את המקורות,
אבל אני מציע כאן עבודת השם פשוטה ומתקבל על הלב ובלי צורך באימון ואמונה עיוורת,
בוודאי אין לזלזל במי שעובד את השם על פי המקורות כי הרי המקורות שומרת עליו אם הוא צדיק גמור,
אבל והיות שהרבה מנצלים את העבודת השם להפקרות כמו ללמוד כל היום ולא לפרנס את ביתו ומשפחתו,
(לא רוצה להזכיר את הצבא כי יש להם תירוץ טוב ונכון)
והיא (עבודת השם של המקורות) בכללות לא משכנע את הציבור הכללי,
ולכן דעתי שעבדת השם שאני מציע יותר משכנע, ואני מבין את דעתך ומכיר אותה,

לגבי הפרישה שלי: (גם לירוחם היקר ולצענע היקרה, אגב לא נפגעתי ממך ח"ו ושאלתך היית במקום)
צודק ירוחם שחזרתי לעסקי המשפחה בחול,
בכל זאת יש לי הרבה זמן, (חשבתי אז שלא יהיה לי)

אני מבחינת רשע בן צדיק = הרכוש הרב של משפחתי באירופה ובדרום אמריקה יכול לספק אותי ולכל חיי כמה דורות,
כלומר אבות המשפחה היו צדיקים, ואני יכול להיות רשע ולאכול את הרכוש, וצאצאי יהיו כבר צדיקים בן רשע (= יהיה רע להם)
חשבתי לעצמי שאני יכול לעסוק בתורה לבד וגם לכתוב בפורום כאן ואני יהיה גם צדיק,
אבל לא היא, כי צדיק "גמור" בגמ' הכוונה צדיק במעשים טובים אבל גם בדרך ארץ, כלומר לא מספיק רק ללמוד צריך לדאוג לדורות הבאים, שזה חלק מלהיות צדיק גמור, ואז גם צאצאי יהיו צדיקים בני צדיקים, הלואי ובעזרת השם,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2011 09:40 לינק ישיר 

מקס,
נראה לי שנוצרה כאן אי הבנה מצערת.
אני לא חולק עליך בנוגע לאופן בו נכון לפרט לעבוד היום את השם. אני רק לא מקבל שזה המצב האידאלי.
      וניסיתי להבהיר לך שיש צורך בעבודת השם במובנה המקורי (גם אם מן הסתם יש שינויים מסוימים מהעבודה כפי שהיתה אז) גם במצב כיום.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מהי עבודת השם מול (להבדיל) עבודה זרה ??
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.