שלום לכולם
אני רוצה להביע את דעתי על הדרך בה מבקרי יין חורצים את גורלם של יינות ישראלים שלפעמים אלו יינות גדולים
מהעולם, לעניות דעתי אילו מבקרים אלו היו הוגנים ואו חסרי בטחון עצמי היו טועמים את היינות הללו בטעימה עוורת
ולא כפי שעושה רוגוב כשהוא מעתיק מהמחשב שלו טעימה שהתבצעה בחתף פתח בסומליה לפני יותר מחצי שנה, כאשר האיש טועם לא פחות מ200 יינות בתוך שעה ומחצה , וכמובן נותן את הציונים הגבוהים ליקבים המסחריים על יינות שלא שווים לפעמים אפילו את המחיר שלהם.
מה דעתכם שנארגן טעימה עוורת בפורום ענק עם ליווי של אנשי מקצוע כמו איש הענבים ונפרסם את התוצאות ואפילו זה יכול להיות משהו קבוע , היתרון הוא שזה משהו מקורי שישקף את המציאות לכלל בלי נגיעות של בעלי עניין ויפיק תועלת לחובבי היין , מעבר לכך שטעימה עוורת זו חוויה שאי אפשר לשכוח.
מצפה לתגובתכם .
תודה
נשלח ב-4/5/2011 20:29
yekev כתב:
ולא כפי שעושה רוגוב כשהוא מעתיק מהמחשב שלו טעימה שהתבצעה בחתף פתח בסומליה לפני יותר מחצי שנה, כאשר האיש טועם לא פחות מ200 יינות בתוך שעה ומחצה , וכמובן נותן את הציונים הגבוהים ליקבים המסחריים על יינות שלא שווים לפעמים אפילו את המחיר שלהם.
yekev, האם אתה אומר זאת מידיעה או שזו הערכה. יכל להיות שהאדם טעם בסמיכות לתערוכה כזו או אחרת ומכאן התרשמותו. אני לא יודע את ההיררכיה לצורך העניין בין מבקרי היין קופר, גת ורוגוב . אך אדם לא יכול לעשות עבודה לא נאמנה ועוד לפרסם בריש גלי....
לגבי הטעימה, לא הבנתי האם הטועמים הם חובבי היין או הטועמים המקצועיים, או שניהם יחד...
תוקן על ידי Itis ב- 04/05/2011 20:34:44
תוקן על ידי Itis ב- 04/05/2011 20:35:49
" בכל אדם באשר הוא טמון פוטנציאל ההשתבחות ". (א.א.ח).
נשלח ב-5/5/2011 17:08
רבים כמוני אשר היו בסומלייה האחרון וביניהם מבקר יין שהוא אדם ישר באופיו שראה את המחזה כיצד רוגוב
מפזז בזריזות בין הדוכנים , ועוד באותו לילה הוא פירסם תוצאת טעימה של יותר מ200 יינות , הגדלנו לעשות
ובדקנו במצלמות האבטחה של הסומלייה ולהפתעתינו אדון רוגוב היה בדיוק שעה וחצי מרגע שנכנס עד הרגע שיצא.
זו לא חובבנות אלא יד מכוונת של הרוצה.
בעניין הטעימה. לאור זאת אני חושב שמוטב אם נקיים פורום טעימה של כל מגוון האוכלוסיה לרבות אנשים שלא כל כך מביני יין הרי אחרי הכל הם אלא שרוכשים את היינות בחנויות. הפורום צריך להיות בלתי תלוי בשום גורם משפיע.
תוקן על ידי yekev ב- 05/05/2011 17:15:09
תוקן על ידי yekev ב- 05/05/2011 17:16:48
נשלח ב-9/5/2011 23:48
לגבי הטעימה, אני חושב שתהיה כאן אפשרות להתרשם באופן בלתי אמצעי, ממבחר יינות איכותיים בטווח מחירים מגוון. היותר מבינים שבינינו ירגישו מעט יותר במאפייני היינות . גם חסרי הניסיון יוכלו לחוות דעה אמיתית ובלתי תלויה ביחס לאיכות היין כגון בטעמו . באירוע כזה יש אפשרות להיחשף ולהכיר את המושג "יין" בדרך הטובה ביותר . שכן סוג היין והחברה לא נחשף, וכך טועם יכול לומר את דברו האישי. והרי מה שהכי חשוב ביין זה הטעם האישי של כל אחד ואחד שבסופו של דבר מתחבר ליין כזה או אחר
תוקן על ידי Itis ב- 09/05/2011 23:51:22
" בכל אדם באשר הוא טמון פוטנציאל ההשתבחות ". (א.א.ח).
נשלח ב-10/5/2011 09:26
מה שנשאר לנו כדי לקבוע מועד למפגש הראשון זה שחברים שמעוניינים להשתתף בטעימה יירשמו
[אני אעדכן בהמשך היכן נרשמים} והצעות מהחברים למקום נאות למפגש הראשון.
מי שלא חווה טעימה עוורת לא טעם מימיו.
תודה לכולם
נשלח ב-10/5/2011 10:10
מעולם לא הייתי בטעימה עיוורת, ואשח מאוד לחוות אחת כזו.
עדכנו נא כשיש מקום ואבוא בכיף.
נשלח ב-17/5/2011 08:56
עקיבא_איגר כתב:
מעולם לא הייתי בטעימה עיוורת, ואשח מאוד לחוות אחת כזו.
עדכנו נא כשיש מקום ואבוא בכיף.
כנ"ל ב"נ.
לחיים לחיים !
נשלח ב-17/5/2011 18:59
אני אבוא בשמחה, השתתפתי בטעימות עיוורות בעבר וזה בהחלט מאתגר...
נשלח ב-24/5/2011 18:48
גם אני מצטרף.
נשלח ב-25/5/2011 00:14
אשמח לבוא
די מוגבל בזמנים אבל נראה לי שזה יהיה בסדר
נשלח ב-30/6/2011 07:20
נשמע מאתגר, רק שצריך לקחת בחשבון שבמידה ולא בולעים את היין כנהוג אצל פלצני היין אלא יורקים אותו למרקקה, האבחנה היא אמנם מקצועית אבל חסרת ערך מכיוון שדרך השימוש היא שתיה ואי אפשר להשוות חווית שתיה לחווית טעימה. בחווית טעימה יש רק את הטעמים המורגשים בפה אבל אין השילוב המנצח של האלכוהול שזורם בדם יחד עם טעמים אלו והשילוב הנכון הזה הוא זה שמספק לנו את חווית השתיה, הוא ולא אחר.
ייקב, חיים גן וארקדי פאפיקיאן זוהי התחלה יפה
נשלח ב-30/6/2011 15:04
קדימה YEKEV , יש לך פה כבר קבוצה לא רעה (יש עוד כמה שאני יודע שיגיעו למרות שלא כתבו כאן) איש הענבים יכול להיות מקום מתאים לכזה אירוע (אני בטוח שהוא גם יפיק מזה טובת הנאה) אנחנו מצפים בצימאון..
נשלח ב-30/6/2011 22:46
גם אני חושב שזה רעיון מעולה.
אם יש צורך בתשלום לכיסוי העלויות אני בטוח שכולם יסכימו לשלם.
מעבר לטעימת היינות המשובחים יש כאן אלמנט של הנאה מעצם החוויה העיוורת...
נשלח ב-1/7/2011 13:56
לעקיבא - זה לא עניין מסחרי , לא אמורות להיות כאן הוצאות גדולות , אני יכול לפנות ליקבים שברובם חברים ולבקש מהם יינות לטעימה , התשלום היחיד שיתכן זה עבור הכניסה לאיש הענבים שזה אמור להסתכם בעשרות שקלים בודדים. אגב דוד סאלו זה רעיון טוב לקיים את המפגש באיש הענבים. אני מארגן את האירוע ומעדכן את כולם.
נשלח ב-1/7/2011 15:00
כשרות? על איזה רמת כשרות יין הולכים, אם רוצים לארגן טעימה עיוורת צריך לסכם דברים ברורים מראש.
נשלח ב-8/7/2011 17:49
אני מציע שהחברים יכתבו מה כן אפשר להביא לטעימה, מבחינתי כל יין שיש לו מהדרין מוכר וכמובן לא שנת שמיטה, זה בסדר . אני כבר דברתי עם חיים גן והוא גילה רצון להתוודע לחוג הדתי ואפילו סקרנות ,מבחינת איש הענבים אין כל בעיה להקפיד על כל כללי הכשרות לטעימה הנ"ל.