|
|
| נשלח ב-6/5/2011 16:12 |
|
| |
משעשע שאתה כמביא דבריו של יואב שורק מדבר עלי ככופר בעיקר.
שמא תתייחס ברצינות לטענות הכפירה שהעליתי? מה ההבדלים עליהם אתה עומד בין מוסר "תורתי" למוסר גרמני רגיל למשל בתחומים חברתיים מדיניים?
זה שאני כופר בעיקר (לשיטתך) זה לא אומר שאני טועה, אז נא להתייחס לטענות לגופן ולא למצב חשבון הבנק שלי ביני לבין בוראי
|
| נשלח ב-6/5/2011 16:21 |
|
| |
אברהם, מענין גם אני חשבתי על הוורט שהבאת בשם הרב שרקי השנה. אם כי אני הרבה יותר ביקורתי כלפיו וכלפי צעדיו, וממש לא בטוח שנכון לתלות בו את הזכות של תקומת העם בארצו, וגם אם כן, זה לא מוחק את הגישה הסמי-סטליניסטית שהוא הוביל, בחלקים נרחבים מדי ממדיניותו. אבל זה קצת חורג מהנושא הנוכחי. שבת שלום.
נ.ב. לא ענית על שאלותי. (אפשר גם במסר, אני מחכה עוד מלפני פסח :-) )
|
| נשלח ב-6/5/2011 16:51 |
|
| |
שנרב נ
אם לא אכפת לך, כל האידיאלים של הציונות הדתית הם המצאה "שלא שערום אבותינו" (אני לא מדבר על פרטים קוסמטיים כמו כן ללבוש או לא ללבוש מקטורנים, טוקסידואים וכובעי צילינדר) אלא אם כן ההגדרה שלה לציונות הדתית היא פשוט החופש לחפף (נחש למי הקרדיט על ההגדרה הזו?), כמו שכתבת במאמר ההוא שלאחריו היה הדיון עם הטוקבקיסטית 'אלומה'.
|
| נשלח ב-6/5/2011 16:53 |
|
| |
ובכלל אני נהנה לראות איך אתה נלחם נגד אד הומינם.
רק לשני דברים יש גבול... (איינשטיין. כן, אני יודע שאתה יודע פיזיקה יותר ממני)
|
| נשלח ב-6/5/2011 17:02 |
|
| |
פרזנט, אולי תבסס את דבריך מדי פעם ? אמנם נחמד ואף די משעשע לראות אותך על תקן "שופט כל הארץ" ואני בהחלט ממליץ לך לפתוח בלוג ייעודי לצורך הענין הזה. אבל מטרת הפורום (להבנתי) היא בירור דעות, ולכן ראוי שתסביר את דבריך, ואת הכרעותיך בהתאם. ההנחה כאילו זה שאתה מעמיד את עצמך בעמדת שופט כל יודע , מקדמת את מעמדך ומראה את חכמתך, היא אשליה ריקה נפוצה וחבוטה, חבל שתמשיך לטעות אחריה לשוא. שבת שלום.
|
| נשלח ב-6/5/2011 17:13 |
|
| |
אברם עם כל הכבוד, מדוע הווארט של הרב שרקי מחייב אותי? ואתה יודע ששם המשיח הוא מנחם.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2011 17:22 |
|
| |
בעל, ממתי וורט הוא דבר מחייב ?
|
| נשלח ב-6/5/2011 18:02 |
|
| |
בעלטש - הכפירה היא בעיקר היהדות, לא בקב"ה... (וגם זה נאמר באירוניה). בקיצרור: השאלה מה לעשות בזרים בארצנו למשל, כתובה בתורה, אז אתה לא יכול לומר שאין לתורה מה לומר בנושא (השאלה כמובן אם זה רלוונטי). המוסר שלנו שונה מאוד מכל מוסר אחר, כי אין שום תורה מוסרית שמחייבת מדינה, אם בכלל יש הצדקה מוסרית לקיומה של מדינה. אישציפור - או שלא שמתי לב או שלא הבנתי: מתי פנית אליי ואיך? דרך avide ב- matrix.co.il? ואסיים בוורט ל- Present - אם שמך מלשון "הווה", הריני קורא בך "הֹוָה עַל הֹוָה תָּבוֹא" (יחזקאל ז), ואם מלשון מתנה, הרי הנך כמתנת שכיב-מרע... בקיצור, אני מציע לך במקום לנפנף אחת הנה ואחת הנה בפילוסופיה עצכחית מדומה - פשוט, צא ולמד (פירש"י - צא מעצכ"חיות שלך...) - מפירורי ההברקות שנופלים משולחנו של הרב שרקי בכל שיעור תוכל להחיות את נפשך זמן רב.
|
| נשלח ב-6/5/2011 18:47 |
|
| |
אדםעוף עוצם-עיניים-בדבקות ומפריח משפטים דביקים חסרי תוכן לוגי (כן כן, זה מה שתקבל כשתעצבן אותי. אני פרזנט קנוא ונוקם) למה אתה מתכוון? אם כוונתך לשימוש הטיפוסי של הפרופסור החשוב מאוניברסיטת בר מצווה באד הומינם, מעורבב עם גסות רוח שלא תתקבל על הדעת במדינה מתוקנת, קבל כאן ו כאן (בסוף ההודעה) אם כוונתך מנין לקחתי את הרעיון שלפי נדב שנרב אחד האידיאלים של הציונות הדתית הוא חיפוף (או בינוניות בלשון החרדים, או אי-פנאטיות, או בלשונו " לכן ההגדרה שלי ל"מזרחניק", ללא חרדי, היא פשוטה: דתי לאומי (או דתי מודרני, שהרי ללאומיות אין כאן משקל עקרוני - כידוע גם ענין ה"לאומיות" זרם אל הדתיים מן החוץ, בתקופה בה היה זה ערך מקובל של תרבות המערב, אלא שזכה לחיים דתיים משלו) הוא מי שיש לו מידה מסוימת של הכרה בערכים חוץ הלכתיים, ובמקרה דנן מדובר בערכי החברה המערבית המודרנית. אני לא בא לטעון שערכים אלו כולם נכוחים צדקו יחדיו, וברור שישנה גם מוביליות בתרבות המערבית ועולם הערכים שלה רחוק מלהיות קבוע (שוב ע"ע לאומיות), אך בכל זאת לאור הדוגמאות שהבאתי העיקרון ברור. תוכל למצוא זאת כאן:
אם יש עוד אידיאלים - אז ברגע שיש לה אי אלו אידיאלים שלא הופיעו בבית מדרשו של הבעל שם טוב, רבי עבדאללה סומך, רבי עקיבא איגר ורבי רחמים חי חויתה הכהן (אלא רק מיחזור חומרים מתקופת התלמוד [כביכול; כותבי התלמוד לא התכוונו ברצינות למה שהוציאו מהפה, ולא קשה לראות זאת עם כל המספרים המטורפים שהפריחו, אי הידע ב- ושכתובי- ההיסטוריה, אגדות מופרכות, שבועות על מה הרב אמר, וכו' וכו'], הרמב"ם או התנ"ך - מ.ש.ל. ולהבא תזכור דבר אחד: אני בין היחידים פה שעומד מאחורי מה שהוא אומר. ואני אשתדל לא להגיב לך יותר, למרות הטסטוסטרון הגועש, גם אם תכתוב - לשם משל - שאני אימפוטנט ושאמא שלי יצאנית. יש נקודה שבנאדם צריך להפנים שמדובר בעסק אבוד.
|
|
| נשלח ב-6/5/2011 19:04 |
|
| |
אברם העברי
אני עצכ"חניק?
תתנצל!!!
|
|
| נשלח ב-7/5/2011 21:37 |
|
| |
ל- Present - שותא דמר לא ידענא (=לא הבנתי כלום ממה שכתבת קודם ומה זה קשור לדיון פה) - חשדתי בעצכחיותך מכאן , ומהערתך לעיל על השתתפותך בדיבייט (שנחשד לשווא כדייט...) בו ייצגת באומץ לב עצכחי את הדיעה המדהימה(!) והחדשנית (!!) לפיה ייתכן וחז"ל טעו (!!!), אוי לאזניים וכו'... ומכאן תוכחה מסותרת למגיבים לדבריי, בני פורום העצכח - מסתבר שבפורום הזה אפשר לומר הכל - שאין אלהים, שהתורה לא מן השמיים, שהזוהר מזוייף, שחז"ל טעו וכו' וכו' - אבל לומר שעיקר התורה ומטרת המצוות הם למעשה ישיבת עם ישראל בארצו (=ציונות דתית...), כמפורש בפשטי פסוקים לאין-ספור - זו כבר "חריגה מהזרם המרכזי" של היהדות... ואפילו מתנחל כפרופ' שנרב נאלץ בסוף לחזור לכך במקום לענות לטיעונים כשלעצמם. מה שמעלה את ההרהור הנוגה, ש"חוטרא אעיקריה קאי" - וגם אם תכתוש את החרדי המשכיל במכתשת התבונה של עצכ"ח, ברגע שהדברים נוגעים לציונות יש רגרסיה מיידית לימי החיידער התמימים.
תוקן על ידי אברם_העברי ב- 07/05/2011 21:39:33
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2011 21:39 |
|
| |
אברם תופתע, אני בהחלא רואה את עצמי כחלק מהזם של הציונות הדתיתץ אני לא רואה קשר הכרחי בין זה לבין התיזה שהעלית.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2011 21:49 |
|
| |
אברם, נא אל תכפה את פירושך והשקפת עולמך על "פשטי הפסוקים".
עיקר היהדות היא בשמירת דרך ה': והיה אם שמוע תשמעו אל מצוותי... ונתתי מטר ארצכם בעיתו, ואם סרתם ועבדתם אלוהים אחרים... ואבדתם מהרה מעל האדמה.
הרי לך שהיהודים משמרים את העיקר והטפל מידי יום ביומו: הארץ היא מתנה לשומרי המצוות ואין תכלית המצוות ישיבה בארץ.
|
| נשלח ב-7/5/2011 22:07 |
|
| |
לבעל - בוודאי שיש חידוש מסויים בדברים גם לציוני-דתי, השאלה אם אתה עונה: "תשמע, הדברים לא מתאימים לי / לא מתיישבים על ליבי / לא בכך הורגלתי" וכו', או שאתה עונה במאמרי חז"ל על עוה"ב ובהאשמה מוסתרת במינות...
ליהודים - שפיל עינייך לסיפא דקרא שהבאת: "למען ירבו ימיכם וימי בניכם על האדמה..."
וע"ז נאמר "אֶכְתָּב לוֹ רֻבֵּי תּוֹרָתִי כְּמוֹ זָר נֶחְשָׁבוּ"... (זה פסוק בתנ"ך, הספר הזה ש"תורה אור" מפנה אליו לפעמים...)
|
| נשלח ב-7/5/2011 22:10 |
|
| |
אברם, כבר אמרתי, זו מתנה, ובאיכות טובה ומומלצת. לפיכך הוא אומר "שמרו את תורתי וקבלו את ארצי". אך סופו של דבר על פי הפסוקים המפורשים, כאן וב"בחוקותי" אין ישיבה בארץ בלא מצוות - שזה היפך השקפת עולמך.
|
|