| נשלח ב-5/5/2011 23:57 |
|
| |
ברכות להרב מיכי על ספרו "אלוהים משחק בקוביות" (דיון על הספר)
הרב מיכי מתכבד להתחיל את הדיון,

|
| נשלח ב-6/5/2011 00:33 |
|
| |
אכן ברכות!
|
| נשלח ב-6/5/2011 01:14 |
|
| |
גם אני מצטרף לכל המברכים.
מה שלא הבנתי זה את כוונת פותח האשכול, האם אתה רוצה שיתחיל דיון ענייני על הטענות שמובאות בספר? אם כן אז הרב מיכי אינו האיש המתאים לפתוח את הדיון כי אני מעריך שהוא מסכים עם מה שנכתב בו.. אם הכוונה היא שהוא יסביר מה דעותיו, הרי הם כתובים בתוך הספר..
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2011 01:21 |
|
| |
את האמת ?! פשוט לפרסם את ספרו ! זה מגיע לחבר הפורום לדעתי,
הייתי גם שמח מאוד אם היה מסכם את החידושים שבספרו, ונתחיל דיון בהם,
(פשוט מחוסר סבלנות לחכות עד מחר לקנות את הספר ועד שאני אלמד בא בעיון וכו' וכו')
|
| נשלח ב-6/5/2011 01:26 |
|
| |
אם כך אז אני מצטרף גם לחלק השני של הודעתך.
ומי יודע, אולי ניפגש מחר בחנות הספרים..
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2011 02:01 |
|
| |
ברכות
|
| נשלח ב-6/5/2011 08:42 |
|
| |
ברכות וברכות נוספות אחרי שאקרא את הספר.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2011 08:53 |
|
| |
באיזה חנויות אפשר להשיג את הספר?
|
|
| נשלח ב-6/5/2011 09:53 |
|
| |
אולי שמישהו יסביר על מה הספר. ועוד משהו אני לא מצליח להבין איך רב מסכים לכתוב שם ה' מלא על עטיפת הספר שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2011 10:20 |
|
| |
דייר
מי שלא חושש מיראת שמים מזוייפת.. וכבר ראיתי ספרים של רבנים ששם הויה מופיע ואכמ"ל.
|
| נשלח ב-6/5/2011 10:49 |
|
| |
רק הערה על שם הספר.
לכאורה אין זה מהראוי לקרוא שם כזה על ספר,כיון שזה יגרום שכשירצו לקרוא את שם הספר,המוכרים,הקונים,וכו',יגידו אלוהים ולא אלוקים,שאי"ז כ"כ מהראוי.
ואולי אין בזה בעיה שכמו שמותר כשמברכים מישהו לומר אלוהים יברך אותך,אף שגם בזה נהגו רבים לומר אלוקים,אבל מן הדין מותר לומר אלוהים,השאלה האם רק בברכה כך,או שמספר נפלאות ה',או גם בכל גוונא שלא מזכיר סתם את שם השם,אלא בהקשר לענין מסוים.
ואולי,שם זה יכול להביא לגרוי של האנשים לקנותו,ואני מניח שיש בספר תועלת לחיזוק האמונה,אז כן כדאי לקרוא בשם זה.
אחר כותבי את זה ראיתי שכבר קדמני דייר בהערה זו,ומשנה לא זזה ממקומה.
איזה רבנים קראו לשם ספרם בשם ה'?,
בקשר לשאלה היכן אפשר להשיג את הספר,בדיוק אתמול הייתי בסטימצקי ברח' המלך גורג',וראיתי את הספר,לא עיינתי בו כיון שלא שמתי לב שמחברו הוא הרב מיכאל אברהם,אם הייתי יודע,בטח הייתי פותח כדי לראות את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2011 11:38 |
|
| |
ברכות
תהיתי- עם שם הספר הוא בהמשך- למה שהגמרא אומרת, על המשחק בקוביות?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2011 12:06 |
|
| |
עכשיו התקשרתי וגם בסטימצקי בקריית אונו הוא נמצא וארכוש אותו היום... ד"א כנראה שהרב מיכי לא כתב אותו למגזר החרדי מאחר והוא עולה 118 ש"ח, מחיר גבוה לכל הדעות לספר.. בבני ברק אפשר להכניס איזה 6 ספרים במחיר הנ"ל. כמובן שעל איכות משלמים :)
|
| נשלח ב-6/5/2011 12:10 |
|
| |
| kaner91 כתב: |  | דייר
מי שלא חושש מיראת שמים מזוייפת.. וכבר ראיתי ספרים של רבנים ששם הויה מופיע ואכמ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2011 12:28 |
|
| |
כמובן ששם הספר מכוון לאמרתו של איינשטיין.
אבל במקור הבא מוכח שרעיון המשחק בקוביות כן או לא איננו מקורי גם אצל איינשטיין:
"אחד הציטוטים המוכרים ביותר בעולם הדת והמדע הוא אמרתו של אלברט איינשטיין: "אלוהים לא משחק בקוביות". עיון מעמיק מגלה שהאלים, במיתולוגיות השונות, הם דווקא שחקני קוביה מושבעים.
מה אמר איינשטיין? אחד הציטוטים המוכרים והנדושים ביותר בעולם הדת והמדע הוא אמרתו של הפיזיקאי אלברט איינשטיין: "אלוהים לא משחק בקוביות". אמירה עמוקה שבאה לתאר את חוסר שביעות רצונו של איינשטיין מהמקריות הטבועה בתורת הקוונטים.
בחיפוש פשוט בגוגל אנו מגלים שהציטוט חוזר ומופיע מאות פעמים בגירסאות שונות, ואף ב"אייל הקורא" התפרסמה סדרת מאמרים על תורת הקוונטים, תחת הכותרת "מתי מטיל אלוהים את הקוביות?" האמרה נטבעה במכתב של איינשטיין למקס בורן (ולא לנילס בוהר כפי שנהוג לחשוב) משנת 1926. במכתב אומר איינשטיין: "תיאוריית מכניקת הקוונטים אומרת הרבה, אך אינה מקרבת אותנו בעצם אל סודו של ה'זקן' [אמר, והתכוון לאלוהים]. אני, מכל מקום, משוכנע שהוא לא משחק בקוביות
אמרתו הציורית של איינשטיין נותנת דימוי קליט להשקפת עולם שפינוזיסטית לגבי האל ומקומו בעולם, והיא "אין בטבע הדברים כלום מן המקרה אלא הכל נכרע מתוך הכרח הטבע האלהי להמצא ולפעול באופן ידוע... ואין שום דבר מקרי." אמרה ציורית, אמנם, אך האם היא מקורית? מהיכן לאיינשטיין דימוי של אלים המשחקים בקוביה? האם חבויות באמרה תדמיות־עומק של התרבות האנושית לגבי דרך ניהוגו של העולם ותפקידן של הקוביות בו?
בהפלגה שערכתי על כנפי האלים והמיתולוגיות מצאתי שהאלים משחקים גם משחקים בקוביות. הדימוי של אלים משחקים בקוביות הינו, מסתבר, נפוץ ומקובל במיתולוגיות. המשחק מופיע בשלושה מקרים: לשם הנאה ושעשוע; כדרך לחלוקת משאבים והגדרת תחומי שלטון בחלל ובזמן, כחלק מתהליך בריאה או "סידור מחדש" של העולם; כאמצעי לקביעה שרירותית של גורל האדם והעולם. משחק קוביות להנאה ושעשוע מהו משחק, אם לא בראש ובראשונה הנאה ושעשוע? ואם בני תמותה בשר־ודם נהנים ממשחק טוב, מדוע תיחסך הנאה זו מאליהם? מסתבר שבמיתולוגיות שונות מנהלים האלים חיי שעשוע, עליצות וחוסר־דאגה, בשונה מאלוהים הרציני וחמור־הסבר שאנו מכירים. השעשוע והעליצות של האלים מקרינים על העולם רוח טובה, ברכה ושלום, והם סמל לסדר והרמוניה. לפי המיתולוגיה הגרמאנית־נורדית, בימים הקדומים המטושטשים מרוב ענני קסם ושנים רבות שחלפו, שכנו האלים בהיכל אסגארד אשר במישור אידה. הם שלטו על העולם ושיחקו ....
http://www.haayal.co.il/story_2312
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2011 12:32 |
|
| |
האם ניתן ליישב בין תורת האבולוציה לאמונה? האם מי שמאמין בקיומו של אלוהים נידון לנצח לכפור בממצאי המדע? האם ניאו-דרוויניסט הוא בהכרח גם אתיאיסט? הספר אלוהים משחק בקוביות הוא מענה מבריק לשאלות האלה, המיישב במקוריות ובתבונה בין האמונה באלוהים לבין תורת האבולוציה ומציג בפני קוראיו טענה חדשנית, שלפיה נקודות המוצא של שני הצדדים נכונות אבל מסקנותיהם מוטעות. נראה שלא לנצח נצטרך לבחור בין שתי חלופות גרועות: להיות מאמינים-טיפשים או אתיאיסטים-חכמים.
הפולמוס סביב האבולוציה מסרב לדעוך כבר כמאה וחמישים שנה. למעשה, הוא מסלים ומתנהל יותר ויותר כדו-שיח של חירשים. האדם, כמדומה, צריך לבחור בין חלופה גרועה לגרועה יותר – משום שהניאו-דרוויניסטים מציגים את המאמין כמי שמאיים על המדע ועל הנאורות, והמאמינים מציגים את הניאו-דרוויניסטים כרשעים וכופרים.
אף על פי שהשיח נשלט בידי קצוות קיצוניים, רוב הציבור נמצא בתווך. אבל עמדת הביניים הזאת חסרה ביסוס תיאורטי ושיטתי, ולכן היא כמעט נעדרת מהמרחב הציבורי ומהדיון הפילוסופי-מדעי שנערך בו.
תיאוריית האבולוציה מבוססת היטב, הן תיאורטית הן אמפירית. אך רבות מן הפרשנויות המוצעות לה – גם תיאיסטיות וגם אלה שנוטות אל האתיאיזם – לוקות בכשלים מסוגים שונים. בספרו של דוקינס יש אלוהים? מופיעים כשלים כאלה לרוב, ומיכאל אבהרם מציג כאן ביקורת מדעית ופילוסופית מקיפה ונוקבת כנגד טיעוניו. הוא מנתק את הקשר הגורדי, המקובל על מרבית העוסקים בתחום, בין השאלות הפילוסופיות והתיאולוגיות על אודות אלוהים לבין השאלות המדעיות. המסקנות העולות ממנו עשויות להפתיע רבים מן הקוראים.
הרב מיכאל אברהם הוא ד"ר בפיזיקה עיונית. לאחר כמה שנות מחקר במכון ויצמן ובאוניברסיטת בר אילן, שימש ר"מ בישיבת ההסדר בירוחם. כיום מלמד במכון הגבוה לתורה באוניברסיטת בר אילן, חבר בקבוצת הלוגיקה התלמודית באוניברסיטה, ומלמד קורסים שונים בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית, בבצלאל, במכללת קרית אונו ועוד. פרסם מאמרים וספרים רבים שעוסקים בפיזיקה, בלוגיקה ובפילוסופיה, בתלמוד הלכה ומשפט, ובעיקר בקשרים שבין כל התחומים הללו. ספרו שתי עגלות וכדור פורח – על יהדות ופוסטמודרניזם זכה בפרס שרת החינוך ליצירה יהודית, תשס"ד. ספריו הקודמים סללו את הקרקע ליצירה הפילוסופית המקיפה שלפניכם.
http://www.ybook.co.il/htmls/%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%94%D7%99%D7%9D_%D7%9E%D7%A9%D7%97%D7%A7_%D7%91%D7%A7%D7%95%D7%91%D7%99%D7%95%D7%AA.aspx?c0=21455&bsp=13582
 |
|
|
|
|
|