בית פורומים עצור כאן חושבים

ברכות להרב מיכי על ספרו "אלוהים משחק בקוביות" (דיון על הספר)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/5/2011 19:24 לינק ישיר 

לדעתי הכותרת של הספר מוצלח מאוד, כי כולל בכותרת את כל נושא הספר,
היא גם כותרת פופולרית, על דרך כותרת הספר של פרופ' מריו ליביו "האם אלוקים מתמטיקאי ?"

כפי דברי המחבר, הספר מיועד לכלל המאמינים והלא מאמינים במילא מתחילה מיועדת לציבור רחב מאוד,
במילא אין טעם לכתוב אלוקים, כלומר לא מכירים את המילא אלוקים עם קוף,

נ,ב,
בשבת עדיף ללמוד רק פרשת השבוע ונ"ך, שאר הספרים הם חיצונים שנפסק שאסור ללמוד בהם בשבת,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2011 20:19 לינק ישיר 

קראתי את שני הפרקים הראשונים בשבת ונהנתי מאוד, למרות שכלל הספרים של הרב גם ספר זה אינו ספר קריאה בעלמא (לעומת "יש אלוהים?") אלא ספר לימוד שצריך להחזיק ראש. אשריך הרב מיכי!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2011 20:41 לינק ישיר 

אולי בכלל מדובר על אלוהים פילוסופי (כלומר ההוכחה היא רק לקיום אלוהים פילוסופי ולא דתי) ואז עיין הערה 71 בשני עגלות. ודו"ק ותשכח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2011 22:14 לינק ישיר 

שבוע טוב ותודה לכולם.

ראשית, המחיר הזה אכן מאד גבוה, והוא לא על דעתי ('ידיעות-ספרים' קבעו אותו). מששאלתי, נעניתי שבין כה וכה לא מוכרים אותו במחיר הזה, ולהם פתרונים מדוע הם קובעים מחיר קטלוגי כזה. יש מקומות שמוכרים ב-69 ש"ח (אמרו לי שבדני ספרים), או 70 ש"ח וכדו'. וכן במבצעים של 1+1 בסטימצקי ובצומת (וגם כשקונים אותו לבד זה לא המחיר שם, אלא הרבה פחות). המחיר בפועל הוא כנראה סביר.

אני לא  רואה מכל זה כמעט כלום, כך שתנוח דעתכם. חשוב לי יותר שיקנו ויקראו מאשר שישלמו. מספר העותקים שנמכרים הוא חשוב לי, לא בגלל ההכנסה אליי (שכאמור היא זניחה), אלא כדי לפתוח אפשרות לתרגם אותו לאנגלית ולהפיץ אותו גם לגויים וליהודים בחו"ל. אם זה מצליח בארץ יש יותר סיכוי לשכנע מו"ל בחו"ל. אגב, אני מחפש קשר לסוכן או מו"ל בחו"ל (ארה"ב). אם יש מישהו שמכיר, אשמח לכל סיוע.

לגבי שם אלוקים, התלבטתי מאד לגבי הדבר הזה. ראשית, השיח היום ממוצב כך שמי שכותב לטובת האתיאיזם הוא מדען ופילוסוף, ומי שכותב לטובת התיאיזם הוא מטיף ואפולוגטיקן דתי (=מחזיר בתשובה). לכן אם הייתי נותן כותרת עם המילה אלוקים (בקו"ף) זה מייד היה מציב את הספר כהטפה ומתייג אותו. הספר אינו ספר דתי אלא פילוסופי-מדעי. הוא טוען שהאבולוציה אינה סותרת (ואף תומכת) בטענת קיומו של אלוקים פילוסופי. שאלת הנחת תפילין או שמירת שבת אינה נדונה בו. מאידך, היה לי חשוב ששם אלוקים כן יופיע על הכריכה, בעיקר מסיבות דתיות.
אמנם שיקול כזה אינו מספיק כדי להצדיק עבירה הלכתית, אבל הוא משקף את המגמה (כלומר השיקול הזה הוא לא ההיתר, אלא הסיבה למה חיפשתי היתר). במישור ההלכתי נכנסים כמה שיקולים (שכמעט כולם עלו כאן במהלך הדיון):
ראשית, השם עם וא"ו אינו שם ה'. יש לכך ראיות ברורות, למי שצריך ראיה כזו. ואכתי מתעוררות שאלות של לפני עיוור לגבי מי שאומר אותו בפה (כי בדיבור אין הבדל עם או בלי וא"ו).
אבל כאן אין בעייה הלכתית ממשית, כי לדעתי אפילו אם זה היה שם, מותר לומר אותו כשהדבר נצרך (אף כי היה מן הראוי להימנע, ולכן כאן נכנס השיקול הערכי הנ"ל). במובן מסויים אולי אפילו ראוי שיהיה שם ה' שגור על לשונם של בני דורנו.
שלישית, אם בלפני עיוור עסקינן, אז יש לקחת בחשבון את סך כל התועלת. האם בגלל לפני עיוור אמנע אדם מלקנות ולקרוא את הספר שיכול לקרב אותו לאלוקים? הדבר דומה לאותן תשובות של מתן אוכל לחילוני אף שאינו מברך, או הזמנתו הביתה או לביהכ"נ אף שהוא נוסע. לפני עיוור הוא איסור לגרום לו נזק, ולכן יש לשקול האם שם כזה ממעט או מגדיל את הנזק. לדעתי זה מגדיל את התועלת, והיא גוברת על הנזק (גם אם ישנו כזה).
ורביעית, אכן בספר הזה מדובר באלוקים פילוסופי (שבעיניי הוא זהה לאלוקים הדתי). אבל הטענה הזו זוקקת יתר פירוט האם אכן היא מועילה כשלעצמה (וכבר הפנו כאן להערה בספרי הקודם), ואכ"מ.
יש עוד פרטים, ואכ"מ.

תוקן על ידי mdabraham ב- 07/05/2011 22:15:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2011 22:16 לינק ישיר 

"אני לא  רואה מכל זה כמעט כלום, כך שתנוח דעתכם." אבוי, שכך נתפסים כאן הדברים והדוברים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2011 22:18 לינק ישיר 

ח"ו. לא חשדתי באף אחד שעינו צרה. את התוספת הזו על הנחת הדעת הוספתי על דרך הלצון. אבל האמת היא שבאמת המחיר הוא על דעתם ובעיקר למענם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2011 22:20 לינק ישיר 

מה יש להתנצל גם אם על ההכנסות נכנסות לך לכיס יש לומר מברוק וכל הכבוד
ושימותו הקנאים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2011 22:23 לינק ישיר 

בכל מקרה ברכות להוצאת הספר, עסקתי בנושא זה בשבועיים האחרונים כך שהוא יצא עבורי בעיתו ובזמנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2011 22:49 לינק ישיר 

ר' מיכי,
מתי נראה את הספר הרביעי בקווארטט?

אליהו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/5/2011 23:02 לינק ישיר 

אני מזמן תכננתי לפתוח איזה דף בפייסבוק עם כל ההפרחות של הנ"ל

* הפיזיקה מבוססת על אינטואיציה של איינשטיין
* לוגיקה דמוי-קוונטית (כלום באונטולוגיה שממנו נובע X ו/או Y נצפים ללא שום סתירה או בעיה לוגית)
* שבט יהודה הסמיך את הפרושים למנהיגיו
* ועכשיו החדש: אלוהים פילוסופי = אלוהים דתי (כן כן, לא קראתי את "ההוכחה" לכך. אני גם לא צריך...)

ועוד ועוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2011 23:04 לינק ישיר 

וגם את פרופ' שנרב לא אקפח חלילה (אבל את שוקיו בהחלט כן)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2011 23:13 לינק ישיר 

אנסאזי,
הספר הרביעי הקוורטט הגיע אליי כעת ערוך סו"ס. כעת הוא אמור לעבור מיפתוח ולהישלח להדפסה. אני מקווה שכבר ניתן לראות את האור בקצה המנהרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2011 23:32 לינק ישיר 

ר' מיכי

אפשר לדעת מה יהיה נושאו העיקרי? (חוץ מהנושא העיקרי של הקוורטט המחלוקת האנליטית-סינתטית)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2011 23:37 לינק ישיר 

האנליטי והסינתטי בתורת המשפט (ההלכתית והכללית)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2011 22:58 לינק ישיר 

הרב מיכי,

ברכות רבות גם ממני הק'. שמחה רבה הייתה לי לראות את הפרסומת של ספרך מתנוססת בגאון במקוראשון.

שמא תביא כאן איזה קטע מהספר לשם פתיחת דיון (וגם כגריין לקניית הספר כמובן)?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ברכות להרב מיכי על ספרו "אלוהים משחק בקוביות" (דיון על הספר)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 14 15 16 לדף הבא סך הכל 16 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.