בית פורומים עצור כאן חושבים

דת השכונה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/5/2011 10:17 לינק ישיר 

ייתכן
כתבת:
<כאשר השאלות נותרות ללא מענה ענייני קונקרטי הן הופכות לתשובות. >

ביטוי נאה. כמובן הפוך מר' חיים המפורסם שיש לו תשובות לשאלות אך לא תשובות לתשובות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2011 10:59 לינק ישיר 

על סמך מה הקביעה הנחרצת שלא ניתן להוכיח באופן סביר את קיומו של הא-ל היהודי-דתי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2011 11:35 לינק ישיר 

פשוט -חד וחלק ,אי אפשר להוכיח את קיומו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2011 11:50 לינק ישיר 

נאום ירוחם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2011 12:33 לינק ישיר 

ישנו הבדל גדול בין לומר "עזב אלוהים את הארץ" לבין לומר שהוא לא קיים את הטענה הראשונה יש אולי מקום לטעון אבל הטענה האחרונה היא פשוט שטות ושקר כיון שוודאי שלא אתה הוא הבורא את עצמך
בדרך כלל כשאומרים לא קיים הכוונה היא בעיקר ללא רלוונטי וכיון שכך ברגע שאוכיח לך שהוא רלוונטי ביותר גם הטענה הראשונה נופלת
וכן, יש עניין לפחד מהעתיד כיון שהפחד הוא הדבר היחיד שיש לו יכולת לעמוד בפני שרירות הלב של היחידים שאין בהם דעת כיון שהם נשארו ברמה הפרימטיבית ולא קנו את הזקנה שיוצרת בגרות אישית בנפש
ודבר נוסף - העולם הוא לא כל כך מורכב והוא גם לא כל כך עתיק ההיסטוריה האנושית שלנו שאנחנו חלק בה היא כל כך צעירה שגם אם אתה מרגיש שיש לך ביטחון עצמי לומר את מה שאתה רוצה [בדגש על ה"רוצה"] זה עדיין לא נותן לך את היכולת לשפוט אותה מבחוץ ומלמעלה כיון שיותר ממה שהיא נמצאת ברשותך אתה נמצא ברשותה

בקשר לשאלה איזה הבדל יש מבחינה עקרונית בין אל אחד לאלילים רבים 
אכן אין הבדל מהבחינה הזאת שבכל מקרה אין לנו בו הבנה 
מה שכן ההבדל הוא שאת האליל האדם הוא זה שיוצר אותו בצלמו הוא לעומת זאת ה' שהוא אחד הוא זה שיצר את האדם בצלם שלו וכדמותו

תוקן על ידי 1yakovw ב- 06/05/2011 13:17:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2011 12:57 לינק ישיר 

השאלה מתחדדת יותר, משום שאני סבור שלפחות חלק מחברי הפורום, אחרי שהם יסיימו פה את הדיון. הם יעבירו את החשמל לגנרטור. יבדקו אם הכינו מים לשבת.וכדומה. כלומר שפיץ ,שבשפיץ, של דת השכונה. 
אבל אולי ההסבר לזה הוא, בשיטת האמת הכפולה שנידונה בעבר בפורום.  אומנם ראיתי אז שחכמי הפורום לא הייתה דעתם נוחה משיטה זו. ולכן פרדוקס מעניין זה ,דורש תשובה מעמיקה יותר. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2011 13:23 לינק ישיר 

בנם של

להעלב זה חמוד והכל, אבל -
שמא יואיל כבודו להציע לנו הוכחה או להפנות אותנו למקום בו מוכיחים את קיומו של אל דתי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2011 13:39 לינק ישיר 

מקום לא רע להתחיל בו:

http://akadamya.fav.co.il/index.php?dir=app_sites&page=article&op=item&id=36382

לינק נוסף שם בסוף הרשימה, המביא לרשימה הבאה בסדרה וכן הלאה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2011 14:04 לינק ישיר 

בנם של

הבלגתי שהפנית אותי לאתר דמגוגי מעין זה (מדובר גם במכחיש שואה, סליחה אבולוציה)
אבל אנחנו דיברנו על אל דתי. כלומר, גננת. יתכן ציין במפורש שלמרות שלאל מופשט יש מקום לטעון, האל הדתי במקרה הטוב איננו סתירתי - אך ראיה לקיומו אין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2011 14:17 לינק ישיר 

גיפטי, בוא נעזוב את הרטוריקה האד-הומינית.

אני לא יודע למה אתה קורא "אל דתי". אם הכוונה לדמותו של הא-ל המקראי, הרי שאתר שמוכיח את התרחשותה ההיסטורית של יציאת מצרים ושל מתן תורה על ידי האל לעם כלשהו, עונה על הבקשה שלך למעלה.

תוקן על ידי הבנשק ב- 06/05/2011 14:18:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2011 14:23 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
ייתכן
כתבת:
<כאשר השאלות נותרות ללא מענה ענייני קונקרטי הן הופכות לתשובות. >

ביטוי נאה. כמובן הפוך מר' חיים המפורסם שיש לו תשובות לשאלות אך לא תשובות לתשובות.

אין לי מושג למה התכוון ר' חיים באמרו שאין לו תשובות לתשובות (ואולי תאיר את עיני).

לייתכן

לדעתי  קביעתך אינה נכונה.

גם אם שאלות זוכות למענה קונקרטי (כדבריך ) הרי על כל מענה ניתן לשאול שאלות נוספות כך שבעצם אין הבדל .

כמו בשיר הילדים הידוע .:

"אם תענהו אם כך ואם כך -

ו"למה" חדש אז מפיהו יצמח. "

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2011 15:24 לינק ישיר 

מקס,

אם נפזר את ערפל הסיסמאות ונביט נכוחה אל מול המציאות, מהר מאד יתברר כי הנס הגדול של המאות האחרונות הוא כי ברוך הוא וברוך שמו נתן עולמו לשומרים ואנשים הבינו כי עת לעשות לה' וצריך לנער הכול מהשורש. זה לא היה פשוט. הכנסייה עמדה על רגליה האחוריות ובזכות אנשים עם שאר רוח אשר הבינו כי אי אפשר לשעבד את כל העתיד של האנושות רק כדי לשמור על המעמדות הישנים, זכינו לעולם מפותח ונאור שאותו הנך כל כך מעריץ.

אני לא חושב שחייבים לעשות זאת בשיטת "עולם ישן עד היסוד נחריבה" אך המלאכה מרובה ואי אתה רשאי להיפטר ממנה בטענת "בגידה". כפי שכתבתי לא חייבים לבעוט בעבר. אפשר לומר תודה על שהבאתם אותנו עד הלום, לברור אוכל מתוך פסולת ולהתקדם לחיים טובים והגיוניים יותר.

אם העולם היה נוהג בצורה שאתה מטיף וגלילאו לדוגמא, לא היה "בוגד" בכנסיה ואנשי הצפון לא היו נלחמים ח"ו באנשי הדרום כדי לבטל את העבדות ועוד ועוד, הרי הם ובניהם היו ממשיכים ללכת לכנסיה ולהאמין בשדים ורוחות ולנוע על עגלות רתומות לסוסים, שעיקר ההבדל בינם לבין בעליהם הוא מספר הרגליים.

הרב מיימוני,

כתבת, על זה ענה רוזנצוויג שזה חלק מהשאלה הכללית איך ה' אירגן את העולם. ה' מתגלה לכל העולם אבל זה נעשה בשלבים. אנו זכינו להוולד בשכונה הנכונה. זה מחייב, וזה משמח. וזה לפעמים גם מעורר חשד. מה, אני בן של מלך? מה פתאום? על זה ענה רוזנצוויג שזה חלק מהשאלה הכללית איך ה' אירגן את העולם. ה' מתגלה לכל העולם אבל זה נעשה בשלבים. אנו זכינו להוולד בשכונה הנכונה. זה מחייב, וזה משמח. וזה לפעמים גם מעורר חשד. מה, אני בן של מלך? מה פתאום? אבל כן, זה כך.

.התשובה רלוונטית אולי לשאלה "איך". אני שואל "האם".

כאשר אתה כותב אבל כן, זה כך רק אני מרגיש צלילים מוכרים של דת "הככה"?

נקודה מעניינת שאולי לא חידדתי מספיק. יש לנו את הרמב"ם ואת ר' נחמן ואת הרב סולוויציק ואת רוזנצוויג ואת ליבוביץ''' וכמובן עוד הרבה, כל אחד חושב אחרת לגמרי. כמעט כולם סבורים כי מה שהשני חושב הוא הבל מוחלט, או עבודת אלילים, או כפירה בעיקר. וראה זה פלא. כ ו ל ם בסוף מגיעים לאותו מקום ממש. "דת השכונה" במרעה.

(או שמא הוכחה כי תורה מהשמיים, אבל חלק מהאישים הנ"ל לא מסכימים כלל לתורה מהשמיים. פלונטר).

בעל,

השוואה מעניינת.

חכם לעצמו,

אמת כפולה אינה בגדר שיטה לטעמי. במקרה הרע היא חוסר הבנה או חוסר מודעות או היתממות. במקרה הטוב זו השיטה הרפורמית האומרת, בגדול, תוכו אכל קליפתו זרק.

ההזדהות עם המסורת ברמה פולקלורית אין בה שום בעיה. זה אולי אפילו רצוי. נותן תחושת שייכות ומענה לצורך בתרבות וחיי חברה.

צענע,

ר' חיים התכוון לומר כי השאלות באמונה הן בעצם תשובות הנועדות להצדיק חיי הפקר.

לשאלתך, אני לא שולל מראש אפשרות לתשובות והוכחות מתקבלות על הדעת.

(תוקן ע"י מ"מ לבקשת הכותב)

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 06/05/2011 16:48:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2011 15:45 לינק ישיר 

ניראה לי לומר (בלי בסיס לוגי מוצק בלשון מעטה) שמידת האמת שמשתקפת לי בדת השכונה היא אכן הפלא הגדול שבסופו של יום נפגשים בה גאוני עולם אקדמאים כמו רי"ד סולובייצ'יק ור"א ליכטנשטיין, מיסטיקנים על גבול הטירוף (ומעבר לו) כמו ר' נחמן, ר"ח ויטאל והרמח"ל, קופצי מכוניות נחנחים, ספרדים חמורי סבר אשר מתפלפלים בעומקה של הלכה, ראשי ישיבות "למדנים" ואף (מרבית) חברי הפורום הזה.

כמובן שאני "חש" במידת האמת הזו אך ורק בגלל שאין לי הסבר אחר יותר טוב לתופעה המוזרה הזו, אבל לחלקנו זה מספיק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2011 16:27 לינק ישיר 

בעלטש,

גם בנצרות ובאיסלם למשל, ניתן להצביע על קבוצות מגוונות כאלה. והציבור הרחב, גם שם "חש" בהתאם ...

תוקן על ידי ספרן ב- 06/05/2011 16:59:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2011 16:43 לינק ישיר 

בנם של

אתה מערבב.
בהתחלה היה דיון על היתכנותו האפריורית של אל כזה מבחינה לוגית ופילוסופית. עכשיו אתה בא ומוכיח מהסוף - שהייתה יציאת מצרים. את השיקול של היתכנות העניין כולו יש לקחת בחשבון כשיקול כאשר בודקים את הראיות האמפיריות שאינם כה מכריעות (אלא אם כן הוכחות שמספיקות כדי לדחות את האבולוציה הינן מספקות).

שים לב לכפל הסטנדרטים:
לאבולוציה יש הוכחות אמפיריות, אך הוא דוחה אותך בעקבות סברה אפריורית
רעיון האל הדתי בעייתי אפריורית, אך דיי בהוכחה אמפירית (נניח שקיימת) לקיומו.
במילים אחרות, אם כל ההוכחות לאבולוציה עדיין אפשר להסביר בתיאוריית קונספירציה (האל עושה כאילו יש אבולוציה וכאילו יש כוכבים מרוחקים כדי להטעות את בריותיו; לא שזה מופקע אחרי התנהגותו בשופטים כ'), את ההוכחות ליציאת מצרים (כביכול וישנן) אפשר להסביר בתיאוריית קונספירציה פשוטה בהרבה (חייזרים פגעו בכדור הארץ, כוכב נוגה סטה ממסלולו [וליקובסקי], משה/הנביאים/הכהנים השתמשו בטכנולוגיות שלא היו ידועות בזמנם או היו 'מכשפים' [בדיוק כמו חרטומי מצרים על פי העדות של אותו הטקסט], או שפשוט הכהנים וההיררכיה הפוליטית כתבו זאת מתישהו והכריחו באלימות את שאר העם להצהיר שהם מאמינים בכך ולהעביר זאת לבניהם, כמו ברוסיה הסובייטית)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דת השכונה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 12 13 14 לדף הבא סך הכל 14 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.