בית פורומים עצור כאן חושבים

דת השכונה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/5/2011 16:58 לינק ישיר 

לירוחםשמ - ראה למשל כאן:
http://he.wikipedia.org/wiki/תרבות מצרים העתיקה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2011 17:04 לינק ישיר 

איש
מסתבר כי ריבונו של עולם לא סומך וסמך על ההנהגה החרדית, מיד שקמה הנהגה חדשה ה' שלח את הגאולה השלימה.
ולא צודק אברם על 2500 שנה. כי מאז אברהם אבינו לא היתה גאולה שלימה כזו כמו היום. בשום מקום ואף פעם,
גאולה רוחנית גאולה כלכלית וגאולה מדינית- וזאת ב"ה - רק על ידי מנהיגים לא חרדים. העוסים עסקים מאמונתם. וסוחרים בריבונו של עולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2011 17:12 לינק ישיר 

ירוחם,
נניח, לא רואה איך זה קשור לדיון ו/או למה שכתבתי.
בכל מקרה אדרבה השאלה היא עליך למה אתה בכל זאת שומר תורה ומצוות (ולא כ"כ משנה באיזו דרך...) הרי כביכול זה מוכיח שהחילוניות היא הדרך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2011 17:12 לינק ישיר 

אישציפור כתב:

"זה שאתה מתלהב מזה זה נחמד ואפילו קצת משעשע , אבל אלא עונה הרבה למי שלא מקבל את התאוריה שלך/של רבך. " 
אני מניח שלאחר שישקלו את הדברים במאזני השכל, גם אחרים יקבלו את התיאוריה שלי ושל רבי... בינתיים רוב התגובות עוסקות בטפל, ולא זכיתי שייסתרו דבריי, אלא אדרבה.
"וגם למי שכן זה לא מסביר איך נכון לחיות היום, אדרבה אולי זה דווקא "מוכיח" שצריך להיות חילוניים שכביכול הקימו את המדינה ? "
יכול להיות - ראה קריאתו של יואב שורק (בפורום הזה אנשים לא מאמינים באלהים, כופרים בתושב"ע וכו' - אז להיות חילוני זו הבעיה? :) אהה, אבל כמובן שציוייני גרוע יותר מחילוייני...
"צר לי לומר אבל נראה לי שאתה הולך בדרך עקלקלה, צר לי לגלות שהרב שרקי מוביל אותך בה, אני מוכרח לומר לפני שכתבת חשבתי שהוא יותר חכם ואחראי..."
כאמור, עד כה לא שמעתי כל סברה הגיונית מצידך לגבי נושא הדת והלאום, למעט "זה לא מתאים לי". ואם יש את נפשך לדעת מה חושב הרב שרקי - פשוט תאזין לשיעוריו, ואל תסתפק בפירורים שפיזרתי כאן!
(ורק למען הסר ספק -
להבנתי, הרב שרקי סובר שיש להאמין לא רק משום הקמת המדינה, אלא גם משום דברי ריה"ל בכוזרי על אמיתות המסורת, אלא שזה ידוע ומפורסם (ותמהני על "ייתכן" שפתח את הדיון - ונעלם - שכלל לא הזכירו)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2011 17:20 לינק ישיר 

טוב - אברם העברי - זו לא מטרת האשכול.
פתחת אשכול הרהורים ליום העצמאות - נראה לי כדאי שתמשיך/נמשיך את הדיון שם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2011 17:20 לינק ישיר 

אברם,
1. הדברים נשקלו במאזני השכל, אלא אם אתה מניח א-פריורית (ותוך כדי גאוה לא מבוטלת) שרק מי שמגיע למסקנה שלך שוקל דברים באמזני השכל. מה גם שלא ענית לשום שאלה שלי באופן מספק, או קרוב לכך.
2. איזו מין תשובה זו, שיש גרועים יותר . אני מחפש את הטוב לא את הפחות גרוע, והדרך שלך נותנת לי להבין שהחילוניות כביכול צודקת, זה שיש בפורום הזה או בשאר העולם כל מיני בעיות לא מפחית את הבעיות בתאוריות שאתה מפריח. בכל מקרה ציוני לא גרוע מחילוני בעיני, בפרט אם הוא שומר תורה ומצוות. אבל כשמבלבלים בין הציונות לבין הדת, זו בעיה.
3. אתה זה שהצגת כאן תאוריה, הסכמתי עם חלקה ועל חלקה אחר שאלתי שאלות וקיבלתי תשובות חלשות (אם בכלל) כשארצה להציג את התאוריה שלי (זה כנראה לא יקרה כי אני לא מאמין בתאוריות בטח שלא כתיאור כללי לעולם ולהתמודדות איתו) סמוך עלי שאעשה את זה , ואשתדל לשאת באחריות על כך.
            המשך יום נעים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2011 17:23 לינק ישיר 

}"לצענע - לא זכיתי בעניי להבין דבריך הקדושים - מה עניין מהפכה פוליטית לייסודה של פילוסופיה חדשה?! וה' יאיר עיניי.."

מהפכה פוליטית גם היא מבוססת על פילוסופיה שהשתנתה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2011 19:30 לינק ישיר 

אברם
לא הבנתי מה רצית במקור שהבאת? הרי זה כרטיס ביקור לויקופדיה? בכל מקרה אתה רוצה לטעון- לפי הכותרת- כי תרבות היהודית היתה גבוהה מהתרבות המצרית? או הרומית או היונית האשורית וכו'? אני לא מדבר על המוסר- כי מוסר היא מוסכמה חברתית- אני מדבר על צורת ממשל תרבות כללית  משטר ומדינה וטכנולוגיה וכד'.

איש
אכן אני מקיים  תורה ומצוות ,הרבה יותר ממה שאתה מתאר לעצמך- אני פוסל מכל וכל את המנהיגים. הדתיים ,המנהיגים אותו,
זה דורות רבים לפי פחת.

אמרת על דברי נניח- יש לך אינפורמציה אחרת- או רק תחושות בטן- ?

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 08/05/2011 19:33:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2011 21:24 לינק ישיר 

קראתי האשכול מתחילתו. מיימוני בעצם רק טען שיש תשובה אך עליו להסתיר אותה מאיתנו מסיבות השמורות במערכת. למעשה הוא לא ענה על השאלה.
אברהם העברי מאמין גדול ב"רבן" חדש מן הציונות הדתית ובקרוב הוא יהפוך אותו למשיח. לא ענה על השאלה.
כמה אחרים - התעלמו.

ואני, כאחד שהשאלה "מה היה קורה אילו נולדת במקום אחר" מטרידה אותו מאוד, מאוכזב.

עוד מישהו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2011 21:52 לינק ישיר 

eli_s כתב:
ואני, כאחד שהשאלה "מה היה קורה אילו נולדת במקום אחר" מטרידה אותו מאוד, מאוכזב.עוד מישהו?

אז תודה לאלוקים ולהורים שנולדת לשבט היהודי כך התגאה איינשטיין וגם מותר לך להתגאות,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2011 22:11 לינק ישיר 

ל- eli_s - 
לולא חשבתי שיש לי תשובה לא הייתי טורח להגיב. אז אני חוזר עליה בתמצות:
1. עקרונית, "ייתכן" צודק - ובהמשך לדבריך, לו הייתי נולד נורבגי למשל, בוודאי שהייתי אתיאיסט אדוק.
2. אלא שכבנים לעם ישראל, יש לנו שתי סיבות טובות להאמין:
   2א. מסורת ההתגלות כדברי ריה"ל בכוזרי - כדי להפריך את המסורת שלנו נדרש מאמץ אדיר שטרם נעשה עד היום (=הוכחת זיוף בקנה מידה שכזה או הנחה של הזייה המונית מתמשכת וכדומה).
בנוסף, הראיתי שכל התרבויות הקדומות האמינו באלהים ובנבואה כאקסיומה, והאתיאיזם הפילוסופי בן המאה ה- 6 לפנה"ס הוא חידוש - ואף הבאתי את השערת הרא"ש התולה זאת בהסתלקות הנוכחות האלהית בעולם לאחר החורבן שחל באותה תקופה בדיוק.  
   2ב. שיבת ציון של ימינו (הקמת המדינה) - המהווה מימוש של נבואות המקרא הקדומות, ובלי קשר מהווה נס היסטורי ואנתרופולוגי בליבה של המאה האתיאיסטית ביותר שידעה האנושות. האירוע הזה גרם למיליוני נוצרים (!) בעולם כולו להמיר למעשה את אמונתם למשהו שקרוב יותר ליהדות, וזה לבדו הישג רוחני אדיר (ומי יודע, אולי אף החרדים יגיעו לכך:)

ואגב, לגבי הפיכת הרא"ש למשיח - המשיח שיבוא ככל הנראה לא יהיה דתי, והרא"ש הינו דתי, מה שקצת יוצר בעיה, אם כי אפשר להתגבר על זה...

תוקן על ידי אברם_העברי ב- 08/05/2011 22:12:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2011 22:18 לינק ישיר 

1. אזי יד המקרה מובילה לאמונתך?
2. א. הוכחת ריה"ל חלשה ביותר. מלבד הנביא עצמו המספר על "מציאת ספר התורה" ועל כך שאף אחד לא הכי למשל את סוכות, יש שם סתירות לוגיות פנימיות וביסוס על "אב לא ישקר לבנו" שאין מה להאריך אודותיו. (פתחתי אשכול לפני חודשים ספורים, אדרבא, אם יש לך מה לחדש אשמח מאוד לשמוע)
   ב. נו נו... לא הייתי בונה על כאלו "הוכחות"
3. הסגידה לאדם אחד וכינויו בתארים, מפחיתה בד"כ מהסוגד ומהנסגד ומגוחכת. אנא, אין צורך בזה כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2011 22:22 לינק ישיר 

eli_s כתב:
1. אזי יד המקרה מובילה לאמונתך?2 .

אני עונה במקומו ברשותך,

למה יד המקרה ? הרי אביך ואימך עמלו בשביל כך שתיולד, והכל בזכות האמונה (= אימון) שלהם, אחרת היו עושים חיים משוגעים בלי שתיוולד,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2011 22:25 לינק ישיר 

זה לא מצחיק אותך כאילו אתה נשמה שנופל באיזה בטן של אימא ??

זה לא כך, אתה לא נשמה אתה רק אבא ואימא, ואם הם לא היו טורחים לא היית כלל, לא כאן ולא שם

תוקן על ידי maxmen ב- 08/05/2011 22:27:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2011 22:34 לינק ישיר 

מקס היקר. כמדומני שגם אני וגם אברהם מפרשים אמונה כאמונה ולא כאימון.
אני לא מצליח להבין מה אתה רוצה מאחר ואנחנו מדברים בשפות שונות ובמיוחד מאחר ואתה מדבר בשפה אותה המצאת בעצמך ולדעתך היא כבר הפכה למוסכמה.

אנא, תן לנו לנסות להבין איש את רעהו בשפה בה אנו שנינו דוברים. תודה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דת השכונה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 לדף הבא סך הכל 14 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.