|
|
| נשלח ב-9/5/2011 10:15 |
|
| |
דייר, גם אתה לא עונה לגבי הכפילות של סוכות שם, אלא רק לגבי החודש השביעי. בכל מקרה עיקר הבעיה שלי היא באופן בו אתה מבין את המושג רמז, כמין תרגיל ריצה בזמן קדימה ואחורה, ולא בעצם הטיעון שיש כאן רמז.
|
| נשלח ב-9/5/2011 10:15 |
|
| |
דייר הכל טוב ויפה אם אתה מקבל את אמתות התורה ואז אתה יכול לטעון שזה מה שנרמז, אולם אם תניח כדברי המבקרים שהתורה היא אוסף של קטעים, הרי קושיה מעיקרא ליכא וגם התירוץ אינו נחוץ. לכן, בעצם דבריך מניחים את המבוקש.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2011 10:24 |
|
| |
אני לא מבין את הטענות שלכם אם ציוויי התורה נכתבו בצורה שהם מרמזים על העתיד הרחוק מאד ובדיעבד אנחנו רואים שהכל התקיים באמת באותה צורה כמו שכתוב בתנ"ך אחד לאחד אז יש פה תופעה מאד מענינת. אז אתם טוענים שיש פה קונספירציה שהדברים קרו ואז נכתב ספר התורה לפי מה שקרה. לי זה נראה לא סביר כי מדובר בתקופה של מאות שנים אחרי נתינת התורה. זה מזכיר לי את הטענות נגד האבולוציה שה' שתל עצמות דינוזאורים בשכבות השונות. על זה אתם מגחכים מלא הפה אבל זה בדיוק מה שאתם עושים פה. מה שהבאתי זה גרגיר יש לו עוד עשרות דוגמאות כאלה שמתלבשות על הפשט כמו כפפה ליד בלי נדר אני אביא עוד כמה.
|
| נשלח ב-9/5/2011 10:44 |
|
| |
| דייר כתב: |  | אני לא מבין את הטענות שלכם אם ציוויי התורה נכתבו בצורה שהם מרמזים על העתיד
הרחוק מאד ובדיעבד אנחנו רואים שהכל התקיים באמת באותה צורה כמו שכתוב בתנ"ך אחד לאחד
אז יש פה תופעה מאד מענינת.
...
מה שהבאתי זה גרגיר יש לו עוד עשרות דוגמאות כאלה שמתלבשות
על הפשט כמו כפפה ליד בלי נדר אני אביא עוד כמה.
איך תהין לכתוב על משהו שהוא מרמז למעשה אחר בעתיד, בעוד שחכמי הגמרא כתבו שהסיבה לכתיבתו כך היתה אחרת?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2011 10:51 |
|
| |
דייר, אתה מבלבל בין שתי טענות שונות: 1. שלא אני טענתי, והיא שלדעת החוקרים התנ"ך כולו נכתב בימי עזרא. טענה מטופשת לדעתי אבל מי שמחזיק בה פשוט שלא יתפעל מדבריך. 2. תופעה מעניינת אכן יש כאן, אבל נראה לי שצריך להבין אותה נכון. ניסיון לתאר את זה כאיזה פלא הוא טעות. להבין שהתורה הגיעה לעומק הבנת המציאות ולכן לא פלא שבעתיד אנשים שלא הבינו מספיק אכן טעו בדברים שהתורה הבינה מראש זו טענה בכיוון יותר נכון בעיני. ולכך בעיקר כיוונו דברי.
|
| נשלח ב-9/5/2011 10:52 |
|
| |
איזו מין שאלה זאת??? הדרשות ידרשו אבל בפשט הפסוקים יש פה רמז ברור לעתיד. אני עפר ואפר אני נתלה במחבר הספר שלא היה קוטל קנים בכלל. לדעתי יש פה הסתכלות חדשנית על הפסוקים והסבר על כל מיני כפילויות שברובד הפשט נראות מיותרות לחלוטין.
|
|
| נשלח ב-9/5/2011 11:29 |
|
| |
עוד דוגמא קלאסית היא כמובן מות אהרון הכהן שהתורה הדגישה היכן מת ובאיזה חודש שזה לא נכתב על אף אישיות בתורה ""ויחנו בהור ההר בקצה ארץ אדום...ויעל אהרן הכהן אל הור ההר... וימת שם... בחודש החמישי באחד לחודש". וכמובן נשאלת השאלה מה ראתה התורה להדגיש את היום והחודש דווקא של אהרון הכהן? והתשובה הברורה שהכהונה והמקדש הם צמד שלא נפרד ובאה התורה לרמז שבחודש אב שבו מת אהרון הכהן בו גם נחרב בית המקדש ונחרבה הכהונה. וכידוע מא' באב מתחילה האבלות על החורבן. וכמובן המיקום קצה ארץ אדום בא לרמז על גלות אדום של בית שני.
|
| נשלח ב-9/5/2011 12:16 |
|
| |
דייר, עזוב לרגע את פרשנות הפסוקים. מהי התמונה הכללית שאתה מנסה לצייר לנו כרגע ? הקב"ה ידע הכל מראש ולכן "עיקם" פסוקים, בהתאם לעתיד ? ומכאן ראיה שהתורה אכן ניתנה מאת הקב"ה ? רק רוצה להבין.
|
| נשלח ב-9/5/2011 12:21 |
|
| |
לא עיקמה אלא כתבה באופן שכך יקרו הדברים כמו למשל הציווים למלך לא להרבות נשים שלא יטו את לבבו לא להרבות סוסים שלא להחזיר את העם מצרימה. כל הציווים נאמרו באופן כללי למלך ישראל אבל בדיעבד הם נכתבו כמו שבאמת קרה אחד לאחד לשלמה שהוא עבר עליהם בדיוק באותו אופן שבו נכתב בתורה. אז התורה לא הכריחה אותו לעבור אבל נותן התורה צפה בעתיד שכך יקרה והוא כתב את הצוויים באותו אופן שהם יקרו.
|
| נשלח ב-9/5/2011 12:27 |
|
| |
באשכול סמוך ניסה יהודים לשכנע אותנו שעם ישראל הוא חכם ונבון שאינו קונה לוקשים.
והנה אשכול זה מהווה הוכחה איך ,כשמדובר ברצון לקנות לוקשים כל החכמה האנושית נעלמת.
קם יהודי,שאינו קוטל קנים כנראה ,מחבר ספר שכל כולו עשוי מלוקשים והנה הפלא ופלא העם החכם והנבון קונה את הלוקשים ואוכל אותם בשקיקה,לוקש אחרי לוקש.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2011 12:29 |
|
| |
כלומר לטענתך, התורה כתבה מצוות כדי לגלות לנו שבעתיד אנשים יעשו ההפך . רעיון מעניין, אבל נשמע לי די עקום. משמע לי שאני לא היחיד, אם זה משנה משהו.
|
| נשלח ב-9/5/2011 12:32 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | באשכול סמוך ניסה יהודים לשכנע אותנו שעם ישראל הוא חכם ונבון שאינו קונה לוקשים.
והנה אשכול זה מהווה הוכחה איך ,כשמדובר ברצון לקנות לוקשים כל החכמה האנושית נעלמת.
קם יהודי,שאינו קוטל קנים כנראה ,מחבר ספר שכל כולו עשוי מלוקשים והנה הפלא ופלא העם החכם והנבון קונה את הלוקשים ואוכל אותם בשקיקה,לוקש אחרי לוקש.
|
|
גברת נכבדה אם יש לך טענות עניניות אני אשמח לשמוע סתם לזרוק רפש בלי שום ביסוס לא נראה לי מקובל.
|
| נשלח ב-9/5/2011 12:36 |
|
| |
| אישציפור כתב: |  | כלומר לטענתך, התורה כתבה מצוות כדי לגלות לנו שבעתיד אנשים יעשו ההפך . רעיון מעניין, אבל נשמע לי די עקום. משמע לי שאני לא היחיד, אם זה משנה משהו.
הטענה היא שהתורה היא לי ספר אנושי עם חוקים יבשים של הכנסת התורה כותבת חוקים ובו זמנית גם מרמזת על העתיד. אתה בוחר להסתכל על זה בזלזול אני בוחר לראות בזה דברים חכמים שמסבירים גם את פשט הכתובים שכל אחד יבחר כראות עיניו.
|
| נשלח ב-9/5/2011 12:42 |
|
| |
דייר, שום זלזול, פשוט ביקורת על חשיבה עקומה. אני הראשון שמודע לכך שיש בתורה רמזים , ודוקא בגלל זה כשלומדים או חמור מכך מלמדים רמז בצורה שמעקמת את הפשט אני יוצא חוצץ. הפשט הוא העיקר וכשתבין אותו נכון לעומקו תבין שגם הרמז כלול בו. להפך את הסדרים זה עיוות ולא לימוד רמז.
|
| נשלח ב-9/5/2011 12:59 |
|
| |
לא הבנתי מה מעקם פה את הפשט? אם אתה רואה לדוגמא פרטי ע"ז שנכתבו בצורות שונות ומשונות אלהי כסף אלהי זהב אשרה חמנים פסל ומסכה מולך ועוד ועוד אני שואל את עצמי למה כל הפירוט המיותר הזה ברגע שלכל פרט נותנים משמעות וכל דבר מתברר שהתקיים לאורך ההיסטוריה של עם ישראל כמו שהראתי בחלק מהדוגמאות פה אז זה מסתדר יופי בלי התחכמויות והסברים עקומים.
|
|