|
|
| נשלח ב-4/9/2011 13:51 |
|
| |
שום נבואה שמגשימה את עצמה כל הציפייה לארץ ישראל הייתה כמו שאנחנו היום מצפים לבניית בית המקדש אנחנו מתפללים שיבנה ומתאבלים על חורבנו אבל בינינו אף אחד לא רואה את זה כדבר ריאלי שיתגשם זה יותר אוטופיה ממעשה. לכן עצם זה שזה התקיים והצליח זה לא פחות מנס.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2011 15:16 |
|
| |
"אבל בינינו אף אחד לא רואה את זה כדבר ריאלי"
למעט יהודי אחד שבמקום להתפלל עשה משהו אפקטיבי יותר כמו לפנות לגוייים (מלעיל) הימחשמוייניקים שבמסגרת האוטופיה אמורים להינגף בידי טאטע זיסער ליד ירושוליים למצהלות ליבם של הערליכער יידען.
הנה מתנה
.........................................
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
-----------------------------------------
((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
""""""""""""""""""""""""""""""""
תשתמש בהם, כשייגמרו תגיד לי ואני אתן לך עוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2011 15:30 |
|
| |
אין / לא הגיע הזמן לאשכול על מה משמעותה של "הוכחה" אמפירית?
שלום,
לעתים רבות מאד יש כאן אשכולות על "הוכחות" לניסים שונים ומשונים. לפעמים מדובר בפארודיה (הפתק הקדוש), ולפעמים בתמימות (כאן). (אני כנראה בוק, אבל אין לי היכולת להבדיל ביניהם: האם הדג המדבר הוא פארודיה, לדוגמה? אתמה.) על כל פנים, ה"הוכחות" באתר לגלגולי נשמות, אסטרולוגיה, דגים מדברים, פסוקים בתורה שהתקיימו, גופות שלא הרקיבו, וכו' וכו', הן שגויות לחלוטין, ופשוט מקרים פרטיים של אותן שגיאות מתודולוגיות (a-posteriori overfitting, subjective bias, לדוגמה). במקום להתעסק בשטויות הללו, שהן לצערי אחוז לא קטן מתוכן האשכולות כאן, לא כדאי ל"נעול" אשכול כלשהו על מתודולוגיה של הוכחה אמפירית? ירצה מישהו לפתוח אשכול חדש על אפונה שפצחה בריקוד חסידי ולא הרקיבה לאחר שזרקו אותה לפח (כמרומז מראש בישעיהו כ"ב, אגב), יופנה עם כל הכבוד לאשכול, ויסביר *מראש* מדוע הוא חושב שמדובר בהוכחה כלשהי שאינה נופלת בפח של ה"הוכחות" הקודמות, או, מה שיותר טוב, ישתכנע שמדובר בשטות. לולא זאת, חוששני שתמשיכו בלולאה אינסופית של דיון באותן טעויות.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2011 15:38 |
|
| |
האשכול בא להראות תופעה שהתורה מרמזת על העתיד. יש פה ראיות והבאתי גם את הרמב"ן שהולך באותה שיטה. לא טוב לך לך תרקוד וואלס עם האפונה הלא נרקבת שלך. נוכחי לא הבנתי מה אתה רוצה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2011 15:51 |
|
| |
"האשכול בא להראות תופעה שהתורה מרמזת על העתיד.
יש פה ראיות והבאתי גם את הרמב"ן שהולך באותה שיטה" הבנתי שזה מה שהוא בא לעשות, אלא שהוא לא מראה זאת כלל, וה"ראיות" שלך שגויות לחלוטין, כפי שענו לך רבים לפני. הנקודה שלי היא אחרת. במקום שכל פעם יצטרכו לכתוב מראש תגובות לאשכול כמו זה שפתחת, יהיה קצר יותר לו יפנו להסבר כללי על השגיאה, אולי בלווי הסבר *קצר* על פרטיה כאן.
"לא טוב לך לך תרקוד וואלס עם האפונה הלא נרקבת שלך."
אני (אולי בניגוד אליך) לא מאמין שהיא קיימת.
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 04/09/2011 15:52:49
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 04/09/2011 15:54:16
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2011 18:47 |
|
| |
אז בבקשה תפתח אשכול ותציג את הקריטריונים שלך ד"ש לאפונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2011 20:48 |
|
| |
"אז בבקשה תפתח אשכול ותציג את הקריטריונים שלך"
לכשיתפנה לי מעט זמן אכן אעשה זאת. לא אתפלא אם אתה כבר יודע את זה מתוך איזשהו פסוק שממש ממש מעיד שאני עתיד לעשות זאת.
"ד"ש לאפונה."
ד"ש חזרה גם לך ממנה. היא גם מוסרת שאי אפשר לרקוד ואלס תוך כדי ריקוד חסידי. גם את זה ידעת שאכתוב מן הסתם.
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 04/09/2011 20:49:18
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2011 20:58 |
|
| |
אל תתבאס אבל ההומור שלך לא משהו. העיקר שנוכל להשתזף עוד מעט מאור יקרות ההוכחות האמפיריות שלך ונזכה כולנו לתבונה עילאית שתסיר את כל השגיאות ותתן לנו קרקע מוצקה לצעוד עליה כמאמר המפורסם אין שמחה כהתרת הספיקות.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2011 21:54 |
|
| |
| דייר כתב: |  | אל תתבאס אבל ההומור שלך לא משהו.
|
|
טוב, תראה, לא כולם יכולים להתעלות לקלאסיקה של "ד"ש לאפונה"; עד עתה כואבת בטני מצחוק. זה פשוט לא הוגן: גם קורא בעתיד וגם סטנדאפיסט בחסד עליון - איך זה שיש אנשים שבורכו בהכל?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2011 21:59 |
|
| |
טוב שיבולת שועל הכנסת לי חזק ואנחנו בתיקו. ואני רוצה לתקן אותך זה לא אני שקורא את העתיד אלא התורה אז קצת כבוד לא יזיק למרות כל הצחוקים והדאחקות.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2011 09:14 |
|
| |
א וְהָיָה כִי-יָבֹאוּ עָלֶיךָ כָּל-הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה, הַבְּרָכָה וְהַקְּלָלָה, אֲשֶׁר נָתַתִּי, לְפָנֶיךָ; וַהֲשֵׁבֹתָ, אֶל-לְבָבֶךָ, בְּכָל-הַגּוֹיִם, אֲשֶׁר הִדִּיחֲךָ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ שָׁמָּה. ב וְשַׁבְתָּ עַד-יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, וְשָׁמַעְתָּ בְקֹלוֹ, כְּכֹל אֲשֶׁר-אָנֹכִי מְצַוְּךָ, הַיּוֹם: אַתָּה וּבָנֶיךָ, בְּכָל-לְבָבְךָ וּבְכָל-נַפְשֶׁךָ. ג וְשָׁב יְהוָה אֱלֹהֶיךָ אֶת-שְׁבוּתְךָ, וְרִחֲמֶךָ; וְשָׁב, וְקִבֶּצְךָ מִכָּל-הָעַמִּים, אֲשֶׁר הֱפִיצְךָ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, שָׁמָּה ד אִם-יִהְיֶה נִדַּחֲךָ, בִּקְצֵה הַשָּׁמָיִם--מִשָּׁם, יְקַבֶּצְךָ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, וּמִשָּׁם, יִקָּחֶךָ. ה וֶהֱבִיאֲךָ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, אֶל-הָאָרֶץ אֲשֶׁר-יָרְשׁוּ אֲבֹתֶיךָ--וִירִשְׁתָּהּ; וְהֵיטִבְךָ וְהִרְבְּךָ, מֵאֲבֹתֶיךָ. ו וּמָל יְהוָה אֱלֹהֶיךָ אֶת-לְבָבְךָ, וְאֶת-לְבַב זַרְעֶךָ: לְאַהֲבָה אֶת-יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, בְּכָל-לְבָבְךָ וּבְכָל-נַפְשְׁךָ--לְמַעַן חַיֶּיךָ. ז וְנָתַן יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, אֵת כָּל-הָאָלוֹת הָאֵלֶּה, עַל-אֹיְבֶיךָ וְעַל-שֹׂנְאֶיךָ, אֲשֶׁר רְדָפוּךָ.ח וְאַתָּה תָשׁוּב, וְשָׁמַעְתָּ בְּקוֹל יְהוָה; וְעָשִׂיתָ, אֶת-כָּל-מִצְוֹתָיו, אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוְּךָ, הַיּוֹם. ט וְהוֹתִירְךָ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ בְּכֹל מַעֲשֵׂה יָדֶךָ, בִּפְרִי בִטְנְךָ וּבִפְרִי בְהֶמְתְּךָ וּבִפְרִי אַדְמָתְךָ--לְטֹבָה: כִּי יָשׁוּב יְהוָה, לָשׂוּשׂ עָלֶיךָ לְטוֹב, כַּאֲשֶׁר-שָׂשׂ, עַל-אֲבֹתֶיךָ. י כִּי תִשְׁמַע, בְּקוֹל יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, לִשְׁמֹר מִצְוֹתָיו וְחֻקֹּתָיו, הַכְּתוּבָה בְּסֵפֶר הַתּוֹרָה הַזֶּה: כִּי תָשׁוּב אֶל-יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, בְּכָל-לְבָבְךָ וּבְכָל-נַפְשֶׁךָ.
הדבר היחיד שהתקיים מהנבואה הזאת זה שחזרנו לארץ. אבל בעוד שבתורה התהליך הוא שקודם עם ישראל שב אל ה' ורק אח"כ ה' מחזיר אותו לארץ. בפועל קרה דברים הפוכים קודם עם ישראל פרק מעליו את עול התורה וכתוצאה מכך קמה התנועה הציונית ושבנו לארץ.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2011 09:17 |
|
| |
בגלל זה כתוב ומל ה' את לבבך ואת לבב זרעך אם חזרנו בתשובה ואנחנו כאלה צדיקים גמורים מה הצורך במילת הלב הערל.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2011 09:47 |
|
| |
אני לא יודע מה הכוונה בדיוק ומל ה' את לבביך אבל אני כן יודע לקרוא מה כתוב בפסוקים ב' וג' ובבקשה אל תתרץ לי שאין מוקדם ומאוחר בתורה וְשַׁבְתָּ עַד-יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, וְשָׁמַעְתָּ בְקֹלוֹ, כְּכֹל אֲשֶׁר-אָנֹכִי מְצַוְּךָ, הַיּוֹם: אַתָּה וּבָנֶיךָ, בְּכָל-לְבָבְךָ וּבְכָל-נַפְשֶׁךָ ג וְשָׁב יְהוָה אֱלֹהֶיךָ אֶת-שְׁבוּתְךָ, וְרִחֲמֶךָ; וְשָׁב, וְקִבֶּצְךָ מִכָּל-הָעַמִּים, אֲשֶׁר הֱפִיצְךָ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, שָׁמָּה
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2011 10:13 |
|
| |
ראיתי הסבר לזה שיש פה שני קיבוצים ואם תשים לב כתוב פעמיים ושב אחת לימי בית שני ואחת שלנו עכשיו ובימי בית שני באמת הייתה חזרה בתשובה התוודות על חטאים ראה את ספר דניאל את כל הבכיות של העם בספר עזרא ולאחר מכן יש עוד שיבה ששם לא מוזכרת שום חזרה בתשובה אלא סתם קיבוץ גלויות מכל תפוצות הארץ ואחרי זה חזרה בתשובה מלמעלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2011 10:29 |
|
| |
נו.... ולהסברים כאלו אפשר לקרוא הוכחות?
|
|
|
|