בית פורומים חרדים מתוקים

שלום לכולכם יש לי שאלה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/5/2011 13:45 לינק ישיר 
שלום לכולכם יש לי שאלה

לפי המצלת הרופא שלי התחלתי לקחת פעמים ביום תרופה בשם Metformine

מה שאני לא מבין, מדוע המספרים שלי עדיין לא יורדים, אני שומר על דיאטה, לא אוכל לחם-עוגות-תפו''א-פירות מתוקות.

ובכל זאת כשאני בודק את עצמי המספרים די גבוהים, אין הבדל גדול בין הבדיקות שלפני שהתחלתי עם התרופות ולאחר כך.

למישהו יש הסבר ?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2011 15:06 לינק ישיר 

אז אתה עדיין בחיים, אה?
הרופא שלך מצרי במקרה?

וברצינות, אתה עדיין בתחילת הדרך. חשוב שתפגוש דיאטנית, וכדאי להשקיע בדיאטנית מומחית בתחום הסוכרת. אתה צריך ללמוד על פחמימות ומתי לאכול אותן, וכמה. אסור להמנע לגמרי מאכילת פחמימות!
עוד דבר שאסור להזניח הוא פעילות גופנית, זה חשוב כמו תרופות ואפילו יותר. אם כרגע אינך מבצע פעילות גופנית בכלל, זו כנראה הסיבה לכך שהערכים אינם יורדים.
האם אתה מטופל במרפאת סוכרת, אם לא, כדאי מאוד שתקבע תור למרפאה מסודרת.

דפדף גם כאן בפורום, יש כאן מידע רב שיכול לעזור לך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2011 15:51 לינק ישיר 

הרופא לא צוה ללכת למומחה לכן לא הלכתי,

האם אפשר ללכת למומחה בלי שיהיה לי תוצאות הבדיקה ? אני מפחד שהרופא יכעס אם אבקש ממנו תוצאות בדיקת הדם והוא ידע שאני הולך למומחה בלי רשותו.

נכון שאני לא עושה פעולות גופנית.

עוד שאלה, (עד שאלך למומחה)  הדבר היחיד שאני אוכל שיש לי ספק לגביו זה שוקולד שכתוב על זה שזה בלי סוכר
זה מתוק אבל כנראה שיש בו משהו אחר שממתיק אותה ולא סוכר, האם יכול להיות שיש לזה השפעה שלילית על תוצאות הבדיקות שלי ?

ליתר דיוק, אני אוכל שלוש פעמים ביום שורה אחד, כלומר שלוש קוביות קטנות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2011 23:58 לינק ישיר 

בכל קופה אתה יכול להוציא לבד את התשובות דרך המחשב (צריך לקבל קוד במשרד).
בכל מקרה עדיף מה שיותר מהר לבקש הפניה לרופא/ה אנדוקרינולוג/ית שמתמחה בסכרת, ורצוי במרפאת סכרת שם יש רופא/ה, אח/ות, דיאטן/ית שיעברו איתך הכל ויסיעו לך בכל שעה ובכל מצב.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/5/2011 09:26 לינק ישיר 

אוסמה, אין לך מה לפחד, ואתה לא צריך רשות. אתה יכול לגשת לרופא ולומר שאתה רוצה לטפל ביסודיות ולכן אתה מבקש הפניה למרפאת סוכרת. רוב הסיכויים שהרופא ישמח לתת לך הפניה, זה פחות עצבים בשבילו גם כן.

לגבי שוקולד, שוקולד ללא סוכר הוא סוג של רמאות, ואם אתה אוכל ממנו שלוש פעמים ביום הוא עלול לגרום לרמות סוכר גבוהות לאורך זמן. אני לא רופא ולא אחות, אבל המלצתי לך היא לאכול אחרי הארוחה הגדולה ביותר שלך שורה של שוקולד מריר רגיל, עם 70% מוצקי קקאו, ואחרי הארוחות האחרות מנת פרי דל פחמימות, כמו כמה תותי שדה או עוד מעט דובדבנים, או פרוסת מלון. אלו פירות שאין בהם הרבה פחמימות למרות שהם מתוקים. אל תיגע באבטיח וענבים עד שתהיה מטופל כמו שצריך, אלו פצצות סוכר.
ותתחיל ללכת ברגל מיידית, זה החלק החשוב ביותר.
בהצלחה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2011 13:42 לינק ישיר 

תודה לעונים.

אם הבנתי אותך נכון אדון אבטיח, אתה אומר ששוקולד מריר עם סוכר עדיף משוקולד "בלי סוכר" ?
ומה הרמאות של השוקולד הזה, הם כותבים שזה בלי סוכר, ובעצם יש סוכר ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2011 19:13 לינק ישיר 

אני גברת ולא אדון...

בשוקולד ללא סוכר יש ממתיק שנקרא מלטיטול. הוא מעלה את רמת הסוכר לאט לאט ולאורך זמן, לא מהר ובחדות כמו סוכר לבן. למעשה, שוקולד מריר איכותי מכיל מעט מאוד סוכר, ולכן הוא מעלה את הסוכר הרבה פחות משוקולד "ללא סוכר".

ככלל, רצוי להתרחק מכל מוצר דיאט, לבד ממתיקים מלאכותיים או שתיה דיאט. גם באלה יש לנהוג בזהירות ולא להגזים!
בעוגות ועוגיות ללא סוכר, למשל, יש כמויות מחרידות של מרגרינה כדי לפצות על המרקם שנפגם בגלל חוסר הסוכר. שלא לדבר על כל החומרים שמוסיפים להם חוץ מהשומן. עדיף לבחור במוצרים שבאופן טבעי יש בהם מעט סוכר, כמו חלק מהפירות, למשל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2011 19:45 לינק ישיר 

תודה על התשובה וסליחה שחשדתי אותך שאת גבר..

עוד שאלה בנוגע לשוקולד ולדברים אחרים יש בהם שומנים, האם שומנים מעלים את רמת הסוכר ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2011 14:47 לינק ישיר 

בקצרצרה, השומנים עצמם כמעט ואינם מעלים את רמת הסוכר בדם.

הבעיה איתם היא שהם נספגים מאוד לאט בזרם הדם, ומעכבים את ספיגת הפחמימות שאוכלים יחד איתם. כך הסוכר עולה לאט אבל בטוח, והסוכר בדם נשאר גבוה לאורך זמן וגורם נזקים.
כך לדוגמא, אם אתה אוכל פרוסת לחם, היא תתעכל תוך כשעה מקסימום והסוכר יעלה, יספג בתאי הגוף ויירד. אם תמרח עליה חמאה, הספיגה תתעכב והסוכר בדמך יישאר גבוה גם שלוש שעות אחרי הארוחה. לכן חשוב להפחית בשומנים (בעיקר מוקשים כמו מרגרינה) ולא רק בפחמימות.

גם חוסר פעילות גופנית מאט מאוד את חילוף החומרים בגוף וגורם לסוכרים "להסתובב" בדם זמן רב, במקום להזין את התאים בגוף.

כל זה על קצה המזלג, כדאי ללמוד את כל הנושא בצורה יסודית, אפילו כאן בפורום יש אשכולות עם הרבה אינפורמציה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2011 07:46 לינק ישיר 

אוסמה שלום

איזה סוג סוכרת יש לכם 1 או 2 ?

אם יש לך סוכרת סוג 2 זה לוקח כמה זמן עד שהתרופה מאזןנת את הסוכרת בגוף.  אתה נמצא במצב לא מאוזן כרגע, כל פעם שאתה יוצא מהבית שיהיה לך אוכל בכיס, זה מאוד חשוב עד שתלמד להכיר את  הסוכרת בגוף שלך, זה לוקח סבלנות וזמן 

אפילו אם אתה נמצא באיזה פגישה חשובה וכו' זה לא בושה להוציא את האוכל ולאכול,  הנזק שנפילת סוכר עושה לגוף לא שווה את הבושה.  

אפילו שאתה משגיח ולא  אוכל רק משמותר לכל חולי סוכרת, הגוף מגיב אחרת. יש כאלו למשל יאכלו אורז מלא ושעתיים אחרי האוכל הסוכר בדם יעלה מאוד. חשוב לבדוק בפרט בהתחלה של המחלה איזה מאכל מעלה את הסוכר בדם מעל 140

הכי חשוב זה ללכת מינימום חצי שעה ביום ואפילו בהליכה שיהיה לך איזה אוכל בכיס,  כי ספורט מוריד את רמת הסוכר בדם

ובהתחלה לא לאכול מנת פרי עד שהרופא או הדיאטנית יתנו לך יעוץ מה לאכול וכמה. 

לי זה לקח מעל שנה עד שהתחלתי לאכול מנה פרי בין הארוחות

על כל שאלה מה לאכול ומה לא לאכול אני ממליץ לשאול את הדיאטנית כולל שוקלד

תבקש לעשות את כל הבדיקות אם לא היה ח"ו איזה נזק בגוף

אני לא יודע איפה אתה גר, אבל בכל עיר יש קופות חולים יותר טוב ופחות טוב אז אני ממליץ לכתוב לנו באיזה עיר אתה גר ואז החברים כאן בפורום יעזרו לכה באיזה קופה הכי טוב ואיזה רופא/ה לגשת

כאן בפורים יש הרבה אשכולות שיכולים להקל עליכם ולתת עיצות או כל שאלה אפשר לעזר בגוגול

רפואה שלימה

תוקן על ידי דריידיל ב- 13/05/2011 08:00:13

תוקן על ידי ככר_כסף ב- 15/05/2011 02:12:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2011 19:02 לינק ישיר 

שוב תודה לעונים.

לא הבנתי מדוע לקחת איתי אוכל, האם התרופה שאני לוקח מסוגל להוריד את הסוכר בדם עד למספר שאהיה חייב לאכול משהו ? כי בנתיים עוד לא זכיתי לראות על המכונה מספר פחות מ 225 למרות התרופות.

איני גר בישראל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2011 21:17 לינק ישיר 

שבוע טוב,

ראשית, אם אכן הסוכרים שלך מעל 200, אתה חייב טיפול רציני יותר ובהקדם. סיבוכי סוכרת יכולים לקרות מהר יחסית במצב כמו שלך. אל תחכה.

לגבי השפעת התרופות-אם אכן תתחיל פעילות גופנית, ואתה חייב לעשות זאת עוד היום, תתחיל להרגיש השפעה מהתרופות. כשהסוכר גבוה במשך הרבה זמן, עלולים להרגיש הרגשה של היפוגליקמיה-נפילת סוכר, אפילו אם הסוכר לא ירד מתחת 60 או 70, אלא ירד לרמה שהגוף כבר לא רגיל אליה אפילו אם הסוכר עדיין גבוה יחסית.  כלומר, אם אתה ברמה של 200+ והלכת שעה ברגל, הסוכר שלך יכול לרדת נאמר ל120, ואתה תחוש סחרחורת או דפיקות לב, הזעה, רעד וטשטוש כאילו הסוכר ירד ל50. לכן כדאי לקחת משהו מתוק בכיס למקרה שכך יהיה. כשהגוף יתרגל למצב של סוכר סביר בגוף זה יקרה רק כשהסוכר ייפול באמת.

ברגע שתתחיל לזוז, התרופות יעזרו לפחות באופן חלקי, ואם תקפיד על התעמלות רצינית ודיאטה טובה--אצל דיאטנית, לא אצלי!!! תוכל לאט לאט לרדת מתרופות ולא תגיע לאינסולין בעז"ה. בינתיים לך לרופא מומחה, לדיאטנית על רמה, וקח מה שיאמרו לך. אם תקח ברצינות את העניין תרגיש  תוצאות מהר אי"ה. אם לא--אתה כבר יודע לבד...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2011 23:08 לינק ישיר 

אוסמה שלום

נזכרתי שהתחלתי לשמור דיאטה בגלל הסוכר ולקחתי כדור אחד ביום,  אחרי כחודשיים התחלתי להרגיש לא טוב, אחרי שבוע שלא הרגשתי טוב הלכתי לרופא, רופא אמר לי שזה סימן טוב. שאלתי את הרופא אם אני לא מרגיש טוב זה סימן טוב? אז הרופא הסביר לי: הדיאטה מתחילה להשפיע על הגוף. השומנים בדם והסוכר וכו' מתחילים לרדת, אז האדם לא מרגיש טוב,כי הגוף רגיל לחיות אם מספרים גבוהים בדם.  

אני כותב את זה בגלל שלוקח זמן עד שרואים שינויים בגוף, וכדור לסוכרת זה לא כמו אקמול וכו' שזה משפיע על המקום. הגוף צריך להתנקות מכל הפסולת שיש. אבל קצת סבלנות אחרי תקופה תראה לבד שהכל מתחיל להשתפר בע"ה.

תוקן על ידי ככר_כסף ב- 15/05/2011 23:18:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2011 01:27 לינק ישיר 

חן חן למגיבים! חוץ מהמידע שאני מקבל ממכם זה גם נותן הרגשה שאני לא לבד.

הייתי היום אצל דיאטנית בפעם הראשונה, ואני לא מבין מדוע אצלה כן מותר לחם וכן מותר תפוח אדמה, לא בצורה מופרזת, אבל היא ממליצה לכמה פרוסות לחם כל יום, אין לי כח להקליד את כל ההסבר שלה מדוע זה נחוץ.

בכל אופן זה לא מה שקראתי כאן בפורום וזה לא מה שאני שומע מהחברים שלי שהם גם בענינים.

אמרתי לה שאני לא יכול להתווכח עם מומחית, אבל אני כן יכול לבדוק את עצמי ולראות לפי המספרים שיהיה לי אם היא צודקת או שהיא סתם מבלבל את המח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2011 03:38 לינק ישיר 

היא חייבת לתת לך התחלה של תפריט, מעכשיו זה בידיים שלך:
הכוונה תמדוד לפני האוכל ושעתיים אחרי האוכל + רישום מה אכלת ומתי וכמה היתה הפעילות הגופנית. כך תעשה במשך התקופה מהיום ועד הפגישה הבאה איתה.
בפגישה הבאה איתה היא תראה את התוצאות ואז תוכל לתת לך דיאטה יותר מאוזנת.
אין ברירה ככה מתחילים - זו עבודת נמלים קשה ומורטת עצבים ואין מה לעשות, החיים האיכותיים שלך בשנים הבאות תלויים בזה.

תוקן על ידי ככר_כסף ב- 17/05/2011 03:40:10

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/5/2011 16:20 לינק ישיר 

אוי, כמה קשה לא לאכול עוגה...

האם "ביס" אחד ביום יכול להזיק ?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > רפואה ובריאות > חרדים מתוקים > שלום לכולכם יש לי שאלה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext