|
|
| נשלח ב-24/5/2011 16:50 |
|
| |
מי אמר שאסור לך עוגה? פעם פעמיים בשבוע כארוחת 10 או 4 עם כוס קפה/תה מותר בהחלט
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2011 17:41 |
|
| |
אוסמה אני יודעה כמה זה קשה שיום אחד הרופאה אומר שצריכים להתחיל לאכול בריא
בעיניין העוגה בהתחלה עד שאתה מתאזן רק מה שכתוב בדף אחרי זה אם המספרים בבוקר הם פחות ממאה אז מותר טיפה לגנוב כדי לבדוק אחרי שעתיים של הגנבה הסוכר בדם אבל בהתחלה אני לא ממליץ בגלל את צריכה להגיעה לאיזון וכמה זמן זה לוקח אצל כל אחד זה אחרת
לי אישי זה לקח בערך 8 חודשים עד שנותנו לי לאכול שתי פירות ביום
כמו שכתבתי כבר סבלנות זה המשחק והעיקר זה ללכת כל יום מינימום חצי שעה זה הכדור הכי טוב שיש לסוכרת וזה יעזור לאזן את הסוכר בגוף
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2011 19:35 |
|
| |
| ככר_כסף כתב: |  | | מי אמר שאסור לך עוגה? פעם פעמיים בשבוע כארוחת 10 או 4 עם כוס קפה/תה מותר בהחלט |
|
את בוודאי צוחקת.
הרופא אמר שעוגה זה זכוכית.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2011 21:02 |
|
| |
יש הבדל גדול בין סוכרת סוג 1 ו2
בגלל האינסולין שסוג 1 מקבל אז הם יכולים לאכול קצת יותר אבל סוג 2 צריכים מאוד להזהר שהם לא יתחילו להישתמש אם איסולין בגלל זה הם צריכים להחמיר עליהם הרבה יותר
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 09:48 |
|
| |
אוסמה (למה בחרת כזה שם מרושע? בהקשר עם סוכרת זה תמיד נותן לי חשק לקלל את האוסמה הזה שיסבול...)
היום הגישה המודרנית ביותר היא לתת גם לאנשים עם סוכרת מסוג 2 לאכול קצת יותר פחמימות. בארץ עדיין רוב הרופאים והדיאטניות הולכים בגישה השמרנית של כמה שפחות פחמימות. בכל מקרה, לכל הדעות (ואפילו במקרה של סוכרת נעורים) בהתחלה ועד שהסוכרים יורדים לרמה סבירה, אין ברירה אלא להמנע לגמרי מסוכר פשוט ולאכול פחמימות במידה מועטה ורק בארוחות.
אחרי התקופה הזו, שנמשכת בדרך כלל כמה שבועות עד כמה חודשים, זה תלוי בך, ברופא ובדיאטנית שלך. אם אתה מצליח להתאזן יפה, עושה הרבה פעילות גופנית ומטופל טוב, אין סיבה שלא תחזור לאכול יותר פחמימות.
אבל! עליך ללמוד מהן פחמימות וכמה "משתלם" לאכול. יש מזונות בריאים ומשביעים, ויש מזיקים, משמינים ולא משביעים. זו תורה שלמה, וכדאי מאוד ללמוד אותה. רק ככה תוכל למצוא מזונות שיהיו טעימים לך אבל לא יהרסו את הבריאות שאתה משקיע בה כל כך. יבוא יום ותוכל אפילו לאכול מעט עוגה, אבל כרגע זה לא רעיון טוב...
עכשיו כשאתה מנסה להתאזן, נסה להשביע את החשק למתוק במסטיק ללא סוכר, בשקדים, אגוזי קשיו, וגרעינים, ירקות חתוכים לרצועות, אפשר גם עם קצת גבינה או מטבל דיאטטי. כל דבר במידה, כמובן. יש גם גלידות דיאט לא רעות בכלל--התייעץ עם הדיאטנית. יש גם מעדני יוגורט דיאטטיים, אבל הם לא הכי מומלצים, רק למקרה חירום... תהיה חזק, זה שווה את זה!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 14:57 |
|
| |
(הוא אכן סבל מסכרת ולא טיפל ולכן היה כזה אלים ומשוגע.) לעינייננו- עדיין לא ברור לי לגמרי היכן אתה אוחז, עצות קיבלת למכביר אך בתכלס, מה באמת קורה? לאחר הדיאטנית יש איזשהו שיפור?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 16:13 |
|
| |
אני תיכף חוזר עם ניק חדש לכבוד "אבטיח קר"
תקבלו יפה את הניק "יוסף"
שם קצת יותר נחמד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 18:40 |
|
| |
הרבה יותר נחמד, גם אנחנו שמחים לשינוי הניק (ורק לה היה את האומץ לאמר זאת)
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 19:41 |
|
| |
יוסף אולי השם החדש יאזן יותר טוב את הסוכרת בדם
תוקן על ידי ככר_כסף ב- 25/05/2011 22:30:21
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 22:24 |
|
| |
יוסף ה' עליך כהנה וכהנה, רק ברכות.
ובאמת, לאוסמה ולחברים שלו--יש עכשיו הרבה סוכרת בעולם, קחו, בכיף!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2011 00:53 |
|
| |
הנה אני פה, תודה לאיחולים.
המצב שלי כעת ככה, אני לוחם בשתי חזיתות, לא אוכל מה שאסור, וגם מזיז את ה...
ירדתי כבר כמה קילו.
לא בדקתי את עצמי בשבוע האחרון, אבל אין לי את היובש בפה שהיה לי תמיד, והביקורי נימוסין בשירותים כל שעה גם הפסיק.
נראה כמה זמן אחזיק מעמד, כי אני מזה אוהב לאכול, במיוחד עכשיו (לפני חג השבועות) שריח רצחני של עוגת גבינה מלא את חלל הבית.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2011 16:56 |
|
| |
זה סימן טוב של ירידה ברמת הסוכרים בגוף, המשך כך ולא ירחק היום בו תוכל לאכול עוגת גבינה (ואם תרצה גם ננדב לך מתכונים) טעימה
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 18:41 |
|
| |
הרופא ציווה לי לקחת את התרופה פעמיים ביום אבל אני שוכח לקחת את זה של הבוקר כי אני ממהר לעבודה ואני לוקח רק אחד לפני שאני הולך לישון.
אבל המספרים הם טובים בוודאי ביחס למה שהיה לי, יש לי על הבוקר (לפני אוכל) בסביבות המאה, ושעתיים אחרי האוכל בסביבות מאה ועשרים. האם אני חייב לציית לרופא ולהתאמץ ולקחת פעמיים ביום או שפעם אחד זה מספיק ?
עוד דבר אני לא מצליח לזכור לקחת את התרופה באמצע האכילה ואני לוקח את התרופה ממש לפני השינה, האם יש בזה תועלת או שאם זה לא עם האוכל אז אין לתרופה שום השפעה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 20:38 |
|
| |
יוסף שלום
צריכים לקחת את התרופה עם האוכל שזה יאזן את הסוכר בגוף
ולקחת לפני השינה זה קצת מסוכן בגלל התרופה מורידה את הסוכר בדם וזה יכול לרדת מדי הרבה ולא תרגיש בשינה שהסוכר יורד . אני למשל אם הסוכר קצת מדי נמוך אז הגוף שלי מרגיש ואני קם בלילה ואוכל משהוא
הכדור של הבוקר את יכול להחזיק כמה כדורים בתיק או בעבודה
תוקן על ידי ככר_כסף ב- 01/06/2011 21:25:10
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2011 21:29 |
|
| |
אם קורה ואתה שוכח בבוקר, לא נורא אתה יכול לקחת את זה שעה שעתיים מאוחר יותר בארוחת ה10 או כשאתה מכניס משהו לפה. בערב רצוי לקחת יחד עם האוכל מהסיבה הפשוטה שהכדור עובד טוב יותר כשהקיבה מלאה.
תתיעץ עם הרופא כי לא מספיק רק בבקרים ערכים טובים זה צריך להיות גם בצהרים ובערב ולכל אורך היום.
|
|
|
|
|