בית פורומים עצור כאן חושבים

סיפורת מדהימה על חייו של אליטיסט אורתודוקסי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/11/2011 08:37 לינק ישיר 

הנחת היסוד היא שלתורה יש מה לומר בכל הנושאים האלו. מניין? כדי להניח שלתורה יש מה לומר בכל הנושאים האלו עלינו לצאת מתוך הנחה שאיסתכיל באורייתא וברא עלמא, כי אחרת מאוד יכול להיות שהנושאים האלו לא היו בסקופ של חז"ל, וגם לקבל את ההנחה השנואה כאן שחז"ל ידעו את הידע המדעי של זמננו. אם לא מקבלים את ההנחות האלו, עלינו לומר שאין לנו ברירה אלא לחדש דברים מלבנו, ומי אמר שהם תורה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2011 18:01 לינק ישיר 

מעניינת ההקבלה בין הדעה המובאת בסיפור  בשם ר"מ שפירא לעיקרי דבריו של שותף-סוד דהכא. בעיקרו של דבר זו כנראה אותה  התפיסה, ה"דורשת" מן העולם הריאלי להתאים לאיזו מערכת עקרונות שמשקפת, כביכול, את דברי חז"ל או את תורת הסוד.  

ממש קשה לי להבין איך אנשים יכולים לחשוב כך, ומכל מקום מה בדיוק הם רוצים: שהמנתחים יגלו בגוף האדם את האיברים הדמיוניים שהם רוצים שיהיו להם? או שנמצא איזה סינתזה רוחנית "גבוהה יותר" שבה גם הריאליה וגם התיאוריה ישכנו יחד בשלום? ומה עושים בינתיים להלכתא? מתברר שלדעתם פוסקים לפי המציאות המדומיינת. שיהיו בריאים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2011 18:44 לינק ישיר 

שנרב_נ כתב:
מעניינת ההקבלה בין הדעה המובאת בסיפור  בשם ר"מ שפירא לעיקרי דבריו של שותף-סוד דהכא. בעיקרו של דבר זו כנראה אותה  התפיסה, ה"דורשת" מן העולם הריאלי להתאים לאיזו מערכת עקרונות שמשקפת, כביכול, את דברי חז"ל או את תורת הסוד.  

ממש קשה לי להבין איך אנשים יכולים לחשוב כך, ומכל מקום מה בדיוק הם רוצים: שהמנתחים יגלו בגוף האדם את האיברים הדמיוניים שהם רוצים שיהיו להם? או שנמצא איזה סינתזה רוחנית "גבוהה יותר" שבה גם הריאליה וגם התיאוריה ישכנו יחד בשלום? ומה עושים בינתיים להלכתא? מתברר שלדעתם פוסקים לפי המציאות המדומיינת. שיהיו בריאים.

שלום שנרב,
מזמן לא ראיתיך, וחבל מאד.
לזכותך אני יכול לומר שההערה היחידה שהחכימה אותי בפורום זה היתה שלך בזמנו, בדיוק בנקודה שעוררה אותך גם עכשיו.
אכן, הצורך שלנו לפעול במציאות גשמית שונה מהמציאות הרוחנית הנדרשת מכניס אותנו לסוגיות מעניינות במיוחד.
אנחנו נאלצים לכאורה כרגע להכשיר את הפסול ולפסול את הכשר, וזה סוג מיוחד של עבודת השם אשר הקבלה נותנת לו מקום כשנדרש, כידוע לך בודאי.
הכל בשליטה, בס"ד, בעזרת השם נעשה ונצליח.
נשמע ממך עוד הערות מחכימות. תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2011 18:50 לינק ישיר 

שנרב
אז למה צריך להשתמש בהשתנות הטבעים?

ועל ציור המוח של החזון איש

איך הוא למד מאדם אידיאלי לאדם של ימינו?

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 13/11/2011 18:54:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2011 20:18 לינק ישיר 

שותף,
במחשבה נוספת
ההתרחקות מהאדם העליון עשתה למו רק טוב
תוחלת החיים עלתה
איכות החיים עלתה
רמת ההשכלה עלתה
ואפילו הרמב המוסרית עלתה (!), ראה מאמרו של שנרב

עמ' 5 הערה 6.

אז לשיטתך, אני מוכן לתרץ, שיש התקדמות, לא התרחקות, כי לשם כך נברא האדם, ואשרינו שזכינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2011 20:29 לינק ישיר 

שותפי

אז אתה חולק על הרב שפירא? שהרי הרב שפירא אוחז שיש לפסוק לפי המובא בחז"ל לפני "השתנות הטבעיים", או שאינו מאמין בהשתנות הטבעיים כלל. ולדעתך צריך לפסוק כמו המציאות הריאלית שאנחנו רואים היום.

הבנתי נכון.?                   

[אתה גם אוסר להרוג כינה בשבת?] 

במילים אחרות, לדעת הרב שפירא ההלכה נקבעת לפי "המציאות העליונה" ולדעתך היא נקבעת ע"י "התחתונה" אע"פ שלגבי העליונה זו נגד ההלכה האמיתית "העליונה". 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2011 22:42 לינק ישיר 

בע"ב,

אתה יודע כבר שאיננו מסכימים בנתינת הערכין לפרמטרים שונים של המציאות.

יהיאור,

צריך לראות מה בדיוק אומר הרב שפירא (אולי אשאל אותו בהזדמנות). בכל מקרה, את שיטתי הבנת. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2011 09:46 לינק ישיר 

כל חברי הפורום מוזמנים למפגש בבקתה של שותף
בבקתה יש חדר אחד ללא מרצפות, ללא חשמל וולא מים זורמים.
מי שמבחילה יצרך לצרכיו, ייאלץ לצאת לשדה הפתוח.
אין גישה לבקתה בשום כלי רכב ממונע.
הפגישה תתועד על קלף ובכתיבת קולמוס בדיו עפצים.
אין קליטה לסלולרי.
הלבוש, גלימות ללא גומי, ללא חומר סינתטי וללא כפתורים.
הכיבוד, כוס חמין, ללא חומרים נרקוטיים מודרנים, כגון קפה, שיורתחו על גחלים ועוגת רצפים. יחולק גם יין מכד.

אם מישהו ייפצע חלילה ע"י מסמר, יאמרו אתו הווידוי כי אין טטנוס ואין אנטיביוטיקה.
אם נרצה לברר מקור, נשלח שליח בריצה לכםר הסמוך, לברר אם המקור נמצא שם כתוב על קלף.

אבל תהיה הארת מבחינה האדם העליון.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 14/11/2011 09:49:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2011 10:18 לינק ישיר 

אבל איזה נכסים רוחניים ניקח איתנו מפגישה כזאת !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2011 10:19 לינק ישיר 

על זה בדיוק אני מפקפק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2011 11:45 לינק ישיר 

שותף כתב - אכן, הצורך שלנו לפעול במציאות גשמית שונה מהמציאות הרוחנית הנדרשת מכניס אותנו לסוגיות מעניינות במיוחד.
אנחנו נאלצים לכאורה כרגע להכשיר את הפסול ולפסול את הכשר, וזה סוג מיוחד של עבודת השם אשר הקבלה נותנת לו מקום כשנדרש, כידוע לך בודאי.

זו העתקה מטור ביקורת תרבות ב"הארץ"? לא הבנתי מילה

בעל –

למה בכלל צריכים בקתה? לא די לנו במערה. זכורני שראיתי פעם כי הרב זוננפלד הסביר לנשיא מדינתו באירופה (הוא היה אזרח אירופי ומדינות אירופה בחשו הרבה בעניני יהודיהם בירושלים) כי חטא אנשי הפלגה היא שלא הסתפקו באבנים – יצירה טבעית – אלא יצרו לבנים, שאינן יצירה טבעית. ואני בעניי תהיתי מדוע לא החמיר כבוד הרב לגור במערה וללמוד לאור הלבנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2011 11:45 לינק ישיר 

שותף כתב - אכן, הצורך שלנו לפעול במציאות גשמית שונה מהמציאות הרוחנית הנדרשת מכניס אותנו לסוגיות מעניינות במיוחד.

זו העתקה מטור ביקורת תרבות ב"הארץ"? לא הבנתי מילה

בעל –

למה בכלל צריכים בקתה? לא די לנו במערה. זכורני שראיתי פעם כי הרב זוננפלד הסביר לנשיא מדינתו באירופה (הוא היה אזרח אירופי ומדינות אירופה בחשו הרבה בעניני יהודיהם בירושלים) כי חטא אנשי הפלגה היא שלא הסתפקו באבנים – יצירה טבעית – אלא יצרו לבנים, שאינן יצירה טבעית. ואני בעניי תהיתי מדוע לא החמיר כבוד הרב לגור במערה וללמוד לאור הלבנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2011 11:49 לינק ישיר 

תלמיד
(שותף - נא להעביר לי שכ"ט)
הגישה של שותף היא שקיימת מציאות רוחנית שהמציאות הגשמית שלנו הינה צל שלה. ההלכה נקבעה לפי המציאות הרוחנית, אלא שגרמו העוונות והצללים התעוותו. יוצא שאנחנו פוסקים הלכה לפי המציאות האמתית  ולא לפי המציאות הקונקרטית. אם אתה רוצה ניסוח אלטרנטיבי, תיקח את שני אלפים תורה של החזון איש.

כמדומה לי שהגישה של הרב זוננפלד, היא גישת האברבנאל. כיף להיות אנטי ציוילטורי בתוך מנעמי הציויליזציה. מסתתרת כאן הנחת יסוד שאם בני האדם גרים בבקתה או מערה, צדים מדי פעם חיה, ותו לא, אז הם יעסקו כל היום במושכלות. אני הקטן סובר כפי שכתב (יוהאן הויזינחה כמדומני) שרוחו של האדם הגיעה לשיאה דווקא בעיר.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 14/11/2011 11:51:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2011 11:59 לינק ישיר 

שותף
אל תעביר לו אגורה. המשכתי לא להבין.
מסופקני אם החזו"א התכוין לדמיונות האלו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2011 14:01 לינק ישיר 

תלמיד
אל תקלקל לי את העסקים

שותף - מוקדש לכבודך:

ערכו המוסף של "קיצור תולדות" הוא הטיול ביער ההיסטוריה האנושית מלמעלה ומלמטה: ממעוף הציפור ומגחון התולעת. נסו לשאול בוגר תיכון מצוי מתי החלו ימי הביניים, או באיזו שנה התחילה המאה השביעית, ותבינו למה חשוב להראות את תמונת היער לפני שמתחילים להכיר כל עץ בנפרד. הפרספקטיווה של מיליוני השנים מאפשרת גם הפרכת מיתוסים ודעות קדומות, כמו המוניטין הרעים שנקשרו למושג הכסף כאבי הטומאה של חברות אנושיות. נהפוך הוא, אומר הררי, "כסף הינו הדבר הרוחני ביותר בעולם. פסגת הסובלנות האנושית". זאת משום ש"חומר הגלם האמיתי שממנו מייצרים כסף הוא אמון", הגורם לבני אדם זרים להאמין שחתיכות נייר מצוירות מייצגות את כל רכושם. מיתוס נוסף שמעמיד הררי למבחן הוא הזיקה בין קדמה לאושר ולאיכות חיים. המהפכה החקלאית, למשל, אמנם הגדילה את סך המזון שעמד לרשות המין האנושי, אך המעבר מחיי ציד ולקט לעבודה חקלאית מפרכת הכניס לסל התחלואים כאבי גב, צוואר ופרקים. אבותינו הציידים גם סבלו פחות ממחלות מידבקות כמו אבעבועות, אדמת ושחפת, שעברו מבעלי חיים מבויתים. באופן דומה, המהפכה המדעית אמנם שידרגה את חיינו כמעט בכל פרמטר קיומי, אך גם הכניסה לביתנו את פצצת האטום, היכולה להביא את קצה של ההיסטוריה בלחיצת כפתור.

מה שנשאר זהה בכל דור ודור הוא כנראה הטבע האנושי, והעובדה שכולם תמיד צודקים. כשמפשיטים ממחלצותיהם את כל פשעי האדם בדברי הימים, מגלים כי כל מעשי הטבח נעשו בשם המוסר, הלאומנות החוקית, הדת האמיתית, האידיאולוגיה הצודקת. העובדה המשמחת היא שבלי לשים לב, ובניגוד לדעה הרווחת, נהפך העולם למקום הרבה יותר רגוע לחיות בו, אם סופרים את מספר האנשים המקפחים את חייהם במלחמות: 65 השנים האחרונות היו השלוות בתולדות האנושות, כפי שמוכיח הררי בשלל מספרים מרתקים. בישראל העכשווית, למשל, הסיכוי הסטטיסטי שאדם יתאבד גבוה יותר מזה שימות מפעולת איבה.

מתוך: http://www.haaretz.co.il/literature/study/1.1181748

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > סיפורת מדהימה על חייו של אליטיסט אורתודוקסי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.