| נשלח ב-10/5/2011 21:32 |
|
| |
סקירת קונצרט יום-העצמאות תשע"א בישורון
בס"ד
כמסורת ביהכנ"ס המרכזי ישורון בירושלים, התקיים גם היום אחה"צ קונצרט חזנות חגיגי לכבוד יום-העצמאות ה- 63 למדינת ישראל "בזמירות נריע לו".
בקונצרט השתתפו החזנים אשר הינוביץ (החזן הראשי בביהכנ"ס ישורון), גדעון צלרמאיר (מונטריאול) ויוסי שוורץ (גולדס-גרין לונדון) בלווי מקהלת מכון תל-אביב לחזנות וסולניה בניצוחו של החזן נפתלי הרשטיק ואנסמבל כלי-נגינה: חליל (מיכאל לוקין), אבוב (רפאל לנדזבאום) וצ'לו (דוד צור).
ניהול מוזיקלי ולווי בפסנתר: רימונד גולדשטיין (האחד והיחיד). הנחה: מרדכי פרימן (המנחה המיתולוגי של קונצרטי החזנות).
היצירות שבוצעו בקונצרט:
בנה ביתך - פוקס - המקהלה
לא אמות - גוטבטר - החזן גדעון צלרמאיר והמקהלה
לפיכך - שור - החזן יוסי שוורץ
אהבתי כי ישמע - טרצ'יקוף - החזן אשר הינוביץ
שומע קול בכיות - מלבסקי - אהרן גרליץ (מתלמידי המכון) והמקהלה
בעבור דוד - רויטמן/רומשינסקי - שלום סלומון (מתלמידי המכון) והמקהלה
אחינו כל בית ישראל - גנטשוף - החזן גדעון צלרמאיר
ריבונו של עולם (ספירה) - מילר - החזן שרגא הרשטיק (בנו של החזן נפתלי הרשטיק) והמקהלה
מחרוזת שירים באידיש - טראד - החזנים והמקהלה
ממקומך - וידר - ביצוע מדוייק ומרגש של החזן אשר הינוביץ
רצה במנוחתנו - גנטשוף - אברהם ברנהולץ (מתלמידי המכון) והמקהלה
הבדלה - זילברטס - החזן גדעון צלרמאיר
תקע בשופר - קווארטין - דניאל קולטהוף (מתלמידי המכון)
ישתבח - רוזנבלט - החזן יוסי שוורץ
ברוך א-ל עליון - מודז'יץ - החזן אשר הינוביץ (שהחזיר "חוב" מקונצרט "שרים מודז'יץ בישורון)
תפילה לשלום המדינה - זים - כל החזנים, המקהלה והקהל
הקונצרט הסתיים בשירת "התקווה" ומיד לאחריה תפילת ערבית (החזן אברהם שלוין).
התודה והברכה להנהלת הועד-הפועל של הסתדרות ישורון בראשות ר' גדליה שרייבר, למנכ"ל ישורון ר' יששכר פולק ולצוות העובדים, לחזנים, למקהלה וסולניה, למנצח החזן נפתלי הרשטיק, לנגנים, לרימונד גולדשטיין ולמנחה מרדכי פרימן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2011 23:03 |
|
| |
פשוט נפלא. קונצרט עם טעם ואין צורך להרבות במילים פשוט נהדר.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2011 23:04 |
|
| |
תוקן על ידי איכר ב- 10/05/2011 23:06:23
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2011 23:25 |
|
| |
האם בית הכנסת היה מלא?
|
| נשלח ב-10/5/2011 23:35 |
|
| |
היה מדהים הקונצרט, יצירות יפות, חזנים טובים ומוצלחים. במיוחד כיכב החזן תלמיד מכון תל אביב, אהרלה גרליץ.
היה מלאה אנשים, אבל עדיין היה כיסאות ריקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2011 00:14 |
|
| |
תודה ר' משה
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2011 09:07 |
|
| |
| זוכמירוביץ כתב: |  | האם בית הכנסת היה מלא?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2011 15:26 |
|
| |
ועכשיו לצפיה,,,,,,,,,,,,: אברהם ברנהולץ - רצה במנוחתינו :
http://www.youtube.com/watch?v=89Gd_wOMdu4
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 11/05/2011 15:26:55
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2011 16:26 |
|
| |
איזה יופי... שמעתי את זה 3 פעמים ברצף ועוד היד נטויה על העכבר...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2011 16:48 |
|
| |
ביצוע יפה תודה לשרגא פייבל
|
| נשלח ב-11/5/2011 17:09 |
|
| |
וזה מלפני 4 שנים באותו מקום ואותו חזן
רצה אחר אבל גם של גנשוף
האם השתכלל החזן מאז ????
תוקן על ידי דייןפייערל ב- 11/05/2011 17:10:59
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2011 18:27 |
|
| |
נהניתי

ו
תוקן על ידי יעפ ב- 11/05/2011 18:38:22
תוקן על ידי יעפ ב- 11/05/2011 18:40:25
תוקן על ידי יעפ ב- 11/05/2011 18:41:54
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2011 22:16 |
|
| |
גם אני האזנתי שלש פעמים ל"רצה" בביצוע ברנהולץ. כפי שאתם מכירים אותי, לא חשוב לי תווים, לא חשוב מאיזה בימ"ד מגיע החזן. במבחן התוצאה, ואני שומע את אברהם לראשונה, הצטרפת בגדול לרשימת החזנ"דים שאשמח מאד לשמוע אותם ליד עמוד התפילה. אולי בז"י (ר' חיים פייפל, לטיפולך).
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2011 22:30 |
|
| |
שלום וברכה
ראשית כל אני חייב התנצלות בפני חלק מהמשתתפים בקונצרט, כתבתי באשכול שכן על צעירי הצאן שהופיעו בישורון, שאין להם את היכולת להגיע לשורה הראשונה. ואני מודה ומתוודה שטעיתי חלקית.
נשמע מההקלטה שלא היו מיקרופונים כך שכל מה שנשמע בהקלטה הוא אמיתי לגמרי ללא חשש פלייבק.
הדבר הראשון שלכד את אוזני היתה המקהלה, אמנם לא נשמע שכולם שם תלמידים (וודאי שלא הבאס) אך ישנה אחידות וגוון נפלא שנותן חשק לעוד, ניכר שהמקהלה הוכנה כראוי והיא בוודאי בשורה הראשונה של המקהלות הקיימות בעולם החזנות (הדל).
מבין המופיעים התבלט לטובה החזן גדעון צלרמאייר שיש לו נסיון רב בתחום, הוא הוכיח שליטה בקולו תוך שמירת אמונים לחוקי המוסיקה, הביצוע הטוב ביותר שלו היה ללא אמות.
התבלט לטובה גם החזן יוסי שוורץ שניחן בקול טוב, הוא נתן ביצועים טובים, הייתי ממליץ לו לעבוד יותר על קצב ודיוק, אך אני לא דואג שהרי בוודאי אוזנו של החזן נפתלי הרשטיק הבחינה בכל אלה ואולי משום זה הוא לא שר יצירות עם המקהלה.
כמעט שכחתי את ה ב י צ ו ע של שרגי הרשטיק בנו של, שנתן ביצוע זכיר ליצירתו של מילר על רבונו של עולם, מיותר לציין את מעלותיו, אנא מכבודכם תאזינו ותבינו מה אנחנו מפסידים.
בהרנולץ שר חביב הוא קיבל קול מתנת שמים, רק שינצל את זה לכיוון הנכון תרתי משמע, היו הרבה אי דיוקים ובריחות.
כנ״ל דני קהולטוב או כלטוף, שומעים שיש משהו רק היה מעטה של זיופים עדינים ובריחות, אין לי תלונות כלפיהם שהרי לכן נקראים הם תלמידים !!! (בהצלחה)
שלום סלומון הפתיע בגישה המוסיקלית שלו ובדיוק שלו (למעט מקרים בודדים)
רק מה שכן קולו ברח קצת לאפו...
בכל אופן את הכלים הוא קיבל רק ניתן עוד לעבוד.
ואת היינוביץ כולכם מכירים כבר ואין טעם להרחיב בנידון. ועך השאר אני ישתדל לכתוב בהמשך.
תכלס׳ נשמע שהיה קונצרט יפה מאוד, ולטעמי ולדעתי אף יותר יפה מאשתקד, (לפחות הפעם היתה מקהלה עם עיבודים ולא עם...
כל הכבוד למכון החזנות בתל אביב על מופע מכובד זה.
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2011 23:07 |
|
| |
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 11/05/2011 23:15:31
|
|
|
|
|