|
|
| נשלח ב-12/5/2011 01:21 |
|
| |
מאוד נהנתי מהביצוע של ברנהולץ, כנראה גם בגלל יחודה של היצירה המקסימה של גנשוף, אגב יש למישהו עוד ביצועים של חזנים אחרים חוץ מגנשוף ליצירה זו?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2011 11:37 |
|
| |
חבר'ה- היה קונצרט נפלא! החזן היינוביץ היה מדהים! שמעתי אותו פעמים רבות בעבר, אבל בקונצרט הזה- הוא התעלה לפסגות! שימו לב (תרתי משמע) ליצירה "אהבתי"! אם מישהו רוצה לשאו עדיין מה ההגדרה של חזן- הנה הוא לפניכם. כל טוב (לא קולטהוף...) ניחון לא רק ב"כל" טוב, אלא גם ב"קול" טוב!! ברנהולץ- היה נפלא. כמו שכתבו לעיל, יש לו מתנת שמיים. ימשיך לעבוד- נראה אותו על הבמות הגדולות!! גרליץ- זאגער אמיתי. קול הבכיות שלו היה משכנע. שמעתי "גדולי" חזנים מבצעים את זה, וזה נשמע פלסטיק. אצל גרליץ זה היה אותנטי. סלומון- עוד יותר טוב מההסרטה שהועלתה כאן בעבר. הרבה יותר טוב. שרגא הרשטיק- למה לא שומעים אותו יותר? איזו מתיקות! איזה דיוק! אבל הדובדבן היתה המקהלה. מדהימה!!  הק' מעניש
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2011 13:46 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2011 14:42 |
|
| |
פשששששששש...... לא ידעתי שחבר הפורום הותיק שלנו גם חזן. ביצוע נחמד מאוד. וקול יפה. כמה זמן דניאל כלטוב לומד במכון ת"א? דניאל. שיהיה בהצלחה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2011 14:57 |
|
| |
דני לומד זו השנה השלישית במכון, התמקצע בצורה יוצאת דופן וקורא סולפז' באופן שלא היה מבייש וותיקים ממנו בהרבה. על המאגר העצום של החזנות שיש לדני במחשב ובראש אין צורך להרחיב... בסיור האחרון של מכון ת"א בארה"ב לפני כחודשיים לערך, הופיע דניאל כולטוב כסולן אם ובלי המקהלה כמה פעמים ואף התפלל תפילות שבת בבתי כנסת שונים בארה"ב.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2011 20:47 |
|
| |
כמו שנכתב היה קונצרט יפה מאוד.
מאוד נהנתי מהמקהלה ומהאנסמבל, המקהלה השתמשה בעיבודים נפלאים וביצעה אותם במושלמות,
כמובן נהנתי מאוד מהפסנתרן מר ריימונד גולדשטיין שמן הסתם כל העיבודים הערב היו מעשה ידיו.
מחרוזת האידיש היתה במקום וזה היה נפלא.
החזן אשר היינוביץ : אני מוכרח לומר שאני הופתעתי מיפי הגשת היצירות שביצע, לבצע את ממקומך של וידר יש הרבה שיכולים אבל לבצע בגישה זו מעולם לא שמעתי חזן מבצע, וכך כמובן גם אהבתי שזו פעם ראשונה ששמעתי את יצירה זו. ולטעמי ברוך קל עליון של מודז׳יץ היה ״קצת הרבה מאוד מיותר לגמרי״.
גדעון צלר-וכ״ו : היה נפלא ביותר, אמנם הוא פחות ״חזן״ אך כמבצע יצירות מערב ארופאיות הוא מעולה ויותר.
החזן שרגא הרשטיק : חזן מעולה נעים הליכות, חבל שלא שומעים אותו יותר, חסרים חזנים כמותו בשוק, הקול המוזיקליות, הרגש וההבעה.
שאר החברה היו תלמידים ומיותר וקשה לבקר אותם כל עוד הם תלמידים ואין הם יצאו לשוק כחזנים (אולי למעט גרליץ שנתן ביצוע מרגש וכנה ל׳שומע קול בכיות״ של מלבסקי.)
יוסי שוורץ מוכשר מאוד מוזיקלי קורא תווים בעל קול בריא ומלא אני מאמין שתוך כמה שנים נראה אותו בקדמת הבמה, (לאן הוא רץ בלפיכך של שור?)
ברהנולץ כפי שנכתב קיבל מתנה, אמנם יש במה להשתפר אבל הפוטנציאל קיים וממומש.
וכמו כן דני כל-טוב שלטעמי זה לא היה היום שלו, אך הוא מוכשר ובעל קול נפלא.
שלום סלומון כפי שנכתב הוא מוכשר מאוד, ומוזיקלי.
סך הכל היה קונצרט מוצלח כולם נתנו את מיטב יכולתם,
תודה למארגני הקונצרט
(זיכרמוביץ : על פי ידיעתי מעולם לא נטלו כסף בכניסה לקונצרט ביום העצמאות בישורון).
(הערה קטנטנה : ישנם הרבה חזנים צעירים שעולים על הבמה ומתמקדים בתווים ושוכחים את השאר, לעניות דעתי קשה כך להיכנס לתוך היצירה, אני מאמין שלא קשה לזכור בעל פה יצירה או שניים, ולמי שזה קשה אין לי איך לעזור לו. )
שבת שלום
אלעזר
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2011 22:21 |
|
| |
אלעזר ידידי אכן בשנים הראשונות של מסורת קונצרטים יוהע"צ לא לקחו דמי כניסה, אך בחלק מהשנים האחרונות ובמיוחד כשהיה שיתוף פעולה עם הד"ר סובול לקחו דמי כניסה. אני שמח שהשנה החליטו שוב לתת כניסה חופשית. מצבו הכספי של בית הכנסת ישורון הוא מצוין, ואני מאחל לכל בתי הכנסת בארץ להיות במצב כספי כה טוב. (אני אומר זאת מידיעה, במו עיני ראיתי את הדו"ח הכספי, והנהלת ישורון מקבלת מטורו קולג' סכום נאה ביותר, ובהחלט יכולה הנהלת ביהכנ"ס להרשות לעצמה כניסה חופשית) לדעתי, זו יוזמה מבורכת לקחת חזנים צעירים ולתת להם במה, ואפשרות קידום, ובכך להבטיח את דור ההמשך של החזנים, ולכן חשוב היה גם לתת כניסה חופשית ע"מ לעודד כמה שיותר אנשים להגיע לקונצרט אף שלא היו חזנים ידועי שם. צעד חכם נוסף עשתה הנהלת ביהכנ"ס ישורון ע"מ למלא את ספסלי בית הכנסת שהתרוקנו, פעם בחודש בשבת מברכים בליל שבת מתקיימת תפילה בסגנון קרליבך שאמנם לדעת חזנים רבים אין בינה לבין חזנות כל קשר, אך זה גרם שבכל חודש מגיע ציבור גדול לשמוע את התפילה המיוחדת שעפי"ר מלווה ע"י המקהלה של החזן בנימין מונק.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2011 22:53 |
|
| |
מר קולני היקר, ראשית תודה על הדיווח המפורט כדרכך בקודש
אתייחס להערתך האחרונה בעניין תקיעת העיניים בתווים, אז בהנחה שמעולם לא הופעת בפני קהל רב ושרת, אינך מבין את ההתרגשות בו נתון המבצע ואת הלחץ, ובפרט שמדובר בתלמיד שעדיין לא רכש נסיון שיעזור לו להתגבר על הלחץ.
ובכלל כשמבצעים יצירה עם עיבוד לתזמורת ומקהלה כדאי לראות היטב את המוזיקה מול העיניים, החריג הפעם היה העניין שלא היה סטנד לתווים לסולנים וכשמחזיקים דפים ביד תחושות אי הנוחות רק גוברת.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2011 11:53 |
|
| |
כמה הערות לגבי הקונצרט וההערות שהועלו כאן. 1. אני מצטרף לקודמיי, שהחזן היינוביץ היה פנטסטי! הכל, הקול, האמירה והביצועים! 2. גם אני חשתי ששירת "ברוך א-ל עליון" הייתה מיותרת, ארוכה, ולא במקום. מבלי לגרוע מהעובדה שהיינוביץ ביצע את זה בגישה מיוחדת ביותר. 3. התלמידים של מכון ת"א- היו מצויינים. לא ראוי להכתירם בסדר עולה או יורד, כי הם תלמידים, אבל מי ששומע את ההקלטות ורואה את ההסרטות, יכול להווכח שנפתלי הרשטיק היה ונשאר מורה החזנים מספר אחת. אין לי מניות או רווחים, אבל כצופה מן הצד וחובב חזנות, אני עדיין חושב שהתוצרת של מכון ת"א שבאה לידי ביטוי בקונצרט זה, משאירה הרחק מאחור. אני ממליץ לכל האחרים ללמוד וליישם את זה במכונים שלהם, למען התקדמות עולם החזנות כולו!! 4. המקהלה- אני ראיתי רק אחד שלא מהקבועים במקהלה, וכל השאר עד כמה שאידוע לי הם תלמידי/בוגרי המכון. 5. לגבי "תקיעת העיניים" בתווים, אני לא מקבל את הערתו של שמאלציסימו. אם אתה עולה, ואתה מוכן להיות בקדמת הבמה, תעשה את זה כמו גדול. לא כמו נער בר מצווה שקורא את הדרשה שלו מהכתב. לא שאני אומר שזה היה המצב. בכלל לא. אבל אם אתה גדול- תשחק כמו גדול. 6. שלום סלומון- עוד הוסיף איכות לביצוע שהועלה בעבר. כל הכבוד לו! אהרן גרליץ- המנחה הוותיק יצא מגדרו בהכרזה "יש עתיד לחזנות"!! אברהם ברנהולץ- מיוחד, משתפר ומתקדם להפליא. דני כל טוב- לא רק "כל" טוב, אלא "קול" טוב... יוסי שוורץ- לא הבנתי אם הוא "חזן" או "תלמיד". כתלמיד התלהבתי ממנו. כ"חזן"- יש לי הרבה הערות. לא יודע מה הסטטוס, אז לא אוסיף. גדעון צלרמאייר- אומר בעדינות- יש לו קול יפה ושירה מדוייקת. האם זה מספיק? כנראה שלדעת החזן הרשטיק והמנהל ריממונד כן. מי אני שאחלוק עליהם?
שבת שלום ומבורך
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2011 14:20 |
|
| |
היה קונצרט נחמד. מי שהיה הכי טוב זה גרליץ הוא הצליח לרגש והוא גם שר את החזנות מהלב ולא מהתווים. שוורץ שר יפה שמעתי אותו כבר הפעם האחרונה ששמעתי אותו בבית הכנסת הגדול בירושלים עם אלי יפה. נראה גם שהוא התחזק משהו.
|
|
| נשלח ב-13/5/2011 14:32 |
|
| |
מתוך הקונצרט "בעבור דוד" - שלום סלמון
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2011 15:42 |
|
| |
בענין חזנים שקוראים תוים זכורני שאחד מהחזנים הגדולים היום בתחילת דרכו כשהופיע בהופעות רבות ואפי' של סובול הוא הרבה להסתכל בתווים וכששאלתי אותו לפשר הדבר אמר לי שהוא רוצה שיצא לו שם של אחד שכול להיות קרוא לשיר בהופעות בלי הכנה משום שיודע לקרוא את היצירה מתוך התוים.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2011 09:31 |
|
| |
יצא לו שם?!
קורא או לא קורא סולפז׳?
אם קורא יודעים שהוא קורא ואם לא יודעים שלא...
מי שצריך לדעת יודע מי יודע יותר ומי פחות.
לשיר מתיך תווים זה בדיוק כמו להקריא סיפור או שיר מספר.
אני לא הייתי מוותר על טקסט כתוב כשאפשר להיעזר בו.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2011 10:18 |
|
| |
האם מישהו מעלה של יוסי שוורץ ?
|
| נשלח ב-15/5/2011 12:29 |
|
| |
צפיתי בקטעי הווידיאו שהועלו עד עתה ומסקנתי הכללית היא, שביום טוב (דהיינו זמרים מפוקסים ומנצח ביכולתו המיטבית) אין כמעט מקהלות בסטנדרטים האלו. וזאת למרות שהמנצח אינו מקצועי והזמרים ברובם אינם מקצועיים, דבר המוכיח שבעבודה מאומצת ניתן להגיע לתוצאות מעולות. ניתן לראות את המשמעת המוזיקלית לה מחוייבים כל הזמרים ובהינף אצבע קלה יתבצע קרשנדו מפואר או סטקטו לתפארת, והכל כל כך נעים לאוזן ולעין. אין זה הקונצרט הכי טוב שראיתי מהמקהלה הזו אך קונצרט זה עומד בשורה אחת עם הטובים שראיתי מהם. אני אומר זאת משום שייתכנו ימים טובים פחות, וכזה ראיתי אף ראיתי בקונצרט בבית האופרה, ששם הרמה לא הגיע אפילו בזעיר אנפין למה שהמקהלה הזו מסוגלת. המשתמע מכל הנכתב הוא, שאפשר לתבוע מכל מקהלה לא מקצוענית (וכאלה יש לרוב) להגיע לרמה כזו של יכולת ולא לומר שזה בלתי אפשרי, עובדה!!! עוד דבר שניתן לומר על קטעי הסולו הבודדים שנימצאים באשכול זה, ניכר שמוטבעת שיטה, שיטת הגשה מתורבתת באופן בולט, פחות צעקות לשם צעקות והרמת קול לשם "פוזה" אלא בהחלט קיימת הבנה לתפקיד המבוצע ולאופן הגשתו, לא שהכל מושלם ולא שאין לי הערות מקצועיות כלפי כל אחד מהמופיעים, אבל בגדול אפשר לראות את הסטנדרטיים של בית מדרש זה ולדעתי הסטנדרטים ראויים לשבח.
באשר לדיון שהתפתח בנושא שירה מן הכתב או בע"פ, דעתי היא שכל זמר יעשה את הטוב בשבילו על מנת להגיע לתוצאה המושלמת, וזאת לאחר שייקח בחשבון שאם יקרא מן הכתב הוא עלול לאבד קשר עין עם הקהל והוא ייראה מעט טכני, אך אם ביצוע בע"פ עלול לגרום לביצוע מהוסס וחסר ביטחון, לא הייתי מהסס לבחור בשירה מן הכתב. לצערי, שמעתי לא אחת טעיות קשות שבוצעו על במות מכובדות מאד על ידי סולנים (מכל הענפים) שהחליטו שלא לשיר מתוך הכתב ולאחר מעשה ברור שאילו היו נשאלים היו אומרים טעינו! לא בושה להסתייע בעזרים שונים, הן מילים לטקסט והן מוזיקה בתווים בתנאי שהסטנדרטים הבימתיים לא נפגמים (ולא כפי שראיתי לא אחת שחזנים שרים מתוך צ'עטלה קטן או דף מקומט ומדובלל) עם סטנד מכוון לגובה נכון וכו'.
כמובן שאשמח לצפות בעוד חומרים אם קימים. ותודה ליעפ המסור שבלעדיו הפורום לא ייראה אותו דבר.
 |
|
|
|
|
|