בית פורומים עצור כאן חושבים

האם בקבלה יש ח"ו חשש מינות או ע"ז?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/5/2011 13:11 לינק ישיר 

איני יודע איזו מלחמה הפסדת. לא נלחמתי נגד אף אחד, ואפילו לא נגדך. אבל לשלום צריך שנים- למלחמה מספיק אותך.
הבעתי דעתי על הקבלה, שהיא בעייני ע"ז.  לחיזוק דברי הבאתי כדוגמא את הלשם יחוד- שהיא מדברת על שתי ישויות.
אף אחד מהמגיבים לא הגיב לענין- חוץ משותף סוד- שנתן הסבר יפה מאד,(הסבר שלו פרטי ולא של הקבלה) הוא הרי יודע את הטרמינולוגיה הקבלית של זכר ונקבה וכו'
  היתר ובראשם אתה. הגבתם בצורה המקובלת לדאבוני בתקופה האחרונה בפורום,
הדבר הפך לנורמה נאצות וקללות- דברים לא לעניין בירבורים ופלאקטים- לאחר מכן מרימים ידיים לאות נצחון.

אתה מרגיש טוב עם הנצחון שלך (אתה יודע במה? הרי לא אמרת כלום)- אז קח כלום- ותפוס חזק.

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 13/05/2011 13:17:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2011 13:58 לינק ישיר 

"אבל זה בסדר, אין לי ענין שתצא מושפל מהקרב הזה, אתה מביא את הדברים האלו על עצמך, ולמען האמת אני בעיקר מצטער על כך. גם אם בסופו של דבר דרך התבוסה שלך מתבררות אמיתות חשובות, היה אפשר (ועדין אפשר) לעשות את זה באופן הגון ונאות יותר, כמנהג בני אדם, אם היית אתה נוהג אתה בהגינות וביושר לבב, אבל אם אתה בוחר בדרכי נכלולים ובמלחמה לא הוגנת, הדרך פתוחה בפניך להפסיד שוב ושוב ושוב, עד כמה שתתעקש. (בשל חיבתי אליך אני מקוה ומשתדל מאוד שזה יקרה לפני "זיבולא בתריתא", אבל כאמור זה לא לגמרי בידי...) _"

ואני חשבתי לתומי שאנחנו בפורום של החלפת דעות!
איזו תמימות  מצידי...

תוקן על ידי צענערענע ב- 13/05/2011 13:59:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2011 15:01 לינק ישיר 

ירוחם,
אתה הזכרת את מושג המלחמה, בנוגע לתגובה הענינית ושטות הנקדתית בנוגע ללשם ייחוד קיבלת תשובה ממני שכל מי שקרה את השרשור ראה. חלק ממנה הוא הפניה לדברי שותף וחלק אחר הסבר כמה דבריך לא מבוססים על כלום, אותה כמובן לא סתרת כמלוא הנימה וחלק אחר הוא הפניה לדברים ששותף כתב, דברים ידועים ומפורסמים לכל מי שקצת  למד קבלה, שלא מתוך גישה עויינת.
ובכל מקרה יש שקרים והבלים שתשובה ענינית רק עוזרת להנציח אותם. ודבריך בשרשור הזה (בפרט הכותרת) הם דוגמא מובהקת לכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2011 16:00 לינק ישיר 

זו אחת הרעות החולות של הפורום המכובד דפה, שאני הקטן עוקב אחריו זה למעלה משנה: אנשים נוקטים נוסח בוטה-מתגרה-כד', ואחרים, במקום להניח לכך, גוררים את זה למעגל של גידופים בין אנשים גאים מדי בשביל לעשות ראשונים את הצעד-אחורה.
איפה אורחות מיימוני ואיפה הפורום
מעציב להפליא.

אולי סוף-סוף תתחילו להניח לניסוח ותדונו לגופו של טיעון? לא כל פעם צריך לנתח עד כמה ההודעה של מאן-דהוא החולק אינה עניינית ומסולפת ובכלל-אין-לו-אף-יפה-וזה.
אמר רוצח המונים? אמר! אמר קבלה=ע"ז? אמר! אז מה?

מתוך ציפייה שהאשכול הזה ישוב לדיון רציני לגבי השאלה (כפי שהבנתי את הכוונה הראשונה) באיזו מידה נופלת חוכמת הקבלה על ענפיה לתוך הגדרים ההלכתיים או הרעיוניים של ע"ז

איפה מיימוני, לקח חופש? ירוחם ציפה שכב' יקח על עצמו את הדיון!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2011 17:11 לינק ישיר 

אישציפור
התנהלותך בעת האחרונה בפורום היא הסיבה לדרדור הפורום לרמה הנמוכה בו הוא נמצא, תגובותיך הלא עניניות  והלא  קשורות ישירות לנושאי הדיון. וכבר העירו לך כבר פעמים רבות כי אינך מדבר לענין, ואתה עונה לא לנושאי הדיון. אבל הפעם הגדלת לעשות התחלת בגידופים  קללות והשמצות, כנגד אחד מהכותבים הותיקים, שכתיבתו מאד מקובלת עלי ועל אחרים עד כמה שנוכחתי, אבל בעייניך לא זכותך הוא מרגיז אותך. הוא עיצבן במה ואיך שכתב. זכותו. אבל לך לא היתה בל זכות לרדת עליו בצורה אישית ומשפילה, בסופו של דבר הוא מישהו חשוב  אפילו לאנשים לא חשובים לא כותבים בנאצות.
האיש המצורע מביא קרבן ציפור  אתה מזכיר לי אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2011 23:13 לינק ישיר 

ועל הלשם ייחוד הנ"ל כתב הנודע ביהודה "ישרים דרכי ה' צדיקים ילכו בם וחסידים יכשלו בם"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2011 23:42 לינק ישיר 

כדי לאמץ את דבריו הנכונים של Elnakam, אני לא אוכיח אישית את ירוחםשמ המתעקש (וראו דוגמה כאן), שממילא אינו טורח לקרוא ראיות המובאות נגדו, אלא אענה לפחות עבור צענע ושםהאחר, האומרים לרע טוב... - 

1. ה"ראייה" היחידה שהובאה עד כה לכך שהקבלה היא ע"ז, היא "לשם ייחוד" - ואני תמה האם הדיון הזה רציני? כי ציפיתי שמיימוני או מישהו פשוט ימחק אותו עד להבאת ראיות רציניות ומקיפות, אבל התבדיתי.
2. הטוען לא טרח לעיין בפסוקים מפורשים הזהים לחלוטין לאמירת "לשם ייחוד" - למשל הפסוק הדי מוכר הבא: "ביום ההוא יהיה ה' אחד ושמו אחד" (לירוחםשמ - זה מופיע בסידור תפילת כל פה עמ' נ"ה כמדומני...) 
מכאן למדנו שהיום ה' אינו אחד (!) וכן למדנו שיש את ה' ויש את שמו (!!) שזו ממש ע"ז (!!!)
3. ואחרי כל זה, הוצעו שתי הצעות להסבר ה"לשם ייחוד" - האחת משותףסוד (שכינה=השראת קדושה) והאחרת ממני (שכינה=כנסת ישראל) - מיותר לציין שדבריי לא זכו להתייחסות, שהרי הם היו מלווים בהסבר כולל על מהותה של הקבלה, ולא נזרקו סתם לחלל האוויר כדרכו של דיון "רציני" כאן...

בקיצור, נראה בבירור שרוב המשתתפים ב"דיון" כאן פשוט מחפשים אמצעי להעביר בו את הזמן - ואני כבר כותב את האשכול הבא ברוח דבריו של אישציפור - "משה רבינו וחוטאי העגל - רצח המוני או סתם סאדיזם רבני?" - ובטוחני שמכיוון ומדובר סה"כ במשה רבינו ולא בירוחםשמ, דבריי יתקבלו ללא הערות אישיות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2011 01:03 לינק ישיר 

אתה מביא פסוק לא לענין- ירוחם התרעם על השוני של הזכר והנקבה    בפסוק הזה  שהבאת מדובר באותה לשון. חזור לרבותיך ושנן שוב את מה שאתה מדבר. חברת יחד בחבורת אנשים שלא מסוגלים לחשוב. איש ציפור התעצבן כי הגרא היה מקובל ואתה כי הראש שלך דיקלם כמה משפטים שתפסו לך את הראש דברי הראש שלך הם נבובים חלולים. בכל מקרה אין הדבר מצדיק בשום אופן השתלחויות ברבריות של מגרשי כדור רגל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2011 08:22 לינק ישיר 

כהרגלי במקרים קשים כעין אלו, אפנה למשלי כ"ו, ד' (לצערי אין לזה מקבילה בסידור, תיאלצו ממש להסתכל בתנ"ך...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2011 08:40 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
 חוץ משותף סוד- שנתן הסבר יפה מאד,(הסבר שלו פרטי ולא של הקבלה) הוא הרי יודע את הטרמינולוגיה הקבלית של זכר ונקבה וכו' 

אני מודה לך על המחמאות, אבל באמת זהו הפירוש המקובל בכל מקום.

כל ענייני הפרצופים המוזכרים בקבלה הם הנהגות שונות ומקבילות של הבורא:
פרצוף הנוקבא- השראת השכינה בתוך עולמנו (וזה מתאים גם לאברם, שהגדיר זאת ככנסת ישראל).
פרצוץ ז"א- הנהגת המשפט.
פרצוף אמא- הנהגת התשובה, ונקרא גם סדר הכלילות.
פרצוף אבא- הנהגת היראה, ונקרא גם סוד הכלילות.
פרצוף א"א- הנהגת הייחוד, ונקרא גם סוד האחדות.

ממילא יובן שכל המושגים של חיבורים שונים מדברים על התאמות שבין ההנהגות השונות של הבורא האחד היחיד והמיוחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2011 10:20 לינק ישיר 

שותף
אתה הרי יודע כי על הנושאים הללו בדיוק חולקים על תורת הקבלה,והיא היא הבעיותיות בין  הקבלה  לבין י"ג העיקרים- בספרי הקבלה קימים גם תמונות של דמויות המתארות את הדמויות שציינת ואחרות,  בעיתית בעיקר התפילה אל המלאכים, והקראת שמותיהם ותפקידם,

ספר החינוך מסביר את האיסור החמור של בשר בחלב- הרי לכאורה בלי כל פרופוציה- בכך שהאיסור מהתורה היא בעצם איסור ע"ז- שהיו מבשלים גדי בחלב אימו- כע"ז לפוריות האדמה, וממשיך החינוך והיות וזה ספק ספיקא של ע"ז צריכים מאד מאד להזהר  כל כך.. צא ולמד. אאכוכ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2011 10:53 לינק ישיר 

ירוחם
כשאתה כותב כך אני מסכים איתך שצריך להיזהר. (אם כי כבר הגמרא הקדימה להבחין בענין כישוף בין האסור לגמרי האסור משום מראית עין והמותר לגמרי , וצ"ע בענין משמעותו לענייננו)
הבעיה מבחינתי היתה עם הכותרת המכלילה והמתייגת באופן חמור כ"כ, ששונתה וטוב ששונתה.
          אם ניסוחים יותר זהירים אפשר להעביר מסרים באופן מדויק ואמיתי יותר, דמגוגיה וניסוחים מכללים ומטעים לא תוביל לשום מקום טוב, ואם ימשיכו להשתמש בה היא תזכה לתגובה בהתאם, 
         גם אם צענע ,"ושם האחר" או כל ניק אחר יצקצקו בלשונם או יעשו "נונונו" כזה או אחר.
            יש סגנון שאסור שיהיה בגבולות הפורום, וכל עוד אני כאן אני אעמוד על כך שתהיה מחאה רמה כנגדו.
                                גם אם לצערי דמויות יקרות בעיני (שאולי לא לגמרי התכוונו להרע) יפגעו מכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2011 12:49 לינק ישיר 

ומה בדבר "תורת הגלגולים" עליה מעיד הרס"ג כי היא אמונתם של הקראים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2011 14:32 לינק ישיר 

הרס"ג  כנראה לא למד את "הזהר". לא ראיתי בתורת הקראים איזכור לגילגולים- אולי יש? אני לא ראיתי. אבל להם הרי אין תורת הסוד.
אבל האמונה בגילגול נשמות אינה מנוגדת לשום דבר הכתוב בתורה או בעיקרי האמונה האחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2011 15:11 לינק ישיר 

"אם ניסוחים יותר זהירים אפשר להעביר מסרים באופן מדויק ואמיתי יותר, דמגוגיה וניסוחים מכללים ומטעים לא תוביל לשום מקום טוב, ואם ימשיכו להשתמש בה היא תזכה לתגובה בהתאם, גם אם צענע ,"ושם האחר" או כל ניק אחר יצקצקו בלשונם או יעשו "נונונו" כזה או אחר. יש סגנון שאסור שיהיה בגבולות הפורום, וכל עוד אני כאן אני אעמוד על כך שתהיה מחאה רמה כנגדו. גם אם לצערי דמויות יקרות בעיני (שאולי לא לגמרי התכוונו להרע) יפגעו מכך. "

אתה מתחמק.
דווקא הסגנון שלך הכולל מונחים מתחום  המלחמה התבוסה וההשפלה אינו ראוי לפורום.
המחאות הרמות שלך אינן קשורות לנושא הסגנון המלחמתי שלך שנגדו יצאתי כאילו מי שדעתו לא מתקבלת מפסיד במלחמה וצריך להרגיש מושפל ומי שדעתו מתקבלת מנצח במלחמה.

גם ושם האחר לא דיבר על על תוכן דבריך אלא על הסגנון המעורפל של דבריך  כך שכל תגובתך לא היתה קשורה כלל לדברים שנאמרו לך.

הפורום אינו זירת קרב.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם בקבלה יש ח"ו חשש מינות או ע"ז?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.