|
|
| נשלח ב-15/5/2011 15:17 |
|
| |
צענע, אם משהו מדברי לא ברור לך או ל"ושם האחר" אתם מוזמנים לשאול. הטלת האשמה על ה"ניסוח המטושטש" שלי (ומנגד על האמירות החריפות, לי זה נשמע די סותר אעפס) לא תתקבל בברכה.
|
| נשלח ב-15/5/2011 15:26 |
|
| |
איזו סתירה יש בין שני הטיעונים?
ושם האחר דיבר באפן כללי על סגנונך .
אני דיברתי על השימוש הספציפי בטרמינולוגיה מלחמתית שאינה ראויה לפורום .
כך ששתי הטענות שונות לחלוטין -המשותף לשתיהן שהן אינן קשורות כלל לתוכן מחאתך על דברי ירוחם.
ומה קשורה ברכה לכאן?
לגבי עצם הנושא-כמדומני שבאחד האשכולות מיימוני נימק את דעתו בעניין ואולי כדאי להביא את דבריו לדיון באשכול זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2011 15:47 |
|
| |
1. מי קובע איזו טרמינולוגיה ראויה לפורום ? כי בעיני טרמינולוגיה דמגוגית שלא מתבססת על עובדות מוצקות, אינה ראויה לפורום. אז מי קובע ? 2. מיימוני נימק הרבה פעמים, ונענה הרבה פעמים, כל עוד אין בדבריו משהו שיוכיח שאכן מה שהוא תולה בקבלה נכון, או לחילופין שבאופן מפתיע תהיה לו תשובה ענינית למה שעונים לו, או במפתיע עוד יותר שיהיה לו טיעון חדש בנושא הלעוס הזה, אני לא רואה סיבה אמיתית לפתוח אותו שוב ושוב ושוב.
|
| נשלח ב-15/5/2011 16:29 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | הרס"ג כנראה לא למד את "הזהר". לא ראיתי בתורת הקראים איזכור לגילגולים- אולי יש? אני לא ראיתי. אבל להם הרי אין תורת הסוד. אבל האמונה בגילגול נשמות אינה מנוגדת לשום דבר הכתוב בתורה או בעיקרי האמונה האחרים. |
|
הרס"ג חלק עליך... הוא כותב כי האמונה בגלגול מנוגדת לאמונה היהודית, ולפסוקים בתנ"ך (ואפילו לספר שלם בו)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2011 17:01 |
|
| |
אולי תצטט בבקשה את הפסוק או הספר מהתנ"ך הרלונטי? ואולי תגיד בבקשה במה זה נוגד את מה שכתוב בתורה.
אגב יש בספרי התנ"ך הרבה דברים הסותרים את התורה- אז ראיה מפסוק אחד או שניים- אינם משמעותים. לגילוי נאות אני לא מאמין בגילגול נשמות.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2011 17:29 |
|
| |
לטענת הרס"ג, גלגול נשמות סותר את כל מהותו של ספר איוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2011 17:33 |
|
| |
אלי, מעניין כי אחד הפסוקים המרכזיים שהקבלה מבססת עליהם את ענין הגלגולים מקורו באיוב (פרק ל"ג פב"ט) "הֶן-כָּל-אֵלֶּה, יִפְעַל-אֵל-- פַּעֲמַיִם שָׁלוֹשׁ עִם-גָּבֶר. ". אין בדברים כדי לתמוך או להכחיש את אמיתת הגלגול שלענ"ד מצריך עיון לעצמו.
|
| נשלח ב-15/5/2011 17:42 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2011 11:09 |
|
| |
אליס אותך זה שכנע. אלו הוכחות ופסוקים חד משמעים. כנגד האמונה בגילגול? הקבלה מדברת- מדברי השותף- ענייני הפרצופים המוזכרים בקבלה הם הנהגות שונות ומקבילות של הבורא: פרצוף הנוקבא- השראת השכינה בתוך עולמנו (וזה מתאים גם לאברם, שהגדיר זאת ככנסת ישראל). פרצוץ ז"א- הנהגת המשפט. פרצוף אמא- הנהגת התשובה, ונקרא גם סדר הכלילות. פרצוף אבא- הנהגת היראה, ונקרא גם סוד הכלילות. פרצוף א"א- הנהגת הייחוד, ונקרא גם סוד האחדות. לדעתי הרי זה מנוגד מפורשות- ל ה' אחד. ולפסוק ישעיהו פרק מה
(ז) יוֹצֵר אוֹר וּבוֹרֵא חֹשֶׁךְ עֹשֶׂה שָׁלוֹם וּבוֹרֵא רָע אֲנִי יְקֹוָק עֹשֶׂה כָל אֵלֶּה: ס
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2011 11:34 |
|
| |
ירוחם, אדרבה מהפסוק שהבאת ראיה. השם אחד למרות שהפעולות ו/או ההנהגות שיוצאות ממנו מרובות ועל פניו אף סותרות זו לזו. יוצר אור ובורא חושך עושה שלום ובורא רע, אגב מעניין שלפי ישעיהו הניגוד לרע הוא שלום...
|
| נשלח ב-16/5/2011 11:49 |
|
| |
ירוחם,
כמו שענה לך איש ציפור, האם התכוונת להביא ראיה לסייע לנו ? יוצר אור (אבא, עולם האצילות) ובורא חושך (אמא, עולם הבריאה) עושה שלום (ז"א, עולם היצירה) ובורא רע (הנוקבא, עולם העשיה)- אני הויה (א"א) עושה כל אלה. באמת פסוק מושלם, כל התורה על רגל אחת.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2011 11:53 |
|
| |
מסקנה
העולם שלנו הוא רע
אבל יוצרו מעיד עליו שהוא טוב מאוד.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 16/05/2011 11:54:56
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2011 12:03 |
|
| |
בעל, כשהעולם נברא לא היתה הפרדה בין מה שהקבלה מכנה בשם "עולמות" (דהיינו אבי"ע) היא נוצרה אח"כ.
|
| נשלח ב-16/5/2011 12:04 |
|
| |
אז מתי היתה הבריאה, אחר חטא אדם הראשון?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2011 12:06 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | | מסקנה
העולם שלנו הוא רע
אבל יוצרו מעיד עליו שהוא טוב מאוד. |
|
חז"ל דורשים על הפסוק והנה טוב מאד שבא לרבות את היצר הרע ואת המוות.
כלומר האפשרות לעשות רע והאפשרות להימנע מכך מביאות את הבריאה לדרגות גבוהות יותר מאשר אם היה נברא טוב בלבד (אפשרות הבחירה וקבלת השכר ע"פ המעשים).
מקום ההתמודדות והבחירה הוא בעיקר בעולם העשיה, אשר עליו נאמר בורא (את אפשרות ה) רע, ובו אנחנו נמצאים כעת.
כאמור, אין בזה סתירה לעובדה שכלל המהלך הוא טוב מאד דווקא.
|
|
|
|
|